Boşanırken eşyaları düşünmek doğru mu?

Almanyada evli olsanız da oturum için bir almanca sınavı geçmeniz gerekmiyor mu? Bildiğim çok ta kolay bir sınav değildi onu geçtıseniz bir şekilde kendinizi ifade edersiniz zaten. Psikolojiniz yorgun ise orada kalmak size iyi gelmez bence tabi türkiyede sizi karşılayacak durumları da bilmiyorum? Aileniz sarıp sarmalar mı mesela sizi?
Avrupada haklar çok iyi korunur; orada bir kadın dayanışma derneğinden destek alsanıza türk dernekler bile vardır pekala

Hanımefendi Rusyadaymis.

Kiril alfabesi olan ülke türkiyedende daha iyi durumda değildir.onlar buraya yiğin yiğin akiyorlar.Özellikle rus ve ukrayna kadinlari.
O kadarda yermeyin memleketimizi.

Tr bir yöneteci olarak iş bulabilirim diyorsan dön kesinlikle dön .iyi veya kötü ilk yeni başlangic ha burda o orda zor geçecek .En azinda tr yolunu dili bildiğin yerde zorlanirsin.
Bana göre hatta hava şartlarida çok önemli.Çoğu kişi hiç veya uzun müddet baya soğuk ve kapali/kara bulutlarla yaşamak ne olduğunu bilmiyordur.
Insani hasta ediyor ,depresyona sürüklüyor(tecrübe) .Bizim genimizde var güneş
Dön kesinlikle dön .
Rusya tr den bence daha kötü

Kişisel eşyalarınızı alım elbette ama mutfak malzemelerinden bahsediyorsanuz bırakın gitsin.
Ona vereceğiniz nakliye parasına burdan alırsınız yenilerini

Bir tanıdığım Kıbrıs tan boşanarak geldi. Evet cok eşya getirmemişti. Sonradan ceyizini alabildi mi onu bile bilmiyorum. Ama öyle güzel ayağa kalkti ki, hiç kolay değildir elbette ama güç toplamalisiniz önce. Allah yardimciniz olsun

Eğer eşyalarınızı toplayıp gelmek isterseniz ekstra bagaj hakkını bilet satın alırken ekstra ücretler kısmından alın. Havaalanına gelince daha fazla ücret ödeniyor çünkü. Bilmiyorum benim hayallerimde her zaman yurt dışında yaşamak vardı. Ama tabi gittiğin ülkenin kendi parasını kazanmaya başlayınca anlıyorsun aylık ücret orada yetiyor mu, geçimi nasıl vs. Tl ile hesaplayınca çoğu ülkenin durumu iyi gibi geliyor. Eğer gerçekten Türkiye ile arasında refah farkı varsa orda kalmanız daha iyi olabilir gibi. Ama tabi yeni başlangıçlar her insan için kolay olmayabilir. Herkes cesaretli olmayabiliyor. Ama dediğiniz gibi 1 yıl süre içerisinde vatandaşlık alabiliyorsanız alın. İlla gelmek isterseniz o zaman gelirsiniz. Bu vatandaşlık şansı hangi ülkede olursa olsun kaybedilmemeli.

sadece dile odaklan ve orada kalmaya çalış ,

vatandaşlık izni aldıgında elini sallasan çocuk yapacak adam bulursun kızzz üzme kendini

Rusya'yi açıkça yazıyorsunuz da neden Türkiye diye yazamiyorsunuz?

Ben olsam eşyalarımı bırakmazdım

Bulundugunuz ulkede letgo benzeri bir site yok mu?
Ucakta kg asimi ile ben getirebildigimi getiririm giyim kusam kozmetik vs. Biraz ekstra oderim yani...
Tabak canak da 3 5 kurusa da olsa satarim. Hem ex'i hatirlatacak bir sey istemem, hem tasimaya usenirim. Az da olsa nakit candir.

Boşanırken eşya, maddi durumunuzu vs düşünmeniz doğru, herkes için doğru, ex eş de kendisi için bunları düşünebilir. Pahalı ve sizin için önemli sevdiğiniz şeyleri alın yanınıza ama kargo ücretine değmeyecek şeyleri bir an evvel satın (bizdeki dolap gibi yurtdışında da çokça kullanılan 2. El satış siteleri var). Dönünce de bir süreliğine eşyalı küçük bir daire tutabilirsiniz.

Boşanmayın dil kursuna gidin işe girin vatandaşlık için ne kadar süre evli kalmalısınız bilmiyorum. Vatandaşlığa kasın. Orada düzeni oturtup boşanın. Dönmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…