- 23 Eylül 2010
- 6.359
- 1.917
- 248
- Konu Sahibi hayatincoptenekesi
-
tam tersi gurursuz davrandığınızı düşünüyorum . benim kocam bunu bana yapsa ki herkesin başına gelebilir doğal bir olay . anında boşarım . beni istemeyeni ben hiç istemem . bekarım belki bekara karı boşamak kolay diyeceksin ama doğrusu bu . burda evli bayanlarda aynı şeyleri söylemiş . aklın yolu bir . sizin yaptığınız size zarar veriyor . o yaşayacağını zaten yaşıyor . seni sevse seni bırakmaz yanında olur . baksana kendine hayat kurmak istiyor . insanlar evlenir boşanır bunlar normal şeyler . sizi sevdi evlendi demek sonra değişti başkasına aşık oldu . olabiliyor bunlar . sende başkasına aşık olabilirdin . sende bitirmek isteyebilirdin . adam hem senle hemde sevgilisiyle yaşamıyor ki . boşanalım diyor . bir insanlar evlenirken boşanmayıda göze alırsın . evlilik kumar gibi birşeydir . alınma ama ben böle düşünüyorum . beni istemeyen adamı neden süründüreyim banane . bence sen hala umut ediyorsun belki bana döner diye ki haklısında seviyorsundur seven insana kimse sevme diyemez . ama zaten seni gerçekten seviyorsa eninda sonunda sana dönücektir
konuyu nasıl okudunuz anlamadım
konu sahibi dönmesini filan istemiyo ki sadece hakkını almaya çalışıyo
adam karısını nişanlılık döneminden itibaren aldatıyo hanımefendi hem de farklı farklı bayanlarla iğrenç bi şekilde
üstüne özellikle maddi olarak bi ton kazık atarak kadını ortada bırakmaya çalışıyo
adam doğru düzgün bi eş olsa ama sonradan birine aşık olup boşanmak istese konu sahibi zaten anlaşarak boşanırdı
ama adam bin türlü dalavere çevirip eşini kandırmaya çalışıyo aptal yerine koymaya çalışıyo
haberi olmadan dava açıp malı mülkü satıp boşamaya çalışıyo
siz olsanız naparsınız herşeyi adamın eline ödül verir gibi bırakıp sadece boşanır mısınız
insanın hakkını araması onu zayıf mı yapar
söyledikleriniz çok ağır ve kışkırtıcı ithamlar.insanların derdine dert eklemeyin bu bir.en nihayetinde olayların içinde değilsiniz.bekara karı boşamak kolay hakkaten dediğiniz gibi.çünkü başınıza gelmemiş böyle birşey.kocayı kirli çorabı sıyırır atar gibi atamazsınız.
adam dürüstçe karşıma çıksaydı istemiyorum boşanalım deseydi hiç tereddüt etmez boşardım dedi zaten arkadaş.ortada adamın arkadaşa atmaya çalıştığı maddi ve manevi çok büyük kazıklar var eğer topiği baştan sona okuma zahmetine girdiyseniz adamın yaşattıklarını da görürdünüz.
ben olsam şunu yapardım bunu yapardım demeyim.insan acizdir eksiklidir.büyük konuşmayın.Allah büyük konuşanı sevmez.hayatta elimizde olmayan şeylerde vardır.elimizi kolumuzu bağlayacak sebeplerde olabilir.çaresizlikle kabullenebiliriz de.annemde gençliğinde hızlı feministti.asla kimse bana elini kaldıramaz derdi.babam gibi zıt kültürden birini buldu 26 sene cehennem gibi evlilikte küfürün aşağılanmanın dayağın türlü türlü halini yaşadı.gidemezdi iki çocuğu vardı ama maddi özgürlüğü yoktu.
bir kez daha söyleyeyim.düşmez kalkmaz bir ALLAHtır.
birkaçta hadis verelim;
Bela insanın diline bağlıdır. Bir kimse bir şeyi (asla, kesinlikle, katiyyen) ”yapmam” dedi mi, şeytan her işini bırakıp onu yaptırana kadar uğraşır. Hz.Muhammed (s.a.v)
Kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz. Hz. Muhammed (s.a.v)
Peygamberimiz'in: "Din kardeşini bir suçundan dolayı ayıplayan kimse, o suçu (günahı) kendisi de işlemedikçe ölmez. " (Tirmizî, Kıyâme, 53) ...
ben hayatta ne büyük laflar edip içten içe kınadıysam hepsi başıma geldi.bence sizde tövbe edip bu laflarınızı geri alın bu düşüncelerden vazgeçin.yoksa çok manevi kefaret ödersiniz.
nişanlıyken aldatıldıysa neden evlendi . hiç mi anlamadı . aldatıldığını . bilmiorum bana inandırıcı pek gelmedi . ben yorumumu söyledim . evet öle iğrenç bir erkeğin tek kuruşunu almazdım buna eminim zaten ihtiyacımda yok allaha şükür kendim çalışır kendim kazanırım hep babamdan bile para almam değil ki kocamdan alıcam .
önceden aldatıldığını bilmiyomuş ki sonradan face mesajlarına bakınca herşey açığa çıkmış
siz para istemeyebilirsiniz sizin görüşünüz tabi ama herkes sizin gibi değil
ben olsam son kuruşuna kadar almak isterim hakkım olan parayı ihtiyacım olsun olmasın
bana böyle iğrençlikler yapacak beni bir an önce boşayıp malı mülkü satarak sevgilisin yanına kaçmaya çalışacak
bana hakkım olan paraları da vermeyecek bu süreç içerisinde de benimle aşkımlı canım konuşarak beni salak yerine koymaya devam edecek ben de buna izin mi vericem
çok kötü bi durum gerçekten
ayrıca burada konu sahibinin de emeği var sadece adam çalışıp kazanmıyo ki
ama adam herşeyi satıp parayı üstüne geçirmeye çalışıyo
bu şekilde olursa kadın hem aldatılmış hem de salak yerine konulmuş hissedecek
bu kadar ucuz kurtulmamalı
kadın zaten bi hayır kurumuna bağışlayacağım diyo aldığı parayı
o adam zaten konu sahibinin parasını vermesi lazım . öle birşey yapıyorsa zaten sahtekarlığa girer .hakkını alması için illa uazatmasına gerek yok ama
alla alla bak senn . bedualar başlamış hemen . o beddua döner başına gelir ki gelmiş baksana annen hep çekmiş . benim annem hiç çekmedi babam el üstünde tuttu .neden din iman kaırışıyor her konuya anlamadım . senden bin kat daha müslümanım buna eminim . beni dinimle yargılama . ben gururlu bir kadınım . böle çğrenç bir adamın tek kuruşunu istemem tek celsede boşarım hatta gitimem bile mahkemeye vekalet veririm . onun yüzünü bile görmem . hep yapmadığımı nerden biliorsun . koca yada sevgili . daha önce çok sevdiğim birini bir hatası için bıraktım içim kan ağlaya ağlaya . ben mantıklı bir insanım çünkü . vede çok gururluyum . bekara karı boşamak kolay zaten sen evli değilsin vs vs . evlilik insanı gurursuzlaştıran birşeyse ben istemiyorum evlenmek . boşvverin sizde bırakın bana din iman öğreticek kişi değilsiniz . ben burda konu sahibini yargılamadım ki başıma gelsin . ben ypabilceğim şeyleri söyledim . bu işi uzatması zaten kendi zararına kendi piskolojisini bozuyor . kocası zaten bir hayat kurmuş kendine . o ettiğin beduualar seni bulur bence sen beddua etme bakalım . öle kolay değil bu işler . ben yapamayacağım şeyi söylemem .
Allah allah nerde beddua etmişim?nerde kötü birşey söylemişim?benden de küçüksün üstelik kibar dille yol göstermişim.
konuşma adabın yok.üstelik burnun düşse yere almazsın.az mütevazi ol!
yetmemiş bir de sokaktan yanından geçse farkında olmayacağın biri için senden daha müslümanım deyip bir de emin(?) oluyorsun.
çok komik hakikaten.müslüman olan acziyetini bilir de eğilir.
herkes senin ananla babanın hayatını yaşamıyor.senin de ne günler göreceğin belli değil.şunu yaparım bunu yapıcam derken başına inşallah koy!
sen ben neden evlenemiyorum her tanıştığım fos çıkıyor diye dertlenen kızsın değil mi?şaşırmamak lazım Allah adamları herhalde senin şerrinden koruyor ki bir türlü olmuyor olduramıyorsun.
Allah allah nerde beddua etmişim?nerde kötü birşey söylemişim?benden de küçüksün üstelik kibar dille yol göstermişim.
yetmemiş bir de sokaktan yanından geçse farkında olmayacağın biri için senden daha müslümanım deyip bir de emin(?) oluyorsun.
herkes senin ananla babanın hayatını yaşamıyor.senin de ne günler göreceğin belli değil.şunu yaparım bunu yapıcam derken başına inşallah koy!
sen ben neden evlenemiyorum her tanıştığım fos çıkıyor diye dertlenen kızsın değil mi?şaşırmamak lazım Allah adamları herhalde senin şerrinden koruyor ki bir türlü olmuyor olduramıyorsun.
Maalesef yeni yetme kızlarımızın söylediği türden idealist olamıyorsunuz.........çünkü genel olarak erkrkler ciddiye alınacak varlıklar değil.......kötü bir evlilik geçirdim.....bana çok ilgi gösteren biriyle evlenmiştim........aldatmalarına ve kötü sözlerine şahit oldum......normal bir insan boşanmayı düşünür değil mi........benden kesinlikle boşanmak istemeyen bu adamîn aslında beni sevmediğine anca birkaçsenede kanaat getirebildim.......zeka seviyemde o kadar düşük değil...........kötü bir evlilikte duygular laçkalaştığından gurur denen birşey kalmıyor..........sadece aileme kar§ı gururumu korumaya çalıştığımı ve herşeyi anlatmadığımı hatîrlıyorum.......üstelik bu kadar tolerans çocuk yokken........çünkü içinde sevginin son damlasına kadar kesinlikle hiçbiryere gitmiyorsun......sonra birgün maddi özgürlüğün varsa evi terk ediyorsun ya da ailen arkandaysa
Senin annen de çalışıyordu diye hatırlıyorum ben......hani baban annene demişki çalışmayan bir kadınla evlenmek isteseydim daha güzeliyle evlenirdim.......belki de ben karıştîrdım
çok komiksin . evet belkide onları koruyor belkide beni koruyor . zira dayak yiyip oturmak istemezdim . sen dağınık bir ailede sorunlu bir çocukluk geçirdin diye agresifleşme bana karşı .
benim dinime imanıma laf söyleyecek kişi değilsin . gurursuz gurursuz oturun dayak yiyin aldatılın banane yaa . benim sorunum mu . bu tür konularına yorum yapmak istemiyorum ama yinede tutamıyorum kendimi . türk kadınının bu kadar aciz olduğuna dayanamıyorum .
yooo gayet sakinim ama gördüğüm kadarıyla coşan sensin.ne takıcam ne üzücem canımı?
komik olan da ciddi ciddi sensin.yaş olmuş 26 hala hülyalarda yaşıyorsun, ergenlikten çıkamamışsın.
biz kimseye dayak yiyip katlanın da demiyoruz.gidecek yeri olmayan boyun eğiyor diyoruz.ama sen çok idealisttin değil mi?gerekirse parklarda bahçelerde yatar muhakkak ki o eve dönmezdin..
babanın evinde prenses olabilirsin.sokakta kaç tane baban fıtratında adam var?be hanım bu bir derdim var bölümünü bir gez bak.ben masal mı anlatıyorum..ne hikayeler var..
alemin oğlu yemez o prenses numaralarını..öyle kendine evin kadını pabuç gibi laf yetiştirecek o dili koparıp başka yere monte eder.olmadı baba evine paketler.gider başkasını bulur.
kadın olsun erkek olsun kimse evin içinde cart cart laf sayıp burnu yere düşse almayacak birini saymaz. o kadar ciddiye alma sen seni..
tam tersi gurursuz davrandığınızı düşünüyorum . benim kocam bunu bana yapsa ki herkesin başına gelebilir doğal bir olay . anında boşarım . beni istemeyeni ben hiç istemem . bekarım belki bekara karı boşamak kolay diyeceksin ama doğrusu bu . burda evli bayanlarda aynı şeyleri söylemiş . aklın yolu bir . sizin yaptığınız size zarar veriyor . o yaşayacağını zaten yaşıyor . seni sevse seni bırakmaz yanında olur . baksana kendine hayat kurmak istiyor . insanlar evlenir boşanır bunlar normal şeyler . sizi sevdi evlendi demek sonra değişti başkasına aşık oldu . olabiliyor bunlar . sende başkasına aşık olabilirdin . sende bitirmek isteyebilirdin . adam hem senle hemde sevgilisiyle yaşamıyor ki . boşanalım diyor . bir insanlar evlenirken boşanmayıda göze alırsın . evlilik kumar gibi birşeydir . alınma ama ben böle düşünüyorum . beni istemeyen adamı neden süründüreyim banane . bence sen hala umut ediyorsun belki bana döner diye ki haklısında seviyorsundur seven insana kimse sevme diyemez . ama zaten seni gerçekten seviyorsa eninda sonunda sana dönücektir
tek kuruşunu istemem öle birinin . büyükde konuşurum bu konuda . beni istemeyeni istemem . mümkün olduğunca erken ondan kurtulurum . banane ondan artık derim .acımı kendim yaşarım . allaha havale ederim zaten bulur belasını . aldatmış ama ikisinide birlikte sürdürmemiş boşanmak istemiş sonuçta evlendi ok şimdide boşanmak istiyor bu doğal birşey . doğal olmasa boşanma gibi birşey olmazdı zaten .
konunun hepsini okuyamadım ama anlayacağımı anladım
midem bulandı gerçekten
öncelikle bu şerefsizden kurtulduğun için sevin bence verilmiş sadakan varmış
umarım yüksek bi tazminat alısın
ama ben yerinde olsam adamın sevgililerine de tazminat davası açarım
özellikle o komşun olacak ahlaksıza
biraz da onların başı ağrısın
nasılsa uzun bi süre davalarla uğraşacaksın onlar da nasibini almalı bence
söyledikleriniz çok ağır ve kışkırtıcı ithamlar.insanların derdine dert eklemeyin bu bir.en nihayetinde olayların içinde değilsiniz.bekara karı boşamak kolay hakkaten dediğiniz gibi.çünkü başınıza gelmemiş böyle birşey.kocayı kirli çorabı sıyırır atar gibi atamazsınız.
adam dürüstçe karşıma çıksaydı istemiyorum boşanalım deseydi hiç tereddüt etmez boşardım dedi zaten arkadaş.ortada adamın arkadaşa atmaya çalıştığı maddi ve manevi çok büyük kazıklar var eğer topiği baştan sona okuma zahmetine girdiyseniz adamın yaşattıklarını da görürdünüz.
ben olsam şunu yapardım bunu yapardım demeyim.insan acizdir eksiklidir.büyük konuşmayın.Allah büyük konuşanı sevmez.hayatta elimizde olmayan şeylerde vardır.elimizi kolumuzu bağlayacak sebeplerde olabilir.çaresizlikle kabullenebiliriz de.annemde gençliğinde hızlı feministti.asla kimse bana elini kaldıramaz derdi.babam gibi zıt kültürden birini buldu 26 sene cehennem gibi evlilikte küfürün aşağılanmanın dayağın türlü türlü halini yaşadı.gidemezdi iki çocuğu vardı ama maddi özgürlüğü yoktu.
bir kez daha söyleyeyim.düşmez kalkmaz bir ALLAHtır.
birkaçta hadis verelim;
Bela insanın diline bağlıdır. Bir kimse bir şeyi (asla, kesinlikle, katiyyen) ”yapmam” dedi mi, şeytan her işini bırakıp onu yaptırana kadar uğraşır. Hz.Muhammed (s.a.v)
Kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz. Hz. Muhammed (s.a.v)
Peygamberimiz'in: "Din kardeşini bir suçundan dolayı ayıplayan kimse, o suçu (günahı) kendisi de işlemedikçe ölmez. " (Tirmizî, Kıyâme, 53) ...
ben hayatta ne büyük laflar edip içten içe kınadıysam hepsi başıma geldi.bence sizde tövbe edip bu laflarınızı geri alın bu düşüncelerden vazgeçin.yoksa çok manevi kefaret ödersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?