- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
Buna yaşayan biri olarak şöyle cevap vereyim. Annem ilkokul mezunuydu, babam çalışmasına izin vermediği boşarım diye tehdit ettiği için hiç çalışma hayatı olmamıştı ama eninde sonunda boşandılar. Ben ilkokulu yeni bitirmiştim kardeşim daha 6 yaşındaydı. 2 çocuk, ev kira, annemin mesleği yok. Bize babamdan sadece evdeki eşyalar kaldı evi vardı mütahitte ayrılırlarken biz geçici kiradaydık onu da zaten bitince satmış yemiş bir kuruş parasını görmedik. Dayım bizimle kalıyordu onun maaşı vardı ama o da 1 sene sonra evlendi başka eve çıktı kaldık öyle. Bulunduğumuz evden de oğlum taşınacak diye çıkardılar. Ev ararız dul kadın diye vermezler, iş ara tecrübesiz derler ya da sarkıntılıklar olur. Çok zor günler yaşadık tarifi imkansız. Ama annem asla yılmadı iş buldu çalıştı o paranın da öyle bereketi olurdu ki. Ben okudum kardeşim ortaokulu bitdi okumadı çalıştı ben aöf yazdım bir yandan çalıştım sonra evlendim. Geçindik öyle ya da böyle çok bulduk çok az bulduk az yedik. Şimdi annem çalışamıyor emekliliğine var ben başka şehirdeyim eşimin durumu iyi ben çalışıp kira gönderiyorum kardeşim evi geçindiriyor yani annem yapabildiyse mesleği olan ailesi de yanında olan biri neden yapamasın.