- Emoji Skoru
- 2.573
- Puanlar
- 208
- Konu Sahibi yenihayatimmerhaba
-
Sanırım hayır demeyi, baskı altında doğru karar vermeyi beceremeyen biri eşiniz.en basiti o kadar rahatligindan bir ornek verryim. Kenarda az bi birikmisi vardi bana birgun dediki. Arkadasim dukkan acmis 2.500 tlye ihtiyaci var re kim bu arkadasin cok tanimazsin vs drdi. Bende guzelce bence verme bizde sorunlu bi donem gecirebiliriz ihtiyacimiz okcak odeyemez fln uzuluruz dedim. Tamam dedi vermedi. Sonra patronuma lazim aysonu vercek vs bir ton yalan atti. Verdi. Ay sonu oldu para yok bende yemin etceksin patronuami verdin adam gibi dogru soleyeceksin dedim. Uok arkadasima vrrdim yalniz ilk bahsettigi arkadasi degil cocugu hastaymis felan. Ee dedim nasil geri odeyecek 2 ayi gecdi alaliki gecen ay alcakdi sozde hala tik yok. Ve suan brnim lafima geldik sıkıntı yasadigimiz bir dineme girdim. Para umrumda degil ama birine para vrrmek icin 2 yalan soyledi birde senaryolu. Gelde inan o para arkadasindami diye
Önce bir aile büyüklerini mi araya soksanız? Böyle devam ederse ayrılacağınızı KV-KP'e söyleseniz? Ne gibi konularda yalan söylüyor mesela? Çok üzücü, 3 yıl nişanlı kaldığınız dönemde böyle biri değildi sanırım.Merhabalar
Koskoca bir aşk nasik bu hale geldinasilda severdim oysaki nefesini duymak mutlu ederdi beni. Nasilda sarilirdik birbirimize. Nasil bir guvenim vardi hic bitemez bir aşkti bizimkisi yani ben oyle sanmıştım. Nasil taniyamadim diye yiyorum kendimi
3.yil nisan 4. Yil düğün ve bu zamana kadar toplam 10 yildir birlikte olduğum bir evliliğim var. Evliligimde ki ilk buyuk sarsintilar hamilelik sonunda basladi ve dogumdan 1 hafta sonra yaklasik 3 ay gibi bir sure ayri yaşadık resmen. Ama sonra yine barıştik . Fakat artik yuruyen bir evliligim yok surekli yalan soyledigi icin belli bir sure sonra tamamen guvenimi kaybettim eşime karşı artik doğru söylesede yalan olarak düşünüyorum. En son gecen hafta c8ddi boyutta kavga ettik. Etmedigi hakaret kalmadi. Kufur asagilama ve dahasi o sinirle kolumu ole bi sıktı ki kac gun kolum mordu. Ilk defa olmamisdi tartismamiz ama bu en büyük olaniydi. Ve 1 haftadir yuzune dahi bakmiyorum. Bosanmak istiyorum ve tek dusuncem bundan sonra ne yapicam o buyuk adimi nasil aticam. Esim olacak adamin umrunda degil bosanamayacagimi dusunuyor birde yuzsuzluk cabasi umrunda degil hibi davranuyor evden gitmiyor farkli bir rahatlikda berbat bi zaman gecirtiyor bana. Kizina cok duskun ve kizimda ona. Tek korkum kizimin zarar gormesi ama bu sekildede zarar gorecekokadar karisigim ki okadar uzgunumki bir umut bana yazilan 3 4 satir bile dusunmeme yardim eder duye umuyorum. Ozellikle bosanmis arkadaslar neler yasadiniz nasil toparladiniz
küçük ama emin olun onda şuan derim yaralar açıyorsunuzCik haklisin kesinlikle bir hastalik. Bende tam tersi aslabyalan söylemem. Hrlrki eşime oda cok iyi bilir ona asla yalan solemeyecegimi. Ama artik bende her olani anlstmiyorum ona cunku guvenmiyorum en sonki bosanma surevimizden sonra cok duzeldim. Eskiden bosanma surevinde tukenmisdim onsuz nasil yasarim vs diye. Ama baristigimizda anladimki yasamayi bilmeliyiz kimsr vazgecilmez olmamali oldukca egolarindan gecilmiyir. Kizim genellikle gormuyor ama en son kavgamizda evdeydi ve cok üzüldüm onada belli etmemeye caliştim daha çok küçük kuzum
Ne yazikki bende oyle görüyorum. Duzelmez duzelemez hayati yalan. Bana ne yazikki o parayi geri alamayacak yada gitti yedi dicem ama nasil yicek oyle aliskanliklarida yokdur. Fakat yapmisda olabilir. Dusunun ne kotu durumdayim hersekilde supheci kiskanc ve irdeleyen biri oldumSanırım hayır demeyi, baskı altında doğru karar vermeyi beceremeyen biri eşiniz.
O parayı ilk bahsettiği arkadaşına vermiş olması kuvvetle muhtemel. Siz karşı çıktığınız için de yalan söyleyerek durumu kurtarmaya çabalıyor.
Eminim kendisine bu sorulsa, " eşim anlayışsız, bu yüzden yalan söylemek durumunda kalıyorum" diyecektir.
Hepimiz yalan söyleriz evet. Ancak yaptığının sonucundan kaçmak için her seferinde yalana başvurması karakterinde zayıflık olduğunu gösteriyor. Yetişkin insanlardan beklenen sorumluluk almalarıdır.
Sorumsuzluk ile evlilik bağdaşmayan olgular. Ve dahi babalık.
Hakkınızda hayırlısı olsun, düzelme ihitmali görüyorsanız bir kere daha deneyin.
Ama böyle gelmiş böyle gidecekse ki ben o şekilde görüyorum, bir an evvel kendi hayatınızı kurmanız yararınıza olacaktır.
KV ile konusmaya gerek yok onlar zaten pek ilgilenmezler ilgilencek olsalarda bosanmayin cocugunuz var derler yani oyle aman oglumu duzeltelimle ugrasmazlar rminim bundan. 3 yil sevgiliydik 3. Yil sonunda nisanbyapip 4. Yilda evlendik inan hic taniyamadim. Taaki doğumuma kadarÖnce bir aile büyüklerini mi araya soksanız? Böyle devam ederse ayrılacağınızı KV-KP'e söyleseniz? Ne gibi konularda yalan söylüyor mesela? Çok üzücü, 3 yıl nişanlı kaldığınız dönemde böyle biri değildi sanırım.
Biliyorum.cunku bende bosanmis bir ailenin cocuguyumküçük ama emin olun onda şuan derim yaralar açıyorsunuz
ben çocukların her şeyi hisettiğine inanıyorum..
aa peki böyle bir babanız olmasını tercih edermiydinizBiliyorum.cunku bende bosanmis bir ailenin cocuguyumsuanki korkularim takintilarim hep cocuklugumdaki guclu kiz rollerimden kalma
aa peki böyle bir babanız olmasını tercih edermiydiniz
yada sürekli kavga eden bir çiftin çocugu olmayı
Nedir bu anlamıyorum. Evlenir evlenmez çocuk baskısı yapan erkek de çok var mesela. Çocuktan sonra kadın cepte mi görülüyor acaba? Boşanmadan bir süre ayrı kalsanız, işin ciddiyetini anlar pişman olur mu ki? Aileniz yanınızda mı? İstediğiniz takdirde gidip annengillerde 2-3 ay kalabilir misiniz?KV ile konusmaya gerek yok onlar zaten pek ilgilenmezler ilgilencek olsalarda bosanmayin cocugunuz var derler yani oyle aman oglumu duzeltelimle ugrasmazlar rminim bundan. 3 yil sevgiliydik 3. Yil sonunda nisanbyapip 4. Yilda evlendik inan hic taniyamadim. Taaki doğumuma kadar
İnsanlar etkiye- tepki verir. Eşiniz böyle davranmasaydı, siz de bu hale gelmezdiniz.Ne yazikki bende oyle görüyorum. Duzelmez duzelemez hayati yalan. Bana ne yazikki o parayi geri alamayacak yada gitti yedi dicem ama nasil yicek oyle aliskanliklarida yokdur. Fakat yapmisda olabilir. Dusunun ne kotu durumdayim hersekilde supheci kiskanc ve irdeleyen biri oldumama inanin boyle birid egildim ona gore kiskanc abartan buyuten irdeleyen herseye karisan biriyim
Merhaba. Eşinizin neden yalana başvurduğunu sorguladınız mı hiç? Ya da eşiniz yalan karşısında sizin neler yapacağını biliyor mu? Yalan güvensizliği getirir, güvensizlik de şüpheyi... Sonra acabalarla yaşamaya başlarsınız. Eşinizle çok severek evlendiğinizden bahsetmişsiniz. Size küfür etmesi, yalan söylemesi vs kaldırılır gibi değil. Ancak yıllarınızı verdiğiniz ve bir çocuk sahibi olduğunuz adamı bırakmak da kolay olmasa gerek. Eşinizi gerçekten tanıyorsanız, bu durumları beraber halledeceğinize inanıyorsanız ya da eşiniz de sizinle eskisi gibi mutlu olmak istiyorsa boşanma fikrini kafanızdan atın. Eşinizle oturun uzun boylu konuşun. Mesela arkadaşına borç vermiş. Güzel bir dille izah edin. Yani kısaca size yalan söylemesine fırsat vermeyin.
İnsanlar etkiye- tepki verir. Eşiniz böyle davranmasaydı, siz de bu hale gelmezdiniz.
Karşımızdakinin 3 lafından 2si yalansa ve bunu sürekli farkediyorsak zaten güven beklemek, karışılmamasını beklemek ütopik olur.
Şahsen ben sizin yerinizde olsam bende hep altında birşeyler arardım sözlerinin. Size kusur bulamıyorum açıkcası.
Kaldı ki işin içine şiddet de girmiş ucundan.
Nereden tutsan elinde kalan bir konu bu. Sanırım cevabı az çok belli, siz ikna edilmek istiyorsunuz.
Nedir bu anlamıyorum. Evlenir evlenmez çocuk baskısı yapan erkek de çok var mesela. Çocuktan sonra kadın cepte mi görülüyor acaba? Boşanmadan bir süre ayrı kalsanız, işin ciddiyetini anlar pişman olur mu ki? Aileniz yanınızda mı? İstediğiniz takdirde gidip annengillerde 2-3 ay kalabilir misiniz?
bende boşananlardanım zor bi süreç oğlumla yalnız kaldım bir başka kadın yüzünden ama başardım oğlum için ailem destekti tabi şimdi öyle birisiyle evliyimki sadece beni değil BİZİ kabul etti rabbimin bana yazdığı en güzel yazım