Boşanıyorum vicdan azabı çekiyorum

HEpinize ayri ayri tesekkur ediyorum fikirlerininiz elestirileriniz için sağlıklı kararlar almadigimin farkindayım gecmiste, gelecegimi dusunurken elimden geldigince saglikli kararlar almaya calisma çabamı kazanmaya calisiyorum.
Şu an yine evde salonda uyuyor. Az once seni seviyorum dedi ve gitti. Ozur diliyor affet diyor. Ama kesinlikle bana gecmiyor soyledikleri...
Cocuklarrimla yatak odasinda yatiyorum.. kafamın icindeki sesler susmuyor. Bi arkadas demiski.arabesk takılmaya devam et. Dogru nafaka istemeliyim haklisiniz yeni cocuguna mukemmel baba olur çok haklisin. Ama suan ben onu anlasmaliya ikna ettim ya bu bile buyuk basariyken, tekrardan özürler sevgi sozcukleri havada ucusuyor inatlasmadan cirkinlesmeden yuzyuze bakacak sekilde bitmesini istiyorum. Sakince dusun uzerine gelmeyecegim ama bosanma tarihi olan 3 kasım gunu biz oraya gitmeyecegiz diyor. Hayir dedim defalarca istemedigimi belirttim yok diyor baska bisey demiyor inanin ne arabesk takilmak derdim ne para ne başka birsey 2 cocukla bosanan ilk ben olmayacagim ama bu sureçi en zararsz yuzyuze bakacak şekilde bitirmenin yollarini ariyorum çünkü şu koskoca dünyada yine benim çocuklarimin babasinndan baska alo diyebilcek ne kadar şuan buz gibide olsam kimsem yok....
Vicdanınız rahat değilse demekki eşinize haksızlık yaptınızi düşünüyorsunuz? Aranızdaki sorunlar çözülemeyecek kadar büyükmüydü? Üstesinden gelmeye çalıştınız mı?

Yıllardır böyleydi galiba değil mi

Arabesk takılmaya devam edin.

Bosanirsiniz yarın evlenir.. başka çocuğu olur o zamanda mükemmel baba olur.. ama yeni cocuguna

Bir de iyi baba demişsin kimi kandırıyorsun
Adam boşanınca resmen çocuklarını evden kovuyor kendi rahatlığı için başka eve postalamaya çalışıyor

İyi kriterin ne anlamadım

Neyin vicdan azabı o zaman
Birde ne diye nafaka istemiyorum diyorsunuz
TAm olarak neyin vicdaan azabı bilmiyorum yapabilirmiyim yanlis karar mi veriyorum gibi soruların cevapsizliginin vizdan azabı diye dusunuyorum.
ancak özürlerinin karsisinda tepkisiz ve soğuklugum yumusamamam en doğru kararı verdigimi dusunduruyor

Boşansam pişman olurum yada kocam başkasıyla mutlu olabilir mi

Doğru düşünüyorsunuz.Boşanmak kolay bir karar değil.Eşinizin böyle yapacağını bildiğim için daha önce size kesinlikle aynı evde kalmamanız yönünde tavsiye vermiştim.Şu an kendisinin davranışlarının da iç huzursuzluğunuzda payı var ama dünyanın en kötü evliliği bile olsa boşanma aşamasında gelgit yaşamayan hiç kimse yoktur.İçinizi ferah turun,taşlar zamanla yerine oturacak.Dünya üzerinde boşanan bir sürü insan var.Onlar nasıl hayatlarına devam ettilerse siz de edebilirsiniz.

kendimi sucluyorum bunun sebebinide bilmiyorum bu kadar yasadigim olaylara ragmen vicdan yapmam çok saçma
Şu cümlenizi tekrar tekrar okuyun, şiddet gören ezilen taraf siz olmanıza rağmen vicdan yapmanız sizin de farkında olduğunuz üzere, çok saçma.
Suçlu değilsiniz ki niye kendinizi suçluyorsunuz? Adam sizi ailesizliğinizden vururken, size şiddet uygularken kendisini suçlu hissetti mi? Hayır, umurunda bile olmadı.
Artık vicdan yapmayı bırakın.

Öncelikle sebep ne olursa olsun üzücü bir durum kimse istemez yuvanın yikilmasını. Acele etme size tek bir şey yazacağım

Önemli kararlar almadan önce bu kararın üzerinden 1 gün 1 gece geçsin. Ozaman kararınız neyse onu yapın.

Öncelikle sebep ne olursa olsun üzücü bir durum kimse istemez yuvanın yikilmasını. Acele etme size tek bir şey yazacağım
Önemli kararlar almadan önce bu kararın üzerinden 1 gün 1 gece geçsin. Ozaman kararınız neyse onu yapın.

İlk şiddet vs olduğu dönemlerde çocuk tekmiş o zaman da boşanmak istemissin vazgeçmişsin (hani çalışmıyor mesleği olmayan biri olsan mecburiyet denilebilir)
Ama sonra bir çocuk daha ve hala çalışıyorsun
Ne değişti de boşanmayı netleştirdin artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…