Boşanırken acı çekiyorum

can çıkar huy çıkmaz.. Bu dünyaya bir daha gelmeyeceksin. herkesin iniş çıkışları olabilir evliliğinde. KEndi değerini susarak belli edemezsin.

tekrar şans vereceksende rolleri değişeceksin kıran inciten bağıran sen olacaksın.. baktın olmuyor. Yol verip gidecek

Yinede soruyorum kızlar; BİR İNSAN DEĞiŞİR Mİ?

İte kaka giden bir evlilik sonrası açtığım boşanma davası
Sebepler sizinkilerle benzer: Psikolojik şiddet, kompleksleri, fiziksel şiddet ve aldatmayı gördüğü aile ortamı, saygısızlık, merhametsizlik, ailemi hiçe sayma.

Davadan sonra aklı başına geldi(!), yalvardı, yakardı, ailemden özürler diledi. "Ben değiştim"i ispatlama çalıştı.
2 ay iyiydi. Boşanma davasını geri aldım.

2 ay sonra eski tas eski hamam.

Her erkeğe genellenebilir mi bilmiyorum ama benimki değişmedi. Yeniden dava açtım 1 sene sonra.

eşinizin psikolojik sorunları olduğunu ve bunların çocukluktan gelme şeyler olduğunu, yani hepsinin sebebinin yaşadığı şeyler ve çocukluğu olduğunu biliyorsunuz, bunun farkındasınız. Onu seviyorsunuz ve belli ki o da sizi seviyor. O zaman sevgi emek ister canım. Psikolojik yardım almasını sağlayın ya da aile terapistine gidin beraber. Kurtarılabilir göründü bana. Yazık etme.

Soru sadece bir insan degisir mi ? ise cevabim tum deneyimlerimle koskaca bir hayirr malesef. aslinda benzer nedenlerle kotu giden bir evliligimiz, en az haftada bir tartisma ve karar alma gunumuz var artik duzenli hale geldi hayatimizin bir gercegi.. boyle hayat gercekten gecmiyor yokmussun ,hicbirseymissin gibi davranilmasi sadece istedigi zaman evinin esinin oldugunu hatirlamasi...biz de hakaret filan yok ama onun disinda hersey benim sabrimi sinirlerimi zorlayan bir psikolojik baski sekli.. benim esim cok sakindir her dedigimi yapar gibi gorunur herkese gore benim avucumun icindedir ama dusun ki bir cm bile ilerleme kaydedemedim. en ufak degisiklik yokk 4 senedir..aslinda bosanabilme karari alabilmek senin icin buyuk sans cok aci olsa da.nitekim bunu yapamayanlar var benim gibi..

Cok gecmis olsun, hakkinizda hayirlisi olsun. Benzer seyleri yasamisiz. Su an nasilsiniz peki?

Ben korkuyorum gelecegimden. Bir sans versem, sizinki gibi hice saydigi ailemi elimin tersiyle ailemi itip ona dönecegim, ya sonrasi? Orasi mechul. Evlilik nasil bir risk ise bosanmakta su an bütün yasananlara ragmen bir risk. Risk almaktan, hata yapmaktan, daha kötüsü olacak düsüncelerinden korkuyorum. Hayatimda hic böyle caresiz kalmamistim. Caresizim, carem kendimim, ama kendime care olamiyorum. Karsimda bana zamaninda deger vermeyen adam hatalarimi anladim diyor, yalvariyorum diyor, göz yaslarina boguluyor. Zayiflamis, erimis aksim, bir saat önce is yerime geldi. Hickirmalari kulaklarimdan silinmiyor. Delirecek gibiyim. Parfümünün kokusu üzerime sinmis, burnumun diregi sizliyor. Ne vardi üc günlük dünyayi bana zehir edecek?

Ben ayrılalı 3 sene, boşanabileli (mahkemede boşanmamak için direndi) 1 seneden az fazla olacak.

Ki ben 2 çocuğumla boşandım.

Bilmediğim, daha önce yaşamadığım bir şehirde ailemden uzakta 2 kızımla yaşıyorum.

En büyük pişmanlığım, neden bu adamla evlendim diye. Benim bu yanlış seçimimin cezasını çocuklarım çekiyor çünkü.

Diğer pişmanlığım, neden daha önce boşanmadım diye.

Çünkü bu adam ruh hastası, çünkü ruh sağlığı normal değil. Ondan normal hareketler beklemem yanlıştı. Hayatımı erteledim onun yüzünden, zaman kaybettim.

Elbette boşanmak risk, ama bu şekilde bir hayat yaşamamıştım ki ben. En ufak şeyde aşağılanmaya çalışılmak, beni yanında eşi gibi görmemesi, ailesine ezdirmesi, beni yalnız bırakması, kendinizi benden aşağıda görüp beni kısıtlayarak üstesinden gelemeye çalışması.

Facebook'ta habire ailece yapılan bayram ziyaretleri, denize gidenler, çocuklarıyla kocasıyla. Ben eksiğim işte. Benim çocuklarım eksik. Biz artık bunları yapamayacağız, yaşayamayacağız. Ama ne yapabilirdim? Baştan seçimimi yanlış yapmıştım, bana denk olmayan ruh hastasıyla evlenmiştim.

Neyse, şu anda boşanmış bir kadın olmaktan, çalışan bir anne olmaktan pişman değilim. Her zorluğuna rağmen. İyi ki boşanmışım. Huzurum var, mutluluğum var, evlatlarıma daha anlayışlıyım, çevreme karşı daha iyimserim. Daha mutluyum.

Ben nefret doluyum. Aşktan, sevgiden felan değil yalan dolandan dolayı nefret doluyum. Nefretim madde halini alıp karşımdaki insanın tepesine düşse 'vıcık' diye bir ses çıkar o derece büyük yani.

Ben de kimsenin değişmeyeceğine inananlardanım.. ama kadınız duygu sömürülerine karşı hemen yumuşuyoruz. kalbini bi kenara bırak ve sadece mantığını dinle bu adam bu güne kadar sana ne verdi de bundan sonra ne verecek.. sihirli bi değnek değmeyecek ki başka bi adam olsun karşında.

Evliliğini sürdürme kararı alırken ailenle eşin arasındaki buzların erimesini sağlamalısınız Sensible.
Ailen ve eşin yaşanmış olumsuzlukların tümüne sünger çekip hiç yaşanmamış kabul etmelidirler.
Geçmişe dair akıl verme, ima gibi yaklaşımlar kaş yapayım derken göz çıkarmaya neden olur.
Bu günlerden dersini almak isteyen almıştır zaten. Tekrar tekrar gündeme getirmek zarar verir.
Nedense herşeyin çok iyi olacağı yönünde bir his taşıyorum.

Yasadiklarin tabikide uzucu yanliz degilsin cnm.. ben ikinci sans verdim su an bosanma asamasinda oldugum sahiza, onun icin yapmadigim fedakarlik kalmadi lakin karsimdaki insanin karaktersiz oldugunu gecte olsa farkettim ve bosanma karari aldim cunku onunla omrumu tukedemezdim.. tabikide aci cektim ama iyilestim.. gozlerimi actim, artik neyin ne oldugunu kavrayabiliyorum.. megerse ben evliyken kormusum yani ..

Eşimle bir kere ayrılık noktasına geldik. Şiddetli bir tartışmanın ardından ben gideceğim demişti, biletimi al dedi. Kredi kartımı vermiştim gideceksen blōf yapma biletini al kendin git demiştim. Almadı tabi. O gün babamlada konuşmuşlardı, gideceğini söylemişti babama. Sonra o gece barışmıştık. Fakat evden ayrılışım ilk defa oldu. Çok gelgitlerim var. Aslında ayrılmak istemiyorum, ama eşimlede olmuyor. Anlaşamıyoruz. Ben sevgi bekledim, saygı bekledim, o ise kendi ağzıyla söylediği gibi sensible beni bırakmaz düşüncesiyle çok rahat davrandı. O kadar özlüyorum ki aslında, beni bu kadar yıpratmasına rağmen sarılıp mutlu olmak istiyorum, ama eşimin samimiyetinden emin olamıyorum. Boşanma davasını ben açtığım halde hiç istemeyerek boşanmak zorunda hissediyorum kendimi. Sevgi mi benimki yoksa alışkanlık mı bilmiyorum ama evimi özledim, yuvamı özledim hiç huzurum olmasada, huzurlu olduğum günlerin hayaliyle kahroluyorum. Niye böyle oldu, keşke böyle olmasaydı - işte bu soru ve bu istek, bu iki şey beni mahvediyor. Annemle, babamla, kardeşimle ve sevdiğim arkadaşımla konuşuyorum devamlı aynı şeyleri. Tek bir adım ileri gidemedim. Üzgünüm çok. Kalp acısı bu, yanıyor sanki. Herşey çok güzeldi, kendi elleriyle bilinçli olarak, ama işinde bu raddeye geleceğini tahmin bile etmeyerek yıktı yuvamızı. Şimdi pişmanlıklar içindeyim diyor. Ayrılan bir çok bayanın eşleri gibi barışmak için herşeyi deniyor, her yola başvuruyor. Çabalıyor, çabalayıp benden karşılığını alamadığı için ona dahi üzülüyorum. Kafamın içi hiç bu kadar dolu olmamıştı. Dönsem çocuk yapmaya bile korktuğum bir yuvam olacak, acabalarla yürüyecek belki bir süre belki hep. Dönmesem acaba pişman olur muyum diye düşünüyorum onca şeye rağmen. Hepsine bir çizik atıp hadi birdaha deneyelim desem, arkamda yine eşim tarafından bilerek ve bilmeyerek ezilmiş ve bu evliliğin felakete doğru ilerlediğini düşünen çok değerli bir ailem var. Çare arıyorum. Yolumu bulamıyorum, hangi taraftan gideceğimi bilemiyorum.

Canim 25 yilin ustunde tecrubemle kac kurtul derim.Degismez ve degismezler diyorum.Bende sans vermistim.Bir ayligina degismisti.Onca yildirda cekiyorum.KOCAMAN DEGMEEEEZZZZZZ!!!!!!!!! diyorum.

inanın son kararı siz verceksiniz.ayrılmayı kurtuluş olarak görüp içinize sindireceksiniz boşanma sürecine devam edin.ama pişmanlık hissiniz devam edecek gibi geliyorsa size son kez deneyin derim.bunu söylememin nedeni boşandıktan bir süre sonra acabalar kafanızda döner ve bir müddet sonra kendinizi suçlar mısınız neden son bir şans vermedim evliliğimize diye.bazı kadınlar haklı olduğunu bilse bile zamanla kendini suçluyor çünkü boşanan taraf olunca.elinizden gelen her şeyi yapmış olursunuz böylece ilerde boşansanız dahi içiniz rahat olur.baktınız eşiniz aynı o zaman davayı açıp boşanırsınız zaten.yani demek istediğim bu tamamen sizin kendi psikolojinize göre vermeniz gereken bir karar.Allah yardımcınız olsun,her şey yoluna girer inşallah.

Benim hislerim de böyleydi. Korktum geleceğimden,daha çok üzüleceğimden. Ağlamalarına,bana ol keseden attığı yalanlara kandım. Şimdi her şey sil baştan. Ben yine boşanıyorum. Ver şans ver de boşanma kapısı açıldı mı kapanmıyor bunu bil. Onlarca hikaye var burda, hep aynı. Hep aynı. Keşke değişin de sen mutlu ol.

Of of aynı ben. Ne biçim bi kalbimiz var? Adamlar sayıp sövüyor biz de hala acıyoruz saf saf! Kendimize verdiğimiz değere bak!

Tam olarak neydi problemleriniz?

Tam olarak neydi problemleriniz?
aslında ben de bir konu açtım. zaten sadece bir konum var. istersen bakabilirsin. ama özetle seninkine benzediğini söyleyebilirim. benim eşim içinde iki insan barındırıyor. biri bana aşkında ölüyor, biri de benden nefret ediyor. ortası yok ama. öfke kontrolsüzlüğü 2. karakterinin belirgin yanı. eli kolu durmaz. en ağır hakaretler benle ilgili her şeye gelir. her kötü söylediğimi (ona göre kötü) hatırlar, hiç unutmaz, temcit pilavı gibi hep gündeme gelir her kavgada alakalı alakasız ve ve ve ailesine aşırı düşkün! en küçük bir ima (ki ona göre ima) benim ailesine saygısızlığım olarak görülür. en küçük kavga büyür böyle çığ gibi ve üzerinden aman zaman geçmesin sıcağı sıcağına hoooop adliyeye zorla sürüklenilir. böyle bi tip işte. ilkinde de aynısını yaptı, 2.ci de biraz daha ağır ama sistem olarak aynı davranışlar yani.

ayy aynıı yaa hiç unutmazdı benimki de ben unuturdum ama bi bakardım ki o unutmamışş,
işte unutmamak kindar fesat insanların işi
her yorumumu yanlış anlardı,hep ben de şeytanlık varmış gibi dşünürdü
aynı bunlar valla aynıııı

Allah ıslah etsin bunları. niyeyse bu modelden çok! havadan mı sudan mı neden bunlar sürüyle ya? lütfen biri bana anlatsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…