boşanıyormuşuz...

konuyu nasıl okudunuz anlamadım
konu sahibi dönmesini filan istemiyo ki sadece hakkını almaya çalışıyo

adam karısını nişanlılık döneminden itibaren aldatıyo hanımefendi hem de farklı farklı bayanlarla iğrenç bi şekilde
üstüne özellikle maddi olarak bi ton kazık atarak kadını ortada bırakmaya çalışıyo
adam doğru düzgün bi eş olsa ama sonradan birine aşık olup boşanmak istese konu sahibi zaten anlaşarak boşanırdı
ama adam bin türlü dalavere çevirip eşini kandırmaya çalışıyo aptal yerine koymaya çalışıyo
haberi olmadan dava açıp malı mülkü satıp boşamaya çalışıyo
siz olsanız naparsınız herşeyi adamın eline ödül verir gibi bırakıp sadece boşanır mısınız
insanın hakkını araması onu zayıf mı yapar

nişanlıyken aldatıldıysa neden evlendi . hiç mi anlamadı . aldatıldığını . bilmiorum bana inandırıcı pek gelmedi . ben yorumumu söyledim . evet öle iğrenç bir erkeğin tek kuruşunu almazdım buna eminim zaten ihtiyacımda yok allaha şükür kendim çalışır kendim kazanırım hep babamdan bile para almam değil ki kocamdan alıcam .

alla alla bak senn . bedualar başlamış hemen . o beddua döner başına gelir ki gelmiş baksana annen hep çekmiş . benim annem hiç çekmedi babam el üstünde tuttu .neden din iman kaırışıyor her konuya anlamadım . senden bin kat daha müslümanım buna eminim . beni dinimle yargılama . ben gururlu bir kadınım . böle çğrenç bir adamın tek kuruşunu istemem tek celsede boşarım hatta gitimem bile mahkemeye vekalet veririm . onun yüzünü bile görmem . hep yapmadığımı nerden biliorsun . koca yada sevgili . daha önce çok sevdiğim birini bir hatası için bıraktım içim kan ağlaya ağlaya . ben mantıklı bir insanım çünkü . vede çok gururluyum . bekara karı boşamak kolay zaten sen evli değilsin vs vs . evlilik insanı gurursuzlaştıran birşeyse ben istemiyorum evlenmek . boşvverin sizde bırakın bana din iman öğreticek kişi değilsiniz . ben burda konu sahibini yargılamadım ki başıma gelsin . ben ypabilceğim şeyleri söyledim . bu işi uzatması zaten kendi zararına kendi piskolojisini bozuyor . kocası zaten bir hayat kurmuş kendine . o ettiğin beduualar seni bulur bence sen beddua etme bakalım . öle kolay değil bu işler . ben yapamayacağım şeyi söylemem .

önceden aldatıldığını bilmiyomuş ki sonradan face mesajlarına bakınca herşey açığa çıkmış

siz para istemeyebilirsiniz sizin görüşünüz tabi ama herkes sizin gibi değil
ben olsam son kuruşuna kadar almak isterim hakkım olan parayı ihtiyacım olsun olmasın
bana böyle iğrençlikler yapacak beni bir an önce boşayıp malı mülkü satarak sevgilisin yanına kaçmaya çalışacak
bana hakkım olan paraları da vermeyecek bu süreç içerisinde de benimle aşkımlı canım konuşarak beni salak yerine koymaya devam edecek ben de buna izin mi vericem
çok kötü bi durum gerçekten

ayrıca burada konu sahibinin de emeği var sadece adam çalışıp kazanmıyo ki

ama adam herşeyi satıp parayı üstüne geçirmeye çalışıyo
bu şekilde olursa kadın hem aldatılmış hem de salak yerine konulmuş hissedecek
bu kadar ucuz kurtulmamalı
kadın zaten bi hayır kurumuna bağışlayacağım diyo aldığı parayı

o adam zaten konu sahibinin parasını vermesi lazım . öle birşey yapıyorsa zaten sahtekarlığa girer .hakkını alması için illa uazatmasına gerek yok ama

Hepsini olmasa da yazılanların bir çoğunu okudum. Yazıklar olsun öyle insanlara. Onca senenizi nasıl heba eder, nasıl gözden çıkarabilir sizi. Umarım bu süreç ona zor olur ve bu sürecin sonunda sizin mutlu olmanızı, yaralarınızın ve o kötü anılarınızın geçmesini dilerim. Tanımasak da birbirimizi; bunları haketmeyen(ki bunları kimse haketmez de aslında) biri olduğunuz belli. Kıymetiniz bilinesi, ama bilememiş; yazık.

Kendimi sizin yerinize koyarak cevap veriyorum ki: Hemen boşanmak gurur değildir. Hemen boşanmak onun ekmeğine yağ sürmektir. Sevgilisiyle, onla bunla olan hayallerine ulaşmasını kolaylaştırmış olursunuz sadece. Ben olsaydım sizin gibi davranırdım; uzasın bu süreç. Bir evliliği bencilce bitirip, başka bir hayata nasıl başlayacak mutlu olarak? Kul hakkı ödenmez, başkasının canını yakan insanların mutlu olabileceğine inanmıyorum. Maddi ve manevi olarak eksilsin, çöksün bırakın. Hemen boşanarak, birşey istemeyerek onun hayatını kolaylaştırmayın.

Rabbim size sabır versin. Güçlü bir kadınsınız siz, herşey gönülünüzce olsun hayatınız boyunca inşallah...

o adam zaten konu sahibinin parasını vermesi lazım . öle birşey yapıyorsa zaten sahtekarlığa girer .hakkını alması için illa uazatmasına gerek yok ama

uzamasını o da istemez bence ama çekişmeli bi boşanma olacağı için hemen bitmez bu süreç
ayrıca başka sebeplerden de ayrı davalar açması gerekiyomuş sanki öyle birşeyler yazmıştı

Allah allah nerde beddua etmişim?nerde kötü birşey söylemişim?benden de küçüksün üstelik kibar dille yol göstermişim.

konuşma adabın yok.üstelik burnun düşse yere almazsın.az mütevazi ol!

yetmemiş bir de sokaktan yanından geçse farkında olmayacağın biri için senden daha müslümanım deyip bir de emin(?) oluyorsun.

çok komik hakikaten.müslüman olan acziyetini bilir de eğilir.

herkes senin ananla babanın hayatını yaşamıyor.senin de ne günler göreceğin belli değil.şunu yaparım bunu yapıcam derken başına inşallah koy!

sen ben neden evlenemiyorum her tanıştığım fos çıkıyor diye dertlenen kızsın değil mi?şaşırmamak lazım Allah adamları herhalde senin şerrinden koruyor ki bir türlü olmuyor olduramıyorsun.

Son düzenleme:

Maalesef yeni yetme kızlarımızın söylediği türden idealist olamıyorsunuz.........çünkü genel olarak erkrkler ciddiye alınacak varlıklar değil.......kötü bir evlilik geçirdim.....bana çok ilgi gösteren biriyle evlenmiştim........aldatmalarına ve kötü sözlerine şahit oldum......normal bir insan boşanmayı düşünür değil mi........benden kesinlikle boşanmak istemeyen bu adamîn aslında beni sevmediğine anca birkaçsenede kanaat getirebildim.......zeka seviyemde o kadar düşük değil...........kötü bir evlilikte duygular laçkalaştığından gurur denen birşey kalmıyor..........sadece aileme kar§ı gururumu korumaya çalıştığımı ve herşeyi anlatmadığımı hatîrlıyorum.......üstelik bu kadar tolerans çocuk yokken........çünkü içinde sevginin son damlasına kadar kesinlikle hiçbiryere gitmiyorsun......sonra birgün maddi özgürlüğün varsa evi terk ediyorsun ya da ailen arkandaysa
Senin annen de çalışıyordu diye hatırlıyorum ben......hani baban annene demişki çalışmayan bir kadınla evlenmek isteseydim daha güzeliyle evlenirdim.......belki de ben karıştîrdım

ha aklıma gelmişken birkaç bişey daha ekleyeyim.burda iki sene evvel konu sahibinin yaşadıklarının aşağı yukarı aynısını yaşayan bir ablamız vardı. o da kocası için 'üç mevsim kapımda yapsa yine de affetmem' diyordu.bizde helal olsun esas duruş budur diye alkışlıyorduk.ama ne oldu biliyor musun?kocasının tek bir özürüne tereddütsüz eve aldı.kendince mantıklı gerekçeleri vardı.

bak arka sayfada yazdığım mesajı 7 kadın beğenmiş.orda javelin diye bir arkadaş var ki o da bu yollardan geçti.aklın yolu birdir.(sakın ha sakın elalemin beğenisine kaldı gibi bişey çıkarma bundan.)

seninkisi zır cahillik.sevgililik ve evliliği birbirine denk tutuyorsun.hemde evliliğin içine girmeden.hele hele belirli bir yaştan sonra gitmek hiç kolay değil.

konu sahibini yargılamıyorum diyorsun ama gurursuzlukla itham ediyorsun.bu neyin kafası pardon?senin kafa yapın 'boş başak dik dolu başak eğik durur' atasözündeki gibi.

madem evliliği bu kadar çok düşünüyorsun söyleyeyim.evlilk idare etme sanatıdır.alemin adamı evin içinde feminizmmiş gururmuş dikbaşlılıkmış anlamaz.anan baban gibi kahır da çekmez.hem evin nafakası için cebelleşip hem başına reis kesilen kadın istemez.bir bakmışsın atıvermiş tekmeyi.üstelik erkek canının istediği her yaşta kendine eş bulabilir.kadının bu kadar geniş bir lüksü yok malesef.

anladığım kadarıyla 26 yaşındasın.gençliğin verdiği bir gazla gözü karalık ediyorsun.bu yaşa çakılı kalmayacaksın.yaş attıkça alternatifler azalıyor.bir bakmışşın sen istemesen de hayat seni yontuyor.bu işin yaşlılığı da var.dağ gibi insan yeri gelir mikromilyon ölçüde virüse yenilir yatağa düşer.o zaman bir bardak su getirene muhtaç olursun.anan baban birgün hayattan çekilecek kardeşlerin varsa kendi dünyalarına dalacak.ee sen yaşını başını almış dört duvar içinde yapayalnız kendi kendine mi konuşacaksın?

ben senin kötülüğüne birşey demedim.istersen beni tecrübe sahibi bil beni düşün söylediklerimi.umarım çok geç olmadan çok da acı bir tecrüne yaşamadan aklını başına toplarsın.yok yine de anlamıyorum diyorsan daha da diyecek sözüm yok hade sana hoşçakal.bu kafayla hayatta başarılar..

kardeşim doğru hatırlıyorsun.annemi oğlancılıkla bile suçladı.herkesin babası annesini okkalamıyor ki.ben demiyorum ki sonsuza kadar katlan diye.inceldiği yerden kopuyor elbet ama gitmek sanıldığı kadar kolay değil.kadınlar fıtraten daha sabırlı daha yumuşak ve fedakar.boşanma konusunda bence kadın daha yere sağlam basarak düşünüyor.kadın bir gitti mi tam gidiyor.zurnanın zırt dediği deliği bekler kadın.ben annemi biliyorum..içinde herşeye rağmen birgün düzelir umudu taşıdı hep.evde 3,5 sene kardeş hayatı yaşadılar.bir de bizim psikolojimizi düşün.sevgide kolay kolay ölmüyor.istemesen de elinde olmadan seviyorsun işte kahretsin.bir de sıfırdan yeni bir hayata başlama korkusu var.maddiyatın yanında.allahtan emekli maaşı vardı.ona güvendi.yoksa zordu.evlilik evlilikten çıkıyor ama elin kolun bağlanıyor zorla da katlanıyorsun.

ne diyim artık Allah aşkla imtihan etmesin bizi.çünkü kadın aşık oldumu aklı uçuyor.mantıklı düşünemiyor.adamın yaptığı kötüyü şeyi bile iyiye yoruyor.değişen erkek yok aslında en nihayetinde gözünü açmış kadın var.Rabbim evlilerin evine huzur bekarlara temiz kısmetler versin inşallah...

Son düzenleme:

çok komiksin . evet belkide onları koruyor belkide beni koruyor . zira dayak yiyip oturmak istemezdim . sen dağınık bir ailede sorunlu bir çocukluk geçirdin diye agresifleşme bana karşı .
benim dinime imanıma laf söyleyecek kişi değilsin . gurursuz gurursuz oturun dayak yiyin aldatılın banane yaa . benim sorunum mu . bu tür konularına yorum yapmak istemiyorum ama yinede tutamıyorum kendimi . türk kadınının bu kadar aciz olduğuna dayanamıyorum .

babam annemi el üstüne tutardı . okadar çok severdi ki annemin istediği birşeyi alamayınca kahrolurdu . annem için benim için yaşlanana kadar çalıştı ki hala çalışır canım babam benim . bir kere kötü lafını dayağını görmedim . bir su bile istemedi benden şu yaşına kadar . ben böle bir ailede büyüdüğüm için dayaktır aldatmadır böle şeyleri anlayamamam normal . genç bir kadının pis zihniyetli bir erkekle evlilik adı altında çile çekmesine acıyorum okadar . haa ben neden evlenemedime gelince insanların gerçek yüzünü anladığım iiçin olabilir . yoksa it uğursuz dolu etraf evlilik zor birşey değil . insan evladı bulmak önemli . sonra allah korusun buralarda kocam başka kadına gitti ne etcem bennn o ş.... a gününü gösterdim ohh onu aradım bağırdım ettim bilmem ne bu tür konuları açıp takdir toplardım bu köşeden . ne komiksiniz ya . paronoyak ve ruh hastası olmaktansa bekar kalmak çok daha iyi .kaç yaşındasın bilmiyorum benden büyüksen sana saygısızlık etmek istemem ama bu laflarınla bunları hak ettin . hadi canım sen kendi işine bak . senin konun bile değil bu konu alıntı yapma . istediğim yorumu yaparım şekerim .

yooo gayet sakinim ama gördüğüm kadarıyla coşan sensin.ne takıcam ne üzücem canımı?

komik olan da ciddi ciddi sensin.yaş olmuş 26 hala hülyalarda yaşıyorsun, ergenlikten çıkamamışsın.

biz kimseye dayak yiyip katlanın da demiyoruz.gidecek yeri olmayan boyun eğiyor diyoruz.ama sen çok idealisttin değil mi?gerekirse parklarda bahçelerde yatar muhakkak ki o eve dönmezdin..

babanın evinde prenses olabilirsin.sokakta kaç tane baban fıtratında adam var?be hanım bu bir derdim var bölümünü bir gez bak.ben masal mı anlatıyorum..ne hikayeler var..

alemin oğlu yemez o prenses numaralarını..öyle kendine evin kadını pabuç gibi laf yetiştirecek o dili koparıp başka yere monte eder.olmadı baba evine paketler.gider başkasını bulur.

kadın olsun erkek olsun kimse evin içinde cart cart laf sayıp burnu yere düşse almayacak birini saymaz. o kadar ciddiye alma sen seni.

beddua ettiğimi düşünüyorsun madem bir de dua edeyim.inşallah ızdırabını çektireceğin bir enayi bulursun tez vakitte.abisi olursa bana da haber ver olur mu:).

Son düzenleme:

ciddiye alırım zira ciddiye alıncak bir tipim . neden parkta yatayım . çalışıyorum ayaklarımın üzerindeyim . istemeyen kapı orda gider . hiç uğraşamam . yaşım genç . bir pisliğin boyunduruğu altında yaşamam . yaşamadım da zaten . evet prensesim prenses gibi davranıcak bir erkeğe sahip olurum anca . başka türlüsünü kabul etmem . kızlar önce koca bulucakları yerine gitsinler önce iş güç sahibi olsunlar sonra evlensinler madem . herkes bir tarafını yırtıyor koca bulucam diye . kör topal birini buluyor evleniyor sonra gelip buraya ağlıyor gidicek yerim yok diye . tabi çalışmak çabalamak zor geliyor . bulayım bir koca baksın bana . ee alalemin oğlu işte güven olmaz basar tekmeyi haklısın . bende o yüzden zaten kendimi sağlama aldım . iş güç sahibi oldum okudum . kimseye eyvallahım yok olamaz zaten . aldatana acımam . acımadım da zamanında . illa evlilik gerçimeye gerek yok bunları bilmek için . insan evlilikten önce kendini belli ediyor zaten . agresifleşme sakin ol hiçde sakin değilsin taramalı tüfek gibi yağdırıyorsun bana . sabahtan beri . tadında bırak tamam sıkıldım . ben böle düşünüyorum . düşüncelerimden dolayı kimse beni yargılayamaz . benim doğrum bu . ben eyvallah etmem edenide anlamam .

sırayla gıdelım...
gurursuz? o sızın fıkrınız tabı saygı duyarım.
haklısınız bosanmak dogal bır olay ama serefsızlık dogal degıl.
merak etme benımle beraber ona da zarar verıyor bu durum
o yasayacagını zamanında yasamıs zaten sımdı yasasa ne olacak?
yanılıyorsun adam hem benle hem sevgılılerıyle yasıyor.
bosanmayı göze almak ne demek? bu zaten cok kolay bırsey, o kadar zor degıl kı? anlayamadım ne demek ıstedıgınızı...
evlılık kumar gıbı bırsey degıldır, en buyuk kumardır.
neden alınayım kı sıze, fıkrınızı beyan edıyorsunuz sadece.
son ıkı cumlene ıse ALLAH KORUSUN dıyorum. gerı donmesın, donerse ben katıl olurum cunku. onun bana donmesı gıubı bı derdım yok, benım mıdem o kadar genıs degıl...

ben tek kurusunu bıle ıstemıyorum kı? ıstedıgım nerde yazıyor??

siz konuyu okudunuz mu gercekten??? :44::44:

bu ısten herkes nasıbıne ne duserse onu alacak zaten :)
baska turlu gecmez benım ofkem :))
en azından tek mıdesı bulanan kısının ben olmadıgıma sevındım sayın simon :)
kımın nasıl bır duasını aldıysam ucuz yırttım bu ısten..
artık sureklı sadaka verıyorum zaten. :)))

bu aralar o kadar agır ıthamlar duydum kı, hanımefendının yazdıkları o kadar da dokunmadı bana :)
ama haklısınız ınsan yasamadan bılemez. Allah ona boyle bırsey yasatmasın inşallah

Hiç evlenmedim, nişanlanmadım..
Ama aynı tarz olay ablamın başına geldi. Seni seviyorum diyip yatan nişanlısı uykudan uyanır uyanmaz, arayıp nişanı attığını istemediğini söyledi.. Olayın içinden büyü çıktı. Ne kadar inanırsınız bilmem. Sizi ailesinde istemeyenler var mıydı, böyle bişey yaptıranlar olur mu bilmem.. İnanç meselesi biraz.
Ve bu arada o evi herşeyi birlikte kurdunuz sonuçta, ailenizin sizin cebinizden çıktı... Ve gençliğinizi aldı. Sizde o yuvaya kattıklarınızı geri alacaksınız hepsi bu. Bunun adı gurursuzluk değil, kim ne derse desin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…