Boşanıyorum çok moralim bozuk

Eşim tek çocuk.
Aile içinde de bazı hassas durumlar mevcut.
Kv aşırı derece de eşime düşkün
Bunların evlenmeden önce farkındaydım.
Sorun şu ki; eşim yıllarca annesinin nazını niyazını çekmiş.
Bazen kırmamak için istemediği şeyleri yapıyor. İdare etmeye çalışıyor ve yoruluyor.
Benim tek sıkıntım eşimin arada kalması. Onun canı sıkılınca bende sıkılıyorum.
Bana hak veriyor ama arada kalıyor. Babasının yükünü fazlaca sırtlanmış. KP biraz galesiz,KV iyi ama fazla abartıyo.
Her şeyi mantıklı yapmaya çalışan bende arada patlıyorum.

Kimse pat diye boşanma kararı vermez özellikle bir kadın kendi kafasında her yönü ile 1000 kere düşünür emin olmak icin. Hiç bir kadın yuvasını yıkmak istemez. Sizin bahsettiğiniz ufak tefek sorunlar tabiki tolere edilir, ancak psikolojik şiddet insanı içten içe bitirir ve suan psikolojik şiddetle mücadele eden hemcinsimize kendisini hatalı hissettirmeden çözüm önerilerinde bulunursak ona daha fazla yardimci olabilecegimizi düşünüyorum. Zira, insan psikolojik şiddet altindayken kendini sürekli suçlu hissetme eğiliminde oluyor. Konu sahibinin yaşadıkları sizin bahsettiğiniz ufak tefek sorunlarla kiyaslanamayacak kadar ciddi sorunlar.

Dönersiniz bana öyle geldi

Dün umarım evliliğiniz ailesi yüzünden bozulmaz dedim ama bugün görünce üzüldüm. Benzer durumdayız bende eşimin bana sahip çıkacağına inanmadığım için çocuk düşünmüyordum. Sanırım sende benim gibi evli kalsan bile bu insanlar yüzünden çocuk istemeyecektin. Yazık değil mi böyle güzel bir duygudan güvensizlik yüzünden mahrum kalalım. Çocuk olmayacaksa hiç bir zaman bekar devam edip en azından böyle çirkinliklere maruz kalmamak daha mantıklı. Arkadaşlara katılıyorum ailenizin yanına gidip uzaktan olacakları seyredin eşiniz seviyorsa düzeltmeye çalışacaksa şart koşun dengeyi sağlaması hususunda annesi ile bağını asla koparamazsiniz ama sizinle ilgili konuşmasını engelleyebilir istese eşiniz. Açıkçası kendi eşimden de yola çıkarak diyebilirimki ailelerinin kusurlarını asla görmüyorlar ama bizim kusurlarımızı hemen görüyorlar. Benim eşim görse de o kusuru asla bana belli etmez birşey yokmuş gibi davranır benim ağzına laf vermemek için. Tüm erkekler böyle.

Hanımefendi bence her eş yada her eş ailesi için sizin dedikleriniz geçerli olmuyor. Ben 5 ay ayrı yaşadım eşimden akil insanlar büyükler araya girer belki hatalarını söyler eşime yada bende varsa diye ama ailesi bu duruma ses çıkarmadi bile. Hatta ben evden ayrılmadan önce eşimin annesini aradım gelin konuşalım hep birlikte gidişat iyi değil diye ben oğluma sormadan gelemem dedi ve gelmedide. Haliyle bu kararı almak zorunda kaldık her yaşantı bir değil kendinizden örnek vermeyin

çocuk yokken kurtulun

Doğru söylüyorsunuz. İtirazım yok ama burada konuşulan her şey zaten hayatın bir kesimi. Hiçbir şeyi genelleyemeyiz. Genellemek amacıyla söyledim. Bir fikir bir cevap olarak söyledim.

Doğru söylüyorsunuz. İtirazım yok ama burada konuşulan her şey zaten hayatın bir kesimi. Hiçbir şeyi genelleyemeyiz. Genellemek amacıyla söyledim. Bir fikir bir cevap olarak söyledim.

Fikriniz hoş gerçekten keşke dediğiniz gibi büyükler olabilse her evlilikte. Ama malesef her anne baba misal sizinki gibi aklı başında yönlendirmeler yapmıyor. Bilinçsizce evliliklerin yıkılmasına sebep oluyorlar malesef hiç bir zamanda bunun farkında olmuyorlar veya kabullenemiyorlar. Hep söylerim aklı başında naif bir kayinvalidem olsa idi başımda taşırdım etrafında pervane olurdum. Bu gerçekten şans, nasip..

Senin yerinde olmayi o kadar cok isterdimki! Cocuk yok vede henüz bir yillik evlisin, tecrübeydi dersin... benim 16 yillik evliligim yikildi hemde cok aci sekilde! Yillarim gencligim calindi resmen...

Bir koca annesini de karısını da eşit tutmak zorunda eğer ki sizi gerçekten seviyorsa .. hatta annesine sizin lafını bile yaptirmamali bu konuşmayı başlamadan bitirmeli benim karım diye hatanızla doğrunuzla yanlışınızla

Öyle.. benim kv de dünyanın en asil insanıydı. Sonra elini beline bir aldı. Meğersem çok başkaymış. Ben onu asil görüp değer verdikçe o kibir yapmış beni değersiz görmüş. Böylesi de var bir de. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Herkesin yuvasına huzur versin.

amacım kimseyi kırmak, suçlamak değil. Konu sahibinin iyiliği için söylemek istedim. Bizde de kabahat olabilir. İlla karşı taraf suçlu boşan illa demek istemedim.

Kötü kayınvalide, kötü görümce yoktur, kötü koca vardır. Bu lafa çok inanırım. Ben de boşandım eşimden. Nasıl diyim aile kötü de olabilir ama erkek iki tarafı da idare etmeyi bilmeli. Biz evliyken 6 ayda bir ortalama büyük kavgamız olurdu, hmn eski eş kişisi arar memleketteki anasını, arar ablalarını, anası zaten bütün gelinlere damatlara anlatır beni bu arada, ben ölsem su vermez duruma gecer hepsi. Sonra toplaşıp evime olur olmaz laflar söylerler. Bi sefer anası "topla pılını pırtını Bi hafta süre sana" dedi. Bi sefer "in çocugum un omuzlarından, senin GB gelin istemiyorum ben dedi. He bide babası 10 tane çocugun olsa oğlum seni boşamazsa ben boşarım dedi. En son ki kavgada yine gtti yetiştirdi bu ailesine yine toplandılar basıma, bu arada benim annem yok 4 ay olmuştu kaybedeli. Kaynana bna or..cocukları dedi. Sonrası defoldum gttm sonunda o evden. Huzurum yerinde ailemin yanındayım. Kahrolsun böle erkekler de aileler de.

Anlattıklarınızla ailesi dolup size gelmiş gibi.. yani eşinizin sizinle sorunu var gibi? Biz iyiyiz dyr anlatsa onlara onlar da iyiler gelinimiz iyi demez miydi? Çok üzüldüm geçmiş olsun.

Anlattıklarınızla ailesi dolup size gelmiş gibi.. yani eşinizin sizinle sorunu var gibi? Biz iyiyiz dyr anlatsa onlara onlar da iyiler gelinimiz iyi demez miydi? Çok üzüldüm geçmiş olsun.
Tabiki haklısınız. Ama yine de herzaman bşr anne babadan büyüklük beklerim. Küfür edip, geri dönüşü olmaz laflar etmemek lazım. Hakkaten büyük olmaz lazım.aslında danısıklı dövüş diyorum ben buna. Benim kayınvalide her zaman her kavgada çocugu benden defalarca evden komasına ragmen, "erkek özür dilemez, erkek alttan almaz, gerekirse kocana yakvaracaksın affet beni diye dedi. Aile böle akıl veriyor, uydum akıllı koca böle bna davranıyor, sonra iş kavgaya dönünce yine ailesine gdip şikayet ediyor. Bilio musunuz kaç kez hepsi evime toplandı, ara annen gelsin ara baban gelsin, ara ara ara. Diorum bnm annem kanser hastası ben aileme bişiy diyemem, aramayın onları da bişiy demeyin. Anneme bişiy olmasın dşye yalvarırdım resmen aramayın bişiy söylemeyin diye. Yani Hakkaten tam vurup öldürmelik eş ve ailesi, ama aldım valizimi cıktım gttm evden bosandım kurtuldum hamd olsun

Bazı aileler gerçekten bulaşık, çamur gibi.. ne görgü var ne adap.. rahatlamışlardır siz boşanınca.

Sen hiç bişeye şahit olmadığın için buradan yazdıklarımla beni anlaman zor. Sanıyorsun ki ben demedim, ortada alınacak birşey vardı, ve ben iki tarafta da para olmadığını bildiğim için o da kalsın düğünde takılanlarla alırız dedim, ben ona asla alacaksınız vs dememişken boşverin takılarla alırız olmadı demişken gayet sakin karşımda ki eş annesi herkesin içinde bağırarak ohoo siz bizim adetlerimizin altında kalacaksınız dedi! Hakaret ederse karşılığını alır ona kimse öğretmemiş ki devam etti hakaretlerine, düğünde takılan altınlara ne mi oldu :) boynumuzdan bir aldı bir daha göremedik. Ve ben gene sesimi çıkarmadım ne kötü gelin vah vah oysa hakaretlere susup pusması gerekti

Ayrıca burada herkese “Sen kötüsün ki kocan annesine anlatıyor annesi de ondan senin üstüne geliyor” diyecek kadar erkek egemen kafasında bir insansın. Her gün bana tahrik mesajları atıldı sen öylesin böylesin diye köşeye çekip çekip ne kadar kötü olduğumu anlatıp patronluk tasladı hakaretler yağdırdı kadın “Bu ailede benim sözüm geçer benim istediğim gibi yaşayıp davranacaksın” diyor. sende kalkmışsın kocan söylemiştir annesine bunları yapsın diye kocana kötüsündür ondan de, vah vah ne ala memleket

Ya neden cogunluk sirf yasi buyuk diye kadinin her seyi kendine hak gormesini normal karsiliyor ki. Ben bu konuda konu sahibinI hakli buldum. Cunku belliki bastan beri kadin annelik edecegine rakip gormus kendine once buyuk buyuklugunu bilecek. Kimse sevgi sicak lik gormedigi insana bu esinin annesi de olsa katlanmak zorunda degil.
Bak canim ben esinle birbirinizi cok sevdiginizi hissettim kolay bitmez bitmez bence. Sana tavsiyem geri adim atma esinin tavrini gozlemle . Belki geri adim atmazsan sevmeseler bile saygi duymayi ogrenirler

Yaklaşımınızı hiç beğenmedim sizin. Tüm mesajlarınızda resmen kv suçu yok. Oğlunda senden memnuniyetsiz de o yüzden anlatıyor, bunları yapıyor durumuna getirmişsiniz.
belli ki siz hiç böyle bir durumla karşılaşmamışsınız

Eş kişisi zaten onlara karışmayın biz iyiyiz diyecek kabiliyette olsa, karşıdaki de bu kadar söylemeye devam edemeyecek.

bazı erkekler sanıyor ki, herkesin anasıyla karısı süper anlaşıyor. Bir benimki anlaşmıyor. O yüzden saçma sapan hareketlerle araya giriyor, kendince arayı yapmaya falan kalkışıyor.
kv de diyor AA demek bak oğlum da benim tarafımda. Şiddetini arttırıyor her konuda.

benim de başımda var bir benzeri bu olayın. Ordan çok iyi biliyorum.
bir kişi sürekli sürekli size karşıdakini kötülese, sizin aranız iyiyse bile şüpheyle yaklaşırsınız ve doğru yanlış ayırt etme yetisini kaybediyorsunuz eğer çok dirayetli değilseniz. Bu uydum akıllı kocalar da böyle oluyor.

bu yüzden burda problem yaşayan birine, eee demek kocan da senden memnun değil demek hiçbir olayı çözmediği gibi, çok da kırıcı oluyor haberiniz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…