Boşan demek ne kolay

Yapmadım zaten, özürdiledi, saçmaladım, abarttım dedi. 10 senedir evliyim en ufak bir şiddet görmedim fiziksel olarak. Yalnız ben dün açtığım konuyu demiştim

Evet o daha da beter. İçinde aldatılma var bir de.
Dediğim gibi gören de sizi sevgililer gününde hediye almadı diye konu açtınız da millet boşan dedi diye burda veryansın ediyorsunuz sanacak. Aldatılmışsınız hanımefendi. Boşanmak zorunda değilsiniz. Bu tamamen sizin seçiminiz ama bunun bir çok insan için boşanma sebebi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Hadi aldatıldınız her şeyi de geride bırakabildiniz, biri geçmiş konunuzdan buldu çıkardı size boşan dedi gene bir derece haklısınız diyebilirdim ama geride de bırakamamışsınız, konunuz aldatılma üzerine içinizde rahat olmayan bir şeyler üzerine.
Bir derdim var'da sudan sebeplere boşan yazan insanların sayısı %10. Geriye kalanlar aldatma ve şiddet konuları. Ne desin insanlar seni öldürene kadar boşanma mı? Gazetelerin 3. sayfasına haber olan insanlara da keşke zamanında birileri boşan deseydi de onlar da dinleseydi.
Şunu herkes anlamalı. Bir insanın eşi yüzünden mutsuz olması en geçerli boşanma sebebi. Hepi topu 70-80 yıl yaşayacağımız ömrümüzü neden mutsuz geçirelim?

Daha dün ablamla bu konuyu konuştuk hay ağzınızı öpeyim dedik acaba kendilerinin başına gelince hemen boşarlarmı. Başa gelmeyince konuşmak kolay tabi

Daha dün ablamla bu konuyu konuştuk hay ağzınızı öpeyim dedik acaba kendilerinin başına gelince hemen boşarlarmı. Başa gelmeyince konuşmak kolay tabi

Mesela hangi konu üzerineydi. Burda boşanmış pek çok insan da kendi hikayesini anlatıp, aynısı başıma geldi ve boşandım yazıyor. Aldatılma, psikolojik olanı da içeren şiddet gibi konularda ne desin insanlar? Evde bit kadar değer görmeyen, günden güne kendi öz saygısını da yitiren, depresyona giren kadına ne desinler? Kendisine bağırdığı yetmiyormuş gibi gözü gibi baktığı çocuklara psikolojik şiddet uyugulayan öfke kontrolü olmayan bir adamla devam et mi desin misal?

Şimdi bu konuyu dine çeken insanlar oluyor da Katolik Hristiyan değilsek dini açıdan boşanmamak için bir neden yok ki. Allahın verdiği hakkı mahalle baskısı insanın elinden alıyor resmen.

Zaten çoğu kadının boşanmaya bu kadar soğuk bakmasının asıl nedeni bağımlılık. Ekonomik olabilir anlarım mesela kadının geliri yok, iş bulamıyor ailesi de arkasında değil tamam o an boşanamayabilir. İşte daha fenası duygusal bağımlılık.

Görüyorum konularda kocam bana yumruk attı ama seviyorum. Kocam beni aldatıyor ama yine de seviyorum. Eee kardeşim sen mazoşistsen biz ne yapalım?

Ayrıca öyle sürekli boşan denildiğini düşünmüyorum. Hatta çoğu konuda kadında suç bulup konu sahibine yüklenme oluyor. Sürekli boşan denilen konular aldatmak, şiddet, madde bağımlılığı falan. Eee bunlar varken evli kalmak birçok insana ütopik geldiği için bu yönde tavsiye veriyorlar tabi.

Hayata yalnızca kendi pencerenizden bakarsanız bu yorumlar sizi rahatsız eder elbette. Burda herkes ben olsaydım ne yapardım diye düşünerek yorum yapıyor ve ister inanın ister inanmayın o sizin incir çekirdeğini dolduramaz diyeceginiz konularda bile bosanabilen insanlar var. Ben hiç görmedim şimdiye kadar burda gerçekten boşanma gerektirmeyen konularda bosan yazanı. Sizin kaldirabileceginiz şey bir başkası için asla kabullenilemeyecek bir şey olabilir. Yuva kurmak kolay değil sözü bana çok saçma geliyor. İnsan olmak da kolay değil. Dünyaya geldik yaşıyoruz ve sadece tek bir hayatımız var. Kimisi hayatını seçer kimisi o zor kurduğuna inandığı evliliği. Tercih meselesi.

Canm bende boşanmış bi bayanım.bir çok bayanada boşan diyorum anlattıkları derde göre! ama bazıları sadece şüpheden bahsediyo yada gün boyu beni aramadı yada yemeğe geç geldi gibi çok basit şeylerde okuyoruz.bunlara bile boşan deniyor.aradaki farkı anlıyabiliyosunzu dimi.yoksa tabiki köle gibi yaşayıp şikayet edip ayrılamayada yanaşmayanlar bile var onlara boşan demiyorum birde boşanmadıkları için kızıyorum bile.ama önemli olan anlatılan mevzu.işten gelince kocası tv izleyen kadına bile boşan demek saçma geliyor sadece

O konularda boşan diyene karşılık da veriliyor. Ve dediğim gibi Bir derdim Var'da boşan kelimesinin geçtiği böyle konular %10 bile değildir. O yüzden genelleyip bu tarz bir konu açılması çok saçma. Keşke gerçek bir örnekten gidebilsek ayrıca çünkü gün boyu beni aramadı konusunda insanların boşan demesinin başka bir şeyler olma ihtimali de oluyor. Geçmiş konulara kadar gidiyor durum.
Bir iki tane sevgiliye bile boşan diyen, otomatik sadece tek kelime Boşan diyen insanlar var. Bunların yarısı da geyik. Ben onları kibliyorum zaten. Ama genelinde insanlara boşan denilmesinin çok geçerli ve mantıklı sebepleri varken, 10 taneden 1 tane için böyle konu açmak insanları zan altında bırakıyor.
Üstelik yukarda aldatılmış bir arkadaş bile bu konuya haklısın diyip bana da aynısını yaptılar diyebiliyor. Aldatılmış yani ötesi var mı?

"Bosan bence" bi espri yalniz burda.. Her seye bosan diyenlerle dalga gecmek icin kullaniliyor bazen.. Bazen de "bitir, yurumez" demek yerine komik olsun diye "bosan bence" yaziliyor..

kesinlikle katılıyorum o an kişi üzüntüden yada sinirden patlamıştır. belki bizim bi cümlemizden etkilenip gaza gelcek ona göre eşine dostuna tavır sergileyecek allah korusun objektif ve vicdanlı yorum yapmak lazım gereksiz yorum yapılcaksa hiç yapılmasın insanların neler yaşadığını bilemeyiz sonuçta zaten yerden yere vurarak yorum yazanların cok iyi bi hayatı olduğunu bende düşünmüyorum.bekara koca boşama cidden kolay geliyor bazı şeyler başa gelince bilinir

Bu konuya destek veren bi arkadas var, soylemiycem ismini (bence biliyorsunuz).. Esinden ve ailesinden cekmedigi kalmamis, burda millet nasil destek cikti ona, yollar gosterdi, olmadi bosan dendi.. Simdi resmen "ay evet kiz bana da bosan dediler" diye agiz degistiriyor.. Hic hos degil..

Dediğim gibi çoğuna bende boşan diyorum.neticede dünyaya kimseye köle olmaya gelmedik.öyle olsaben boşanmazdım ama sırf yorum yapmak için yapanlarda sinir bozucu oluyor.

Ama benim anladigim kadariyla orada bir kinaye var.Alt tarafi sevgilin ayrilmaya mi korkuyorsun esprili sekilde bosan diye yazmis.Sakin yanlis anlamayin ben o kisiyi tanimiyorum.Yani savunmuyorum.

kesinlikle katılıyorum size.genllemek istemem ama çoğu yazmak olsun diye ve kıskanıyorlar diye düşünmeye başadım bende.

Dayak yemiş gelmiş, normalde kocam çok iyidir. Aldatılmış, ama biz bu aşka çok emek verdik. Evden atılmış, kaynanam doldurmuş. Oldu canım .Destekliyorum arkanızdayım, boşanmayın diyemem. Vicdanim elvermiyor. Ben babaevinde şiddet gördüm, hırpalandım, itildim kakıldım. Evlilikte bunun zerresini gorsem çeker giderim bu kadar basit. Çünkü ne demek olduğunu biliyorum, ben de yaşadım.

Sanırım insanlar buraya duymak istediklerini yazalım diye geliyorlar. Şiddet görene döver de sever de diyelim, aldatılana erkeğin elinin kiridir bırakma kocanı elin sümüklüsüne, kayıvalidemle ayrı evde yaşayayım ama cebimden 5 kuruş çıkmasın diyene tabii haklısın ödesin senin kiranı da şeklinde çözüm önerilerimiz olsun istiyorlar.

Arkadaşlar dünya sizinkinden ibaret değil. Sizin sessiz kalacağınız kimi sorun boşanılacak kadar büyük gelebilir bizlere, bu da doğaldır. Burada farklı kültürel seviyeden farklı sosyo-ekonomik düzeyden insanlarız. Hepimizin farklı düşünmesi çok normal. Ama bdvye konu açıp da herkesler beni kıskanıyor havasına girmeyin rica ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…