Ben de 4 seneden önce evlililk planlamıyorum açıkçası. Çoçuklarım lise üniversite zamanlarında olmalı. Onlar kendini kurtardıktan sonra daha uyğun olacağını düşünüyorum3 sene oldu travmalarım yeni bitti sayılır. ufak flörtlerim oldu ama en küçük bir red flagta bıraktım eskiden olsa tolore ederdim ama artık edemiyorum çok seçici oldum. şuan yeni bir evliliği de yeni yeni ısınmaya başladım ama acelem yok karşıma iyi biri çıkarsa ancak yoksa halimden memnunum. bu arada benim çocuğum yok çocuğum olsa o büyünce düşünürdüm. şuan çocuğum yok diye anne olmak bir ailem olsun diye düşünüyorum evliliği yeniden. çocuğum olsa önceliğim o olurdu.
şu an biri var mı oda önemli benim kimse yok olanlarda konuyu cinselliğe getirdiler mi uzaklaşıyorum elbette oda yaşanacak ama zamanla netten bir kaç arkadaş edindim iş yerimde uygun biri yok apartman da da yok sadece konuşuyorum kendi kendime yeteyim de illa erkek düşünmüyorumm şu anArkadaşlar eşimden ayrıldım, Çocuklarım da var. Ayrıldıktan sonra yeni bir ilişkiye başlayanlar ne kadar sonra başladınız ve neler yaşadınız. Paylaşabilir misini
Hey Allahim, ablacım önce çocuklarına düzgün bir hayat mı versen acaba , nedir bu koca merakınız yaaaa, yeni boşanmışsın yazık değil mi o çocuklara, el adamından baba olur mu , haberlere de mi bakmıyorsun hiç, daha geçen bir kadının sevgilisi çocuğunu döve döve hastahanelik etti , nedir bu uçkur merakınız, o çocuklar merhamet et önce...Arkadaşlar eşimden ayrıldım, Çocuklarım da var. Ayrıldıktan sonra yeni bir ilişkiye başlayanlar ne kadar sonra başladınız ve neler yaşadınız. Paylaşabilir misiniz?
Ben olsam acele etmezdim yine de. Bırakın evliliği gergin bir ilişkiyi bitirdikten sonra bile insanın erkek cinsini göresi gelmiyor.
Çocuklarıma düzgün bir hayat vermediğimi nerden düşündünüz? Şu an benleler ve gayet memnunlar. Birlikte vakit geçirip eğleniyoruz hayatı birlikte gayet güzel paylaşıyoruz. Birlikte tatil planları yapıyoruz. Arkadaş gibiyiz ve çok mutluyuz. Benim uçkur merakım falan da yok. Gayet insani bişey sordum bence. Benim de duygusal ihtiyaçlarım olabilir değil mi? El adamını çoçuğuma baba yapacağım demedim ki , Çocuğuma baba bakmıyorum. Aynı evde yaşamayı evlenmeyi çocuklarım üniversiteye gidene kadar düşünmüyorum. Bence bunlar ne istediğimi gayet net gösteriyor. Çocuklarıma merhamet etmediğimi nasıl çıkardınız anlamış değilim. Herkesin kendi tercihi bu, saygı duymalısınız bence. Hayatına kimse almak istemeyene saygım sonsuz ama ben hayatıma birini almak isterim bu da benim tercihim. Zaten burdaki en önemli mevzu çocuklarım. O yüzden de burdan bu konuda tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini merak ettimHey Allahim, ablacım önce çocuklarına düzgün bir hayat mı versen acaba , nedir bu koca merakınız yaaaa, yeni boşanmışsın yazık değil mi o çocuklara, el adamından baba olur mu , haberlere de mi bakmıyorsun hiç, daha geçen bir kadının sevgilisi çocuğunu döve döve hastahanelik etti , nedir bu uçkur merakınız, o çocuklar merhamet et önce...
Ben de aynı düşüncedeyim. Bir adamı çocuklarımın olduğu aynı eve almak istemiyorum. Çocuklarımın rahat yaşamasını ve mutlu olmalarını istiyorumYani evlilik düşünmeden yaşamak bana hep daha mantıklı geliyor çocuklu biri olarak.
Baştan eş ailesi falan çekmeye değmez. Sevgililik gibisi mi var.
Sizinkiler zaten ergenlikte hiç tanıştırmaya girmezdim ben olsam.
Gayet sevgili olup gezip tozmak mantıklı. Çocuklara da söylemezsiniz olur biter
Evet benim kızım da 15 yaşında. Onla bile açık açık konuşabiliyorum o da bana diyor anne ben evdeyken yabancı kimse eve gelmesin bizle kalmasın, ama sen de gençsin biriyle birşeyler yaşamak istersen ve mutlu olursan ben saygı duyarım diyor. Ben onla iki arkadaş gibi sohbet edebiliyorum onun fikirleri benim için çok önemli. Başarılı bir öğrenci. Üniversite okumak istiyor, ben o üniversiteye gidene kadar en az 4 sene ciddi bir ilişkiyi asla düşünmüyorum. Yani birine duygum olsa bile önceliğim kızımın mutluluğu olacak.Kalbinizin ısınacağı birinin çıkması önemli olan sanki.Belli bir zaman aralığı yok.Kısa bir zaman diliminde de çıkabilir karşınıza yıllar sonrada.Ayrıca duygusal bir yakınlık istemeniz çok doğal.Ama bende bir kız annesiyim boşanmak üzereyim.Evlilik düşünmem bu saatten sonra.Kızımla birini aynı eve sokamam.Bana haksızlık yaparım gibi geliyor kızıma.Ama flört şeklinde takılmak çok sağlıklı olabilir.Hem keyifli olur hemde heyecan daha diri kalır.
Derdinizi güzel anlatmamışsınız , okuduğumda hemen boşanıp koca arayan bir kadın canlandı gözümde, yorumları okuyunca bir nebze içim ferahladı çocuklar için, önceliğiniz çocuklar olsun en azından üniversite bitirene kadar...Çocuklarıma düzgün bir hayat vermediğimi nerden düşündünüz? Şu an benleler ve gayet memnunlar. Birlikte vakit geçirip eğleniyoruz hayatı birlikte gayet güzel paylaşıyoruz. Birlikte tatil planları yapıyoruz. Arkadaş gibiyiz ve çok mutluyuz. Benim uçkur merakım falan da yok. Gayet insani bişey sordum bence. Benim de duygusal ihtiyaçlarım olabilir değil mi? El adamını çoçuğuma baba yapacağım demedim ki , Çocuğuma baba bakmıyorum. Aynı evde yaşamayı evlenmeyi çocuklarım üniversiteye gidene kadar düşünmüyorum. Bence bunlar ne istediğimi gayet net gösteriyor. Çocuklarıma merhamet etmediğimi nasıl çıkardınız anlamış değilim. Herkesin kendi tercihi bu, saygı duymalısınız bence. Hayatına kimse almak istemeyene saygım sonsuz ama ben hayatıma birini almak isterim bu da benim tercihim. Zaten burdaki en önemli mevzu çocuklarım. O yüzden de burdan bu konuda tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini merak ettim
Hayır hemen boşanıp koca aramıyorum tabiki. Buna da karşıyım. Sadece kendimi düşünerek bir hayat çizemem sorumluluklarım var. Çocuklarımı üzecek bir şey asla yapmam. Üniversite yıllarına kadar da resmiyette bir yola girmeyi düşünmüyorum yanlış görüyorum kendi şansım adına. Çocuklarımla bir ömür geçiriyoruz. Hayatımı paylaşacağım önceliğim onlar. Benim anlatmak istediğim duygusal olarak insan birinin yanında olmasını da isteyebilir. Biriyle bu yola girenler neler yaşadı çocuklarını nasıl bu duruma adapte ettiler. Artısı eksisi ne olabiliri birlikte konuşmak istedim.Derdinizi güzel anlatmamışsınız , okuduğumda hemen boşanıp koca arayan bir kadın canlandı gözümde, yorumları okuyunca bir nebze içim ferahladı çocuklar için, önceliğiniz çocuklar olsun en azından üniversite bitirene kadar...
Evet benim kızım da 15 yaşında. Onla bile açık açık konuşabiliyorum o da bana diyor anne ben evdeyken yabancı kimse eve gelmesin bizle kalmasın, ama sen de gençsin biriyle birşeyler yaşamak istersen ve mutlu olursan ben saygı duyarım diyor. Ben onla iki arkadaş gibi sohbet edebiliyorum onun fikirleri benim için çok önemli. Başarılı bir öğrenci. Üniversite okumak istiyor, ben o üniversiteye gidene kadar en az 4 sene ciddi bir ilişkiyi asla düşünmüyorum. Yani birine duygum olsa bile önceliğim kızımın mutluluğu olacak.
Sizin adınıza da çok üzüldüm. Resmen ayrılacağınız vakit belli mi siz ne yaşadınız?
Boşandıktan sonra neden evlenilmesin yada neden araya yıllar katılsın insanın en güzel yaşları gençlikte dirBu ara yeni boşanmış hanımlara bir haller oldu. Geldi bahar ayları, gevşedi gönül yayları.
Biraz dinlenin, olması gereken olur zaten.
Bir arkadaşım boşandı ve o defterleri kapattı. Kuzenim boşandıktan 10 yıl sonra evlendi.
İnsan içindeyken anlamıyor sabır ediyor bir şekilde. Ama mutsuz olduğumuz bir ilişkide olan en çok bize oluyor. Biz mutsuz olunca etrafımızı da mutsuz ediyoruz. O yüzden bitirmeye de olması gereken yerde yapmak lazım. Hayatın ilerisi belki gerisinden çok daha güzel olabilirBakış açınız çok doğru ve gerçekçi.Kolay kapılıp mantıksız haraket edecek birine benzemiyorsunuz.Allah gönlünüze göre versin.Bosanma davası açılma sürecindeyim bende.Uzun zamandır mutsuz olduğum saygı görmediğim hayat arkadaşlığı yapamadığım bir ilişkide daha fazla sürünmek istemedim.Mutsuzluk tüm ruhuma sirayet etti artık.Dönüp baktığımda çok bile sabrettim diyorum.Bosuna kendimi hırpaladım bu kadar.Zaten yalnızdım her anlamda,hiçbir konuda destek göremiyordum.En azından yalnızlığım resmileşmiş olsun artık
Aynı şeyi düşünüyorum. Ama bunu bizim toplumumuzda çok görüyoruz erkekler bunu çok rahat bir şekilde yapabiliyor ki onlar daha çok başka ihtiyaçları için yapıyorlar. Biz kadınlar duyğusal olarak eksiklik hissediyor olabiliirz yapımız gereği ve bu asla doğal karşılanmıyor ve ayıplanıyor. Bence bunu ciddi anlamda aşmalıyız. Kesinlikle sözüm sırf biri olsun da ne olursa olsun diyenler için değil, ya da gönül sevdasına evlatlarını hiçe sayan kadınlar değil. Bunlar muhakkak dikkat edilmesi gereken şeyler. Ama bu hassasiyetlere dikkat eden insanlar, tekrar sevmek sevilmek istemiş çok görülmemeli saygı duyulmalıBoşandıktan sonra neden evlenilmesin yada neden araya yıllar katılsın insanın en güzel yaşları gençlikte dir
Herkesin hayatı başka ve bu süreçte başkadır
Kuzenin 10 yıl sonra evlendiyse doğru birini bulamamıştır öbürü o defteri kapattıysa buna mecbur kalmıştır güveni bitmiştir
İnsanlara saçma sapan eleştiri yapıyorsunuz
Boşandınız bekletin ya da kapatın o defteri ne saçma ya
Kızım ayrı evde yaşamak istiyor. O boşanma sürecinden önce de ayrı yaşamak istediğini söylemişti. Ben de kendisi isterse ve uygun olursa aldığı kararlarda her zaman yanındayım. Hayır anne ben evde kalmak isterim derse de başımın tacıdır. Ben evlatlarımın verdikleri kararların her zaman yanındayım. Ana mottom onların mutlu olması ve zarar görmemesiÜniversitede cocuklarınız baska sehire mi gidecek ya da ayrı ev mi tutulacak, ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Tekrar sevmek sevilmek istemeniz çok doğal. Boşanmış aile çocuğu olarak hemde genç bir kadın olarak, anne olarak bakıyorum olaya. Bence siz koca meraklısı biri değilsiniz zaten aklı başında olduğunuz belli önce evlat diyorsunuz. Bu süreçte sevgiliniz neden olmasın? İlla çocuklarınızın bilmesi yüz göz olması gerekmez, sevgiliniz olur zaten çocuklar okuldayken yada sosyalleştiğiniz zamanlarda görüşürsünüzde (eve getirmekten bahsetmiyorım dışarda yani). Sadece bi yorumda kızımla arkadaş gibiyim yazmışsınız, bunu yapmayın. Annemde benle arkadaş gibiydi dışardan iyi hoş ama anneler anne gibi davransın zaten arkadaştan bol bir şey yok. Ergenken hele birde annenin derdini çekmek gerçekten yük, kızınızla dertleşmeyin. Benim annemle aram çok çok iyi ama bu dertten muzdarip büyüdüm şimdi kız annesiyim ve büyüdüğünde dert dinlememiz o genç bir kadın olana kadar kesinlikle tek taraflı olacak.Aynı şeyi düşünüyorum. Ama bunu bizim toplumumuzda çok görüyoruz erkekler bunu çok rahat bir şekilde yapabiliyor ki onlar daha çok başka ihtiyaçları için yapıyorlar. Biz kadınlar duyğusal olarak eksiklik hissediyor olabiliirz yapımız gereği ve bu asla doğal karşılanmıyor ve ayıplanıyor. Bence bunu ciddi anlamda aşmalıyız. Kesinlikle sözüm sırf biri olsun da ne olursa olsun diyenler için değil, ya da gönül sevdasına evlatlarını hiçe sayan kadınlar değil. Bunlar muhakkak dikkat edilmesi gereken şeyler. Ama bu hassasiyetlere dikkat eden insanlar, tekrar sevmek sevilmek istemiş çok görülmemeli saygı duyulmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?