- 14 Aralık 2016
- 1.519
- 3.443
- 133
- 31
- Konu Sahibi Oglak kizi
-
Eşim tek çocuk.Ben bes yil sonra gordum ki ben hanimligimi bozmadigim zaman esim bes yilin sonunda annesinin ariza cikaran taraf oldugunu gordu. Ha bes yil kolay mi gecti hayir. Yiprandim mi evet. Idare ettim mi evet. Ama ben bunu gecinmek evliligi surdurmek olarak goruyorum. Benim yuvam saglam sukur. Bir sorun cikti mi azar yiyen kv oluyor. Simdiki gencler evliligi saga sola foto. koymak, kocisim var diye paylasimlar yapmak, hep gul bahcesi, prenses olunan bir hayat saniyor. Her gun kahvaltilara yemeklere gidilsin evde yemek dahi yapmayayim istiyor. Idare etmek istemiyorlar karsilastiklari zorluklari.
Kimse pat diye boşanma kararı vermez özellikle bir kadın kendi kafasında her yönü ile 1000 kere düşünür emin olmak icin. Hiç bir kadın yuvasını yıkmak istemez. Sizin bahsettiğiniz ufak tefek sorunlar tabiki tolere edilir, ancak psikolojik şiddet insanı içten içe bitirir ve suan psikolojik şiddetle mücadele eden hemcinsimize kendisini hatalı hissettirmeden çözüm önerilerinde bulunursak ona daha fazla yardimci olabilecegimizi düşünüyorum. Zira, insan psikolojik şiddet altindayken kendini sürekli suçlu hissetme eğiliminde oluyor. Konu sahibinin yaşadıkları sizin bahsettiğiniz ufak tefek sorunlarla kiyaslanamayacak kadar ciddi sorunlar.Sizi tebrik ederim. Inanin sizin gibisi onbin de bir.. ben dahi bosanmayi aklima koymaya baslasam aileme anlatirim danisirim paylasirim. Pat diye ben karar verdim bosaniyorum demem. Demeye cesaret edemem cunku yanlis karar almak istemem. Aileme guveniyorum cunku annem telefonu kapatirken birbirinizi idare edin kizim, esinin kiymetini bil yuvana sahip cik der kapatir. Esim mukemmel oldugu icin degil. Benim de eksiklerimi bildigi icin seni de idare eden gecinen damattir diye dusundugu icin. Bosanmayi dusunsem onlar benim hatalarimi da soyler o yuzden bu karari tek basima almam. Siddet gibi, aldatma gibi kesin ayrilikla sonuclanacak imtihanlar yasayan insanlar tabiki kesin karar verir ve kendi karar verir. Benim dedigim basit gecimsizlikler icin ailelerde akli selim insan varsa dahil edilebilir.
Sizi tebrik ederim. Inanin sizin gibisi onbin de bir.. ben dahi bosanmayi aklima koymaya baslasam aileme anlatirim danisirim paylasirim. Pat diye ben karar verdim bosaniyorum demem. Demeye cesaret edemem cunku yanlis karar almak istemem. Aileme guveniyorum cunku annem telefonu kapatirken birbirinizi idare edin kizim, esinin kiymetini bil yuvana sahip cik der kapatir. Esim mukemmel oldugu icin degil. Benim de eksiklerimi bildigi icin seni de idare eden gecinen damattir diye dusundugu icin. Bosanmayi dusunsem onlar benim hatalarimi da soyler o yuzden bu karari tek basima almam. Siddet gibi, aldatma gibi kesin ayrilikla sonuclanacak imtihanlar yasayan insanlar tabiki kesin karar verir ve kendi karar verir. Benim dedigim basit gecimsizlikler icin ailelerde akli selim insan varsa dahil edilebilir.
çocuk yokken kurtulunEşim annesinin ağzına bakıp annesinin bana yaptıklarına tüm hakaretlerine şahit olmasına rağmen onun ağzına bakıp bana kötü oldu, resmen dün gece annesiyle yarım saat benim hakkımda konuşmasını dinledi ve biz birbirimize girdik, eş annesi bana senden bi bok olmaz seni insan edemedim dedikten sonra görüşmeyi kesmiştim. Ayrı yattık bugünde geldi Devam etti küslüğe, böyle hayat mi geçer dedim resmen benim yanımda olmadı ve annesinin ağzına baktı, boşanalım dedi, bende babasını aradım bu kadının derdi ne bana hakaretler etti görüşmüyorum saygımı bozmadım hala ne hakla benim evimde benim dedikodumu yapar benim kocama dedim, onun yüzünden boşanıyoruz dedim, ailemi aradım söyledim, boşanıyorum, 5 yıllık tanışma Evliliğimin 1. yılında annesinin hakaretleri yüzünden huzur bozması yüzünden bitiyor
Doğru söylüyorsunuz. İtirazım yok ama burada konuşulan her şey zaten hayatın bir kesimi. Hiçbir şeyi genelleyemeyiz. Genellemek amacıyla söyledim. Bir fikir bir cevap olarak söyledim.Hanımefendi bence her eş yada her eş ailesi için sizin dedikleriniz geçerli olmuyor. Ben 5 ay ayrı yaşadım eşimden akil insanlar büyükler araya girer belki hatalarını söyler eşime yada bende varsa diye ama ailesi bu duruma ses çıkarmadi bile. Hatta ben evden ayrılmadan önce eşimin annesini aradım gelin konuşalım hep birlikte gidişat iyi değil diye ben oğluma sormadan gelemem dedi ve gelmedide. Haliyle bu kararı almak zorunda kaldık her yaşantı bir değil kendinizden örnek vermeyin
Doğru söylüyorsunuz. İtirazım yok ama burada konuşulan her şey zaten hayatın bir kesimi. Hiçbir şeyi genelleyemeyiz. Genellemek amacıyla söyledim. Bir fikir bir cevap olarak söyledim.
Bir koca annesini de karısını da eşit tutmak zorunda eğer ki sizi gerçekten seviyorsa .. hatta annesine sizin lafını bile yaptirmamali bu konuşmayı başlamadan bitirmeli benim karım diye hatanızla doğrunuzla yanlışınızlaEşim annesinin ağzına bakıp annesinin bana yaptıklarına tüm hakaretlerine şahit olmasına rağmen onun ağzına bakıp bana kötü oldu, resmen dün gece annesiyle yarım saat benim hakkımda konuşmasını dinledi ve biz birbirimize girdik, eş annesi bana senden bi bok olmaz seni insan edemedim dedikten sonra görüşmeyi kesmiştim. Ayrı yattık bugünde geldi Devam etti küslüğe, böyle hayat mi geçer dedim resmen benim yanımda olmadı ve annesinin ağzına baktı, boşanalım dedi, bende babasını aradım bu kadının derdi ne bana hakaretler etti görüşmüyorum saygımı bozmadım hala ne hakla benim evimde benim dedikodumu yapar benim kocama dedim, onun yüzünden boşanıyoruz dedim, ailemi aradım söyledim, boşanıyorum, 5 yıllık tanışma Evliliğimin 1. yılında annesinin hakaretleri yüzünden huzur bozması yüzünden bitiyor
Öyle.. benim kv de dünyanın en asil insanıydı. Sonra elini beline bir aldı. Meğersem çok başkaymış. Ben onu asil görüp değer verdikçe o kibir yapmış beni değersiz görmüş. Böylesi de var bir de. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Herkesin yuvasına huzur versin.Fikriniz hoş gerçekten keşke dediğiniz gibi büyükler olabilse her evlilikte. Ama malesef her anne baba misal sizinki gibi aklı başında yönlendirmeler yapmıyor. Bilinçsizce evliliklerin yıkılmasına sebep oluyorlar malesef hiç bir zamanda bunun farkında olmuyorlar veya kabullenemiyorlar. Hep söylerim aklı başında naif bir kayinvalidem olsa idi başımda taşırdım etrafında pervane olurdum. Bu gerçekten şans, nasip..
Anlattıklarınızla ailesi dolup size gelmiş gibi.. yani eşinizin sizinle sorunu var gibi? Biz iyiyiz dyr anlatsa onlara onlar da iyiler gelinimiz iyi demez miydi? Çok üzüldüm geçmiş olsun.Kötü kayınvalide, kötü görümce yoktur, kötü koca vardır. Bu lafa çok inanırım. Ben de boşandım eşimden. Nasıl diyim aile kötü de olabilir ama erkek iki tarafı da idare etmeyi bilmeli. Biz evliyken 6 ayda bir ortalama büyük kavgamız olurdu, hmn eski eş kişisi arar memleketteki anasını, arar ablalarını, anası zaten bütün gelinlere damatlara anlatır beni bu arada, ben ölsem su vermez duruma gecer hepsi. Sonra toplaşıp evime olur olmaz laflar söylerler. Bi sefer anası "topla pılını pırtını Bi hafta süre sana" dedi. Bi sefer "in çocugum un omuzlarından, senin GB gelin istemiyorum ben dedi. He bide babası 10 tane çocugun olsa oğlum seni boşamazsa ben boşarım dedi. En son ki kavgada yine gtti yetiştirdi bu ailesine yine toplandılar basıma, bu arada benim annem yok 4 ay olmuştu kaybedeli. Kaynana bna or..cocukları dedi. Sonrası defoldum gttm sonunda o evden. Huzurum yerinde ailemin yanındayım. Kahrolsun böle erkekler de aileler de.
Tabiki haklısınız. Ama yine de herzaman bşr anne babadan büyüklük beklerim. Küfür edip, geri dönüşü olmaz laflar etmemek lazım. Hakkaten büyük olmaz lazım.aslında danısıklı dövüş diyorum ben buna. Benim kayınvalide her zaman her kavgada çocugu benden defalarca evden komasına ragmen, "erkek özür dilemez, erkek alttan almaz, gerekirse kocana yakvaracaksın affet beni diye dedi. Aile böle akıl veriyor, uydum akıllı koca böle bna davranıyor, sonra iş kavgaya dönünce yine ailesine gdip şikayet ediyor. Bilio musunuz kaç kez hepsi evime toplandı, ara annen gelsin ara baban gelsin, ara ara ara. Diorum bnm annem kanser hastası ben aileme bişiy diyemem, aramayın onları da bişiy demeyin. Anneme bişiy olmasın dşye yalvarırdım resmen aramayın bişiy söylemeyin diye. Yani Hakkaten tam vurup öldürmelik eş ve ailesi, ama aldım valizimi cıktım gttm evden bosandım kurtuldum hamd olsunAnlattıklarınızla ailesi dolup size gelmiş gibi.. yani eşinizin sizinle sorunu var gibi? Biz iyiyiz dyr anlatsa onlara onlar da iyiler gelinimiz iyi demez miydi? Çok üzüldüm geçmiş olsun.
Bazı aileler gerçekten bulaşık, çamur gibi.. ne görgü var ne adap.. rahatlamışlardır siz boşanınca.Tabiki haklısınız. Ama yine de herzaman bşr anne babadan büyüklük beklerim. Küfür edip, geri dönüşü olmaz laflar etmemek lazım. Hakkaten büyük olmaz lazım.aslında danısıklı dövüş diyorum ben buna. Benim kayınvalide her zaman her kavgada çocugu benden defalarca evden komasına ragmen, "erkek özür dilemez, erkek alttan almaz, gerekirse kocana yakvaracaksın affet beni diye dedi. Aile böle akıl veriyor, uydum akıllı koca böle bna davranıyor, sonra iş kavgaya dönünce yine ailesine gdip şikayet ediyor. Bilio musunuz kaç kez hepsi evime toplandı, ara annen gelsin ara baban gelsin, ara ara ara. Diorum bnm annem kanser hastası ben aileme bişiy diyemem, aramayın onları da bişiy demeyin. Anneme bişiy olmasın dşye yalvarırdım resmen aramayın bişiy söylemeyin diye. Yani Hakkaten tam vurup öldürmelik eş ve ailesi, ama aldım valizimi cıktım gttm evden bosandım kurtuldum hamd olsun
Sen hiç bişeye şahit olmadığın için buradan yazdıklarımla beni anlaman zor. Sanıyorsun ki ben demedim, ortada alınacak birşey vardı, ve ben iki tarafta da para olmadığını bildiğim için o da kalsın düğünde takılanlarla alırız dedim, ben ona asla alacaksınız vs dememişken boşverin takılarla alırız olmadı demişken gayet sakin karşımda ki eş annesi herkesin içinde bağırarak ohoo siz bizim adetlerimizin altında kalacaksınız dedi! Hakaret ederse karşılığını alır ona kimse öğretmemiş ki devam etti hakaretlerine, düğünde takılan altınlara ne mi oldu :) boynumuzdan bir aldı bir daha göremedik. Ve ben gene sesimi çıkarmadım ne kötü gelin vah vah oysa hakaretlere susup pusması gerektiBir mesajinda konu sahibi kendi huyunu belli etmis. Bu kadinla adam da dememis midir hemen uzerime sicramasi mi lazimdi? Bir nisanli gelinin de uslubu boyle mi olmali? Bes yil konustugun adamla evleniyorsun. Deseydi ki anne ne onemi var adetlerin gucumuzun yettigini yapariz. Hatta kiz annesi demeli bunu. Bir lafla annesinin uzerine yuruyen nisan atan bagiran kadinin pesinden giden erkegi de normal gormem ben. Konu sahibi ömür boyu ben boyle bir tavir icinde olayim kocam da hep beni secsin istiyor. Mumkun degil malesef..
Ayrıca burada herkese “Sen kötüsün ki kocan annesine anlatıyor annesi de ondan senin üstüne geliyor” diyecek kadar erkek egemen kafasında bir insansın. Her gün bana tahrik mesajları atıldı sen öylesin böylesin diye köşeye çekip çekip ne kadar kötü olduğumu anlatıp patronluk tasladı hakaretler yağdırdı kadın “Bu ailede benim sözüm geçer benim istediğim gibi yaşayıp davranacaksın” diyor. sende kalkmışsın kocan söylemiştir annesine bunları yapsın diye kocana kötüsündür ondan de, vah vah ne ala memleketSadece ben yanlis anlamadim konu sahibi yanlis yazmis kocasi seni adam edemedim demis gibi yazmis. Duzelttim diye bir mesaji var baslarda.
Onceki konularini ya da kv yi engelledigini vs bilmiyorum. Konu sahibinin verdigi cevaplara dayanarak onu da yapici ve gecinmeye gonlu olan biri olarak gormedim. Cok kolayca nisanliyken kv sinin uzerine yurudugunu bagirdigini soyleyebiliyor. Anneyiz hepimiz. Bazilarinin oglu var. kadinin yerine koyun. Daha nisanliyken yuzgoz olunan gelinle nasil guzellikle ilerlenebilir? Gelin de yapici degil kv de..
aslinda su sekilde soylemem lazim. ben kari koca mutlu oldugunda disaridan gelen olumsuz etkinin bir yere kadar amacina ulasabilecegini dusunuyorum. aldatmalarda da ucuncu kisi degil aldatan es sucludur aile birligine catlak actigi icin.. o hesap.
Yaklaşımınızı hiç beğenmedim sizin. Tüm mesajlarınızda resmen kv suçu yok. Oğlunda senden memnuniyetsiz de o yüzden anlatıyor, bunları yapıyor durumuna getirmişsiniz.Anlattıklarınızla ailesi dolup size gelmiş gibi.. yani eşinizin sizinle sorunu var gibi? Biz iyiyiz dyr anlatsa onlara onlar da iyiler gelinimiz iyi demez miydi? Çok üzüldüm geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?