Adam iyi bi es degil. Iyi bi insan ve iyi bir baba bu yuzden vicdan yapiyorum cunku ben anlasamyrum diye cocuklarim babasindan ayri yasamak zorunda kalacak bu agir geliyorOrtada gerçek anlamda boşanmaya sebep bir şey ya yok ya da sen haksız olduğun için yazmadın. İnsan evlat sahibi olunca öyle höt höt burnunun dikine gitmez. Kocana " sen kimsin, sen ne karisiyorsun" gibi saygısızca laflar ediyorsan önce bi otur düşün taşın ben niye bu hale geldim diye. Adam berbat bir eş ve babaysa yolları ayır ama sırf şımarıklik için şu tavirdaysan adam bir saniye durmasın bosasin seni.
TAmamen benim saygisizligim . Oda soyle ilerledi onun istedigi gibi bi insan olamadim otur kalk git sus konus bunlqr bana aykiri yillarca ben idare ettigim icin devam etti artk saygi ve tahammul bittiSorunlarınız nelerdi
Nafaka istemyrum ben 10 yasindaydim kendi kqrnimi doyurmaya baslladigimda kaldıki vermeyecek olqn oylede vermez boylede en azindan ben istemedim vermedi derrim para yuzunden innsanlardan nefret etmekten nefret ettim . Ama o konuda tum ihtyaclarini karsilarÇocuklar için nafaka almamak ne demek, bunu yapan kadınlar çocuklarını da sefalete sürüklüyorlar. Memur maaşıyla 2 çocuğa nasıl bakmayı düşünüyorsunuz? Çocuklar büyüdükçe masrafları artıyor, özellikle de eğitim için ciddi harcama gerekiyor. Devlet bu hakkı tanımışken,istemiyorum demek çocukların hakkına girmektir.
Sorunuza gelirsek, evet çok pişman olacaksınız ama boşandığınız için değil, nafaka talep etmediğiniz için.
Mukemmel bir baba bu konuda istemeyeyim ki gercekler daha da netlessinNafaka yazdırın mutlaka...
Zor biliyorum ama sağlam bir irade göstermeniz lazım.Bir an önce aynı evde yaşama durumuna son verin.Çocukları görmek için eve gelirse yanında durmayın,başka odada bekleyin.Çocuklar dışında hiçbir konuda muhatap olmayın,o olmaya çalışırsa da "Konuşacak bir şeyimiz kalmadı."deyin.Bu yoldan dönerseniz ilişkiniz laçkalaşır.Eşinizde "Benden boşanmaya kalksa bile yapamaz."rahatlığı olur.Bunların olmasına izin vermeyin.Vazgecmek istemyrum istr kanmak istemiyorum
Pek anlamadım. Sizi baskı altına almaya çalıştı sizde bu yüzden ona karşı saygısızlaştınız mı?TAmamen benim saygisizligim . Oda soyle ilerledi onun istedigi gibi bi insan olamadim otur kalk git sus konus bunlqr bana aykiri yillarca ben idare ettigim icin devam etti artk saygi ve tahammul bitti
Öff kime duygu sömürüsü yapıyorsun yaNafaka istemyrum ben 10 yasindaydim kendi kqrnimi doyurmaya baslladigimda kaldıki vermeyecek olqn oylede vermez boylede en azindan ben istemedim vermedi derrim para yuzunden innsanlardan nefret etmekten nefret ettim . Ama o konuda tum ihtyaclarini karsilar
Çift terapisi tam olarak böyle bir şey değil.Cift terapisi bize ne diyecek beraber zaman gecirin biz yalniz kaldigimizxa birbirimizin yuzune bile bakmadan konussuyoruz ki sohbet konumuz bile olmuyor ben disarida is ortaminda arkadaslarimla cok neseli eglenceliyim ama eve girince enerjim bitiyor ondan dolayı
vicdan fln ne alaka allah aşkına boşanma sürecinde duygusal her türlü dalgalanmayı bir kenara bırakın,evden erkek gider kadın ve çocuk kalır o gidecek siz 3 kişisiniz çocukların düzenini bozmaya kimsenin hakkı yok,sizi bu şekilde suçlarsa bunu belirtin tek bir kişi ailesindede kalır,öğretmen evinde,otelde,tek kişilik apartta vs kalır yani siz sakın gitmeyin.Bugun anlasma bosanma icin basvurdum gun vereceklermis beklemedeyim ancak vicdan azabı cekiyorum2 cocugum var biri 9 digeri 3 yasina girecek 3 ay sonra.
SAbah evde kalmama muusade etmedi evden benim cpcuklarla tassinmami soyledi . Is cikisi bizi eve birakip kendisinin disariya cikmasini soyledim cikti ve cocuklar uyuyasiya kadar normal hayatimiza devam ettik cocuklar uyuduktaan sonra merak ettim nerde oldugunj soyledim aglayarak konustu eve gelebilcgni bi ev duzeni kurasiya kadar yani bosanmada gerceklesiye kadar gelmesini soyledim geldi cocuklarin basinda agladi agladi sonra gitti bana vicdan yaptrdgini benim suclu oldugumu hissettryorsun cocuklarima kotuluk yapiyormusum hiseettirdigiji spyledim ama arabada uyuyacgini soyledi. Kucuk olan cocugum kızıma kayinvalidem bakiyor esim goturup getiriyordu. Oglum gununu okulda kursta geciriyor. Suan yyasamakta oldugumuz evde kalmak istyrrum bi anda duzenini degiistirmek istemyrm cocuklaarin. Vicdan yaptryor bana. Kendisi zerre saygim yok hic dusunmezdim ugruna nelerden vazgectigim adami bir kere olsun istemeyecgm aklima gelmzddi. Sabah eminmisin bu kapidan girdikmi donusu yok dedi adluyeye girerken beni sevmiyormussun dedi sevmyrum dedim bi iki kere geri gitti geldi derken anllasmali protokolu hazirladm kendim cocuklar ortak velayet nafaka talep etmyrum sadece ev ve araba ortak birlikte aldik dedim. Suaan dusundugum tek sey ustesinden gelebilirmiyim cocuklarima huzurlu bir ortam saglarmym vicdan yapmaam normaal mi cok korkuyorum bu kararimin yanlismi dogrrumu oldugundan emin olamammaktan ama sonradaan pisman olmak istemedigim icin. Kesinlikle saygim yok son zamanlar sen kimsin sen ne karisiyorsun sanami soracagim gibi kelimelerim arttgi icin bosaanma kararini kendisi istedi ve bana degil once ogluma biz annenle ayrilicaz ama hep yanindayim dedigi icin bu surec basladi daha onnce ben defalsrca dile getirdim ama ilk defa ciddi bi sekilde yol izledik dusuncelerimden eminmiyim ddogrumu yanlis bir kararmi ona olan saygim bittigi icin geri kazanabilcegim bi duygu oldugunu dusunmedigim icin yada kazanabilirmiyim diye dussunemedigim icin pisman olmak istemyrum
Evet bu sekillde ilelrledi qma bu bi gunluk oki gunluk degil 2 yildir boylePek anlamadım. Sizi baskı altına almaya çalıştı sizde bu yüzden ona karşı saygısızlaştınız mı?
Tesekkur ederimZor biliyorum ama sağlam bir irade göstermeniz lazım.Bir an önce aynı evde yaşama durumuna son verin.Çocukları görmek için eve gelirse yanında durmayın,başka odada bekleyin.Çocuklar dışında hiçbir konuda muhatap olmayın,o olmaya çalışırsa da "Konuşacak bir şeyimiz kalmadı."deyin.Bu yoldan dönerseniz ilişkiniz laçkalaşır.Eşinizde "Benden boşanmaya kalksa bile yapamaz."rahatlığı olur.Bunların olmasına izin vermeyin.
Zaten suan duzen bozamam yeni ortama kendimin bile gucu yokken cocuklarimi surrukleyememvicdan fln ne alaka allah aşkına boşanma sürecinde duygusal her türlü dalgalanmayı bir kenara bırakın,evden erkek gider kadın ve çocuk kalır o gidecek siz 3 kişisiniz çocukların düzenini bozmaya kimsenin hakkı yok,sizi bu şekilde suçlarsa bunu belirtin tek bir kişi ailesindede kalır,öğretmen evinde,otelde,tek kişilik apartta vs kalır yani siz sakın gitmeyin.
Suan ona terapiste gidelim diye teklifte bile bulunmaak istemiyorumÇift terapisi tam olarak böyle bir şey değil.
Sorunun temeline inmeye ve ordan çözmeye odaklı.
Birlikte zaman geçirin yerine bir müddet uzak durun bile diyebilir.
Eğer gerçekten aldatma, şiddet gibi şeyler yoksa ve içinizde hala ufacıkta olsa bir acaba varsa mutlaka deneyin.
Duygularimin karisikligi olabilirmi ne dersiniz sorma amacimda saacmaliyormuyum acaba diye .Çok ilginçsiniz. Kendinizi ifade edemiyorsunuz zaten kelimeleri de eski usul sms yazar gibi yarım yarım yazıyorsunuz.
‘Saygım yok, saygım bitti, saygısızım…’ tek anlaşılan şey bunlar. Enteresan, sevgi de değil saygı. Neden bitti saygınız? Sokaktaki hiç tanımadığımız insanlara, çocuklara, hayvanlara saygı gösteriyoruz, insan eşine neden saygı göstermez?
Yani o zaman ömür boyu vicdan azabı çekersiniz çocuklarınız için.Suan ona terapiste gidelim diye teklifte bile bulunmaak istemiyorum
Adam iyi bi es degil. Iyi bi insan ve iyi bir baba bu yuzden vicdan yapiyorum cunku ben anlasamyrum diye cocuklarim babasindan ayri yasamak zorunda kalacak bu agir geliyor
Bu durumu biliyorum, anlıyorum. Ama çocukları ömür boyu etkileyecek bir karar vermeye değer mi onu bilemedim.TAmamen benim saygisizligim . Oda soyle ilerledi onun istedigi gibi bi insan olamadim otur kalk git sus konus bunlqr bana aykiri yillarca ben idare ettigim icin devam etti artk saygi ve tahammul bitti
Nafaka çocuklara tanınan bir hak. Onların aleyhine hareket etmeye hakkınız yok. Kendinize bir şey istemeyin, kimse niye diye sormaz bile ama çocukları ilgilendiren özellikle maddi konularda onları siz kollamayacaksınız da kim kollayacak? Adamlar bekar kalmıyor, evlenip başka çocuk çocuklar yapıyor ve ister istemez maddi güçleri azalıyor. Yeni eşi ve ondan doğan her şeyde öncelikli oluyor. O iyi babalar mükemmel babalar yeniden evlenene kadar öyleler. Açın burada eski konulara bakın biraz.Nafaka istemyrum ben 10 yasindaydim kendi kqrnimi doyurmaya baslladigimda kaldıki vermeyecek olqn oylede vermez boylede en azindan ben istemedim vermedi derrim para yuzunden innsanlardan nefret etmekten nefret ettim . Ama o konuda tum ihtyaclarini karsilar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?