- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
Valla ne desek boş ailece bi üslup sorunları var adam gibi bir kaç cümle kurup gönlünü alamadılar arada çocuk olmasa gözleri hiç birşey görmeyecek ki biricik oğulları onlara kalsın . erkek ailelerinin bir çoğunda bu psikioloji var bence ondan dolayı adamlar yuvalarına adapte olamiyor
Kayınpederim geldi, giriş gelişme ve sonuç olarak yazayım size, giriş kısmında "ben kaç metrekare ev yaptırdım, üç aile bile Yaşar içinde, biz aşiret çocuğuyuz, Anadolu çocuğuyuz bir gelin nasıl ben KP ile yaşamak istemem, bizim gibi KV-KP bulmuş daha ne istiyor" Dedi. Adama ailem ne yaptıysa birlikte yaşamak istemememin benim bir Hakkı'm olduğunu anlatamadı.
"Oğlumuzu bizden asla koparamayacak, bundan sonra bizim kızımız değil, sıradan bir gelindir, gelir oturur evinde"
.
Herseyde vardir bi hayir
Bende ayni senin gibi cocugum herseye ragmen bana ne yapilmis olursa olsun o benim icindi cocuguma karsi iyi olsunlar sevsinler diye dusunuyodum
Cocugu gorme surecinde bile sorun olduysada cocuguma yansitmadim kendim savastim hic bisey yokmus gibi kizimi hep gonderdim, kesinlikle onu doldurusa getirim uzaklassin diye bise dusunmedim
Gelip almadigi zaman dahi ben bahaneler uyduruyodum, yok baba hasta yok arabasi bozulmus gibi
Dogum gununde insan bi elbise alir en kotu ihtimal, ilk baslarda yapti ama cocuk buyudukce azaldi ilgi alaka
5 yasinda dogum gununde bise almamis diye cok uzulmusdu bende kendim bi hediye alip baban gondermis demistim ama snirim onuda sonradan anladi babasinin gondermedigini...
Maasi cok iyi, geliri benim 2 katim ama gel gorelimki hic biyere goturmezdi hic bi aktivite yapmazdi .. uzuluyodum evet ama elden ne gelirki kac kez konusmayi dedim kac kez uyardim bana dedigi 2 HAFTADA BIR ANCA BUNU YAPABILIYORUM ELIMDEN FAZLASI GELMEZ CALISIYORUM DIYODU
Bende calisiyorum herseyimi kizima gore ayarliyorum ustelik tek yasiyorum evin isi alisverisi olmasina ragmen kizima vakit ayirmak icin elimden gelen herseyi yapiyorum
sana 2 haftada bi geliyo onunla kaliteli vakit gecir dedigimde bana verdigi cevap benim elimden gelen bu begenmiyosan gonderme
kizim 6aydir gitmiyo, birakin gitmeyi adlarini bile duymak istemiyo hayatindan tamamen silmis gibi sanki hic var olmamis gibi
arada soruyorum goturimmi seni diye ama nafilee..... cocuk tiksinmis!
Uzun oldu ama soyleyecigim suki; birak hersey olurunu bulsun
Sen elinden geleni yaptikdan sonra uzulme cunku o ayrildiktan sonra cocuguna deger vermiyosa o kaybedecektir evli olsaydin yine aynisi olacakti...
Şok olarak okudum son yazdıklarınızı.
Çok ama çok geçmiş olsun.
Gerçekten çok fena bir aileymiş sizi de Allah kurtarmış bunların şerrinden.
Evladının ikinci kez yuvasını yıkıyorlar gıdım vicdan azabı çekmiyorlar. Üstelik hala oğlumuzu bizden ayıramazsın diyorlar. Yazık günah.
Size yada torununa değil en büyük zararı güya çok sevdikleri oğullarına yapıyorlar. Gün gelecek ikisi de ölecek o zaman ne olacak? Onlar yalnız kalmasın diye kendi yuvasını kuramamış bir zavallı olarak kalacak pişmanlıklarla.
Normal bir aile evliliği oğlundan ayrılmak olarak görmez oğlunun kendi yuvasını kurması olarak görür ve bundan mutluluk duyar. İleride yalnız kalmayacağı bir evi ailesi olacak diye.
Tahmin ediyorum çok zor bir dönemdesiniz. Üzülmeniz de çok normal. Ama böyle kötü kalpli insanlardan ne kadar çabuk kurtulursanız o kadar iyi. Eminim çocuğunuzla beraber mis gibi bir hayatı yaşayacaksınız ve karşı taraf çok değil 10-15 yıl içinde köpek gibi pişman olacak. Siz mutlu bir hayat yaşarken pişmanlıklarla kavrulacaklar.
Umarım çok ama çok mutlu, huzurlu bir yaşamınız olur yuvanızda.
Onun annesi varya lütfen herkes anne baba olmasın. yavrum benim kıyamam ona.
müneccim değilim ama bak bu senaryonun sonunu söyleyim sana, o baba müsveddesi kuzunun eline kalacak enin de sonunda.
inş çok mutlu bir hayatınız olur, belki iyi de bir babası olur ne bileyim abisi olur
Onun annesi var
Ona gore annesi olumsuzdu, annem olmesin ben olim sen ol cocugum olsun ama annem olmesin derdi hep
Ben Allaha havale ettim canim baskada bise yapmadim, bu beni kotu enerjiye cekrdi ben kendi hayatimla ilgilendim kizimla ilgilendim kizima guzel bi gelecek olsun diye evimi aldim arabami aldim
kizimi kultur olarak egitim olarak biseyden eksik birakmamaya calisiyorum haftasonlari dini egitimi icin Kuran kursuna gonderiyorum
6 yil icinde ne yaptin derlerse hersey ortada, afedersiniz onla bunla dusmedim!
Gorustuklerim oldu ama hicbir ahlaksizlik yapmadim ... Kendim icinmi hayir, kizim icin...
Allah herkesin gonlune gore versin hep derim, bana yardim edenlerinde kotuluk yapanlarinda..
Insallah bigun karsima iyi bir insan cikar iyi bi evlilik yaparim ... Evet istiyorum bunu
Cok tesekkur ederim canim guzel dileklerin icin cok mutlu ettin beniRabbim gücüne güç katsın inş. ayağın inş hiçbir taşa takılmasın, yavrunun başında ol hep inş.
elbette ki görüşeceksin tanışacaksın,ha o adam ölse belki derdin ki takdir ilahi olamadı. ama resmen kaçıp gitmiş kendince, sen de yoluna bakacaksın bir şekilde. artık yavrunda herşeyi anlayacak yaşta olduğundan her zaman annesinin yanında olacaktır.
Oğlunu okutmuşsun evlendirmişsin miss gibi gelinin ve torunun var.İnsan daha ne ister.
Araları iyi olsun mutlu olsunlar diye ellerinden geleni yapacaklarına tam tersi çomak sokuyorlar.Oğullarının zaten bir yuvasını yıkmışlar ikinciyide yıkıyorlar.
Paraları pulları olan insanlar birde.O evi sattırıp yanımıza gelin demeleri zaten zihniyetlerinin ne kadar geride kaldığını gösteriyor.Üstüne 3 ay hiçbirşey yapmamaları.
çok cesur bi kadınsınız sizi yürekten tebrik ediyorum. hiç meraklanmayın sizde bu güçlü kuvvetli karakter oldukça sırtınız yere gelmez
bu durumda hep söylenen konuşulan şu olmuş diğer tarafta; bu kadın azla yetinmek istemiyor,bir süre idare et bile dedik yok illa ayrı ev diye tutturdu..nankör işte bu kadın.baksana 1 sene bile bizi çekemem dedi.halbuki biz ne yaptık ona.demek hep daha fazlasını isteyecek.idare etmeyi bilmiyor..vssv vsss...
kp de kendince haklı ona bu şekilde anlatıldığında.. hani koysana yerine kendini;bi süre gelinden rica edeceksin,o da tuturacak hayır asla olmaz diye.kırılır insan üzülür...diğer konulardan bihaber tabi kp.doğal olarak kim anlatsın ki karısı mı oğlu mu??
demek ki hala blöf yaptığını düşünüyorlardı arkadaşım; gitti oğlumu da alıp,şimdi her istediğini yaptırmaya çalışıyor diye düşünüyorlardı demek ki..o yüzden çok yüz vermeyelim kendi dönsün dedi ana oğul..bu kadar istedikleri oldu ama ayağına gidip de almayalım dediler demek ki.
Süreklikarışık yeni bi gelişme var mi kayinpederin nasıl bir tavırla geldi
Aslında kibarca söylemek lazım.
Siz gittikten sonra bu hayattan oğlunuz ne olacak?
Daha kac kere yuvasini yıkacaksınız?
Kazandık oğlumuz bizi tercih etti diyorsunuz da omur boyu sizinle yaşasa da ileride tek basina ailesini kuramamış biri olarak kaldığında pisman olmayacak misiniz?
Ben en çok oğlunuz için üzülüyorum diye
Belki vicadana gelirler sanmıyorum ama
Size bir rahat vermediler. Şimdi kayınpederiniz size artık laf söyleyemeyecek, gidip hırsını karısından ve oğlundan çıkarır, niye bana bunu bunu söylememiştiniz diye.
Sizden çok farklı bir kültürden geliyorlar orası kesin. Ama o kültürde bile gidip insanlara anlatsanız, böyle böyle yaptılar, benden önceki geline de böyle böyle yapmışlar diye insanlar anormal olduklarını düşünür diye tahmin ediyorum. İnsan oğlunu düşünmüyorsa torununu düşünür.
Kayınpederiniz de garip. Boşanma isteğinizin blöf olmadığını anlayınca meleğe dönmesi hoş değil. Blöf de olsaydı tavrı bu olmamalıydı. Blöf yapan kişi bile o lafları duyduktan sonra "boşanıyorum ya tamam" derdi.
Belki de bunca zaman hep blöf yaptığınızı düşündüler. O yüzden eşinizi sizi almaya yollamadılar. Nasılsa gelecek dediler. Şimdi bu yeni bilgiyle hala birşeyler yapmaya çalışacaklar sanırım.
Bir de, siz böyle yapın demiyorum ama, ben olsam onlar suçladıkça savunma yapacağıma kanunlara aykırı olmayacak şekilde konuyu onlara getirirdim. Sakin sakin "Hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum. Hep beraber yuvamı yıktınız. Ama en büyük kötülüğü oğlunuza yaptınız.Oğlunuzu daha kaç kere boşatacaksınız? İki gelininizi de kaçırdınız. Nasıl olur da hatalarınızı görmezsiniz? Hepinizi Allah'a havale ediyorum" derdim. Benim sinirim bozulacağına onlarınki bozulsun.
Keşke melek olsa da beraber oturmam deseydiniz.. gerçekten çok cesursunuz ve evet bu boşanma sebebi. . Eşinin seni ailesiyle yaşamaya mecbur etmesi.. emsal karar var.. hakkında hayırlısı.. inan burunları düştğ ya çok sevindim daha blöf diyolar.. oh olsun..
bende ayrıldım eşimden başta blöf oldugunu düşündü herkes.. ne arayan ne soran ne gelen ne giden
sonra dava açtım mahkeme kağıdı ellerine ulaştı o zaman anladılar blöf olmadıgını. sonra telefon telefon üstüne.
anladılar ama geç oldu. sizinkiler de geç anladı. bazen ayrılma sebebinden daha ağır basıyo ayrıldıktan sonra söylenenler ve yapılanlar. ben de de öyle oldu. daha çok nefret ettiriyolar.şükrediyosun haline
ya lütfen herkes anne baba olmasın. yavrum benim kıyamam ona.
müneccim değilim ama bak bu senaryonun sonunu söyleyim sana, o baba müsveddesi kuzunun eline kalacak enin de sonunda.
inş çok mutlu bir hayatınız olur, belki iyi de bir babası olur ne bileyim abisi olur
Cok tesekkur ederim canim guzel dileklerin icin cok mutlu ettin beni
Kizim tam 6 aydir gormuyo babasini kendisi gitmek istemedigini soyledi oda tamam dedi
Bidaha gelmiceksen seni bidaha arayip sormam bizi unut falan gibi seyler soyledi
Süreklikarışık yeni bi gelişme var mi kayinpederin nasıl bir tavırla geldi
Aslında kibarca söylemek lazım.
Siz gittikten sonra bu hayattan oğlunuz ne olacak?
Daha kac kere yuvasini yıkacaksınız?
Kazandık oğlumuz bizi tercih etti diyorsunuz da omur boyu sizinle yaşasa da ileride tek basina ailesini kuramamış biri olarak kaldığında pisman olmayacak misiniz?
Ben en çok oğlunuz için üzülüyorum diye
Belki vicadana gelirler sanmıyorum ama
Size bir rahat vermediler. Şimdi kayınpederiniz size artık laf söyleyemeyecek, gidip hırsını karısından ve oğlundan çıkarır, niye bana bunu bunu söylememiştiniz diye.
Sizden çok farklı bir kültürden geliyorlar orası kesin. Ama o kültürde bile gidip insanlara anlatsanız, böyle böyle yaptılar, benden önceki geline de böyle böyle yapmışlar diye insanlar anormal olduklarını düşünür diye tahmin ediyorum. İnsan oğlunu düşünmüyorsa torununu düşünür.
Kayınpederiniz de garip. Boşanma isteğinizin blöf olmadığını anlayınca meleğe dönmesi hoş değil. Blöf de olsaydı tavrı bu olmamalıydı. Blöf yapan kişi bile o lafları duyduktan sonra "boşanıyorum ya tamam" derdi.
Belki de bunca zaman hep blöf yaptığınızı düşündüler. O yüzden eşinizi sizi almaya yollamadılar. Nasılsa gelecek dediler. Şimdi bu yeni bilgiyle hala birşeyler yapmaya çalışacaklar sanırım.
Bir de, siz böyle yapın demiyorum ama, ben olsam onlar suçladıkça savunma yapacağıma kanunlara aykırı olmayacak şekilde konuyu onlara getirirdim. Sakin sakin "Hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum. Hep beraber yuvamı yıktınız. Ama en büyük kötülüğü oğlunuza yaptınız.Oğlunuzu daha kaç kere boşatacaksınız? İki gelininizi de kaçırdınız. Nasıl olur da hatalarınızı görmezsiniz? Hepinizi Allah'a havale ediyorum" derdim. Benim sinirim bozulacağına onlarınki bozulsun.
Keşke melek olsa da beraber oturmam deseydiniz.. gerçekten çok cesursunuz ve evet bu boşanma sebebi. . Eşinin seni ailesiyle yaşamaya mecbur etmesi.. emsal karar var.. hakkında hayırlısı.. inan burunları düştğ ya çok sevindim daha blöf diyolar.. oh olsun..
bu durumda hep söylenen konuşulan şu olmuş diğer tarafta; bu kadın azla yetinmek istemiyor,bir süre idare et bile dedik yok illa ayrı ev diye tutturdu..nankör işte bu kadın.baksana 1 sene bile bizi çekemem dedi.halbuki biz ne yaptık ona.demek hep daha fazlasını isteyecek.idare etmeyi bilmiyor..vssv vsss...
kp de kendince haklı ona bu şekilde anlatıldığında.. hani koysana yerine kendini;bi süre gelinden rica edeceksin,o da tuturacak hayır asla olmaz diye.kırılır insan üzülür...diğer konulardan bihaber tabi kp.doğal olarak kim anlatsın ki karısı mı oğlu mu??
demek ki hala blöf yaptığını düşünüyorlardı arkadaşım; gitti oğlumu da alıp,şimdi her istediğini yaptırmaya çalışıyor diye düşünüyorlardı demek ki..o yüzden çok yüz vermeyelim kendi dönsün dedi ana oğul..bu kadar istedikleri oldu ama ayağına gidip de almayalım dediler demek ki.
Arada cevap yazamadığım birileri varsa kusuruma bakmasınlar, elimden geldiğince tüm mesajları alıntılamaya çalıştım.
KP ne yaptıysak gitmiyor. Zaten şimdiki hali çok kötü, 70 yaşındaki adam, beni almadan gitmiyor. Halen daha burada.
Tabi konuşmalar da çok değişti, tamam şöyle olsun böyle olsun, kızımızsın vs.
KV ile konuştum, ona da söyledim her şeyi, bıktım artık "annem annem" demesinden, tüm kavgalarımızın nedeni buydu, o da bayağı konuştu, karışmam, gelmem, etmem, sizin eviniz, sizin yuvanız, biz artık yokuz, vs.vs..
En sonunda annem dayanamayıp eşimi aramış, "biz burada senin ailenin, karının, çocuğunun pazarlığını yapıyoruz, sen nerdesin, biz senin yuvanı yıkıyoruz, kurtarıyoruz, dağıtıyoruz, toparlıyoruz, resmen senin karın ve çocuğun için pazarlık yapıyoruz, sen ne yapıyorsun, yeter artık bir duruş göster, 70 yaşındaki baban gelmiş almadan gitmem diyor, sen ne yapıyorsun? Çık ortaya hem kendi ailene hem bizlere de ki, Çek'in ellerinizi evimden, biz devam ediyoruz veya biz bitiriyoruz" bari bunu sen yap, artık sesin çıksın, hiçbirimizden çekinme, korkma yeter ki sesin çıksın, sen net duruş göster, her kararında ben de senin yanındayım" demiş, o da "tamam, tamam" deyip kapatmış.
Eşim dn gece beni de aradı, çok ılımlı, olmasın bitmesin, yapalım, deneyelim her şart kabul, filan dedi. Kesinlikle olmaz dedim. Herkese tek sözüm "asla"
Annemin konuşmasından sonra muhtemelen eşim çıkıp gelecektir, tabi KV de söylemiş, artık bizi boşver, bizi karıştırma senin ailen karın ve çocuğundur, diye.
Olması gerekenler oldu ama çoook geç kaldılar. Keşke herkes tüm sözünü en başında söyleseydi. Bu saçma noktaya gelinmeseydi.
Şimdilik olaylar bunlar. Her şeyden nefret eder durumdayım. Eşime karşı olan düşüncelerim asla değişmedi. Şu anda her şeyin benim istediğim şekilde olması da benim için hiçbir şey ifade etmiyor.
Ne rezil durum..
Herkese sürekli hayır demekten, laf anlatmaktan bıktım. Ne yalan söyleyeyim, koskoca adamın bana yalvarması da çok rahatsız ediyor. Şu an içinde bulunduğum durumdan çok rahatsızım.
İnsanlar tüm şartlar kabul edilmişken neden halen istemediğimi anlayamıyorlar. Güvensizliğimi anlayamıyorlar, söylediğimde de her türlü garantiyi verip, yeniden iknaya çabalıyorlar.
Söylenen hiçbir söze inanamıyorum, eşimi ne yazık ki sevmiyorum ve hatta nefret ediyorum, bırakın o eve evim, yuvam diye dönmeyi, İstanbul il sınırlarından içeri girmeyi dahi istemiyorum. Gelin görün ki anlatamıyorum.
ya aslında durumlar düzelmeye başlamış gibi. evladın için sen de bazı prensiplerinden ödün verebilirsin. zira aldatma, şiddet yok en azından. tabi ki yıprandın ama bu da bir sınav deyip deneyebilirsin.
belli ki eşin tek başına duruş sergilemiyor illa ki yönetilecek. durumu lehine çevirebilirsin. artık annesi de karışmayacak. bundan sonra sen yönlendirebilirsin. ha tamamen güvenmeden her an her şey olabilecek gibi deneyebilirsin. atıyorum zerre kadar ihmali olsa direkt davayı açabilirsin.
çocuk olmasa hadi bak yoluna arkadaşım derdim ama evde bir tane minnak var. belki babalık duygusunu öğrenir. annelik gibi değil işte sonradan öğreniliyor malesef.
Çooook geç kaldınız dersin. Bu adımı bu kadar yüz göz olmadan yapacaktı.İçimdeki güvensizlik ve şüphe çok çok büyük. Bir şeylerin değişeceğine zerre inancım yok. Birlikte aile terapistine gidecekmişiz, gerekirse KV de gelecekmiş. Vs.vs
babasının bu durumda olmasından dolayı eşine kızıyorum.bir erkek bu kadar mı basiretsiz olur ya aklım almıyor..seni naz yapan 70 yaşındaki adamı inadıyla orda tutan biri yapmaya çalışıyorlar resmen..Herkese sürekli hayır demekten, laf anlatmaktan bıktım. Ne yalan söyleyeyim, koskoca adamın bana yalvarması da çok rahatsız ediyor. Şu an içinde bulunduğum durumdan çok rahatsızım.
İnsanlar tüm şartlar kabul edilmişken neden halen istemediğimi anlayamıyorlar. Güvensizliğimi anlayamıyorlar, söylediğimde de her türlü garantiyi verip, yeniden iknaya çabalıyorlar.
Söylenen hiçbir söze inanamıyorum, eşimi ne yazık ki sevmiyorum ve hatta nefret ediyorum, bırakın o eve evim, yuvam diye dönmeyi, İstanbul il sınırlarından içeri girmeyi dahi istemiyorum. Gelin görün ki anlatamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?