- 13 Ağustos 2022
- 8.829
- 4.471
- 123
- 32
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
- #61
Para meselesi de yapmıyor.Hatta dedim çalışıp öderim borcumuzu dedim.Ama sürekli kıziyor herşeye.Babaniz babaligini yapmis orda kusur arama.arti adam helallesmek istiyor bu onun inancı açısından normal sonra ortada bi emek harcanan paralar var bu gayet istmesi normal bence. Artik babanizla acik konusin olaylar boyle ise babaniz hakli uzmeyin adami kararlı olun
Ben ex nisanlimin narsist oldugunu dusunuyorum hanimefendi. Onunla aylarca bir hayati paylasmaya calisan bendim ya hani... Siz danisanlarinizla ilgilenin, bana kinayeler icinde meslek cakasi satacaginiza, rica ederim.Psikolojik danışmanım, burdaki konuların yarısında kocalar , sevgililer narsist kim koyuyor teşhisi. Kitap okumakla teşhis konulmaz
Canim benim para isin sadece bir boyutu baba olarak isin bir de gurur boyutu var. Benim de annem gecen sene vefat etti bi tane babacigimiz var. İnan anlattigin kadariyla baban kotu bir insan degil. O yuzden onu kirma uzme. Calisip ayri eve cikmak istiyorsan gene yap ama kirmadan dokmeden.Babam alması gerekenden fazlasını aldı.Ama ben baba şunu al demedim.Kaynana istedi hatta teyzesi karıştı.Ben gelinliğimi kendim alacaktım.Ben alayım dedi.Ben aldım diye bana kızdı.Esimin ailesine ben almam demedi.
Depremin olduğu gün kavga ettik eş tarafıyla.Babam dediki illa gidelim helalleserek ayrılalım.Teyzem ile dayım karşı çıktı.Nur u götürme dediler.Ben gittim.Esimle barıştık.Barismaz olaydım aile içinde duymadığım laf kalmadı.
Babam beni götürdü.Gitme amacımız aldıkları hediyeleri verip donmekti.Eve.Hatta o günde annesi bize kaba davrandı.Esimin dayısı ile yengesi ara buldu.Babam kararlıydı bende kararlıydım aslında kuzenimle eşi dediki birde nur un eşini dinleyin telefonda kavga ediyorsunuz yüzyüze konuşun dedi ben orada yumuşadim aslında.Sen gitmedin mi ? Baban tek mi gittiysen sanki
Babam arada diyor zaten ayrı yaşayalım diye.Benimde amacım kusmek değil ayri.yasamakCanim benim para isin sadece bir boyutu baba olarak isin bir de gurur boyutu var. Benim de annem gecen sene vefat etti bi tane babacigimiz var. İnan anlattigin kadariyla baban kotu bir insan degil. O yuzden onu kirma uzme. Calisip ayri eve cikmak istiyorsan gene yap ama kirmadan dokmeden.
Babanızın zihniyeti ortada. İş güç bulup ayrı eve çıkın.Birde kurtulduğuna sevin.Niye üzülüyorsun diye kziiyor.Soyle oldu ben eşimi ilk babama söylediğimde tepki vermedi.Ankara'dan İzmir'e gitti.Tanismaya.Aileler anlaştı.Nisanimiz oldu.Esim babama saygılı baba diyor.Hatta bayramda eşime kızdı babam ilk bayramimzida.Esim alttan aldı.Babamin sert yapisi vardır.Esim sofrayı toplamaya yardım etti.Bayramlasmaya annemin babası olan desene gittik.Teyzem kızı ben sofra topluyoruz.Esim yardım ediyor.Onlarda erkekler de sofra toplar.Sen otur bayanlar varken niye iş yapıyorsun dedi eşime .Sonra eşim bir hata yaptı ? Ben affettim.Annesi yüzünden aramız bozuldu sonra babamda dahil olunca işler sarpa sardı.Biz esimle çok iyiydik.
Ben size neden caka satayım, bu kadar narsist oranı olması mümkün değil diyorum . Bir de artık tanılar üzerine kimse yoğunlasmiyor. netten tanı koyunca ne olduğunu asla anlamıyorum. Ne gibi faydası oluyorBen ex nisanlimin narsist oldugunu dusunuyorum hanimefendi. Onunla aylarca bir hayati paylasmaya calisan bendim ya hani... Siz danisanlarinizla ilgilenin, bana kinayeler icinde meslek cakasi satacaginiza, rica ederim.
Zihniyet derken.Babanızın zihniyeti ortada. İş güç bulup ayrı eve çıkın
3 kere baristiysan kizar tabi bu sevgililik degil evlilik yani tum sülalenin girdigi bir ortam turkiyede malesef. Adami arka planda kimler darliyordur bilsen sende babana üzülürsün herkes konuşur benim densiz komsum neler dedi yaslilar icin bu normal degil ben bile zor dayanıyorum bu salak konuşmalaraPara meselesi de yapmıyor.Hatta dedim çalışıp öderim borcumuzu dedim.Ama sürekli kıziyor herşeye.
Narsistin tanımı su değil mi dünyayı kendi etrafında görüp kendini manipüle eden insanBen size neden caka satayım, bu kadar narsist oranı olması mümkün değil diyorum . Bir de artık tanılar üzerine kimse yoğunlasmiyor. netten tanı koyunca ne olduğunu asla anlamıyorum. Ne gibi faydası oluyor
Herkese iliskimi anlattı babam.Esimle.ilk kavgamda herkes duydu.Bende anlattım artık.Simdi millet detay soruyor.Yahu damarlarının ablası evliyken kocaya kaçıyor.Aile yapıları bozuk gelmişler bana evlilgim hakkında yorum yapıyorlar.3 kere baristiysan kizar tabi bu sevgililik degil evlilik yani tum sülalenin girdigi bir ortam turkiyede malesef. Adami arka planda kimler darliyordur bilsen sende babana üzülürsün herkes konuşur benim densiz komsum neler dedi yaslilar icin bu normal degil ben bile zor dayanıyorum bu salak konuşmalara
Gayet mumkun, cocukluktan gelen bir kisilik bozuklugu bu. Ve ailesini evini anne babasiyla iliskisini her seyini baz alarak dusunuyorum, bu tani koymak degil, oyle oldugunu dusunuyorum. Bu kitaplari da sizin meslek arkadaslariniz yazmiyor mu? Onlari okudum bilinclendim, hickimse de bu kadar cok narsist olmasi mumkun degil demiyor. Siz dedigim gibi denk gelmemissiniz sanirim.Ben size neden caka satayım, bu kadar narsist oranı olması mümkün değil diyorum . Bir de artık tanılar üzerine kimse yoğunlasmiyor. netten tanı koyunca ne olduğunu asla anlamıyorum. Ne gibi faydası oluyor
Zihniyet derken.
Teyzem kızı ben sofra topluyoruz.Esim yardım ediyor.Onlarda erkekler de sofra toplar.Sen otur bayanlar varken niye iş yapıyorsun dedi eşime .
Biraz zamana ihtiyaciniz var hele bi bosan şimdi hemen ise gir kafani dagit para biriktir babanda soyle millete laf vermesin ayni sekilde bosandim gitti de detay vermeyin evde olan evde kalmali diyin baba artik yeter millet ogrendi basbasayiz bosanip yolumuza bakalim diye yapici cumleler kurunHerkese iliskimi anlattı babam.Esimle.ilk kavgamda herkes duydu.Bende anlattım artık.Simdi millet detay soruyor.Yahu damarlarının ablası evliyken kocaya kaçıyor.Aile yapıları bozuk gelmişler bana evlilgim hakkında yorum yapıyorlar.
Anlamıyor.Gecen bayram gezmesinden bıktım.Her gittiğimizde evde benim ilişki durumum.Rahatsiz oldum.Biraz zamana ihtiyaciniz var hele bi bosan şimdi hemen ise gir kafani dagit para biriktir babanda soyle millete laf vermesin ayni sekilde bosandim gitti de detay vermeyin evde olan evde kalmali diyin baba artik yeter millet ogrendi basbasayiz bosanip yolumuza bakalim diye yapici cumleler kurun
Ayrılırken çok faydası oluyor nasıl bosanacagini veya ayrılacağını bilmiş oluyorsun eğer bir narsistse eşiniz..onun haricinde onun narsist olduğunu farkettigin anda bir aydinlanma oluyor neden bu kadar özgüveninin düştüğünü anlıyorsun . çevredeki insanlardan nasıl adım adım seni uzaklaştırıp, sadece kendine bağımlı hale getirmek için uğrastigini görüyorsun ve ona göre davranmaya başlıyorsun ..aklıma gelen ilk faydaları bunlar ...onun haricinde ben kendimin gizli narsist olabileceğimi de farkettim mesela ...olmayadabilir lakin bütün özellikleri taşıyorum ve sorunlu bazı yönlerimin olduğunun farkındayım. Ama sorunlu yonlerimi törpüleme ye ve iyi bir insan olmaya çalışıyorum .Ben size neden caka satayım, bu kadar narsist oranı olması mümkün değil diyorum . Bir de artık tanılar üzerine kimse yoğunlasmiyor. netten tanı koyunca ne olduğunu asla anlamıyorum. Ne gibi faydası oluyor
Her önüne gelen narsist olmaz.Ayrılırken çok faydası oluyor nasıl bosanacagini veya ayrılacağını bilmiş oluyorsun eğer bir narsistse eşiniz..onun haricinde onun narsist olduğunu farkettigin anda bir aydinlanma oluyor neden bu kadar özgüveninin düştüğünü anlıyorsun . çevredeki insanlardan nasıl adım adım seni uzaklaştırıp, sadece kendine bağımlı hale getirmek için uğrastigini görüyorsun ve ona göre davranmaya başlıyorsun ..aklıma gelen ilk faydaları bunlar ...onun haricinde ben kendimin gizli narsist olabileceğimi de farkettim mesela ...olmayadabilir lakin bütün özellikleri taşıyorum ve sorunlu bazı yönlerimin olduğunun farkındayım. Ama sorunlu yonlerimi törpüleme ye ve iyi bir insan olmaya çalışıyorum .
Aa gercekten miHer önüne gelen narsist olmaz.
Herkes narsist demiyor kimse zaten. Hayati bir sureligine paylastigimiz insanlar hakkinda konusuyoruz sadece. Neden o bir kleptomandi demiyoruz da narsist olabilir diyoruz? Demek ki belirtilerle ortusen birden fazla durum var ortada, hatta kendi iliskim icin tum belirtiler uyuyor diyebilirim. Allah karsilastirmasin hicbirinizi. Dun wp uzerinden yaptigimiz kavgalardan birine konusma icinde bir sey ararken denk geldim, oyle bir sey yazmisim ki beni oyle bir kirmis uzmus mahvetmis ki, gozlerim doldu ama aglamadim. Kurtulduguma sevindim bir kez daha. Allah hicbirinizi karsilastirmasin.Her önüne gelen narsist olmaz.
Bu durum çok farklı çok zor tabi ki ama ben de nişan attım ailem hep destek Allah razı olsun ama nişan attıktan sonra ayrı bir alınganlık, herşeyi farklı anlayıp düşünüp durmalar başladı bende de. Azıcık ters bişey söyleseler hemen yanlış anlamaya musaitim ve gerçekten zorAile evinde rahat edebiliyor musunuz ? Ben hiç rahat değilim.Babamla yalnız yaşıyorum.Annem ölünce birbirimize çok bağlanmıştik. Şimdi babam bana çok kaba davranıyor.Surekli eksiklerimi yüzüme vuruyor.Ayrilali bir ay oldu.Daha toparlanamadim.Cok uyuyorum mesela yaz günü üşüyorum.Disari çıkmak istemiyorum.İnsanlardan kaçıyorum.Benim babam benim ruh halimi görmüyor.Cok neşeli insandım.Enerji doluydum.Bitkinim.Ama bugün erken kalktım.Babamda benden birkaç saat sonra uyandı.Bana hiç hos bakış atmadı.Ve 2 aydır çok gergin.Sanki ben nikahsiz çocuk yapıp baba evine döndüm.Yada kocaya kaçtım.Gibi davranıyor bana.Katlanamiyorum ayrı eve çıkmak istiyorum.Ev kiraları bir bölgede 4 bini geçmiyor.Alacagim maaş asgari ücret kimseyi çekmek istemiyorum.Yalniz yaşamak istiyorum.Babam daha önce yolları ayiririz da demişti.Babamla kus kalmak istemiyorum.Sadece evim ayrı olsun istiyorum.Babam emekli sürekli evde.Bende evdeyim.Haliyle başka şehire yerlesecektim.Olmadi iş arıyorum giremedim ise.Ne önerirsiniz ? Birde bugün bana şüphelendiğini boşanmak istediğim eşimle konuştuğumu söyledi.Niye bekliyorsun.Dava açmak için diyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?