Boşanıyorum, aile evine dönmek ve çocukların baba özlemi çok zor

Yukarıda yazmıştım ev benim üstüme. Anlaşmalı da çekişmeli de boşansak ev benim oluyor bekarken almıştım çünkü.
Bu çok iyi...Dava açtığında edinilmiş ne varsa,nafaka v s en iyi şekilde almaya bakın,bu konuda asla duygusal davranmayın..asla da iletişim kurmayın..kavga etmeyin..

Korkmayın, benim büyük kızım da problem çocuktu. Uzmanlar profesyoneller çok yardım ediyor. Adamın geliri iyiymiş, protokol hazırlatın. Tüm eğitim sağlık giderleri, yılda 2-3 kez giysi alış verişi, tatil masrafları... hepsini yazdırın. Sakın gurur yapmayın, ihtiyacım yok havasına girmeyin. Sizin değil çocukların meselesi bu, siz savunacaksınız haklarını.

Tatil ayrı beraber yaşamak ayrı. Biz de ailemizin evine güle oynaya gidiyoruz ama tatil bitince dönüyoruz çünkü evimizi özlüyoruz. Çocukların düzeni alışkanlığı odası eşyası vs. Bunları birden yok edip dede anneanne evinde yaşamaya zorlamakla hata edersiniz. Siz yapamam edemem diyorsunuz diye mecbur mu bu çocuklar orada yaşamaya? Babanın yokluğu üstüne ortamları da bozulacak değişecek. Oğlunuzla daha büyük sorun yaşarsınız. Bir değil üç ayrı otorite sizce iyi mi gelecek çocuklara? Sizin yapsın dediğiniz uygun gördüğünüz bir şeye aileniz yok diyecek veya tam tersi. Siz kural koyacaksınız onlar gevşetecek. Ergenlikte hele çok zorlanırsınız. Özel kişisel alanlarına çok düşkün oluyorlar. Yazık etmeyin çocuklarınıza.

Ya bu kadar aciz olmayın, bile isteye 2 çocuk yapmışsınız, kendinizde o gücü bulmak zorundasınız. Adam ne istersen veririm yeter ki boşanalım diyorsa bu fırsatı kullanın. Avukata danışın, onun verdiğiyle yetinmeyin. Ailenizi bir süre sonra gönderin, destek gerektiğinde vs yine çağırırsınız veya siz gidersiniz ama herkesin evi ayrı olsun.

eşiniz evden gitmiş zaten neden kendi evinizde kalmadınız ? çocuklara biz babanla arkadaş kalacağız o sizin yine babanız olmaya devam edecek. diyebilirsiniz. aylarca küsen baba çocuklara nasıl ilgi verdi bir eli hep kapıdaymış ?

Ne kadar çirkin bir insanmış. Ama aileniz de sevmiyorum boşamama yardım edin dediğinde neden ayar çekmedi? Aynı konuşmayı bana yapsalar o damadı parçalarım. Bir de bunu bir kaç kez yapmasına da müsade etmişler.
Sizin yerinizde olsam İstanbul’daki evi satıp ailenizin olduğu ufak sahil şehrinden ev alırdım. Çocukların da düzeni bozulmazdı. Aynı evde olmaz çünkü. İstanbulda tek başına çocuk büyütmek zor. Başkasının düzenine gitmek de zor. En doğrusu aile desteği de alarak ayrı hayat kurmak

olaya cocuklar acisindan bakilirsa kadinlarin yüzde 90i bosanamaz. Peki söyle düsün, cocuklari senin kadar babalari düsünüyor mu? Evliligimi kurtarayim, adam olayim, cocuklarim üzülmesin diyor mu kocan olacak herif? Cocuklar illa ki babalarini özlerler, bu gayet normal. Senin yapacagin en önemli sey ne olursa olsun babalarini kötülememek. En mükemmel baba bile bazen vasat bir koca olabiliyor. Üstelik adamin en son yaptiklari inanilmaz onur kirici. Ailemi arayip üstüne basa basa kizinizi sevmiyorum diyen bi adamla 1 saat bile gecirmezdim, ailenizin evi her türlü bundan daha az onur kiricidir. Önce siz bosanma kararinizin arkasinda durun ki cocuklar da o kararliliginizi hissedip daha kolay kabullensinler. Lütfen bu saatten sonra cocuklari bahane etmeyin ve bu korkunc evliligi bitirin.

Aileniz niye geliyor,okullar açılıyor zaten büyüğü büyükmüş sonrasında kurs, küçüğü de anaokulu tam zamanlı yapın bence

Ailem kavgadan, duyguları konuşmaktan vb kaçınır, bende de suç buluyorlar hiç ayar çekemediler, biz doğruyu söyleriz kızımızın da hatası var çok sivri dillidir dediler. O da böyle böyle tepeme çıktı, hatta öyle tepeme çıktı ki “ ailen bile senin ne mal olduğunu biliyor başlarına kalmanı istemedikleri için hiç bana kızmıyorlar” dedi kaç kere. Hoş ben de onun ailesine çok laf ettim aile olmayı öğretememişler hep pislik görmüşsün onlardan dedim. Malesef ailesi çok karışık, evlenmeden önce anlayamadım ama aslında tüm ailevi durumlar aslında ilerde evliliğimize etki edecek sorunlarmış. Anne babası ayrı anne küçük yaşta terketmek zorunda bırakılmış, bir abisi karısını dövüp aldatıp boşandı, bir abisi hapis kaçağı, bir abisi bankalara borç yapmış falan üvey kardeşler var vbvb çok karmaşık. Aile olmayı hiç görmemiş, annesine hep öfke duymuş annelik meğer gözünde kıymet değil nefret barındırmış hep. Sonradan çıktı bunlar hep zamanla.

İnanılmaz yüz göz olunmuş. Çok çirkin şeyler yaşanmış, söylenmiş. Bu evlilik değil zaten. Saygı yok sevgi yok. Aile içindeki her şey herkese duyurulmuş. Bunu devam etmeniz herkese haksızlık. Çocuklar da bu çirkin ortamda büyümemeli.
Olan olmuş. Biten bitmiş. Artık bittiğini kabul edip kendi düzeninizi kurmalısınız. Deidğim gibi evi satıp küçük şehirde bir hayat kurun.
Çocuklara huzursuzluğu, çirkin kavgaları normalleştirmeyin daha fazla. İleride onlar da huzursuzluk çıkaran mutlu olmayı bilmeyen yetişkinler olmasın.
Bu evlilik olmayan çirkin şeye devam etmeniz herkese zarar

Kızınızın babasına düşkün olması kadar normal bişey yok. Babasına düşkün olmayan çocuk yok, kime sorsam çocuklar babasız ölüyor, bunun nedeni biraz da az olanın kıymetli olması. Baba akşama kadar dışarda, hele adam zaten eve geldiği gibi odasına çekilen bi tip, çocuk babayı 1 saat görüyo ya görmüyo. Kız çocuğu olarak babaya kendini sevdirme beğendirme onayını alma peşinde, doğal olarak. Kolayı var, kızınızın babası ile daha fazla vakit geçirmesini sağlayın. Ona neden boşandığınızı çocuğa uygun dille nasıl anlatılıyorsa anlatın, biraz içinizi açın ona korkmayın, siz ona yıkıldığınızı hiç göstermemişsiniz ki sizle empati kursun şu anda. Şu an annem istese yapar ona hiçbir şey olmaz ama yapmıyo diye bakıyor. Sağlığınızdan olacağınızı söylerseniz belki sizi de kaybetmekten korkar. Siz de kıymetli olursunuz.

Anne babayı mümkün olduğu kadar mecbur idare edeceksiniz. Kötü insanlar değiller sadece 40 yıl öncesi kafasında yaşıyorlar. Sizi bişey yerine koymayan eşle yıllar geçmiş, bi ailenizi mi idare edemiyorsunuz? Yaşlı başlı insanlar zaten, akıllı olun çekin çevirin işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…