Boşanırken acı çekiyorum

Canım eşini çok seviyorsan içindeki acaba bir şans verseydim düzelirmiydi düşüncelerini içinden atmak için bir şans daha ver ama bu süre içinde sakın çocuk yapma eğer eşinde yaptıklarına gerçekten pişmansa ona içini rahatlatmak adına ver bir şans daha baktın gene aynı değişen bişey yok aklında soru işaretinden kurtulup koyarsın noktayı

allah yardımcın olsun kardeşim çok üzüldüm.ben de yeni boşandım.kaygılar mutsuzluk gözyaşı ne zaman diner bilmiyorum.herkesin bir derdi var işte

Bilmiyorum inanın. Evlilik ve boşanmak o kadar karmaşıl bir süreç ki kesinlikle yaşamayan bilemez. Biri vefat eder acı çekersiniz sadece. Biri hastalanır üzülürsünüz sadece. Ama ayrılırken hayal kırıklığı, mutsuzluk, üzgünlük, öfke, acıma hissi, geleceğe dair ümitsizlik, endişe, mantık ve kalp arasında sıkışma hissi, niye böyle oldu soruları, sinirlilik hali vs vs bu böyle uzayıp gider. Dengem bozuldu, bir rahatlıyorum 15 dakika sonra çöküntü hali. Bir umutluyum iyileşeceğim diyorum, sonra birden karanlık bulutlar üzerime üzerime şimşekler çakıyor. Eşimide düşünüyorum hala, bunca eziyete rağmen. Kabadayı ortamıma geri dönecek, kadının evden erkeği bırakıp gitmesi ne demek oralarda düşünün. Akılsızlığının cezası yinede bu olmamalıydı diyorum. Keşke daha medeni bir ortama gidebilseydi yeniden mutlu olmayı, yeniden sevmeyi elbette tadacak ama çok çok zor bir süreçten geçecek, benimkinden daha zor. Bana kötülükte yapmış olsa üzerimde hakkı mutlaka vardır. Kendime olduğu kadar onada yanıyorum. Tekrar denesek desem korkuyorum, çok korkuyorum bu saatten sonra nasıl gideyim evim. Sadece ikimizin arasında olab bir problemde değil. Benim yakınlarımıda saymıyor, sevmiyor. Bana haksızlık yaptığında ona dur dedikleri için. O normal görüyor yaptıklarını. İşte en zor noktada bu, normal gördüğü için güvenemiyorum. Çok karmaşık herşey, kör düğümden beter.

Bilmiyorum inanın. Evlilik ve boşanmak o kadar karmaşıl bir süreç ki kesinlikle yaşamayan bilemez. Biri vefat eder acı çekersiniz sadece. Biri hastalanır üzülürsünüz sadece. Ama ayrılırken hayal kırıklığı, mutsuzluk, üzgünlük, öfke, acıma hissi, geleceğe dair ümitsizlik, endişe, mantık ve kalp arasında sıkışma hissi, niye böyle oldu soruları, sinirlilik hali vs vs bu böyle uzayıp gider. Dengem bozuldu, bir rahatlıyorum 15 dakika sonra çöküntü hali. Bir umutluyum iyileşeceğim diyorum, sonra birden karanlık bulutlar üzerime üzerime şimşekler çakıyor. Eşimide düşünüyorum hala, bunca eziyete rağmen. Kabadayı ortamıma geri dönecek, kadının evden erkeği bırakıp gitmesi ne demek oralarda düşünün. Akılsızlığının cezası yinede bu olmamalıydı diyorum. Keşke daha medeni bir ortama gidebilseydi yeniden mutlu olmayı, yeniden sevmeyi elbette tadacak ama çok çok zor bir süreçten geçecek, benimkinden daha zor. Bana kötülükte yapmış olsa üzerimde hakkı mutlaka vardır. Kendime olduğu kadar onada yanıyorum. Tekrar denesek desem korkuyorum, çok korkuyorum bu saatten sonra nasıl gideyim evim. Sadece ikimizin arasında olab bir problemde değil. Benim yakınlarımıda saymıyor, sevmiyor. Bana haksızlık yaptığında ona dur dedikleri için. O normal görüyor yaptıklarını. İşte en zor noktada bu, normal gördüğü için güvenemiyorum. Çok karmaşık herşey, kör düğümden beter.

Bir insan değişebilir mi demişsiniz. Benim yanıtım evet kesinlikle değişebilir. Ama buradaki sır önce siz değişmelisiniz ki o da değişsin. Evet siz kendinizi haklı görüyorsunuz ve muhtemelen de haklısınız ama belli ki bugüne dek yaptılarınız yetmemiş. Bundan sonrasında eğer daha güçlü dururum o bana aynı davransa bile ben ona sevgi gösteririm, katlanırım diyebiliyorsanız, o da değişebilir. Karşısında bu kadar merhametli, sağlam duran, sevgi dolu bir kadın ona kendini değiştirme enerjisi verebilir.

Ancak kesin olan gerçeklerden biri de; erkeklerin onları değiştirmeye çalışan kadınlara direnç göstermeleri ve uzaklaşmaları. Yani siz onu değiştirmek için çabalarken bunu hiç belli etmemelisiniz. Bunun için ise içinde bulunduğunuz ruh halinden çıkıp, dimdik ve güçlü bir şekilde ayakta durmalısınız. Unutmayın değişim sizden başlayacak. İşin gerçeği hak ettiğimizi buluyoruz.

Bir insan değişmez canım genelde kadınlar erkeğe uyum sağlar ve ortalıkta ezik dolaşır ve adamda mutlu olur ,
bunu kabul ediyorsan dön ona geri

[QUOTE ismini ="Sensible, post: 41819500, member: 75704"]Saygı yok. Hakaret var. Psikolojik şiddet var. Çocukluğunda aile içi fiziksel ve psikolojik şiddete ve hır gür'e fazlasıyla tanık olmuş, birazda bu nedenle aile büyükleri tarafından kollammış, şımartılmış, yani kısacası şımartılmış bir eşim var. Kadına çokta değer verilmeyen bir ortamda yetişmiş, hırçın, öfkeli, kendini sert göstermeye çalışan bir eşim var ama aslında içinde korkak, alıngan, geceleri dişlerini sıkmaktan beni uyandıran bir eşim var. Benim hayatım ise aile içi huzurla geçti. Özgürlük, kadının değerli olduğu ve söz hakkı olduğu bir ortamda büyüdüm, ama kırılganım, çok hassasım, sakin bir yapım var, bastırılmaya susturulmaya müsait bir yapım var, öyle bir ortamda yetişmediğim halde. Eşimi değiştiremediö. Gücüm yetmedi. O doğup büyüdüğü ortamdan uzaklaşmasına rağmen olmadı. Hırçın bir karadenız erkeği. Sakinliğimle dindiremedim onu.

Kötü söz, kötü muamele, ilgisizlik ve sorumsuzluk. Tek başına bıraktı beni evliliğimde. Kaldıramadım. Saygısızlıkta vardı. Hep o bilecek. O erkek çünkü.[/QUOTE]

youtube dan Özgür Piyade ismini arat ve cıkan videolardan evlilikle ilgili olanları onyargısız ve empati yaparak dinle. Çok şey değişebilir.

Üzülerek okudum..Rabbim sizi hayirlisi ile kavuştursun..Bi daha da uzmesin..En azından keşke dememek adina son 1 sans vermeli diye düşünüyorum..Acaba o sansi vermeli miydim dememeniz icin..Son ana kadar ugrasip gerisini allaha bırakın derim ben..

Her hata icinde affedilme ihtimalini taşır. Affedecek olan taraf tamam kabul edebilirim, yer yutarim diyorsa... Ama bir hadi diyelim ikinci kez olur bu. O olay yasandiktan sonra tamamen yapmamak üzere degisebilir hatayi yapan. Fakat sürekli surekli ayni seyi yapiyorsa bu hata degildir, bu karakterdir ve değişmez. Ve bence sizin korkularinizin sebebi "ya bana bosandiktan sonra bir sey yapmaya kalkarsa" dusuncesi. O yuzden bir yaniniz sans vermek istiyor cunku o yaniniz yeterince cesur degil. Belki de aptal degil. Karsinizdakinin tamamen ne yapabilecegi, ne kadar ileri gidebilecegiyle alakali bunun cevabi.

Canm okadar güzel ifade etmişsin ki düşünceni okadar duygulandirdin ve okadar üzdün ki beni. Öncelikle Rabbimden şu mübarek bayram günü yüzü suyu hürmetine hangi kararı verirsen ver sana bundan sonra çok mutlu bi hayat vermesini dua ediyorum. Canm tabiki yaşadıkların çok ama çok zor anlattığın kadarıyla bu bi karakter kendini üstte olarak baskın olarak göstermeye çalışıyor demekki esin pasif gözükmek istemiyor öyle yetişmiş çünkü aileden böyle görmüş sen her açıdan ailenle şanslı büyümüş biri olduğun anlattıklarından anlaşılıyor bunun için zıt gibi oluyorsunuz birden sen nazikçe bişi istediğinde belki o terslemeyi bi büyüklük olarak görüyor.zor bi durum tabiki canm ama insanlar değişimi evet zor tabiki ama ne bileyim msj atmış nisanlandiginiz günü hatirlamis bi dinle bi gir bi konuşun bi şans belki seninde acaba mi keşke mi dememen için belli ki biraz sende tam anlamıyla bitirmemissin canm sadece ayrılık acısı değil çektiğin acaba nolurdu duzelirmiydilerde var kafanda bunlar belki bogcak gibi oluyo seni konuşsan sesin çıkmayacak gibi sanki ama biraz daha arkadaşım kendin için beklide ilerde kafandaki dindirmek adına belki defalarca konuştun anlatmaya çabaladin ama bak başını agritmam falan demiş sakince konuşun biraz canm bi daha.
Eğer uzun olup bu canının sıkkın olduğu bi anda daha çok siktiysam kusura bakma kardeşim
İnsiallah Rabbim hakkında hayırlısı neyse onu versin insiallah artık mutlu olur ve bu yaşadıklarının hepsini unutursun canm

Bnde bosanirken ayni duygular icine girmistim. Onu canimdan cok sevmistim.. Öl dese ölurdum belki.. Sonsuz sevdim ama kiymetimi bilmedi. Ben degisecegine inanmiyorum. Tekrar barissaniz da yine huyundan vazgecmez. İsterseniz deneyin ama tekrar hayal kiriklihina ugrarsiniz. Nasil kandim nasil inandim diye yiyip bitirirsiniz kendinizi

Aslında mantiken cok iyi biliyosunuz sorunuzun cevabini. Ama gonulden farkli olabilecegine, yani degiseceklerine inanmayi okadar cok istiyoruzki..

Degiseceklerine inanmiyorum. Degisim ancak kendileri istedikleri zaman olabilir. Ama okadar memnunki onlar hallerinden, okadar hakli ve dogrularki kendilerince. Yani aslinda degismeyecegini biliyosunuz. Yinede kendinize son bir sans vermelisiniz belkide..

cnm Allah yardimcim olsun .bende 3yildan uzun bir sure evli kaldim.cok gelgitler yasadim .herdefasinda duzelecegine soz verdi.ama ensonunda artik inanmak istemedim ve ayrildim.bende severek ayrildim.dunyam yikildi.cok acilsr cektim ama sevgi evlilikte yeterli olmuyor.ilk defa bosanmayi dusunmemissindir eminim seninde gelgitlerin olmustur.emin ol cok canin yanacak ama sonra gececek bunu bil.onunde guzel yillarinin olmasini diliyorum

Seni anladigimi dusunuyorum.. esinize bir sans daha Verin.. Bosanmak hic kolay degil.. Esiniz belki degismeyecektir ama siz bakis acinizi olabildigince olumlu yonleerini gormek icin degistrrssniz devam edebililirsinz

Smdi kendmizi kandirmaya gerek yok pek sanmiyorum bi insan 7snde neyse 70 de de o olur derler.
Ama cok pismansa degisebilir insallah degisir de mutlu olrsunuz diye temenni ediyorum

Laale ablacim. Sen bana bundan 3 yil öncede cok cok destek olmustun. Bende seni seviyorum.
Cok zor Laale abla cok. Aci cekiyorum. Kafamin icinde bin bir türlü sorular. Beni bir tek benim durumumdan gecenler anlar. Ates düstügü yeri yakiyor. Allah'a siginmaktan baska carem yok zaten

Gecmis olsun, hep mutlu olun. Her insan mutlulugu hakediyor.
Günes gercekten aciyor mu? Yüzüme isigini hic vurmayacak gibi. Cok caresizim, cok git geller yasiyorum.
Güvenemiyorum, pismanligi gercek mi bilmiyorum, ailemdende kopacagim dönersem. Onlarlada bozuk arasi, bu olaydan sonra iyice acildi.

benim söylicem tek şey bir insan değişmez bende şimdi 5 yıllık erkek arkadşımla ayrıldık. Sen sonuçta onun hatalarını çok iyi biliyorsun ve bence tekrar aynı şeyleri yapacaktır yapmasa bile bu sefer sen sürekli yaptıklarını yüzüne vuracaksın. hayırlısını iste allahtan.

şans ver tabi ama sonuç değişmeyecek bunu bilerek ver. bu duruma daha ne kadar tahammül edebilirim diye kendine sormalısın aslında. bence tahammül de ancak bir süre edebilirsin. zaten dayanabilseydin annende olmazdın.

sanırım bu güne kadar burada en etkilendiğim içtenliğine ve samimiyetine karşımda görüyormuşcasına inandığım yazı buydu. ''ölmüş bir ruh'' ifaden beni bitirdi. bunu bende hissetmiştim hatta benden gittiğini görür gibiydim. kendimi sen gibi hissettim ve zor yazıyorum.umarım hakkında hayırlısı ne ise onu verir, o yolu gösterir sana Rabbim. benimse sana naçizane tavsiyemse şudur ki, içinde bitirmeden evliliğini bitirme hep sus dayan sabret diyemiyorum tabiki ama senin suan bir tarafın bitsin derken diğer tarafın yana yana onda iyi düşün ve gerçekten bitti artık diyebildiğinde bitir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…