Boşandım ama mutluyum diyenler... Ben yine ağlıyorum, çok kötüyüm :'(

bende boşandım 6 ay önce :) o zamanlar nasıl geçicek bu günler ,ne yapıcam tek başıma kaldım ortada,iş arkadaşlarım akrabalarım neler dicekler diye kendimi yedim bi süre ,hergün ağladım... ama çok şükür ne iş arkadaşlarım ne ailem beni üzecek en ufak bişeyy yapmadılar, hatta üniversiteden görüştüğüm bi çocuk şu an benimle evlenmek bile istiyor,hiç evlenmediği halde o kadar iyi birisi ki.. emin ol herşey geçer iyi günde kötü günde sen sadece sabret allah' a sığın,kendini yıpratma olan oldu zaten gelecekteki güzel günlere bak,hayat devam ediyor,yaşamak çok güzel :) sen de ğil bırak o düşünsün seni kaybettiğine,biten evliliği için birşey yapmadığına....inan bana herşey geçicek ve yeniden yaşadığını fark ediceksin ama birazcık zaman ...

münevvergül hislerime tercüman olmuşsun. bazen bağıra çağıra ağlamak istiyorum.ağlıyorum da. sanki birdaha hiç kimseye güvenemeyecek, hiç mutlu olamayacakmışım gibi. Artık herşey benden geçip gitmiş gibi hissediyorum.Birdaha yuva kurabilecek miyim, benim de çocuğum olacak mı bir gün....Bazen de bir güç geliyor, bir hayat enerjisi herşeye sil baştan yapabilirim diyorum. Yine kötü oldum çok, ağlıcam walla( yaş olmuş 30, arkadaşlarım çocuklarını büyüttüler, evlerini arabalarını aldılar ben de ohoooo..

Çok olmadı sanırım ayrılığınız.
isteseniz de istemeseniz de zaman yaralarınızı iyileştirecek inş.
Rabbim yüreğinize ferahlık versin, biran önce unuttursun yaşadıklarınızı inş.
hakettiğiniz gibi birini çıkarsın karşınıza ve yaşamak istediğiniz gibi
bir yuvanız olsun inş.

yarin son imzalar atilmak icin mahkemeye gidicez bosanmak icin.
üzülmüyo degilim. cok üzülüyorum.
ama ben barismal icin elimden gelenin fazlasini yaptim, kendisi kilini bile kipirdatmadi.
üzülüyorum ama kendim icin o kisi ve ailesi icin asla üzülmüyorum.
zaten kendisi ve ailesi bitsin istiyorlardi.
yarin elimden geldigince mahkemeye gayet SIK, bakimli bir sekilde gidecem.
Allah var gam yok
vicdanen rahatim. benim bes yanlisim, hatam varsa onun onbes va, ama kendisini kusursuz zanneder.
dualarinizi bekliyorum arkadaslar
Rabbimden hayirlisini diliyorum.
Bediüzzaman Said Nursininde dedigi gibi her felaketten bir saadet, her saadettende bir felaket cikar.
suan hicbirsey hissetmiyorum, hissetmemeyede calisiyorum
beni kaybetmeyi göze almissa bende alirim Allah'in izniyle.
selematle...

merhaba canım,

Boşanmak ölümden sonraki en büyük tramvaymış..Bende yaşadım bunu ve çok acı çektim.
Geçmez derdim,yolda yürürken güzel bir an aklıma gelir insanlara göstermemek için gözlüklerimi takar sessiz sessiz ağlardım..
8 ay her gün ağladım..
Sonra eşim çıktı karşıma,imkansız dediğim herşeyi yaşattı bana..
Sevgi,saygı,güven,mutlu bir yuva..
Kedine biraz zaman ver..Gerekirse psikolog desteği al ama sakın yanlız kalma bilirim duvarlar üstüne üstüne gelir..
Çalışmıyorsan iş bul mutlaka çalış daha güçlü bir kadın olmak zorundasın bu saatten sonra..
Boşlukta olduğun için hep tutunacak bir dal arayacaksın kendine..Ama dikkatli ol hemen bağlanıp güvenme..
Ben yaptım çok acı çektim o yüzden mümkünse facebook gibi yerlerden onu takip etmeye devam etme unutmanı zorlaştıracaktır..
Hüzünlü aşk şarkıları dinleyip kendine boşuna acı çektirme,ben o yaşadıklarımdan sonra hiç türkçe slow şarkı dinleyemedim..Hep yabancı dinlerdim.
Ve geçeceğini sakın unutma arkadaşım..
Allah yardımcın olsun..

Arkadaşım yapmayın bunu kendinize. Neden dünya başına yıkılsın ya? Düşün ki bir kaza geçirdi eşin ve öldü bu kadar. Allah rahmet eylesin.

Allah kimsenin yuvasını yıkmasın. Çok zor olmalı farkındayım ama biz kadınlar yanlış davranıyoruz bu konularda. Bende çok korkuyordum eşimi kaybetmekten. Ama artık düşüncelerim değişmeye başladı. Son zamanlarda yaşadığım olaylar daha objektif düşünmemi sağladı.

Elinden geleni yaptın mı? İçin rahat mı canım?

O zaman eşine şöyle söyle "Sen sağ, ben selamet"...

Çok sağolun arkadaşlar yorumlarınız için. Bazen canım çok sıkılıyor. Kaldıramıyorum bu yükü. Bilmiyorum işte zorlanıyorum. Çok şükür iyi bir işim var çalışıyorum ama işte bazen zor çok zor. Geleceğe dair bir beklentim yok. Düşünsenize film tersine döndü. Biz başa döndük. Bunu kabullenmek zor işte.

Ağlama kardeşim , ağlama.

Berbat hisettiğin anlaşılıyor ama hayatta her şey geçiyor, insanoğlu sandığından daha güçlü bir yaratık. İnsanlar ölürüm sanıp nelere katlanıyor.......sen de katlanıcaksın, bugünler gelip geçince arkana bakıp şu haline güleceksin bile.

Aldatılıp boşanan annem bile şimdi o kadar mutlu ki, bunlar aynı kadın mı dersin Kendini çok dinleme, yalnız kalmamaya çalış, arkadaş, akraba , ailen varsa onlara takıl.

En önemlisi bence hayattan ders al derim. Bu olaya öldüm, bittim, mahvoldum gözüyle bakmak yerine oturup düşünsen keşke, burdaki ibret nedir ?

Umarım yakın zamanda tekrar yüzün güler, inan bana boşanmak hayatın sonu değil, kendi ailemden biliyorum Gelecekten asıl şimdi umutlu olma zamanın, bundan sonra sana gerçekten değer verecek, el üstünde tutacak, sevecek biriyle artık mutlu olabilirsin.

Allah yar ve yardımcın olsun.

Son düzenleme:
3 sene bitti eşimden boşanalı
evli iken o olmadan ölürüm sanıyordum, hayatımı devam ettiremem ,işe gidemem birdaha kimseyi sevemem ,birdaha kimse beni oun gibi sevemez sanıyordum
4 yıl evli kaldım
severek evlendim
çocugum yoktu
ayrılıgı hep düşünürdüm ama cesaretim yoktu, ani bir kararla silkelendim ve tek celsede hiçbirsey talep etmeden boşandım .
ilk boşandıgım zamanlarda biraz sosyal cevreden cekınıyordum, herkesin yüzük parmağına bakıyordum evli mi bekar mı diye.
damarlarımda kanımın acıdıgını hissediyordum ki ben ailemin evine döndüm ve eski evimi hergün görüyordum
sonra ne mi oldu, kendime geldim eski halime döndüm ve hayatımda verdiğim en doğru karar oldugunu düşündüm
annemiz babamız bizi üzülmemiz için büyütmedi. bir baska kendim yok diye düşündüm
ve iki ay sonra hayatımda kimseyi bu kadar sevmedim dediğim biri ile nişanlanıyorum.

siz de mutlu olacaksınız hersey gececek.

Morg gibi o duvarlar. Hakim konustukca duvarlardan yankılanıp en kücük desibelle gelir kulağına sesler. Evlilik birliğinin sarsılmasııııııı bla bla blaaa ve son kez onun soyadıyla cağırılıp ceset gibi cıkarsın adliye koridorlarından. Kusar gibi ağlarsın, yüreğin ancak atar icindeki zehri.

Kimsenin evi senin evin gibi değildir. Yüz havlusuna yüzümü silerken ama bu benim havlum değil deyip ağlama krizlerine girdiğim cok olmuştur. Aylarca annemin mutfağına girmedim. Aylarca dolabın kapağını acmadım. Aylarca odamda yaşadım.

Sonra baktım ki hayat devam ediyor. Birilerinin kalbi benim icin atabiliyor. Güneş yeniden doğmaya başlamış. Ben acı cekerken hayat akıp gitmiş. Tek kanıt sacımda boyamaya kıyamadığım beyazlar....

22 Ağustosta 8 ay olacak boşanalı. Acım ilk günkü gibi taze, özlemim en derin köşesinde yüreğimin. Herhangi bir erkekte onun kokusunu duyduğumda burnumun direği sızlıyor ama ben yaşamak zorundayım. Ayakta kalmak zorundayım. Maskemi takıp gülmek zorundayım. Kimse icin değilse bile beni dokuz ay karnında tasıyan annem icin.

merhaba
konuyu dün gece okudum ama sabaha kadar aklımdan çıkmadı çünkü ben de boşanmayı düşünüyorum ve bu sürecin nasıl bir etki yaptığını görmek için girmiştim.
henüz boşanmamış olmama rağmen neler yaşadığını anlıyorum. bütün bu sıkıntıya rağmen geriye döndüğüde yapman gerekeni yapmış olduğunu bilmek, doğru kararı verdiğinden emin olmak, geriye hiçbir soru işaretinin kalmamış olması önemli birşey bence. uzun vadede bunun huzurunu olsun hissedeceğine inanıyorum.
bazen insanının aklına geliyor ve gerçek olmadığını bile bile eğer şöyle yapsaydım şöyle böyle olurdu, idare ederdik, yalnız kalmazdım diye garip garip düşünceler geliyor insanın aklına
sonra gerçeğe dönüyorsun ve olamayacağını yeniden idrak ediyorsun
bu durumda tavsiyeler bazen yersiz veya uygulanamayacak gibi olabiliyor tabi içi acıyor insanın bilirim. yalnız kalmamaya çalış yalnız kaldıkça canın sıkıldıkça buraya yaz bence.
Allah güç kuvvet ve sabır versin hepimize ve bu süreci sağsalim atlatalım inşallah.

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:100:

rabbim sanada yeni ve hayırlı kapılar açsın inşallah.

Boşanalı 5 ay evimin kapısını bir kuş kafesi bir valiz ve kitaplarımı alıp kapatalı tam 9 ay oluyor.geçen hafta nüfus cüzdanımı değiştirmeye gittiğimde artık benim olmayan evimin önünden geçtim ve günlerdir yaralarım tekrar kanıyor ve uzun bir süre daha kanayacak gibi geliyor nezaman geçer bu yara bilemiyorum daha kaç 9 ay biter.umutların hayallerin enkazından çıkmak ne kadar sürer.mahkeme salonundan çıktığımda gülerek abime BİTTİ dedim ve o gün hiç ağlamadım kesseler kanım akmazdı ama sonrası hala ağlıyorum.Belki yaşananları hak etmemek belki yıllarca verdiğim emeğe karşılık git başkasıyla evlen daha mutlu olursun deyip, arkamdan kimsenin arayıp sormamasıdır bilemiyorum hiçbirşeyi. yıllarca yıkılan hayallerimin enkazında yaşamışım meğersem o enkazdan çıktım evet her yanım kapanmak bilmeyen yaralarla dolu ama çıktım işte ve yaşıyorum hala çünkü benim bu hayattan bir mutluluk alacağım var.

Duygularini yasaduklarini okadar guzwl ifade etmissib ki inan gozkwrim doldu ne hayallerlw kuruluyo o yuvalar
Yeni hayat yeni duZen alustigin o adamin yoklygu bi yerde cekilwn acilae zordur zor

Merhaba kızlar, yorumlarınız için çok teşekkürler. Hepimizin mutlulukları farklı farklı nedenlerle oluşmuştu, fakat acılarımızın nedenleri benzer. Nasıl olduğuma gelince bir iyi bir kötü. Ona(eski eş) gelince, hiç bir hakkımı helal etmediğim gibi hiç bir iyiliği, hiç bir özlemi gelmiyor aklıma. Hamdolsun, tez zamanda kurtuldum diyorum. Evliliğime gelince, neden bitti diye arada sorsam da, kesinlikle bitmeliydi diyorum. Fakat bazen aklım bazı şeylere yetmiyor, anlayamıyorum. Neden bana bunları yaptı? Kimse yanlış anlamasın ama ben onu sevdim sadece sevdim, herhangi bir çıkar gözetmeksizin. Dışardan bakınca ondan bir sürü üstün özelliğim olmasına rağmen sevdim. Ama bu kadar düşmenin ne anlamı vardı? Benim hayatımı mahvetmesinin ne anlamı vardı? İşte bu soruların cevabını bulamıyorum. Kader diyorum geçiyorum... Bir gün mutlu olacağıma inanmaktan, dua etmekten ve ümit etmekten başka elimden bir şey gelmiyor. Sabır sabır... Nazım hikmetin şu şiirini çok seviyorum ve ona söyleyeceğim tek söz şunlardır:
En güzel günlerimin
Üç mel'un adamı var:
Biri sensin,
Biri o,
Biri ötekisi...
Kanlı bıçaklı düşmanımdır ikisi...
Sana gelince...
Ne ben Sezarım,
Ne de sen Brütüssün...
Ne ben sana kızarım
Ne de zatın zahmet edip bana küssün..
Artık seninle biz,
Düşman bile değiliz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…