Boşan demek ne kolay

başlığı görünce konu sahibinin adını iki kez kontrol ettim acaba ben yazdım da unuttum mu diye...aynı şekilde düşünüyorum bu forumda böyle bi sorun var bişy oldu mu boşan boşan!!bi mesajda bayan demiş ki "sevgilimle şöyleyiz böyleyiz..." bi tanesi direkt "boşan" yazmışotomatiğe bağlamışlar resmennn

Hangi mesajmis o ? :)

Bende altüst kaynanayla oturanlar taşın başka yere diye akıl verenlere kızıyorum ! Onu bilecek ve yapacak kadar aklı var zaten ama imkan yok ki olmuyor , demek ki zaten akıllıca yorum yapan yok empati ve hayat deneyiminden yoksun , ülkede zaten yarısından çoğu asgari ücretle geçiniyor erkeklerin eğitim seviyesi düşük taşınması için iyi para kazanması şart bunu herkes göz arda ediyor

Bu yorumu üstüme alındım :) Ee kimi üye de mucize bekliyor.
+Kayınvalidenle iyi geçinmeye çalış, idare et.
-Olmaz, çok kötü biri.
+Taşının.
-Olmaz, para yok.
+İşe girin, hem çevreniz olur hem 3 kuruş da olsa kazanırsınız.
-Olmaz, kocam izin vermez.
(...)
Şeklinde sürüp giden konular var. Erkeklerin eğitim seviyesi düşük ama kadınlarınki de çok farklı değil. Bazen çözüm ortada duruyor, herkes aynı şeyi bağırıyor ama konu sahibi sorununu çözmek değil bahane bulmak istiyor...

Bir de burası bence çok sesli olmasıyla güzel. Toplumun her kesiminden insan kendince yorum yapıyor. İyi niyetli olan da var kötü niyetli olan da. Hayat böyle zaten... Önerileri mantık süzgecinden geçirmek zorunda olan bizleriz. Armut piş ağzıma düş şeklinde sorunlarımızı çözemeyiz. Konu sahipleri her öneriyi dinleyip, kendileri için en uygun kararı vermeliler. Gerçekten iyi niyetle yapılan öneriler dahi başkalarının hayatına uygun olmayabilir. Konu açan her kadın bunun bilincinde olmalı.

Ağza yuva yapmış artık ondan.Basit şeyler için boşanma taraftarı degilim ben de tabi yalnız tekrarlanan,düzeltilemeyen yanlışlar varsa ona yapacak birşey yok malesef.Basit konular için ayrıl demek saçma.Çünkü ana baba evine dönse yine uyumsuzluk oluyor.2. Evlilik olsa erkek erkektir,yine aynı problemler çıkacaktır.Ki çocuk varsa bu kadar kolay olmamalı herşey

Ben hep diyorum ki ya bosan ya da kabullen.
Ama yok bizim kadinimiz ne ona geliyor ne buna.
Aldatildim unutamiyorum konuları mesela, yahu madem adama da kendine de hayati zehir edeceksin ne demeye ayrilmiyorsun, madem ayrilman imkansiz dirdir etme de 3 gunluk dunyayi burnundan getirme.
Dayak konulari keza oyle...
Kayinvalideyle yasama konulari da.
Ozetle hicbir cozum uretmeye yanasmayan, ayrilmam da alismam da her gun kavga eder otururum kafasindaki uyelere ne yasarlarsa yasasinlar zerre acimiyorum.

Sahsim adina kimseye oyle kafama gore "bosan" demedim kafama gore.. Kendim de bosandim ve ne zor bi surec oldugunu dibine kadar biliyorum..
Her seye "bosan" demek elbette yanlis, hatta gunah.. Ama bazen oyle konular, anlatilan oyle seyler var ki, konu sahibinin kendini kurtarmasını onermekten baska yol kalmiyor..
Ayrica, uyeler hakkinda konu acmak yasak, sizin gibi kac kisi acti bu tarz konulari..

Bende siddet ve aldatma disinda olan seylere bosan demem. Ama siddet ve aldatma affedilir degil. Cunku bu iki olayda %1.000.000 tekrarlanir

Ben sadece şiddet ve aldatma olaylarında boşan demiyorum. Ben olsam ne yapardım diye soruyorum kendime. Eğer boşanacağım bir durum varsa fikrimi kesinlikle sakınmadan boşan diyorum.
Bir üye vardı mesela ,kocası önceki evliliğinden olan çocuğuna dört dörtlük bakılsın istiyordu. Asla çocuk yapmak istemiyordu. Defalarca konuştu adamla ikna olmayacak biriydi. bu kişi bosanmalı ki ilerde çocuk yapma şansı olsun.
Bir başkası vardı. Kocası bekarken ailesine pahalı bir ev almıştı. Evin kirasını, faturasını her türlü giderini üye ödüyor, kocası maaşının tamamını ailesinin ev taksidine yatırıyordu.Bu kadıncağız ilerde elden ayaktan düşse, kocası ilerde boşasa yazık değil mi? Hem yıllarca çalışmış hem kendisine harcayacak kuruş parası olmamış, elin insafsızlarının ev alma sponsoru olmuş. Bu evlilik bitmesin mi? (bu üye de kocasını ikna edemedi, çabaladı yani)
Daha çok sayarım da uzun oldu kusura bakmayın.

Burasi bdv ama burasi beyin doldurus yeri.. Dolduruşa gelip gaza getiriyor insanlar yardim alip da.. Boşanmak kolay buluyor ama nerede.. KV altli üstlü oturanlar basta iyiyken burayi okuyup dolduruşa gelip kv ile kavga eden çok insan gördüm.

Ağzınıza sağlık. Dün bende bi konu açtım ve sonrasında bazı yorumlar beni aynen böyle düşündürdü. Kimse kimsenin ne yaşadığını burda yazdığı iki satır hikaye ile bilemez, tanıyamaz

Bu konu sanki bir kişi üzerine açılmış gibi ve ben o kişiyi tahmin bile ettim.

Bu forumda gereksiz yere boşan diyen kimseyi görmediğim gibi insanlar bosan dedi diye boşanan bir üye dahi yok.keşke olsa!

Bir arkadaş da ayni evde k.validesiyle oturanlara laf edildiğinden bahsetmis ekbette edeceğiz.sen k.validenle ayni evde yaşamayı kabul et sonra gel kaynanam bu koltuk benim dedi diye ağla.

Konu sahibi bu tip konular çok gereksiz.kimi kadın güçlüdür karşısındakini de oyle zanneder kimi kadın da bosan dediği için sizin gibi kadınlar tarafindan vicdansız ilan edilir.

Şurada hedefinize bir iki kişiyi oturtup guya genele konu açmış gibi davranıp insanları merhamet yoksunu ilan etmek çok çirkin çok.

Ama o mesaja göre yorum yapmak durumundayız sonuçta. Çocukluğunuzdan başlayıp bütün hayat hikayenizi bilme şansımız yok. Ben en azından aileniz arkanızda mı ekonomik özgürlüğünüz var mı diye soruyorum. Şimdi baktım konunuza hakaret var, küfür var, döverim demek bile var. Bazı insanlar için bunlar boşanma sebebi olamaz mı? Sandım ki doğum günümü unuttu diye konu açtınız insanlar da boşan dedi. Yapmayın rica ediyorum bir dayak yemediğiniz kalmış, onu da tartışmayı az uzatsanız yeme ihtimaliniz var. Ütüyü yapmayın bakalım o evde neler olacak.

Yapmadım zaten, özürdiledi, saçmaladım, abarttım dedi. 10 senedir evliyim en ufak bir şiddet görmedim fiziksel olarak. Yalnız ben dün açtığım konuyu demiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…