- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.710
- 798
- Konu Sahibi o simdi anne
-
Bu daha ne ki?Carsafa bakan gorumce mi
Konu sahibi ne kadar dogal anlatiyor ya, utanc verici bisey. Bu ne bicim is
Hala evli misnzBu daha ne ki?
Ben ilk evlendiğim de
Gece meyve koyup bıçak koymamışlardı
K.v. sabah ezanın da kapıyı çaldı
Çarşafı istedi
Ne kadar utandım anlatamam...
Alır almaz da annemleri aramış cahil karı
'' Tebrikler oğlum başarılı, kızınız da namusluymuş'' Diye
Kendileri Sivas'a yerleşmiş,
Kars kökenlilerdi...
Şehir falan bilmem ama cehaletin daniskası buydu...
G..zlı su a..grı işte
Bu daha ne ki?
Ben ilk evlendiğim de
Gece meyve koyup bıçak koymamışlardı
K.v. sabah ezanın da kapıyı çaldı
Çarşafı istedi
Ne kadar utandım anlatamam...
Alır almaz da annemleri aramış cahil karı
'' Tebrikler oğlum başarılı, kızınız da namusluymuş'' Diye
Kendileri Sivas'a yerleşmiş,
Kars kökenlilerdi...
Şehir falan bilmem ama cehaletin daniskası buydu...
G..zlı su a..grı işte
Valla ben de keske okusaydin dedim diye ego sisirmeye calisir oldum. Hayir ben de muhteşem sartlarda okumuyorum, calisiyorum bir taraftan, bir taraftan okulum zor bir okul. Bu hayatta yapamadiklarimiz degil yapmadiklarimiz var ben buna inaniyorum. Benim de hatalarim oluyor, ama kabulleniyorum, kendim ettim kendim buldum diyorum. Okumak onemli dedik diye suclu olduk. Ben zaten gayet iyi bir yerdeyim, burda beni tanimayan insanlarla niye ego tatmin edeyim. Bu gereksiz yorumlara cevap bile yazmadim zaten sonrasinda. Olay okumakla yakindan ilgili ama yine kadere falan baglaniyor. Basindan sonuna hata olan bir hikayede kader, kismet, allah oyle istedi tarzinda yorumlar sacma yani. Neyse dedigin gibi konu sahibi magdur oldugu icin dogruyu soyleyen bizler suclu olduk. Cok severiz cunku magdur olana guzel soz soylemeyi. Ben artik kendi ayaklari ustunde dursun diye bi okul oku diyorum ama suclu oluyorum. Bu kadin ortada kalinca kendileri bakacak sanki. Neyse kizlarimiz boyle devam etsin, sonra Muge Anliya falan cikarlar "30 sene once elimden zorla alinan cocugumu ariyorum, cahildim bilemedim " diye.Cowcum, ben sordum, gayet de kendi isteği ile evlenmiş, ailesi zorlamamış. Ama bir yandan da diyarbakır edebiyatı yapıyor, buradaki dünya farklı diyip diyip kenara çekiliyor.
E madem dünya farklı idi, boşanmana nasıl izin çıktı? Dün yorum yaptım bayağı ama aklıma gelmedi, basiretim mi bağlandı nedir.
Ben istemedim ilk geceden bebek oldu diyor, ama bence bir kadın istemezse hamile kalmaz, alsaydın kontrol haplarını 1 ay evvelinden, olmazdı yani. Sen de görürdün yüzlerini, yapmazdın bebek, şimdi böyle olmazdı hiçbir şey.
Hadi neyse olan olmuş, ama başta dedi ki babam verecek, boşanmasam mı falan gibisinden gidiyordu sözleri. Sonra ben de dahil bir sürü üyeden tepki alınca, hemen çevirdi. Şimdi de neredeyse bizler suçluyuz, güya sert konuştuğumuz için. Ne diyeyim, o bebeğin kararlı, yetişkin, sorumluluk sahibi bir anaya ihtiyacı var. Ama maalesef buna sahip değil, Tanrı yardım etsin bebeğe.
Defalarca bu yuzden kavga ettim yine annemlere gelip haftalarca kaldm ama esim sanki dunyada baska ev lalmamis gibi kesinlikle cikmam onlar nereye ben oraya omrumun sonuna kadar da boyle ister kabul et ister kabul etme dedi bende bende o zamanlar belki duzelirler karismazlar cok gidip gelmem dedim ve geri dondum ama olmuyo iste ailesinin yaninda hep onlar ne der diye tetikte sanki ben onun karisi helali degilmism gibi[/QUOTE]Depost: 38012374, member: 408887"]Kv yanında yaşanan evliliğe ben evlilik demem.
Sen kocana kötü diyorsun yaa evliliğinizin en kritik bir yılı ailesinin yanında
yaşanmış. Kötü bu kötü bundan bir halt olmaz boşa da diyemem.
Sağlıklı bir yorum olmaz.
Senin şuanda boşanman yaşanmamış bir evliliği bitirmek olur.
Bu büyüklerin hiç mi aklı yok?
Kadının önü açılsın diye bebeği babaya veririz diye boşanma düşünülüyor da
bu evliliğe ailelerden uzak bir evde bir şans daha vermeyi düşünen bir akıllı yetişkin yok mu çevrenizde?
Defalarca bu yuzden kavga ettim yine annemlere gelip haftalarca kaldm ama esim sanki dunyada baska ev lalmamis gibi kesiam onlar nereye ben oraya omrumun sonuna kadar da boyle ister kabul et ister kabul etme dedi bende bende o zamanlar belki duzelirler karismazlar cok gidip gelmem dedim ve geri dondum ama olmuyo iste ailesinin yaninda hep onlar ne der diye tetikte sanki ben onun karisi helali degilmism gibi
2. şık canımBıçak ayrılık olmasın diye mi, yoksa saçma sapan işler yapmayın diye mi konmamış? İkincisiyse çok yanlış gelmişsin kardeş derdim. Sanki sadece bıçakla kanatılabiliyor ten.
Hayır...Hala evli misnz
Hayır yok malesefTsk ederm ama nafaka zorunlu diye biliyodm vermezse crzasi falan yok mu yani
Ben bosandigimda kizim 6aylikti aynen annemlere giderdim 2hafta birkez olsun ne arar ne sorardi hic umursamiyodu. Allah yardimcin olsunSlm arkadaslar acil yardim lutfen bir yillik evliyim dort aylik kizim var esimle ilk haftalardan beri anlasamiyoruz paragoz bencil cimri ilgisiz ve cok kinci biri bir aydir annemlerdeym bir defa bile aramadi ne beni nede kizini sordu bosanmayi dusunuyoruz ikimizde ne yapmaliyim annem bosanmam icin cok baski yapio cok zor durumdayim yardim edin
şimdi bbeğiniz kac yasında görüşüyormu çocuğu ileBen bosandigimda kizim 6aylikti aynen annemlere giderdim 2hafta birkez olsun ne arar ne sorardi hic umursamiyodu. Allah yardimcin olsun
Evet tek tesellim de minik melegim zaten yorumunz icin tsk allah hepimizin yardimcisi olsnBurayı cok önemsiyorum bir sıkıntım olduğunda dertleşmek anlatmak istiyorum ama bakıyorum öle eleştiriler yapılıyor ki vay efendim niye çocuk yaptın nie 30 yasında (sanki cok yaslı) dert üstüne dert ekleniyor yardımcı olan cok arkadassımızda var ama bölede olmazki yani konu sahibi sana sorum cocugu ile arası nasıldı ben sadece nasıl aramıyor bebeğini ona sasırıyorum ne kadar kinci olursa olsun bide hic aile büyükleri yokmu aranızı yapacak gelip konuşacak? bnce kayınvalden dolduruyor olabilir ama eşin hata yapıyor cok pişman olacak sen güçlü ol yalnız değilsin dünyalar tatlısı bir yavrun varr
Sagol cnm peki bi sorum olcak bosandigina pisman misn ve melegin suan kac yasinda yani onun acisindan katlansaydm keske diyomusnBen bosandigimda kizim 6aylikti aynen annemlere giderdim 2hafta birkez olsun ne arar ne sorardi hic umursamiyodu. Allah yardimcin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?