Boşanıp da her yönden daha kaliteli biriyle evlenen varmı

Aşk bitmiş cinsellik mecburiyetten.

Evliliği devam ettirmeniz için bir neden yok.32 yaşındasınız çocuğunuz yok.Biraz zaman ayırın kendinize.Ne istiyorum evlilikten beklentilerim neler diye.Nasip kısmet

Böyle devam ederek iyi bir sonuca varmayacağınız belli.Ama ayrılarak önünüzde mutlu olma ihtimaliniz var.

Son düzenleme:
herkesin yaşanmışlığı kendine.
kader kısmet işi bunlar.
bakış açın değişik geldi.
daha kalitelisini bulursun desek eşinden boşanacakmısın?
tek sorun kalite mi??

Peki daha kalotelisini bulamayacaginiza inansaniz evli kalacakmisiniz?
Yani anlasamiyorsaniz bosanirsiniz.
Bosanmadan baskaisni bulabilirmiyim mantigi cok mantiksiz geldi bana.illaki hayatinjzda biri olmak zorundami?

Yok illa ki hayatimda biri olmak zorunda degil...ama cocuk istersem evlenmek zorunda kalicam..simdilik istemiyorum cocuk...

Bu düşünceye sahipsen zaten kocandan vazgeçmişsin ve sana yetmiyo demektir, daha iyisini bul ya da bulma kocanla mutlu değilsin.

Bu kadar keyfi sebeplerden boşanırsanız pişman olma ihtimaliniz yüksek.bence yaşınız anne olmak için uygun ve geç bile kalmışsınız.madem eşiniz kaliteli baba olsun.boşanıp daha iyisini bulacağım derken pişman edecek insanlarla karşılaşabilirsiniz...

Cok sagolun beni anlamaya calışıp empati yapabildiginiz icin...
rica ederim.. eleştirmek kolay empati yapmak zordur... bence konunuz bir çok kadının yaşadığı sorun boşanmak isteyipte herhangi bir sebepten dolayı göze alamamak siz kalite dediğiniz için tepki aldınız ama anlatmak istediğinizi anlamak zor değil... (bu arada eleştirenlerin çoğu siz kadar açık konuşamadıkları için eleştiriyorlar)

Aşk bittiyse evlilikte bitsin.. Varsın bida evlenme. Kaliteli erkek nedir ya :) Aşkı meşki geçti artık millet kalite arıyor..

Evliliğin doğasında olan şeyleri yaşıyorsunuz, bir dönem monotonlaşılır, arkadaşa bağlanır sonra sorunlar çözülmeye çalışılır, evliliğin normali bu. Her zaman aynı seviyede aşk, tutku olmuyor, olsa da bir tadı kalmaz
İnsan kalitesinden kastın nedir bilmiyorum ama yaşın artık kemale ermiş her konuda detaylı düşünebilecek birisin anladığım kadarıyla, evliliğine heyecan katmak, sorunları gidermek daha akıllıca olur, çünkü ikinci evliliktede de aynı sorunları yaşayacaksın.

Mantık, düşünebilmek, kariyer, kalite, eğitim vs... bunlar iyi şeylerdir ancak bir de hayatın vicdan yönü var, insani kriterler var, bunları da yabana atma, her zaman erkekler kadınların ahını çekmez, kadınlar da erkeklerin ahını çeker, biraz hakkaniyet lazımdır. Olmadı değiştir evliliğin düsturundan değildir, evet boşanmak için illa dayağa, aldatmaya, hakarete gerek yok ama gerçekten bir mücadele lazım. Bence 2. evliliğin ihtimallerinden önce birinci de olan işleri bitirmek lazım

Herkesin önceligi farklıdır tabi...kalite benim icin önemli yalan söyleyemem...
kalite derken neyi kastediyorsun ki?
yazdıysan da araları okumadım görmemişimdir:))
böyle bir düşünce içinde olman eşinden ruhen koptuğunu da gösteriyor ne yazık ki.
bu duygularla evliliğini nasıl yürüteceksin?

Evet süper tespit aslında bundan korkuyorum...belki de terapist cozebilir bu ani duygu eksikligini...yoksa evet ileride yasama ihtimalim yine var...ama beklentilerimiz farkli buyuk ihtimal ondan bu duygu eksikligi...

yadırgamayacağım. herkesin zaman zaman aklından geçenleri yazıya dökmüşsün bence. her evlilik monotonlaşır, her ilişki durağanlaşır. benzer aşamalardan geçer. o tutkuyu karşılıklı alevlendirmek lazım. eşinden daha kalitelisini bulursun belki ama mesele o değil ki. mesele güven veren, seni gerçekten seven ve huzur veren birini bulmak. hiçbir şeyin garantisi yok. her sürümün bir üst modeli var :) ama bunu düşünerek planlayarak olmuyor bu işler. evliliğini kurtarmaya bak. olmuyorsa önüne bakarsın ama şimdiden daha kalitelisini düşünmek çiğ kaçıyor...

Tabiki de...ben kendi kaliteme guveniyorum...
Birde su var ki aslinda kalite kelimesi yanlis bir secim gibi geldi bana. Cunku su anki esiniz kaliteli bir insan ama aranizda ask yok. Boşandığınızda karsiniza cikacak kisinin kaliteli olup olmayacagi degilde yeniden asik olabilir miyim kendime daha uygun zevklerimin ortak oldugu kisacasi ruh esimi bulabilir miyim diye sormaniz gerekir. Eger buyuk probleminiz yoksa sonuna kadar deneyin bence su anki evliliginizi. Olmuyorsa yalnizlik bile hissiz bir evlilikten iyidir. En azindan bulabileceğinize dair umudunuz olur.

Çok guzel yorumun icin sagol cnm...evet evlilik terapisti şart galiba..cunkü guven var huzur var...saygı sevgi var...ama bununla beraber başka eksiklikler de var...insallah duzeltebiliriz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…