Boşanma Davamı da Açtım...

Sizin aklınızda oluşan tüm sorular benim aklımda da mevcut. Cevap basit aslında, bu kadar zaman blöf yaptığımı düşündüler, şimdi baktılar ki, iki gündür ne olursa olsun geri adım atmıyorum, dava açılmış, ben herkese hayır diyorum, bir de KP bazı şeyleri de bizden öğrendi, KV ye de ben söyledim artık, herkes bir geri adım attı.

Şimdi sorun şu, etkisi ne kadar sürecek? Ben ne kadar kendi halimde, düzenimde kalabileceğim, eşim ne kadar fark etti?
En başından beri hep aynı düşüncedeyim, dava açıyorum, boşanıyorum diye geri adım atılması benim için hiçbir şey ifade etmez, önemli olan zihniyet, kafanın içindekiler, sanırım onlar pek de değişmedi. Ha, bizim yüzümüzden huzursuz olmuşlarsa, karışmayız huzurlu olsunlar, diye düşünüyor olabilirler ama gerçekten ne kadar uygulanabilirler, bunu bilemiyorum.

Eşimle yüz yüze görüşmeden karar veremeyeceğim sanırım, dönsem de sanırım artık başka alternatif olmadığı için dönerim. Yani sözde tüm sorunlar çözüldü, gerçekte de çözüldü mü çözülmedi mi yaşamadan bilemem. Kişisel görüşüm eskisi gibi iç içe olmayı isteyeceklerdir, bu defa izin vermeyeceğim, ağzını açan olursa da, böyle istediğimi biliyordunuz, diyeceğim.

Zaten söyledim, benden asla eskisi gibi olmamı beklemeyin. Benden hiçbir şey beklemeyin. Hepsi de tamam dedi.

Sanırım gerisi zamana kalmış. Denemeden bilemem. Bunu istiyor muyum? Hayır. Asla.

Ne yapacağımı hic bilmiyorum.

Öncelikle sabırlı ve sakın olmaya çalışın bir de dediğiniz gibi kocanız gelsin konuşun gerçek manada sizi tatmin etmiyorsa söyledikleri boşanın ama sizi tatmin ederse verdiği sözler çocuğunuz için bir şans verin bence ama her ne olursa olsun inşallah hakkınıza hayırlısı neyse o olur.

Ben size daha önce eşinize liste verin hepsini kabul ederse düşünürsünüz demiştim. Barışma ihtimalini düşünmenizi istemiştim. Sonra eşiniz sizi almaya gelmeyince çok üzüldüm ve bir daha da barışın demem dedim. Şimdi şartlar tam sizin istediğiniz hale gelmiş. Ben barışmanızı tavsiye edemem. Eşinizin ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.

Ayrılmanızı da tavsiye edemem. Elimde sihirli küre yok ki. Bazen kesin boşan diyebiliyoruz ama o zaman uç örnekler oluyor. Ben sizin konunuzda o kadar rahat konuşamıyorum.

Tek diyebileceğim boşanmaya da barışmaya da neye karar verirseniz verin size o yönde destek verebilirim Surekli_Karisik Boşanmaya karar verirseniz atlatıp yeni bir hayat kurmanız için, barışmaya karar verirseniz bu şeylerin başınıza tekrar gelmemesi, herkesin yerini bilmesi için yapacaklarınız konusunda elimden geldiğince destek veririm. Allah yardımcınız olsun.

Çok teşekkür ederim. İkinize de.
@taylor kapı komşum olmanızı, başım sıkıştıkça size koşmayı öyle çok isterdim ki, anlatamam. Belki bu söylediğim size samimi gelmeyecek ama inanın sizi on yıllık dostummuşsunız gibi seviyorum. Çok teşekkür ederim.

gulden_88 'in dediği gibi, son kararı eşimi görünce vereceğim. Tüm olay onda bitiyor ve tabi ki benim bundan sonra sergileyeceğim tavırlarımda galiba.

Bugün gidip davamı geri almamı, iptal ettirmemi istediler, mümkün mü bilmiyorum ama böyle bir şey yapmayacağım. Hatta kendimi ilk duruşma tarihine dek deneme sürecindesin diye avuttuğumu da söyleyebilirim. Artık meseleye böyle bakacağım, ailem hayatımın tehlikede olduğunu düşünme aşamasına dek geldiler :) gidip savcılığa dilekçe imzalayın diye KP yanında söylediler. Bunu yapmayı düşünmüyorum, o kadar değildir herhalde diyorum.

Bütün bu saçma düşünceler, ailemin tedirginliği de beni huzursuz ediyor ve üzüyor. Dönersem asla isteye isteye olmaz. Artık duygusallığı bırakıp mantıklı davranmaya çalışacağım, her zaman.

İnşallah pişman olmam, hakkımda hayırlı olanın dönmek olmadığını bile bile döneceğim galiba. Yine de hayırlısı..

Ailen ne diyor barış barışma? Onlar hem dışardan bir göz hemde senin iyiliğini istediklerine eminsin..

Ben de sizi eski bir dostummuşsunuz gibi çok seviyorum @Surekli_Karisik Öyle düşünüp yazıyorum zaten. Mutlu olmayı çok hakediyorsunuz, bunun için elinizden geleni yapıyorsunuz da.

Barışma ihtimalini düşünüyorsanız eşinizin ne diyeceğini, nasıl davranacağını beklemeniz çok mantıklı. Zaten ben genel olarak bu süreçte mantıklı davrandığınızı düşünüyorum. Barışırsanız da sizin ve oğlunuzun çıkarlarınız doğrultusunda barışacağınızı tahmin ediyorum. İnşallah herşey en iyi tahminimizden bile daha iyi olur.

Ailen ne diyor barış barışma? Onlar hem dışardan bir göz hemde senin iyiliğini istediklerine eminsin..

Ailem bir dene, artık derdini biliyorlar, iyi olur filan diyor. Yine de herkes tedirgin, hiç kimsenin içi rahat değil.

Çok çok teşekkür ederim, inşallah düşündüğümüz gibi olur.

Ama gelin görün ki, ben daha şimdiden çıldırmış vaziyetteyim. KV şimdiden hiçbir şey olmamış gibi whatsapptan yazıyor, foto atıyor, üç kez aradı, sadece üçüncüde açtım, sorduğunda da söyledim, duymadım diye açmadım demeyeceğim, yalan söylemeyeceğim, gördüm ama konuşmak istemiyordum, dedim. Olsun olsun, dedi.

Eşim aradı, yarın şu saatte çıkıyorum, bir şey ister misin, kışlık bir şeyler getireyim mi vs. diye? Oradan bağırarak bana bir şeyler söylüyor, kocana şöyle söyle vs..

Ben bu fazla iyilikten, müdaheleden sıkıldığımı söylüyorum, istemiyorum diyorum, artık biraz dışarıda dursun diyorum, o şimdiden iyi olalım, eskisi gibi olalım derdinde sanki.

Neden hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor, ben daha ne yapayım ya ?

Offff benim bunlarla derdim hiç bitmez. Şimdiden vazgeçmek üzereyim.

Önceleri oğlum alttan almayalım nasıl olsa blöf yapıyor dönüp dolaşıp gelir diyorlardır kesin işin ciddiyetini dava açılınca anladılar ama ben anlamıyorum. İlla kaybedince mi biseylerin kıymeti anlaşılır.

Sakın duruşunu bozma kimseden de etkilenme.. kafanı dinle. Biz, annengil ne dese boş. O adamla aynı eve girip yaşayacak olan sensin. Derdini bu sefer ciddiyetle anlat.

Bende bi kere boşanma noktasından döndüm. Bana kalsa barışmazdım ama aileler araya girdi. Özellikle dedem. . Normalde arayıp sormayan dedem bütün sürecin içindeydi. Düzeldi mi dersen 100de 20.. hala derim acaba barışmasam nolurdu, şimdiye düzenimi kurmuştum diye..

Korkarım ki ben de sizin gibi, şimdiye düzenimi kurmuştum diyeceğim ve çooook pişman olacağım. Kendimi bile bile lades ettirmiş gibi hissediyorum.

Yukarıda yazdım, kopyalayıp yapıştırıyorum esas sorunumu da. Bir de buna akıl verin lütfen ya.

Ama gelin görün ki, ben daha şimdiden çıldırmış vaziyetteyim. KV şimdiden hiçbir şey olmamış gibi whatsapptan yazıyor, foto atıyor, üç kez aradı, sadece üçüncüde açtım, sorduğunda da söyledim, duymadım diye açmadım demeyeceğim, yalan söylemeyeceğim, gördüm ama konuşmak istemiyordum, dedim. Olsun olsun, dedi.

Eşim aradı, yarın şu saatte çıkıyorum, bir şey ister misin, kışlık bir şeyler getireyim mi vs. diye? Oradan bağırarak bana bir şeyler söylüyor, kocana şöyle söyle vs..

Ben bu fazla iyilikten, müdaheleden sıkıldığımı söylüyorum, istemiyorum diyorum, artık biraz dışarıda dursun diyorum, o şimdiden iyi olalım, eskisi gibi olalım derdinde sanki.

Neden hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor, ben daha ne yapayım ya ?

bence zaten gemileri yaktınız açık açık söyleyin bu saatten sonra asla eskisi gibi olamayız çok çok mesafeli olacağım sizde öyle olun deyin. bilmiyorum nasıl hitap ediyosunuz ama kv ve kp görümceyke filan sizli bizli olun olaki karşılaşırsanızda merhaba merhaba bu kadar.

Daha bu sabah ya, bu sabah söyledim hepsini. Tüm kavgalar onun "annem annem" demesi yüzündendi, "en son olayda patladım, git annenle otur dedim, gelmez istemezdim zorla getirirdi, annem küser vs.vs" diye uzun uzun anlattım. Çok üzüldüm, ben artık karışmam, oğlum bize düşkün bile değildi, senden sonra iyi olduk, sen bize ondan daha iyiydin diye neler neler söyledi o da. Acaba mesafeli ama samimi olalım düşüncesinde mi?

Gerçekten şimdiden pişmanım ya. Yok yok. Anlamıyorlar!

eşine açıkça söyle geldiğinde. babanı düşürdüğün bu hale dayanamadığım için seninle görüşmeyi kabul ettim. beni ikna etmiş değilsiniz. ilk falsonuzda evi terkederim. seni sevmiyorum, yavrum için bu son şans de.
konuşurken ezebildiğin kadar ez, içinde tutma, böylece tepkisini ölçebilirsin.

Annen çok iyi demiş içim rahatladı resmen

Bence açık açık söyleyin. Bize anlattığınız gibi anlatın. Mesafeli olalım falan deyince anlamıyor demek ki. Daha spesifik olarak anlatın. Ben olsam "Telefonda aysa yılda bir kereden çok konuşmak, WhatsApp'tan yazışmak, sanki bu olaylar hiç yaşanmamış gibi davranılmaya çalışılmasını, örneğin kocana şöyle söyle vs diye telefonda söyleyeceğim lafa karışmanızı istemiyorum. Benim derdim zaten fazla iyilik ederek müdahale etmeniz. Ben dışarıda durun isterken, siz iyi olalım, eskisi gibi olalım istiyorsunuz. Bunu düşünmek bile bende dönmeme isteği oluşturuyor. Ya benim ne istediğimi anlamadığınızı veya yanlış anladığınızı ya da ben dönmeyeyim diye mi hala böyle içli dışlı davrandığınızı düşünüyorum" derdim. Ben isteyeyim de, bile bile lades olacağına, ben istedim ama onlar kabul etmedi/yapmadı olsun.

Bir de siz eşinizle konuşurken nasıl müdahale ediyor? Sizdeler mi? Nerede kalıyorlar?

Konulariniza epeyidir denk gelip okuyordum islerin bu asamaya gelmesi cok uzucu olmus Allah yardimciniz olsun ne kolay kuruluyor nede kolay yikilmasina kimsenin gonlu razi olur
Sorun kv ve kp olsa bu asamaya gelince donun diyesi geliyor insanin ama sorun maalesef esiniz biraz parasini seviyor imkanlari seviyor bunlari arkasina almamak adinada ailesine orada durun diyemiyor

Kadinin hemen bu kadar vicik vicik olmasida ayri bir can sikici durum ki konustum anlattim demissiniz
Yarin donupte biraz mesafeli olmayi secince sen benim anama babama saygisizlik yapiosun nankorsun vs diye kafaniza kakip yine sorun cikartacaksa donmeyin derim yine basa donerseniz gidecek olan zamaniniz olur hazirlanamadiginiz sinaviniz sinirleriniz olur
Ayrica o zaman evden ayrilmak bu kadarda kolay olmayabilir (siddetini cocugu kullanmasini artirabilir)diger yazan arkadaslar gibi bi kol cantasiyla kacmakta var
Bunca zaman cocuga bile gelmeyipte binbir defa cagrilinca lutfetmesi hos olmamis
Esinizi taniyan sizsiniz geldiginde iyi olcun tartin tavri size bir yon verir acikcasi +lar -lerden coksa gidersiniz yok azsa hazir havadada olsa bir duzen kurmusken yolunuza bakar sinaviniza yogunlasirsiniz
Gercekten tek bir seyi cok merak ediyorum kv niz nasil can verecek en gunah seydir yuva ya sebep olmak inancimi yok bilmiyormu
500 evi olsa ne olur boynunda kul hakkiyla
Sizin icin duam sizin icin hangi kapi hayirli olacaksa Allah o kapiya gonlunuzu kaydirsin dogru karar vermenize yardimci olsun
Birde donecekseniz evinize tasinmis gel biz cikicaz yada siz giderseniz derse sakin gitmeyin kocaniz evi tutsun nakliyeyi ayarlasin o zaman gidin

Annen çok iyi demiş içim rahatladı resmen

Bu saat olmuş sıkıntıdan gözüme uyku girmiyor. Düşünüyorum telefonda konuşmayalım desem, % 100 çocuğu bahane edecekler. Belki eskisi gibi çok gelmezler ama her gün mutlaka torunumuzu görmek istiyoruz, deyip arayıp, ya benim çocuğu götürmemi ya da kendileri gelmeyi talep edecekler. Torunlarını sevmek tabi ki hakları ama dengenin sağlanamayacağını bildiğim için bundan bile rahatsızım.

Tüm bunları yarın tekrar eşimle konuşacağım. Kesinlikle gitmek istemediğimi fakat tüm konularda anlaşılmışken, çocuk adına başka bir alternatifim kalmadığını, çocuk için son kez denediğimi tekrar tekrar vurgulayacağım.

Allah biliyor ya, bahane arıyorum, dua ediyorum bir olumsuzluk yaşansın da gitmeyeyim diye.
Gittiğimde olmazsa ilkinde olduğu gibi kolayca dönemeyeceğimi de çok iyi biliyorum ama artık hiç belli etmeden, sadece cüzdanımı ve çocuğumu alıp çıkarım diye düşünüyorum.

Çok zorda hissediyorum kendimi, ayrılmak, evi terk etmek, boşanmak filan, barışmak kadar zor gelmemişti bana.

Hakkımda hayırlısı.

Eşinizin kabul ettiği şartlarda ailesiyle ne kadar sıklıkta görüşmek istediğiniz yok muydu? İleride canınızı sıkacağını düşündüğünüz herşeyi baştan netleştirdiniz sanıyordum. Herşeyi mutlaka netleştirin. Kafa yapılarına güvenmiyorsunuz, o yüzden ayrıntılı olarak söz vermeleri lazım ki başınıza gelecekler konusunda söz sahibi olun.

"Ailenle en fazla 2 haftada 1 kez birkaç saat görüşürüm. Sen çocuğu haftada 1 veya 2 kez, hafta sonu olmayacak şekilde 2-3 saatliğine götürebilirsin. Olaylar bu raddeye gelmese daha sık görüşürdüm ama artık bundan fazlasını kaldıramayacağım" vs artık ne istiyorsanız deseniz kabul etmez(ler) mi?

Gerçi kabul etmeseler de olur çünkü zaten barışmamak için bahane arıyormuşsunuz. Kabul ederlerse de iyi, sonradan sözlerini tutmazlarsa ileride başlarına kakarsınız.

Surekli_Karisik sakın başka alternatif yok demeyin ona.. yoksa bak gitti ama dayanamadı der, mecbur döndü diye düşünür ve kuralları yavaş yavaş gevşetir.

İlk olarak o evden taşınmak istediğinizi söyleyin. Neticede herşey orayı kiraya vermek istemeleriyle başladı. Bi daha sizi bu şekilde sıkıştırmamaları için o evden çıkmalısınız. Yoksa iki gün sonra hiç bişi olmamış gibi aynı şeyler yaşanabilir.

Ikincisi ı siteden de taşınmalısınız. Benim kv gil ile aram iyi olmasına rağmen altlı üstlü otururken hergün görüşürdük. Ki eşim çok düşkün değildir. Bana senle evlendi de oğlumuzun yüzünü görmeye başladık derler. Evide kendimiz yaptırmıştık herşey benim zevkime göreydi. Kocaman lüks bir ev.. huzur yoksa hepsi boş. şimdi onlara 1 saat uzağa taşındık. Ayda bir anca görüyorum. Baya iyi oldu.

Son olarak eşinle yinede zıtlaşarak ters bir şekilde konuşma. . Neticede geri dönersen yinede onunla yalnız kalacak olan sensin.düzgünce derdini anlat. Bak yapamayacaksan hazır bir yola adım atmışken devam edelim boşuna birbirimizi tekrardan üzmeyelim de. Ben mutlu olmak istiyorum, gerekirsr sadece senin kazandığın ile geçinelim kimseye minnet duymayalım ben razıyım de. Biz boşansak bile düşman olmayalım bi evladımız var, onun hatırı için yüz yüze bakıcaz lütfen çirkinleşmeyelim de.. her şeyi konuştuktan sonra bir gün düşünmek için zaman iste. Ani karar verme.. lütfen kendini barışmak zorunda hissetme.

Çocuğun için son bir şans vermek isteyebilirsin.Ama sevmediğin saygı duymadığın güvenmediğin birisiyle aynı hayatı nasıl paylaşacaksın bilmiyorum.Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.Sevmiyorum derken kızgınlıklamı söyledin geçici bir duygumu yoksa gerçektenmi sevmiyorsun..Ailesi korkularına kendilerini geri çekebilir eşinde kendini sana teslim edebilir sonrası nasıl olur bu durum seni tatmin edermi bilmiyorum.

Senin ciddi olduğunu gördüler her isteğini kabul etmek zorundalar.Senin yerinde olsam gitsemde başka bir eve giderim.Aynı yere dönmem.O evi tutacaklar döşeyecekler ve arada mesafe olacak.

Kayınvalide ile ben olsam asla görüşmezdim ,içimden şu an onun için çok kötü şeyler geçiyor.Tanımadığım halde nefret ettim.Sen görüşebilirim diyorsan da sınır koy.Canım ne zaman isterse o zaman görüşürüm de.Çocuğuda arada bir eşin götürsün .Sen muhatap olma onlarla.

Son düzenleme:
Kafanda bir uzaktan kumanda hayal et. Her düğmesini, rengini, biçimini tasarla. Sonra kendi ailende dahil, herkesi hayal ederek tek tek seslerini kıs hayalinde. Hiç dış ses kalmasın zihninde, o onu dedi bu şu iftirayı attı vesaire her şeyin sesini kıs ve zihninde tam bir sessizliğe kavuş. Sonra kendine, ben ne istiyorum, nasıl mutlu bir insan ve anne olurum, hayattan ne bekliyorum diye sor. Bu senin hayatın, deriiiiinnnnn bir nefes al, bak senin ciğerlerine gitti direkt. Öncelik sensin, sürekli karışık nasıl, nerede mutlu hissedecek? Cevabını kendinde ara lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…