ben sana bi cümleyle özetleyeyim canım. Ezik olursan seni daha fazla eziyorlar. bi de annannem hep der ki insanın kaderi kötüyse kuzuysa kurt olur, kaderi iyiyse kurtsa kuzu olur. benimki de beni ailesine ezdirdi, kendi ezdi. sonra da evden attı işte. şimdi de tazminat davası açtım. ablam tanıştırmıştı bizi. okullarında öğretmen arkadaşlarıydı. efendi, mazbut, dini bütün bir insandı. abdestsiz dışarı çıkmayan Allah korkusu olan bi insandı. hala inanamıyorum o adamın bu adam olduğuna. şimdi de 2 sene yaşadığımız her şeyi bi çırpıda çöpe attı.arkadaşım başından anlatırmısın ne oldu?ne bitti çok uzun geldi sayfalar 22 sayfa sen bir özetlermisin?durup dururken mi bitti? sen ailesine hakaret ettinmi nasıl tanıştınız nasıl evlendiniz nasıl bitti?
ben sana bi cümleyle özetleyeyim canım. Ezik olursan seni daha fazla eziyorlar. bi de annannem hep der ki insanın kaderi kötüyse kuzuysa kurt olur, kaderi iyiyse kurtsa kuzu olur. benimki de beni ailesine ezdirdi, kendi ezdi. sonra da evden attı işte. şimdi de tazminat davası açtım. ablam tanıştırmıştı bizi. okullarında öğretmen arkadaşlarıydı. efendi, mazbut, dini bütün bir insandı. abdestsiz dışarı çıkmayan Allah korkusu olan bi insandı. hala inanamıyorum o adamın bu adam olduğuna. şimdi de 2 sene yaşadığımız her şeyi bi çırpıda çöpe attı.
canım bi kere abdestli namazlı gezmenin her şey olmadığını anlamamı sağladı. küfürlü küfürlü, lanlı lunlu falan konuşmalar, ağzından gerizekalı düşmezdi. annesinin yengesinin yanıda pantolonu gösteren ütüdür,kadını gösteren g...tüdür tarzı konuşurdu, kuzeniyle falan yazışmalaını gördüm ben onun bunun çıplak fotolarını yollamışlar birbirlerine işte kadın dediğin uzunbacaklı olacak insanın belini iki defa saracak falan yazmıştı. ben bunları okudum güvendiğim dağlara kar yağdı. ekşi sözlük diye bi site var oraya girip neler neler yazmıştı. ona bunlaı sorunca erkekler hep böyle muhabbet eder dedi. beni ikna etti. neyse biz benim buraya tayinim çıkmadan önce iyi anlaşıyordukk. tek sorunumuz uzaklıktı. sonra ben buraya geldim bu sefer bu bigün beni evlerine götürdü giderken dedi ki ailem sana ne hakaret ederse etsin cevap verme. ben şaşırdım ilk defa diyodu o zaman. gittik eve annesinin surat beş karış ben sarıldım öptüm. kimsede çıt yok. kadın birden bana bağırmaya başladı.resmi nikahımız vardı düğün yapmamıştık nişanlıydık o vakit. siz boşanın ben oğlumu ateşe atamam. benim bir oğlum zaten ateşe düştü. oğlum eskiden bana sarılırdı şişko derdi her şeyini anlatırdı. artık hiçbir şey yapmıyo siz ayrılın dedi. ben nolur böyle yapmayın bir şey yaptıysam özür dilerim. ben eşime sizinle konuşmaması için baskı yapmıyorum ki kendi konuşmuyorsa benim ne suçum var dedim. eşim de ben seviyorum anne dedi. barıştık. kadın o gün eşime demiş ki bak bu bunları unutmaz. demişsenin hataların neydi,onun hataları neydi,ablan çok üzülmüştür kendi sebep olduğu için ben ablamı bebeğimi böyle bir şeye kendim sürüklemiş olsaydım azaptan ölürdüm...
biraz daha açarmısın çünkü benim anladığım şeyleri yazayım,sen annesiz babasız büyüdün...eşin ve ailesi çok dindar... eşin senden boşanmak istedi birdenbire?... tazminat davası açtın...bunlar yani...konuyu açarsan eğer tamamen dürüstçe tamamen görerek bilerek anlatırsan,onun çok hatası vardı ama ben de bunu bunu yaptım diye...çünkü adam bu kadar iyiydi madem huyunu birkaç ayda bozmana imkan yok...ne oldu adam aslında nasılmış?ailesi dindar görünümü altında neler sakladı falan falan...bunları anlatırsan...
canım bi kere abdestli namazlı gezmenin her şey olmadığını anlamamı sağladı. küfürlü küfürlü, lanlı lunlu falan konuşmalar, ağzından gerizekalı düşmezdi. annesinin yengesinin yanıda pantolonu gösteren ütüdür,kadını gösteren g...tüdür tarzı konuşurdu, kuzeniyle falan yazışmalaını gördüm ben onun bunun çıplak fotolarını yollamışlar birbirlerine işte kadın dediğin uzunbacaklı olacak insanın belini iki defa saracak falan yazmıştı. ben bunları okudum güvendiğim dağlara kar yağdı. ekşi sözlük diye bi site var oraya girip neler neler yazmıştı. ona bunlaı sorunca erkekler hep böyle muhabbet eder dedi. beni ikna etti. neyse biz benim buraya tayinim çıkmadan önce iyi anlaşıyordukk. tek sorunumuz uzaklıktı. sonra ben buraya geldim bu sefer bu bigün beni evlerine götürdü giderken dedi ki ailem sana ne hakaret ederse etsin cevap verme. ben şaşırdım ilk defa diyodu o zaman. gittik eve annesinin surat beş karış ben sarıldım öptüm. kimsede çıt yok. kadın birden bana bağırmaya başladı.resmi nikahımız vardı düğün yapmamıştık nişanlıydık o vakit. siz boşanın ben oğlumu ateşe atamam. benim bir oğlum zaten ateşe düştü. oğlum eskiden bana sarılırdı şişko derdi her şeyini anlatırdı. artık hiçbir şey yapmıyo siz ayrılın dedi. ben nolur böyle yapmayın bir şey yaptıysam özür dilerim. ben eşime sizinle konuşmaması için baskı yapmıyorum ki kendi konuşmuyorsa benim ne suçum var dedim. eşim de ben seviyorum anne dedi. barıştık. kadın o gün eşime demiş ki bak bu bunları unutmaz. demişkeşke o gün kapıyı çarpıp gitseymişim evime. ondan sonra en ufak bi tartışmada eşim hep nolacağını biliyosun, boşanırız olur biter dedi. ben de hep alttan aldım. ne derse yaptım. ailesi de ne derse yaptım. falan filan işte. aptalın önde gideniyim ben. gerçekten eşimi tepeme çıkarmışım onu hayatımın merkezi yapmışım. en büyük hatam bu oldu. öyle böyle düğün zamanına geldik. işte sonra hoşgeldin meselesi falan çıktı. ya işte böyle.
kuzenler açısından eşine çok kızamıcam çünkü bende kuzenlerimle hep lanlı lunlu konuşurum fazla samimi bulunurum(ki onlar erkek ben kızım).dışardan bakan gözün bunu yadırgaması normal ama gerçekten iki taraf da öylesine sohbet ediyosa bişey yok.ekşisözlük zaten yapı itibariyle genel argo barındıran ama yine benim sevdiğim bi site.yani genelde yazanlar geyiğine yazıyor zaten efendilik mazbutluk bunla ölçülmez bu açıdan da bunu dicem.nişanlım da mesela çok böyle argo içeren yazılar yazar,bana okuma der ben merak eder okurum yine de kızmam umurumda olmaz,ona da karışcak değilim,hem bana asla kötü kelime kullanmadığı sürece erkek arkadaşlarıyla küfürlü konuşması ya da ekşiye argo yazması beni hiç alakadar etmez.
eşinin annesi bi tuhafmış ama o konuda haklısın...belki gelininden çok çekmiştir dicem bilmiyorum...
din,iman falan içte olmalı,dıştan olmaz.
anne babanın olmaması çok kötü gerçekten çok kötü...
arkanda dayanacak birilerinin olmaması çok kötü...
bir insanı hayatının merkezi yapmak çok kötü ama o kişi hakediyorsa mükemmel oluyor...
başka sorun olarak ne vardı?
canım sonrası bir iki sayfa geride hatta du sayfa numarasını bulayım. bunları yazmak beni hem yıpratıyor hem de yordu artık.
senin hataların neydi,onun hataları neydi,ablan çok üzülmüştür kendi sebep olduğu için ben ablamı bebeğimi böyle bir şeye kendim sürüklemiş olsaydım azaptan ölürdüm...
biraz daha açarmısın çünkü benim anladığım şeyleri yazayım,sen annesiz babasız büyüdün...eşin ve ailesi çok dindar... eşin senden boşanmak istedi birdenbire?... tazminat davası açtın...bunlar yani...konuyu açarsan eğer tamamen dürüstçe tamamen görerek bilerek anlatırsan,onun çok hatası vardı ama ben de bunu bunu yaptım diye...çünkü adam bu kadar iyiydi madem huyunu birkaç ayda bozmana imkan yok...ne oldu adam aslında nasılmış?ailesi dindar görünümü altında neler sakladı falan falan...bunları anlatırsan...
Ballosum canım benim lütfen iyi ol.Lütfen güçlü olmak zorundayız.Bu bir imtihan.Eşinede bir daha cevap verme.Eşin duruşmaya kadar sana daha çok mail atar emin ol.Lütfen hırsına, öfkene yenilip bişeyler yazıp haklıyken haksız duruma düşme.Onun amacıda bu zaten seni haksız çıkarmak.Canım sevselerdi bize bunları yaşatmazlardı.Allah korkusu yok bunlarda.Ama ilahi adalet var ben inanıyorum yaptıkları yanlarına kalmayacak.Sen içini, gönlünü ferah tut.Birgün bizde mutlu olucağız.Arkamıza dönüp baktığımızda belkide neden bukadar üzüldük, ağladık diye kendimize kızacağız.Bak canım benimde 3 gün kaldı duruşmaya.Ve benim eşimde arkamdan demediğini bırakmadı.Bırak ne derlerse desinler.Kulaklarını tıka artık.Dualarım seninle canım.Ne zaman konuşmak istersen tatlım sana özelden telimi yazıcam kaydet görüşmek istersen tabi herzaman yanındayım.Teldede görüşelim.Öpüyorum çok.
canım çok dua ediyorum senin için. inşallah duruşmada hakkında hayırlısı olur. tamam görüşelim inşallah . çok merak ediyorum duruşmanda ne olacak acaba. ne diyecek eşin senin için. psikolojin bozuk biliyorum ama ben hala o duruşmaya gidip bizzat kendini savunman taraftarıyım canım. Bol bol dua et sen de. inşallah çok mutlu oluruz. biz ve bizim gibi olan insanlar. ben de öptüm canım
sebep oldu derken zaten sizin tanışmanıza sebep oldu demek istemiştim.sonuçta kader ama onun vasıtasıyla tanışıp ne yazıkki evlenmişsiniz ya.ortada bişey olmasa bile üzülüyodur ablanız o tanıştırdı diye.benim ablam hiçbir şeye sebep olmadı. o her zaman benim arkamdaydı Allah razı olsun. o sadece bizi tanıştırdı. ablamın hiç ama hiç suçu yok.aksine zavallının yemediği hakaret kalmadı.
maalesef bazı insanlar başkalarının mutsuzluğu ile mutlu oluyor.
bu yüzden ikide bir konuyu açıyorlardır..
Aynen canım en basit örneği kiracımız...Benden 1 yaş büyük kadın.Bugün gelmiş diyorki nerde seni seven adam demekki hiç değerin yokmuş adamın gözünde.Benim kocam ben 1 saat evden gideyim bensiz yapamaz.Kırmak istemiyorum kimseyi aslında ama bazıları zorla beni kır diyor.Kimin başına ne gelir bilemiyoruz.Boşanmak içinde evlenmedik neticede.Ben herzaman Allahıma dua ederken "Allahım kim benim hakkımda ne düşünüyorsa onada onu yaşat diyorum" iyi yada kötü. kim ne düşünüyorsa artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?