• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyorum çok moralim bozuk

Türkiye de bu ataerkil yapi değişemedikçe ben evliliklerin uzun omurlu olmasini beklemiyorum en mukemmel evlilik bile heran yikilabilir çünkü gelin mantigi değişmiyor.
Kaynana illa o gelin herseyi yaparım hakkini kendinde bulundurdukca bir cacik olmaz
Aynı fikirdeyim
Sanki buradaki bütün konular birbirinin aynısı gibi
Ailelerde gelin kaynana ilişkilerinde hastalıklı bir yapı var
Cidden incelenmesi gerekiyor.

Başkasının çocuğuna bu kadar karışmak bu kadar laf etmek nasıl bir yuzsuzluktur.Sizin anne babanızın yüzüne nasıl bakıyor kocanız ve kaynananiz. Su Türkiye'de keşke aileler çocuklarının evliliklerinde uğraşmaktan bır vazgecse. Bir salsalar su evliliklerin yarısı kurtulacak belki.Bir de dikkatimi çeken aslan kaplan olan erkek çocukları koyun gibi davranıyor.Yeri geldiğinde ailesine karşı koyabilen ise hep kız çocuklari...Konu sahibi size de çok üzüldüm ,umarim en kısa zamanda kendinizi toparlar tekrar mutlu olursunuz,barışacak olursanız da eşinize annesiyle görüşmeme evde anilmama şartı koy,kendi ne yaparsa yapsın

Kızlar esyalarımı topladım sabah eş kişisinede mesaj attım gidiyorum ailemin yanına 3-5 gün dinlenip davayı aççam dedim neler isteyeceğimi söyledim, altınları aldığım ev eşyalarını ve 1 senedir annesinin psikolojimi bozduğunu tazminat davası açacağımı nafaka isteyeceğimi bütün haklarımı iyi bi avukat tutup isteyeceğimi söyledim, ayrıyetten evliliğimize ailesini müdahale ettirdiğini kusurlu kendisinin sayılacağını söyledim, kendisi çıktı geldi dur dedi konusalım ailene beni anlatmışsın ben ona kızdım dedi annemle görüşmediğine değil dedi bende çok yorgun olduğumu aynı şeyleri konuşup anlatmaktan bıktığımı söyledim o sırada babam aradı babam da kızımın arkasındayım dedi anlayacağınız eşim iyice sıkıştı artık annesinin bizi huzursuz etmeyeceğinin garantisini istedim

Kızlar esyalarımı topladım sabah eş kişisinede mesaj attım gidiyorum ailemin yanına 3-5 gün dinlenip davayı aççam dedim neler isteyeceğimi söyledim, altınları aldığım ev eşyalarını ve 1 senedir annesinin psikolojimi bozduğunu tazminat davası açacağımı nafaka isteyeceğimi bütün haklarımı iyi bi avukat tutup isteyeceğimi söyledim, ayrıyetten evliliğimize ailesini müdahale ettirdiğini kusurlu kendisinin sayılacağını söyledim, kendisi çıktı geldi dur dedi konusalım ailene beni anlatmışsın ben ona kızdım dedi annemle görüşmediğine değil dedi bende çok yorgun olduğumu aynı şeyleri konuşup anlatmaktan bıktığımı söyledim o sırada babam aradı babam da kızımın arkasındayım dedi anlayacağınız eşim iyice sıkıştı artık annesinin bizi huzursuz etmeyeceğinin garantisini istedim
Ne kadar devam ettirecek acaba? Eşiniz hiç güven vermiyor nedense
annesiyle konuşup 180 derece dönme ihtimali hala var hemen gevşeyip affetmeyin bence :kahve:

Tepksiiz kalıp yıkdıracaktı onları düşünsene karsında bir duvar var ve konusuyosun konusuyosun cevap yok tepki yok ne kadar devam edersin ki
Bu insanlara tepkisiz kalarak problemi çözemez. Tepkisiz kaldıkca saldırıların dozu artar. Sizin kocaniz aninda annesine anlık tepki verebilen bir karakterde, konudaki koca annesinin etkisi altında. Oğlak kızı tepkisiz kaldığı sürece kv ve etkisindeki oğluşu iyice çigrindan çıkarlar.

Bunun garantisi olmaz. 6 - 7 ay en fazla 1 yıl dayanır. Sonra özüne döner. Devam kararı olursa 2 3 yıl çocuk düşünmeyin sakin.

Son şansı olduğunu söyleyerek devam edebilirsiniz. Tabi bu süreçte sizi saf yerine koyup ileride mahkemede elinizden herşeyi alip, aleyhinize birşey kullanmaması için de malzeme vermemeye çalışın. Kayınpeder ile de konuşun, karısına söylesin olanları. Kadın iki taraftan da baskı yerse ya siner ya da daha beter azıtır musallat olur. Zaten kıyısına gelmişsiniz ya komple biter bu vesileyle ya da kocanızı o kadinin elinden kurtarırsınız.

Hakkınızda hayırlısı olsun ama zaten hayırlısı boşanmakmış, çok net değil mi? Annesi dengesinizin önde gideni olabilir, eşiniz aklı kendine yetecek kapasitede olsaydı, zaten o kadın ne size hakaret edebilirdi ne de saatlerce sizi oğluna çekiştirebilirdi. Eşinizde iş yok. Boşanmalar elbette kolay değil ama böyle bir adamla bir ömür geçirmekten zor olamaz neticede. Hayat arkadaşı dediğimiz insan en azından adil ve saygılı olmalı. Adamda bunlar bile yok. Ne işe yarayacak ki o zaman?

Arkadaşımın ablası 6 yıllık sevgilisiyle kına gecesinde ayrılmıştı kaynanasının aldığı pastayı beğenmemiş diye. Evlenmeden önce hiç anlamadınız mı?

Son şansı olduğunu söyleyerek devam edebilirsiniz. Tabi bu süreçte sizi saf yerine koyup ileride mahkemede elinizden herşeyi alip, aleyhinize birşey kullanmaması için de malzeme vermemeye çalışın. Kayınpeder ile de konuşun, karısına söylesin olanları. Kadın iki taraftan da baskı yerse ya siner ya da daha beter azıtır musallat olur. Zaten kıyısına gelmişsiniz ya komple biter bu vesileyle ya da kocanızı o kadinin elinden kurtarırsınız.
Söyledim kayınpederi dün gece de aradım, kaç kere aradım bilmem, anasıyla yüz göz olmak istemediğim için artık iş fiziksele döneceği için kendimi tutamayacağımı bildiğim için o anasıyla muhatap olmuyorum

Ne kadar devam ettirecek acaba? Eşiniz hiç güven vermiyor nedense
annesiyle konuşup 180 derece dönme ihtimali hala var hemen gevşeyip affetmeyin bence :kahve:
Ben annesiyle 2 aydır ne görüşüyorum ne konuşuyorum ne evime gelebiliyor. Katiyyende görüşüp konuşmam benim evimde arayıp beni çektirmesin gitsin oğlunu dışarda arasın ha evdede arasın ama nasılsın oğlum desin oğlak kızını konuşmasın. Sorun bu. Yoksa zaten beni görüp evime gelemiyor.

Bence kurtuluyorsun sevin...boşu boşuna seviyordum diyip kafanızda karışmasın...yap kendine mis gibi bir kahve bul bi gıybet arkadaşı ümüğünü sık hayatın...

Ben annesiyle 2 aydır ne görüşüyorum ne konuşuyorum ne evime gelebiliyor. Katiyyende görüşüp konuşmam benim evimde arayıp beni çektirmesin gitsin oğlunu dışarda arasın ha evdede arasın ama nasılsın oğlum desin oğlak kızını konuşmasın. Sorun bu. Yoksa zaten beni görüp evime gelemiyor.
Farketmez ki telefondan yetti değil mi huzurunu kaçırmaya ? :kahve:

Eşim annesinin ağzına bakıp annesinin bana yaptıklarına tüm hakaretlerine şahit olmasına rağmen onun ağzına bakıp bana kötü oldu, resmen dün gece annesiyle yarım saat benim hakkımda konuşmasını dinledi ve biz birbirimize girdik, eş annesi bana senden bi bok olmaz seni insan edemedim dedikten sonra görüşmeyi kesmiştim. Ayrı yattık bugünde geldi Devam etti küslüğe, böyle hayat mi geçer dedim resmen benim yanımda olmadı ve annesinin ağzına baktı, boşanalım dedi, bende babasını aradım bu kadının derdi ne bana hakaretler etti görüşmüyorum saygımı bozmadım hala ne hakla benim evimde benim dedikodumu yapar benim kocama dedim, onun yüzünden boşanıyoruz dedim, ailemi aradım söyledim, boşanıyorum, 5 yıllık tanışma Evliliğimin 1. yılında annesinin hakaretleri yüzünden huzur bozması yüzünden bitiyor
Bir önceki konunuzda ‘’Eşimle huzurum kalmadı oysa ne güzel anlaşıyoruz 3. Kişiler olmasa..’’demişsiniz ama burada tek suçlu eşiniz.
3.kişiler ne kadar çok olursa olsun eşiniz size sahip çıkıp korusaydı kimse size zarar veremezdi.Kayınvalideniz size o kelimeleri kullanıp hakaret edebildiyse buna izin veren tek kişi eşiniz.
O yüzden boş hayaller kurmayın 3. Kişiler olmasaydı mutlu olurduk filan diye.

Kayınvalidenin ben de sevmediği huylar var diye ben niye değişeyim ki 🤦‍♀️
Annem babam beni değiştiremedi kayınvalide kim oluyor? Ya da tam tersi kayınvalide önce öz oğlunu değiştirsin, bakalım yapabiliyor mu?
Mesela eşimin annesinin gücü eşime yetmiyor. Ama bana gelince beni sürekli yönetmeye çalışıyor.
Burdaki suçlu da eşim. Kendisine gelince anne sen karışma diyebiliyor fakat bana gelince idare et büyüktür diyor. Ben de idare etmiyorum. Hiç öyle bir mecburiyetim yok.
Yazdıklarımı anlamamışsınız. Erkeğin konu sahibine seni adam edemedim dediğini sanmıştık. Konu sahibi değiştirdi mesajının o kısmını. Seni adam edemedim diyen kayınvalideymiş. Ama ben mesajımda erkeğin seni adam edemedim dediğini düşünerek konu sahibinde değiştirmesini istediği şeyler var demek ki dedim. Tamam kv veya başkası yorum yapsa umursamayız ama evli olduğun insan şunu şöyle yapmandan rahatsız oluyorum yapmama çalışır mısın, bunu böyle yapma dese orta yolu bulmaya çalışırız. Bana ne ben değişmem diyen bir evliliği sürdürebilir mi?

Evet doğru diyorsun aslında. Benim de annemle babam tıpkı böyleler. Babam, annesine şikayetlenirdi ve o da annemle uğraşırdı. Babaannem anneme "boşa oğlum karını" deyince de sadece o söylüyormuş, babamı yönetiyormuş gibi olurdu. Evet karışmaması lazım ama aslında konunun içi böyle. Adam aynı sebeplerden şikayetçi belki de ondan annesinin konuşmasına katılıyor ve sen karışma demiyor. Dün de benim başıma bir şey geldi. Eşimle sabah geç uyanma üzerine bir konu açılmış. Eşim de ben de evdeyiz. Ben 10dan sonra o 8 de uyanır. Kv haddine düşmeyerek bana laf etti. Eşim de ben karışmıyorum 2 saat oturuyorum salonda Belinay'ı bekliyorum, 10 11 gibi uyandırıyorum dedi. Burada kvye hiç laf etmemesi onun da desteklediği anlamına gelirdi. Seni savunmuyor ki hak veriyor.
Burada öyle örnekler var ki.. konu sahibi bir şeyleri eksik anlatıyor belli. Örnek; diyor ki kv bizi boşatıyor. Herkes bir anda “Oooo git boşa kılıbık adam, annesinin sözünden çıkamıyor, seni savunmuyor..” konu sahibi de vicdan rahatlatıyor. Kimse de demiyor ki konu sahibine bu böyle olmaz. Sen ne yaptın? Kocan senin neyinden şikayetçi?

Herkes şöyle bir etrafına baksa evliliğinde mutlu olan erkeğin annesine “bir dk anne sen orada dur ben mutluyum karışma” dediği bir örnek görebilir.

Adam belliki annesine şikayet ediyor. Anneler oğullarını savunmaya dünden hazır. Bir sene önce bir konu yaşadık. Yüzde yüz benim haklı olduğumu bile bile kv eşimi savundu. Çözümü basit olan bir mevzuydu sırf oğlunu savunmak için elini beline koydu ve karşıma dikildi.

Anneler bunu yapıyor. Bazı hanımlar “koca söylesin dursun, ben kulakardı ederim, değişmeye çaba göstermem, adamın istekleri umrumda değil” diyor. Kayınvalideler karışınca eşimi geçiştirebilse bile kv yi geçiştiremeyeceğini anlıyor. Hoop konu dönüyor kv bizi boşatıyor. Ya kadının söylediği belki oğlunun istekleri.

sizin örneğiniz de öyle. Eşiniz bu konudan dem vuruyor olsa annesiyle bir olur üzerinize gelir. Gayet de ilişkimize karışma alan memnun satan memnun sen üçüncü kişisin demiş tavrıyla annesine.

Bir önceki konunuzda ‘’Eşimle huzurum kalmadı oysa ne güzel anlaşıyoruz 3. Kişiler olmasa..’’demişsiniz ama burada tek suçlu eşiniz.
3.kişiler ne kadar çok olursa olsun eşiniz size sahip çıkıp korusaydı kimse size zarar veremezdi.Kayınvalideniz size o kelimeleri kullanıp hakaret edebildiyse buna izin veren tek kişi eşiniz.
O yüzden boş hayaller kurmayın 3. Kişiler olmasaydı mutlu olurduk filan diye.
Ben eşin de suçlu olduğunu düşünmüyorum. Pek çok örnekte kv oğlunun ona aktardıklarıyla gelinin üzerine gidiyor.

hele bu örnekte konu sahibi bir aydır görüşmüyorum diyor. kadın ne görüyor da ne söylesin. Belli ki adam eşinden memnun değil. Annesiyle paylaşıyor. Annesi de dinliyor, anlıyor, hak veriyor. Yarım saat konuştular diye konu sahibi rahatsız oluyor.

Diyor ki kv kocamı etkiliyor. Aslında kv sebep değil sonuç. Adam kadından memnun değil.

Pek çok kadın kocasının memnun olmadığı şeyleri dikkate almıyor. Sen konuş dur diyor. Adamlar da annelerine anlatıyor. Kadın dikkate aldığını gösterse ve değiştirse o noktaları adam gidip annesine anlatmayacak.

Burada konu açıyorlar ki vicdan rahatlasın. Herkes desin ki böyle koca olmaz boşa. Valla ben tam aksini söylüyorum. Konunun iç yüzü benim düşündüğüm gibiyse konu sahibi boşanınca çok pişman olur. Dili kv bizi boşattı dese de vicdanı bilir kendim ettim kendime diye...

Eş arkada durmayınca olmuyor işte. 5 kuruş etmez insanlar ağzını açabiliyor.
Kaynana sana hakaret ettiyse, eşin de buna dur demediyse.. yazıklar olsun.
Eş dediğin, ailesi eşine saygısızlık yaparsa çizgisini çekmeli. O benim HAN-IM, EV-İM demedikçe erkekler sıkıntı büyük..
Baba evinde duyulmayan lafları kaynana mı edecek, ne had?
Üzücü ama kaynananın istediği buydu eminim, direk boşan demek istemiyorum da.. bi inzivaya çekil, aile evine dön. Burnu sürtse gelse özür dileseo_O sonra aileyle fazla görüşmeseniz falan..
Konunun özü bence eşi konu sahibinden memnun değil. Annesine anlatıyor. Annesi de oğlunu savunmak için hakaretlerle dalaşmayla sorun çözmeye çalışıyor. Yani kv ye bu yetkiyi veren çoğu zaman erkekler oluyor. Anlatmasa sorunları kv bilmez ve müdahele edecek konu bulamaz. Adam annesine anlatıyorsa da kadın dikkate almadığı içindir. Kadın dikkate alıp gel orta yolu bulalım. Birbirimizde beğenmediğimiz yönleri konuşalım değiştirelim dese adam ne diye gidip annesine anlatsın.

Back
X