Boşanma Davamı da Açtım...

Inşallah hakkında hayırlısı olur. Rabbim içini ısıtsın inşallah esine karşı da . Umarım hersey istediğin gibi olur
ne dedi eşin,ne sözler verdi,nasıl ikna etti seni?
hakkında hayırlısı en önemlisi..
İyiki geldin çok merak ettik seni.

Cumartesi ne konuştunuz? Kolay şeyler yaşamadınız.Yeni geldin biraz daha zaman tanı ve gözlemle.Oğlun nasıl peki babasını özlemiş mi?

Hepinize çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız.

Hiç yapamayacakmışım gibi hissediyorum. Hem de sebepsizce. Eşimle konuştuk, her şey istediğin gibi olacak, hiçbir şeye mecburiyetin olmayacak, ben ailemin yanına gider gelirim, sen de nasıl arzu edersen, öyle yaparsın, her şey güzel olacak, hepimizin de hataları vardı, herkes kendi payına düşeni düzeltecek vs.vs..

İnanamıyorum, ikna olmadan geldim, ikna olamıyorum, birazcık karambole geldi her şey, eşimi konuşmak için çağırtmıştım ama bir baktım herkes gidecekmişim gibi davranıyor. Buna eşim ve ailesi, benim ailem çevrem de dahil.

Şimdi bu can sıkıntısı nasıl geçecek onu bile bilmiyorum. Bir saate kadar evde olacakmış, yemeğini yer, alır çocuğu ailesine gider, ben de gündüz ev işleriyle çocukla ilgilendim.

Nasıl Zaman geçireceğimi, ne yapacağımı bilemiyorum. Sürekli bir kaygı var içimde. Bir sıkıntı, üzüntü.

Oğlum için daha iyi oldu, babasına karşı hiç yabancılık çekmedi, hemen gülüşmeler, oyunlar... Arada sırada teyzesini arıyor, o teyzeee diye çağırdıkça ben ağlıyorum, sabah kalkıyorum ağlıyorum, akşam olunca ağlıyorum, şimdi yazarken yine yalnız hissediyorum, üzülüyorum, ağlıyorum..

Boşanmaya gittiğimde bu kadar ağlamamıştım, sıkılmamıştım.

Döktüm içimi biraz :) sağ olun.

Artık hayatına sen yön vereceksin Karışık.Güzel giderse ne güzel .Baktın denedin olmuyor en azından herşeyi denedim dersin.Geri döndüğünde nasılsa bir evin var.

Sen ağlıyorsun ama ben seviniyorum.Eşinin sözleri beni çok mutlu etti.Hele oğlunun babasına kavuşması neşesi.Eşinde pişmanlık gördüm.Bundan sonra sizi mutlu etmeye çalışacaktır.

Biliyorum haklı olarak eşine güven sorunu yaşıyorsun.Biraz zaman tanı kendine.İçinden geldiği gibi ağla arkadaşım.

3 ayın sıkıntısı derdi kederi gitsin.Annenleri ara konuş ferahlarsın.

Son düzenleme:
Ne yapacağımı şaşırdım demişsin ya annenlerin yanındayken ne yapıyordun aynılarını yap .
Eşine bir ikna olabilsen herşey yoluna girecek.Onuda en iyi zaman gösterir.Yeni eve geçince belki daha iyi olursunuz .

Bir yerde okumuştum. Böyle güven sarsıcı ayrılıklardan sonra kadınlar eskisi gibi olamayınca bunalıma girebiliyormuş. Halbuki eskisi gibi olmaya, eskisi gibi hissetmeye çalışmamak gerekiyormuş. Barışma sonrası eski ilişkinin bittiğini, artık yeni bir ilişkiye başlandığının farkında olmak faydalı olabilirmiş.

Bence siz de eskisi gibi olmaya çalışmayın, artık öyle olamazsınız. O ilişki tamamen bitti. Siz artık balayında olması gerekirken o zenginlikte kayınvalidesinin zoruyla inşaatı devam eden evi temizleyen kadın değilsiniz. Eşiniz ve ailesi de o kibirli, üstten bakan, herkese her istediklerini yaptırabileceklerini düşünen insanlar değiller. Burunları sürttü, şöyle bir şaşırdılar, eskisi gibi olamazlar. Yani kimse 3-4 ay önceki kişi değil, siz dahil. Eski ilişkiniz de bitti. Şimdi yeni bir insanla yeni bir ilişkiniz başlıyor.

Size geçmişi unutun demiyorum. Geçmişinizden öğrendiklerinizi bu yeni ilişkinizde kullanın. İlişkinin nasıl olacağını, dinamiklerini, kurallarını belirleyin. Eski ilişkinizde yapmadığınız şeyleri yapın. Beraber sinemaya, dolaşmaya, yemeğe gidin. Evde film izleyin. Çift arkadaşlarınızla sık sık görüşün. Çekirdek aile olarak bir sürü programınız olsun, beraber bir sürü şey yapın. Sonra bu yeni ilişkide mutlu musunuz değil misiniz bakarsınız.

Surekli_Karisik aynı durumlardan geçtim. Seni çok iyi anlıyorum. Kendini mecbur hissettiğin için döndün. Birden eşin gelince herşeye tamam deyince kimse bişey olmamış gibi gitmeni bekledi. Bundan sonra mutlu olmaya bak. Eşinin her hatasında keşke dönemseydim deme. Hepimiz İnsanız. Sürekli geçmişi düşünürsen olmaz.
Bu arada annengilde mutluydun ama huzursuzdun.. inş artık huzurunda yerine gelir.

Bu kısımla aynı şeyi yazmışım. Aynen katılıyorum.

Bide bu arada her gün her gün çocuğu alıp annesine gitmesine izin vermeyin. Artık sizin ayrı bi aile olduğunuzu anlaması şart. Ama bunu izin vermiyorum şekilde değil onları oyalayacak yollarla yapın. Çay demledim içelim, mısır patlatalımda bi film izleyelim diyerek kendinize çekmelisiniz.. ayrılmayacaksanız mutlu olmanın yollarını bulmalısınız..

Şu anda böyle hissetmen çok normal çünkü bir bilinmezlik ve kaygı yaşıyorsun.
Acaba doğru kararı mı verdim?
Yine aynı şeyleri yaşar mıyım? soruları var kafanda ama bundan şu aşamadan sonra artık herkesin
ayağını denk alacağını sanıyorum. Çünkü senin blöf yapmadığını ve ailenin de arkanda olduğunu
gördüler. Her şeye izin vermeyeceğinin farkındalar.. Uzun sayılacak bir süre evinden eşinden uzak
kaldın çok şey yaşadın, yıprandın hemen eskisi gibi rahat olamaman evine ve eşine karşı yabancı
hissetmen normal.. boşanacağına kesin gözüyle bakıp artık o psikoljiye girmiştin.
Ama madem geri döndün eskiyi unutma ama yeni bir başlangıç yaptığın için üstüne bir sünger çek.
Gözlemle şu aşamada eşini durumu herşey istediğin gibi giderse eskisi gibi üzerine baskı kurulmazsa zaten bir
süre sonra eskisinden de mutlu olursun bu şekilde devam ederlerse..
Sorun olmadığı çıkmadığı takdirde bu hislerin ve mutsuzluğun geçici yani alışma sürecindesin şu an..

Ortada bir evlilik ve bir evlat var.
Tam sorunlara hakim degilim bilmiyorum.
Ama her evlilik sansı hak ediyo helede evlat varsa.

Sil bastan bir hayat ,duzen bunlara gogus germek kolau degil.
Ve bir alisilmislik var.

Siz dogru olani yaptiniz.

Eşinden beklediğin davranışları görmediğin için hayal kırıklığına uğradın,inancını kaybettin hatta soğudun ki boşanma aşamasına geldin.Ve dilekçeyi verdikten 2 gün sonra kendini bambaşka bir yerde buldun.

Herşey aceleye geldi.Bir anda 180 derece değişmeni beklemek mucize olur deneyimlerine dayanarak olamazsında .O günleri asla unutamayacağını biliyorum.Bu olaylar sayesinde yepyeni bir sen doğdu.Nerede hata yaptığınızı gördün.Neye izin vermemen gerektiğini gördün.Bu hayat senin ve ipleri sen eline alacaksın.İstediğini yapıp istediğini yapmama özgürlüğünü kullan.

Şu anda kendini oraya ve eşine ait hissetmemeni anlıyorum.O yüzden yalnız hissediyorsun.Güveneceğin ailen vardı onlarda uzakta.

Sonuçta buradasın eşin pişman gözüküyor oğlun çok mutlu.Birlikte mutlu olmayı bir dene.Eşinin seni kendine affettirmesi kolay olmayacak.Çok çabalamalı.

Ve öncedende söylediğim gibi ilk fırsatta oradan uzaklaşın.Tedbili mekanda ferahlık vardır.Yeni ev hazır olunca hemen taşının.O zamana kadarda evde kuralları sen koy.

Ne kadar sürede düzeldi? Düzelmesi için neler oldu mesela? Yoksa zaman mı sadece?
Eve ilk adım attigimda kendimi yabanci bi eve gelmis gibi hissettim zaten ev çok bakımsız ve pis bi hale gelmişti . eşim de yabancı gibi geldi bana o da beş alti kilo vermişti ama yabancı hissetmemin sebebi bu değildi tabi aylarca doğru düzgün görüşmedik iletişim kuramadık sonuç da.
Eşim beraber olmak istedi ama ben istemedim o an için çok zordu benim için . ertesi gün evi toparlamaya temizlemeye başladım yemek vs rutin işlerimi yaptim eşim daha mutlu ve hevesliydi yavaştan hayat normale dönmeye başladı ben evi duzenledim o alışveriş yaptı vs. o ara eşimin amcasi vefat etti cenaze başsağlığı derken bi sürede öyle geçti.aradan biraz daha zaman geçince eşimle dört beş gün tatile çıktık.Ama şu var ki bi anda herşey normale dönmüyor zaman gerek bu önemli bir de eve hangi duygularla geldiğin.ben aşırı güven duygusuyla gelmedim açıkcası . halen deneme süresi benim için . bu tarz ayrılıklar kadınlardan bazı şeyleri alıp götürüyor ben ayrı iken arabayla evimin bulunduğu semtten geçtim hiç birşey hissetmedim evini seven tatile gitsem evi özleyen ben bu haldeydim .

Canım neler neler olmuş, kaçırmışım. Geri dönüş genel olarak çözüm olmuyor maalesef. Bir süre sonra bazı şeyler eski haline dönüyor. Ama bazen de öyle olmuyor gerçekten. Eşin seni gerçekten seviyorsa eminim bazı şeyler daha iyi olur. Biraz zaman gerçekleri gösterecek. Bunu ikinci bir şans olarak düşün. Umarım her şey yoluna girer. Sıfır sorun bekleme. Ama daha tedbirli ol. Yine olassa o zaman bitirirsin işte. Ama aklında sürekli bu olmadan yaşamaya çalış. Sevgilerimle

Bn bosanma sebebinizi bilmiyorum ama ne olursa olsun eğer azıcık da olsa bir ışık varsa deneyin derim.

İlerledikçe oturur bir şeyler. .Allah buyuk yuva yıkmak kolay ama kurmak çok zor.Hayırlısı olsun hakkınızda

Hepinize merhabalar, yorum yazan, destek olan herkese çok teşekkür ederim.

Beni soracak olursanız, biraz biraz alışmaya başladım ama bir sorunum var. Herkes güya ben iyi olayım, ben rahat edeyim diye tüm konuları kapatmış, bunu eşim istemiş ama konu kapanınca hiçbir şey olmamış gibi devam etmeye çalışıyorlar.

Askında şikayet ettiğim şey bu değil, teklifte bulunup kararı bana bırakıyorlar ama bazen teklifi bile beni çıldırtıyor.

Eşim bugün demez mi, çocukla yapamazsan, seni çok zorlarsa al annenlere git, onlar oyalasın, sen de dinlenmiş olursun, senin için yani.

Dün de KV-KP çocuğu görmek için geldiler, bana "yarın günüm var, sen de gel istersen" diyor. :)

Kötü şeyler değil tabi, kendimi doldurmak istemiyorum, kendimi iyi hissetmem için filan yapıyorlar ama şunu fark ediyorum, herkes sebepsizce ortada hiçbir şey yokken çıkıp gittiğimi düşünüyor ve eskisi gibi olmayı çok istiyorlar. Eşim şimdilik elinden geldiğince kontrol altında tutmaya çalışıyor durumu ama korkarım ki başarılı olamayacak.

İnşallah yanılıyorumdur ama daha büyük bir sorun sezer gibiyim. İnşallah bu defa da onlar benim bu halimi kabullenmeyip, bir sıkıntı çıkarmazlar.

Bugün celp geldi, eşim hiç açıp okumadan bir kenara attı, bana karşı iyi, zaten bu konu dışında şikayetim yoktu, ev hali hep iyiydi ama yine de içimde bir yerlerde boşanıp gitme isteği var. Yapamıyorum. Bilemiyorum.

Bu arada benim burada hiç tanıdığım, arkadaşım, komşum vs.yok, İstanbul'da yaşayanlarınız varsa, toplanıp çıkıp bana gelin :)

Pek çoğunuzu artık tanır gibiyim, bana çok destek oldunuz, çok teşekkür ederim. Ne zaman sıkışsam buraya attım kendimi. Sizleri de merak ediyorum ve eğer bçrgn böyle bir şey kısmet olursa, sizleri tanımaktan, görmekten memnuniyet duyarım.

İlk olarak kv nin gününe gitmemekle başlayabilirsin.. dediğim gibi eşininde gitmesine mani ol.. biraz oyun yapabilsek biz kadınlar çok mutlu olucaz da yapamıyoruz. Bildiğim halde uygulama yok bende.. dediğim gibi her akşama bir aktivite ayarla eşin gitme ihtiyacı hissetmesin.yoksa zor düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…