- 21 Şubat 2013
- 2.858
- 1.228
- 148
- Konu Sahibi o simdi anne
-
Cowcum, ben sordum, gayet de kendi isteği ile evlenmiş, ailesi zorlamamış. Ama bir yandan da diyarbakır edebiyatı yapıyor, buradaki dünya farklı diyip diyip kenara çekiliyor.Guzel dualariniz icin tesekkur ederim, allah size de bebeginizle beraber mutlu bir omur versin :)
Bende bosanmak istihayat kısa tek kelime boşan... kızın sağlıksız bir ailede yaşamasın
Cowcum, ben sordum, gayet de kendi isteği ile evlenmiş, ailesi zorlamamış. Ama bir yandan da diyarbakır edebiyatı yapıyor, buradaki dünya farklı diyip diyip kenara çekiliyor.
E madem dünya farklı idi, boşanmana nasıl izin çıktı? Dün yorum yaptım bayağı ama aklıma gelmedi, basiretim mi bağlandı nedir.
Ben istemedim ilk geceden bebek oldu diyor, ama bence bir kadın istemezse hamile kalmaz, alsaydın kontrol haplarını 1 ay evvelinden, olmazdı yani. Sen de görürdün yüzlerini, yapmazdın bebek, şimdi böyle olmazdı hiçbir şey.
Hadi neyse olan olmuş, ama başta dedi ki babam verecek, boşanmasam mı falan gibisinden gidiyordu sözleri. Sonra ben de dahil bir sürü üyeden tepki alınca, hemen çevirdi. Şimdi de neredeyse bizler suçluyuz, güya sert konuştuğumuz için. Ne diyeyim, o bebeğin kararlı, yetişkin, sorumluluk sahibi bir anaya ihtiyacı var. Ama maalesef buna sahip değil, Tanrı yardım etsin bebeğe.
Oncelikle dbakir edebiyati falan yaptigim yok diyarbakiri bu sekilde kotulemek de istemem gayet cagdas ve guzel bi sehir burasi ve burali olmaktan gayet memnunum sadece benim cevrem akrabalarim boyle buralarda bole derken ikincisi ilk geceden hamile kalmakla yani korunmamakla hata yaptigimin farkindayim ama yine de rabbim iyiki minigimi vermis bana o olmasaydi katlanazmadm bunca seye tm henuz tam ayaklari uzerinde duramasa da bunu hedefliyen ve ona karsi sorumlulugunun farkinda ve onu cooooooooooooook seven bi annesi var minigiminCowcum, ben sordum, gayet de kendi isteği ile evlenmiş, ailesi zorlamamış. Ama bir yandan da diyarbakır edebiyatı yapıyor, buradaki dünya farklı diyip diyip kenara çekiliyor.
E madem dünya farklı idi, boşanmana nasıl izin çıktı? Dün yorum yaptım bayağı ama aklıma gelmedi, basiretim mi bağlandı nedir.
Ben istemedim ilk geceden bebek oldu diyor, ama bence bir kadın istemezse hamile kalmaz, alsaydın kontrol haplarını 1 ay evvelinden, olmazdı yani. Sen de görürdün yüzlerini, yapmazdın bebek, şimdi böyle olmazdı hiçbir şey.
Hadi neyse olan olmuş, ama başta dedi ki babam verecek, boşanmasam mı falan gibisinden gidiyordu sözleri. Sonra ben de dahil bir sürü üyeden tepki alınca, hemen çevirdi. Şimdi de neredeyse bizler suçluyuz, güya sert konuştuğumuz için. Ne diyeyim, o bebeğin kararlı, yetişkin, sorumluluk sahibi bir anaya ihtiyacı var. Ama maalesef buna sahip değil, Tanrı yardım etsin bebeğe.
Slm arkadaslar acil yardim lutfen bir yillik evliyim dort aylik kizim var esimle ilk haftalardan beri anlasamiyoruz paragoz bencil cimri ilgisiz ve cok kinci biri bir aydir annemlerdeym bir defa bile aramadi ne beni nede kizini sordu bosanmayi dusunuyoruz ikimizde ne yapmaliyim annem bosanmam icin cok baski yapio cok zor durumdayim yardim edin
Yok abla, bir galeyana gelmiş, eşinin yaşı geçiyor diye korunmamış ondan olmuş sanırım. Neyse bebek artık var, bunu konuşmak gereksiz zaten. Ama umarım bebeği almaz baba tarafı. Çünkü kayınvalide engelliyse bebeği aldırın, bir daha yapın, o da engelli olursa boşa karıyı demiş. Neyse ki bebek sağlıklıymış ama gördüğün gibi insanlıktan nasibini almamış bir aile var karşıda. Annelik özlemini falan şuraya bırakayım, bebeğe bakmazlar, hastalanır, garibim telef olur gider o ailede. Engelli diye canına kıymaya kalkan, bebek kız diye neler etmez bir düşünsene hanım abla.Neden çok yaptınız hemen.
Evliliğim kurtulur diye mi yoksa.
Yok abla, bir galeyana gelmiş, eşinin yaşı geçiyor diye korunmamış ondan olmuş sanırım. Neyse bebek artık var, bunu konuşmak gereksiz zaten. Ama umarım bebeği almaz baba tarafı. Çünkü kayınvalide engelliyse bebeği aldırın, bir daha yapın, o da engelli olursa boşa karıyı demiş. Neyse ki bebek sağlıklıymış ama gördüğün gibi insanlıktan nasibini almamış bir aile var karşıda. Annelik özlemini falan şuraya bırakayım, bebeğe bakmazlar, hastalanır, garibim telef olur gider o ailede. Engelli diye canına kıymaya kalkan, bebek kız diye neler etmez bir düşünsene hanım abla.
Neden çok yaptınız hemen.
Evliliğim kurtulur diye mi yoks
Cowcum, ben sordum, gayet de kendi isteği ile evlenmiş, ailesi zorlamamış. Ama bir yandan da diyarbakır edebiyatı yapıyor, buradaki dünya farklı diyip diyip kenara çekiliyor.
Hakkimda sanki benimle herseyi yasamis gibi ne de guzel yargilara vardiniz ve ve hemen taniyi koydunuz yok esinin yasi gecmiste bilmem neymis esim 30 yasindaydi be bu yastaki cogu insan bekar bile yani yasli degildi neden bole bisey dediniz anlamadm ayrica anneligimi ve kisiligimi yargiladnz yeter ben sadece bosancam bu surecten gecenler manevi piskolojik yardm edin dedim konuyu herkes istedigi tarafa cektiYok abla, bir galeyana gelmiş, eşinin yaşı geçiyor diye korunmamış ondan olmuş sanırım. Neyse bebek artık var, bunu konuşmak gereksiz zaten. Ama umarım bebeği almaz baba tarafı. Çünkü kayınvalide engelliyse bebeği aldırın, bir daha yapın, o da engelli olursa boşa karıyı demiş. Neyse ki bebek sağlıklıymış ama gördüğün gibi insanlıktan nasibini almamış bir aile var karşıda. Annelik özlemini falan şuraya bırakayım, bebeğe bakmazlar, hastalanır, garibim telef olur gider o ailede. Engelli diye canına kıymaya kalkan, bebek kız diye neler etmez bir düşünsene hanım abla.
Slm arkadaslar acil yardim lutfen bir yillik evliyim dort aylik kizim var esimle ilk haftalardan beri anlasamiyoruz paragoz bencil cimri ilgisiz ve cok kinci biri bir aydir annemlerdeym bir defa bile aramadi ne beni nede kizini sordu bosanmayi dusunuyoruz ikimizde ne yapmaliyim annem bosanmam icin cok baski yapio cok zor durumdayim yardim edin
Mahkeme değil zaten, kızın babası bebeği baba tarafını vereceğim gibisinden laflar etmiş.Bebek mibicik daha,mahkeme babaya vermez ki..
Geçmişte ne yaşadı bilmiyorum ama,işi zor o zmaan bu aile ile..
Sagol cnm yaaa bole cevap veren cok az gpruncede cok sevinip hepsine tsk etmek istiyorm bosanmayi bende istiyrum ama yine de cocuktan dolayi iki defa dusunmek zorunda kaliyo insanŞöyle bir düşün ?
boşanırsam nolur
boşanmazsam ne olur
ortak bir noktanız varmı ?
mutlumusun
huzurlumusun ?
seviyormusun ?
10 tane soru sor kendine eğer olumsuz cevapların çoksa ayrıl.,çünki
ne kadar zorlarsan zorla olmadımı olmuyorrrr canımmmm
Ben eşinizin ailesi için, sizin söyledikleriniz hakkında çıkarımlarda bulundum alıntıladığınız mesajımda. Ayrıca yaşı geçiyor diye siz söylediniz ben değil. Siz ne yazdığınızı bile bilmiyorsunuz, lütfen biraz dengeli olun. Bana ne sizin hayatınızdan, sanki yorum yapayım diye para veriyorlar burada bana. Hayret bir şey ya.Hakkimda sanki benimle herseyi yasamis gibi ne de guzel yargilara vardiniz ve ve hemen taniyi koydunuz yok esinin yasi gecmiste bilmem neymis esim 30 yasindaydi be bu yastaki cogu insan bekar bile yani yasli degildi neden bole bisey dediniz anlamadm ayrica anneligimi ve kisiligimi yargiladnz yeter ben sadece bosancam bu surecten gecenler manevi piskolojik yardm edin dedim konuyu herkes istedigi tarafa cekti
ben 1,5 sene nerdeyse geberene kadar mücadele ettim.Sagol cnm yaaa bole cevap veren cok az gpruncede cok sevinip hepsine tsk etmek istiyorm bosanmayi bende istiyrum ama yine de cocuktan dolayi iki defa dusunmek zorunda kaliyo insan
Esim benden on yas buyuk yasi geciyo demedmBen eşinizin ailesi için, sizin söyledikleriniz hakkında çıkarımlarda bulundum alıntıladığınız mesajımda. Ayrıca yaşı geçiyor diye siz söylediniz ben değil. Siz ne yazdığınızı bile bilmiyorsunuz, lütfen biraz dengeli olun. Bana ne sizin hayatınızdan, sanki yorum yapayım diye para veriyorlar burada bana. Hayret bir şey ya.
Eşim benden büyük, 11 yaş, çevremizde falan artık baba olma yaşı geldi gibisinden bir anlayış vardı tarzında bir açıklamanız vardı, ilk geceden de çocuk oldu zaten demiştiniz. Buradan da bu çıkıyor, ben uydurmadım bir tarafımdan. Aman neyse size iyi günler.Esim benden on yas buyuk yasi geciyo demedm
Mahkeme değil zaten, kızın babası bebeği baba tarafını vereceğim gibisinden laflar etmiş.
Yük olarak görülüyormuş çocuklu dul kadın oralarda sanırım.
Konu sahibi vermem bebeğimi diyor ama, yine de içim rahat değil.
Konu sahibi ev hanımı, baba yediğini bile ben veriyorum, bir de çocuğuna mı bakacağım derse ne kadar direnecek orası da var. Hepimiz bırakma diyoruz ama işin bir de gerçek boyutu var, buz gibi hem de.
Ama bütün imkansızlıklara rağmen, o kocaya dönmemeli. Dayakçı, ana sözünden çıkmayan, anası da canavar olan bir adam, yani boşanması daha hayırlı.
Çalışmaya başlasa, annesi ılımlı, bebeğe bakar, hem kız para getirirse sesleri çıkmaz sanki.
Birazını babasına verir, birazını kızına harcar, az da birikim yapar. Olmaz mı ki?
Bence de öyle abla, ama ben karışmıyorum, boşanma konularına cevap yazmayacağım demiştim ama yine tutamadım kendimi. Ben gidip çay alıp, dizilerime döneyim iyisi miNe bileyim şaşırıyorum bu durumda,bir tarafta kızı,bir tarafta torunu.
,Sahip çıksınlar evlatlarına,kol kanat gersinler işte.
Koca anacıysa,helede şiddet varsa dönmesi hata olur..
Baba evinde peynir ekmek yesin daha huzurlu olur,baba laf ta söylese o kadar batmaz..
Çalışma imkanı varsa çalışsın parasını da kazansın işte,hayatı kurtulur hiç değilse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?