Boşanan kadın ve bekar erkek

Bende görüşmek istemiyorum aileyle ve bu durum evliliğe yansıyacak er geç diyorum hani o gidip görüşse bile. Özür dilerler vs diyor ama sanmıyorum
Bu tıynetteki insanlar özür falan dilemez, hayal kuruyor sevgiliniz. Aksine bir de süklüm püklüm olup el öpmeye gidin, af dileyin diye beklerler. O cümleleri kuran insan burnu düşse eğilip almaz ne özür dilemesi. Kaldı ki o adamda özür diletecek potansiyel göremedim ben. O potansiyeldeki adam "ben olacak dersem olur, onlara laf düşmez" derdi.

Evet keyfim yerinde dertsiz başıma dert istemiyorum artık. Hayatımda ilk defa hissettiğim duygular var farklı bir bağ bir çekim. Birlikte eglenebildigim gülebildiğim biri ama işte hayatın gerçekleri dediğiniz şeyler bunları silip götürür mü muamma

Son cümleniz o kadar haklı ki uzun zamandır düşündüğüm içime dert bir cümle.

Son cümleniz o kadar haklı ki uzun zamandır düşündüğüm içime dert bir cümle.
Bak ben ailemin önyargılarına rağmen evlendim. Kimse bana evlenme diyemedi. Sadece olmasa iyi olur diyebildiler. Paşa paşa düğünümü yaptılar. 13 senedir en ufak ters hareketlerine kükrüyorum, asla laf söyletmem eşime. Objektif bir şekilde bak bu adama, benim yaptıklarımı yapabilecek potansiyeli görüyor musun, görmüyorsan yapamayacaktır.

Vazgeçemem diyorsanız bile bence evlilik işini zamana yayın. Sevgililik ve evlilik gerçekten çok farklı, bildiğimiz üzere. Valla hayatta sizden değerli kimse yok (herkes için öncelik kendisi). Kimse için keyfinizi bozmayın. Neticede ailesi istemeyen, sorun çıkaran taraf beyfendinin tarafı halledebiliyorsa halletsin, kalbinizi kırdıkları zaman da bir zahmet hadlerini bildirsin (yaparsa tabi). Yoksa keyfinizi kaçıracak, kocaman bir hayal kırıklığı daha kaçınılmaz olur. Ama bence siz yolunuza bakın, sadece duygusal değil hem aklınıza hem kalbinize hitap edecek bir ilişkiye yönelin. Ne diyeyim hakkınızda hayırlısı, en güzeli olsun.

kendi beyni yok mu bu adamın yapacağı şey belli, ben bu kızı seviyorum bununla evleniyorum saygı gösterin diyecek. Sizden nasıl bir yardım/yol gösterme bekliyor ?

Bu kadar da detayını bilmenize gerek yoktu bence ya, bu cümleleri aynen aktarip bana yol göster demek nedir allah aşkına.. elini masaya vurup hazmedilmeyecek nesi varmış hayırdır diyemeyen adami ne yapacaksın ki? Hepsini geçtim bu aileyle akraba olmaya, ailenizi bu zihniyetle karşı karşıya getirmeye değer mi, yarin birgün çocuğunuz olursa illa ki bir araya geleceksiniz, nefretiniz tiksintiniz geçebilir mi?

Sevgiliniz çok aklı başında biri gibi gelmedi bana.
Herşeyi size anlatıp, ailesiyle ilgili ne yapacağına dair yine sizden yardım istemesi çok anlamsız.
Sizi onlara karşı doldurmanın ötesine geçmez, ailesini ağzından çıkan her sözü yetiştirmesi.
Yarın birgün evlenseniz, olumsuz bir durumda sağlam duramaz, arada kalır büyük ihtimalle.

Kendi kuzenlerimden gördüğüm isteyen bir şekilde ailesini ikna ediyor, öyle ya da böyle.

Yerinizde olsam bu kişiyle evlilik yoluna girmezdim.

Milyon tane erkekler neredeyse iyi olan kadınları gelip bulsalar

Ailesi önyargılı olabilir elalem ne der kaynaklı ama artık devir değişti önemli olan mutlu olmak oğlunun mutluluğunu istiyorsa birsey dememeliler

Açıkçası ben sevgilinizin ailesinin sizin için sarf ettiği 'kıskanç adamsın nasıl miden kaldırıyor' vs. sözlerini size söylerken sizden destek almak değil de içini rahatlatmak için söylediğini düşünüyorum. Kendi kendine aslında bunu bir nebze sorun ediyor ki size söyleyerek içini rahatlatmanızı bekliyor. Nereden mi biliyorum? En yakın arkadaşım benzer bir durumu yaşadı, ailesinin sorun ettiği her şeyi sevgilisine böyle böyle diyorlar diye anlatırdı neden yaptığını sorduğumda "çünkü öyle olmasından ben de korkuyorum, pişman olmaktan korkuyorum yanımda birilerinin olmasını ya da sevgilimden emin olmak istiyorum" derdi. Tabii durum sizin sevgilinizde farklı olabilir ama istemediğinizi bilerek bir evlilik yürütmek kolay değil ve ailesi de sevgiliniz için tutup atılacak bir şey olsaydı çoktan yapardı. Umarım her şey gönlünüzce olur. Lütfen ince eleyip sık dokuyun

yazdıklarınız sizin sorununuz değil farkında mısınız
ailesini ikna edecek olan da onlara boyun eğecek olan da dik durabiliyorsa karşılarında sağlam durup evliliğini kabul ettirecek olan da o
neden kadınlar düşünüyor tüm bunları hep
bırakın karşı taraf düşünsün

Bu konu iki yönlü düşünülebilir

Birincisi kendi kızım hiç evlenmemisken damat adayı kısa süreli bir evlilik yaşamış olsa şayet istemezdim denk bulmazdim (kastettigim şey cinsellik yaşanması değil) evlilik tecrübesi çok başka birşey ilk heyecanlarını ( ev tutmak ,aileyi büyütmek vs) birbirleriyle yaşasınlar isterdim.

İkincisi ise kızım kısa süreli bir evlilik yaşasa ve ayrılsa yine hiç evlilik yapmamış biriyle yollarını birleştirsin yine istemezdim.hele hele kayınvalide bu konuda bu kadar katiyken .

Tabi bunlar gönlümden gecenler her iki durumda da kızımın arkasında dururdum

Eşim ilk sevgilimdi ve bende kayınvalidem tarafından istenmemistim nedeni ise

Beni daha az eğitimli bulması ( o farkı kapattım)
Beni daha az güzel bulması ( buna kargalar bile güler)
Beni oğlundan yaşlı zannetmesi (altı ay büyüğüm eşimden)hala öyle zannediyor

Sonuç olarak dört yıl flört sonunda evlendik defalarca düğünümüz ertelendi ama hırs yapmıştım ve onun oğlu benim olmalıydı

Ben de boşandıktan sonra daha önce evlenmemiş olan eşimle evlendim. Aile istememesi gibi sorunlar olmadı ama kavgada tartışmada söylenen ilk şeyler arasında oldu. Ciddiye almadım, eşim de almadı. "On kere boşansaydı yine onu severdim" dedi geçti. Görüşmeyi kestik oldu bitti. Evlenme planı yaptığınız kişinin tutumuna göre karar vermelisiniz. Size bu sözler söylendikten sonra kuzu gibi anasının bıçak ucunda uzatacağı elmayı yiyen adamla evlenmem ben olsam. Aslan gibi arkanızda duruyor mu önemli olan o.

Sevgilinin, ailesinin seninle evlenmesine onay vermediklerinden bahsetmesi gayet doğal da bu kadar noktasına virgülüne herşeyi sana gelip anlatması bence çok anormal. Öncelikli olarak irdelemen ve çözmen gereken bence bu çünkü çok önemli bir mesaj içeriyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…