Boşandıktan sonra yeni ilişki

Teşekkkür ederim. Evet çocuklarla dertleşmek değince biraz ağır şeyler konuşuyormuşuz gibi gelmiş olabilir ben aslında orda şunu söylemeye çalışmıştım sıkıntısı olunca benle samimiyetle konuşabiliyor ben de ona samimi olabiliyorum. Anne kız çizgimizi asla kaybetmiyoruz. Yani çekinmesi gereken yerde durması gereken yerde hep durdu. Biraz da benim şansım sanırım evladım noktasında şanslıyım. Kimi anneler çok fazla tartışma yaşıyabiliyorlar. Biz anne evlat çizgisini aşmadan dostluk da kurabildik. Bunun benim için ve evladım için büyük şans olduğunu düşünüyorum onu da diğer evladımı da çok seviyorum. Onlar bu dünyada benim şanslarım…Ama kesinlikle bu hassas bir çizgi onlara fazla misyon yükleyerek, sorumluluk altında bırakıp ezmememiz gerekiyor. Her zaman mutlu olsunlar ve her zaman bizlerin yanlarında olacağımızı bilsinler en önemli şey o sanırım

Aslında asıl merak ettiğim çocuklu annelerin tekrar bir ilişkiye başlaması. Yani çoçuk yokken herşey biraz daha rahat devam edebilir belki ama çocuklu olunca bu süreci nasıl yaşıyorlar
Yakınım olan bir kadın yaklaşık 9 yıl önce boşandı, boşanmayla alakalı sizin de benzer bir hikayeniz vardır sanırım, aşırı kıskançlık, psikolojik şiddet vs gibi sebeplerle evlilikleri zaten boşanmadan 5 yıl kadar önce bitmişti ama onun da sizin gibi evlatları vardı, büyük çocuğunun liseye geçiş sınavları, küçük çocuğunun henüz çok küçük olması, maddi olarak kendisini boşanmaya ve boşanma sonrasına hazırlaması derken nihayetinde 9 yıl önce boşandı.
Evliliğinde sevgiyi yitirdiğinden sevilmek istiyordu, aynı sizin gibi bir ilişki olacaksa da bunu çocuklarıyla aynı evde yaşamama kararı aldı, bence çok da doğru bir karardı zira kadın sevilmek istiyor ama karşına çıkan erkeklerin bir kısmı kadın gibi duygusal bakmıyor ilişkilere.

Bu bahsettiğim yakınımın hayal kırıklıkları da oldu, flört ederken romantik sevgi dolu yaklaşan adamlar cinsellik yaşayana kadarmış mesela, her gün arayan sevgi sözcükleri söyleyen adamlar birlikte olduktan sonra görüşmeyi kesiyordu ya da cinsellik yaşamak istediğimizde bir araya geliriz diyorlardı.

20 yıl evlilikten sonra bir sürü unsurun yanısıra sevgisizlikten boşanan bir kadın için yalnızca cinsellik için flört edilmesi yıkıcıydı, epey dertleşmiştik bu konuda.

Lafı çok da uzatmak istemiyorum ama niyetini baştan belli etmeyip sevgi ihtiyacınızı kullanarak sizinle yalnızca cinsellik için birlikte olmak isteyen erkeklere karşı da hazırlıklı olun, en azından psikolojinizi buna da hazırlayın.

Çocukların üniversiteye gidince düşünürsün. Şimdiden düşündüğüne göre duygusal olarak ihtiyaç duyuyorsun. Onların üniversiteye gitmesini bekleyebilir misin bana pek inandırıcı gelmedi.
İlişkiye ne zaman başlayacağın hakkında kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Burada çocuklarının ve senin mutluluğun önemli. Zaman ve yaşananlar tamamen kişisel mesele. Kişiden kişiye değişir. Önemli olan burada siz ne istiyorsunuz.

Evet ben de aynısını düşünmüştüm. Erkekler duygusal ihtiyaçtan çok cinsel ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşmak isteyeceklerdir. Bunu da zaman içinde tanımaya fırsat vererek aşabilirim belki. Sonuçta ben de evliliği düşünen bir insan değilim.

Aynen doğru şu anda duygusal olarak ihtiyaç hissediyorum açıkçası. Onların üniversiteye gitmesini ilişkiye başlatmak için düşünmedim evlenmek istersem diye düşündüm. Sonuçta aynı evin içinde olmadan şu anda bile biriyle flört edebilirim. Bundan çoçuklarım de rahatsız olmaz. Ben aynı evin içinde yaşamak istemiyorum kimseyle uzun bir süre

Yakınımda evlilik düşünmedi hiç, hala bekar ve evlenmeyi düşünmüyor ama sevildiğini hissetmek istiyordu, biriyle ilişki yaşamaya başladığında niyetlerini açıkça söyleseler üzülmezdi belki lakin seviyor ilgileniyormuş gibi yapmaları yaraladı, benimle dertleştiğinde sadece cinsellik için yaklaştıklarını söylemeye bile utandı çünkü siz de biliyorsunuz toplumumuz kadınların hele de boşanmış ve çocukluysa evlilik olmadan birisiyle olmasına cinsellik yaşamasına sıcak bakmıyor, yaşadıklarının normal olduğunu, cinselliği tabu olarak görmemesini istiyorsa arada bu tip ilişkiler de yaşayabileceğini ama birlikte olacağı kişileri dikkatli seçmesini söylemiştim, cinsel hastalıklar var, sapığı var, bir de şu var ki uzun soluklu evliliklerde başka bir erkekle flört etmek nasıldır unutuyorsunuz, dikkatli seçimlerle deneye yanıla gitmek gerekebiliyor.

Evet çok doğru yazmışsınız. Uzun dönemli ilişki sonrasında flört etmek belki heyecanlı gibi görünse de unuttuğumuz şeyler oluyor. Ama akışında doğal bir şekilde gelişmeli herşey diye düşünüyorum. Tabularım yok, acelem yok, biri olsun illa hemen olsun demişliğim de yok. Sadece yeni bir ilişkiye hazır olduğumu hissediyorum. Umarım iyilikler çıkar karşıma umarım hepimizin karşısına iyi insanlar çıkar.

Arkadaşımdan biliyorum heyecanlı da oluyor aslında:) yeni birini tanıyorsunuz flörtleşmeyi yeniden öğreniyor deneyimliyorsunuz, bir sergiye tiyatroya birlikte gidip zaman geçirmek keyifli oluyor, tabularınız yoksa karşınızdaki insan arzuladığınız sevgiyi veremediğinde bunun da bir deneyim olduğunu düşünerek hareket ederseniz üzülmezsiniz.
Zamanla da aslında ne istediğinizi keşfedersiniz, şu an çocuklar üniversite çağına gelince evlenirim diye düşünüyorsunuz ama belki o gün gelecek evlenmeden birlikte olmak daha mantıklı gelecek.
Arkadaşım ileride evlenirim diyordu ama şimdi niyeti yok, özgür ve evlilik sorumluluğu almadan yaşamanın daha keyifli olduğunu düşünüyor artık, ki onun çocukları da büyüdü, bir tanesi yetişkin işinde gücünde, diğeri birkaç seneye üniversiteden mezun olacak, hepsi dışarıda kendi hayatını yaşıyor evlerine gelince çekirdek aile takılıyorlar.

Şuraya not düşeyim, hem evlilik düşünmüyor hem de ileride evlenirim demişti yazdım, ilişkiye başlarken evleniriz modunda başlamıyordu zaten evliliği psikolojik olarak yorduğundan şak diye yeni bir evlilik istemiyordu babında yazdım:)
Olur da ileride gerçekten evlenmeye değecek bir adam çıkarsa düşünürüm diyordu ama özgürlük başkaymış modunda şu an.

Son düzenleme:

bence daha çok yeni kendinizi iyice dinlemenizde fayda var.
belki de daha yorucu olacak sizin için.
şuan siz duygusal boşluktasınız ama o boşluğu şimdilik hobi edinerek doldurabilirsiniz.

sonrasında kim bilir belki de gerçekten ihtiyaç değil aşk olarak biri girecek hayatınıza.

Evet bu da olabilir belki de hiç bir zaman bir daha evlenmeyeceğim. çünkü cidden o sorumluluğu yasal işlemleri bir daha yaşamaya gerek yok bence. Birbirinin sorumluluğunu almadan duyguları paylaşmak daha hoşuma gidebilir. Biraz da bunu yaşamak istiyorum sanırım

toparlanayım derken hepten dipe çekiliyor insan

toparlanayım derken hepten dipe çekiliyor insan
Ama en dibe çekilmeden yükselemiyorsunuz. Ben ciddi manada bunu yaşadım. En dibe çökene kadar çok acı çektim. En dibe çöktüğüm günden sonra resmen bir uçağın havalanması gibi gittikçe yukarı çıktığımı hissettim şu an gene zaman zaman yokluyor beni acım. Ama asla eskisi kadar olmuyorum. Çünkü hayatıma zarar veren alışkanlığımı değiştirmem gerekiyor, sevilmeye değer bir adamı değiştirmiyorum ben. Sevilmeye değer olsa zaten şu an bu durumda olmamam gerekirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…