Boşanıp 2 çocuğu yalnız büyütmek imkansız mı...?

şimdi ahkam kesen çok olur diyorsunuzda beni aşağılayan hakaret eden bir adamla vli olmayı ne kadınlık onuruma ne gururuma yediremem kusura bakmayın Gururu geçtim böle ortamda büyümesini istemem çocuğumun.

Su cumleler cinliyor su an kafamda.
Ben istememene ragmen bana zorla sahip oldu.
Ve nasil bi duruma gelmissen duan: insallah baskasina asik olurda beni azad eder diyosun.

Ayril derim ben, ayril.

Acaba bosansam mi ki ya diye dusunuyosan bosanma. Gercekten bosanilacak durumda olsaydin acabalarin olmazdi.

eşiniz bipolar olabilir mi ?
şahsen ben çocuk olsam - ki benim de evliliği sarsıntılı olan bir ailem var- boşanmalarını isterim...
evde huzur olur hiç değilse.. böyle anneme kötü davranan babayı sevemem ki..
12 saatlik mesafe deme, artık çok uygun fiyata uçaklar var, her yer 1 saat.

Ben istemeden derken?? Tecavuz mu etti sana?

göndermem de, izin isteyen mi var
insan olsun o da

şimdi zor olur mu diye düşünüyorsun ama zaten suanda da pek kolay geçmiyor günler senin için. bak ne güzel ailen de arkanda...

Zor bir süreç ben de boşanan anne babanın en büyük çocuğuyum.Hayatını karartıyorsa gerçekten mutsuzsan çocuklarını asla düşünme.Çünkü huzursuz ortam da büyüyen çocuk sizden daha mutsuz olacaktır.Ben bir evlat olarak anneme keşke daha erken boşansaydın keşke en küçük kardeşimi bari dünyaya getirmiş olmasaydın dediğim çok olmuştur.Arkanızda destekciniz varsa korkmayın.Babalarına uzak olmaları da avantaj bence 2 kapılı dedikleri durum olmayacak en azından

Katılıyorum yoruma ve hiçbir zaman çocuk yapmanın yuva kurtarmak olduğuna inanmıyorum çünkü çevremde öyle çok insan var amcamın kızı da çok sabr etti ama olmadı ayrıldı yaklaşık 3-4 yıldır ayrı sizin bir mesleğiniz var onun mesleği de yok herşeyi oğlu onun çokta akıllı ilk okul bire gidiyor kabullendi anne babam seni çok üzüyor diyor ama kısıtlama yok babası ile görüşüyor ayrılın demiyorum ama çocuk için şiddete maruz kalmayın Size bir önerim var ben öyleyim vicdanım rahatsa ve yaptığım şeyin geçerli ve gerekli bir açıklaması var ise pişmanlık duymam kim ne derse desin
Allah c.c sevmediği farzlardan biri de boşanmaktır
Yuva yapmak zor da dağıtmak çok kolay yaşadığınız şeyleri gözden geçirin umarım verdiğiniz karar sizi pişman etmez

Ben de hatirladim seni anneperi. Zaten bu zamana kadar dayanman mucize. Cocuklarin böyle bir adamla yaşayacaklarina varsin ayda yilda bir gorsunler . Boyle giderse cocuklarina mukemmel davransa bile , annelerine kotu davranmasi babalarindan nefret ettirecek.

Sizin icin en hayırlısı boşanmak. Allah yardımcın olsun

yeni bakabildim
hepinizden Allah razı olsun
zaten beni hatırlayanların kesin önerisi boşanmak sanırım...
ben yaza kadar idare etmeye karar verdim
ailemin yanına gider gitmez davayı açıp tayin isteyeceğim inşallah

Merak ediyorum,
Hiç google de "anne babası boşanan çocukların halleri ve hayatları" gibi makaleler ve yaşanmış hikayeleri arattınız mı ? Bu forumda rahat geniş konuşan bazı tiplerin yazılarını okumaya zaman ayırdığınız kadar ?

Siz çocuklarınızı gerçekten kendinizden çok seviyormusunuzdur acaba ?

Üstüme vazife değil deyip, haddimi de aşmadan bulduğum onca makale ve linkten sadece bir tanesi yolladım, hiç bir ayrım yapmadan.

http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_1859.htm

Kendi için yaşayan ebeveyn olmaktansa çocuklarım için yaşayan ebeveyn olmayı isterim.
Belki mutsuz belki mutlu genel bir hayatım olur bilemem, ama bileceğim şey şu ki, benden ötürü çocuklarım o korkunç boşluklara düşmezler.

Muhakkak haklılık payı var söylediklerinizin ama şiddet içerisinde büyüyen çocuk ile ebeveyn i ayrılmış çocukların da yaşamını araştırın derim

Abla konuya en vakıf biri olarak biz sana taa nişanlıyken bitir demiştik. O adam bir ruh hastası. Furkan'ı düşünsene müslüm amcamla aynı evde yaşasaydı tıpkı babası gibi olacaktı. Şimdi bir de kendi oğlunu düşün kızını düşün. Yol yakınken gel vazgeç. Önceden olsa maddi olarak nasıl yük olurum derdin. E şimdi maaşın var. Millet zaten kocan olacak o itin nasıl bir adam olduğunu biliyor. Konuştuğumuz gibi yaza kadar idare et yazın gel. O pislikle ve en önemlisi o evde hayat geçmez.

Benim anneannem 5 çocuğu tek başına büyütmüş... 31 yaşında dul kalmış.. hepsi iş ve meslek sahibi...
Şimdi hayat daha zor evet sorumluluk daha fazla ama o zamanda çok zormuş...

Siddet uyguluyorsa ayrilmak daha iyi degil mi? Benim annem de ayrilmisti ben ve kardesim kucukken. Annem genc yasinda iki kucuk cocukla kaldiydi ama mucadele etti tek basina

Annem 3 çocuk büyütmüş
Maddi imkanı da yokken, işten yeni atılmışken. Ben 1, abim 5, büyük abim 10 yaştı.
Abimler mezun oldu biri avukat çıktı. Ben de güzel bir bölümde okulda okuyorum.
İmkansız yoktur anne için.
Annesin sen abla. Yaparsın.
Şiddet hakaret göreceklerine boşanmadan psikolojileri bozulsun emin ol daha iyi.
Abim 5 yaşındaydı babamın şiddeti hakareti yüzünden ne hale gelmiş o yaşta. Annem hep anlatır ayrıldıktan sonraki 1 ayda toparladı bütün yavrularımın psikolojisi kendine geldi der.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…