• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Derecesindeyimm Annemlerde kalıyorum konuyu bi okurmusunuzz ?

valla ne diyecegımı bilemedim.....sinsi hastalıklar nıye oluyor al işte hep bunlar yüzünden sinir,stres adamı mahvediyor.....

benım yengem var amcamdan nerdeyse 20 yas küşük fazlası var eksiği yok yani.....kızı aldılar getirdiler.....köyde yasıyorlar...
evde babaannem,babaannemın kız kardesı ve erkek kardesı.....yanı yengemde 2 kaynana var ama maşallahları var .......
aklıma o geldı aynı evde yasıyorlar hem de 3 odalı bır ev.....senın gene ayrıymıs...

yengem de ayrı ev dedi yıllar gectı aradan daha yenı ev yapıyor amcam......bu süreç içerisinde çocuklarını aldı 2 kere annesının evıne gitti......
2. gitmesınde benım annem gerı gelme yaptıgının arkasında dur dedi........ama dinlemedi çıktı gerı geldı.....
bunu sen yapma ve evine dönme......kocan ayrı eve cıkana kadar sözünde dur......

buraya kadar her şey iyi de 1000tl çok az ya......nerede yasıyorsunuz bilmıyorum ama ist falansa cok zor olmaz mı?

şimdi kaynana dırdırı cekersın kavga edersın ama ayrı eve cıktın mı da maddiyat yuzunden kavga edersin....
eşin alışmış rahatlıga ,bedava evde oturuyor bunu bırakıp gider mi işte orası da zor......

Madem kiraya çıkacak durumu yok.
O zaman adam olsun sahip çıksın sana yaa!
Bu ne saçmalık sinir oldum.
Anası, babası kardeşi bitti babaanne eklendi bir de yuh!
İnsan çocuğunun hatrına azıcık ses çıkarır.
Çocuktan güç alır da haksızlık karşısında durur.
Pes bunların adamlığına daha bir şey diyemiyorum.

Bence bundan sonrası arama, sorma mesajına cevap verme.
Bence baban konuşsun eşinle sert bir dille.
Etkili olacaktır..

Bence 3 opsiyonun var.

1- ya simdi bosanirsin
2- ya ilerde bosanirsin
3- ya da kabullenir, herseyi icine atarsin. Birkac yila psikolojik problemlerin baslar. Hayat sana zehir olur.

Akilli ol. Ask guzel sey ama kocan senin arkanda durmuyorsa merak etme ask da biter bir sure sonra. Zaten kocanin tarafinda pek birsey kalmamis gibi baksana arayip bebeginizi soruyor. Seni soran yok.

Bosan canim bosan. Kurtar kendini. Ailen de arkandaymis ne guzel. Kendimi siginti gibi hissedecegim diye de dusunme. Sen zaten kocanin evinde siginti gibi olmussun. Bundan kotusu olmaz. Benim 2 kuzenim bosandi. Hem de cocuklari da 8-9 yaslarindaydi. Tabi ki basta sikinti cektiler ama simdi 2. evliliklerini yaptilar, cok da mutlular. Soylemek istedigim bosanmayla hayat bitmiyor. Hayat belki de senin icin yeniden ve daha guzel bir sekilde baslayacak.

Allah yardimcin olsun...

İnsan belli bir yaştan sonra kendi çocuğuna sözünü geçiremezken nedir bu gelinleri emirlerini altına alma hevesi anlamış değilim, 3 aylık bebeğiniz varmış hiç mi Allahtan korkup kuldan utanmıyor bu insanlar.

Madem iş bu kadar ciddiye bindi ayrı eve çıkmadığı sürece gitmeyin derim, yine başa dönüp aynı sorunları yaşacağınız belli. Hiç olmazsa sürekli gidip gelen kişi olmayın.

Yazık ya bebeğinizle en mutlu olmanız gereken anlar.

canım benm.üzülme.eşin seni seviyorsa senden vazgeçmeyecektir.erkekleri bilirsin olaylara hemen tepki vermek yerine zamanla düzelir diye düşündükleri için biraz uzun sürer çözüm süreci...benzerini çok samimi bir arkadaşım yaşadı.kocası hayatımda tanıdığım en öküz adam.hala da öyle.tek çocuk.annesi ileri derecede oğlunun manyağı.önce aynı evde yaşamaya başlamışlardı sonra kıyametler kavgalardan sonra arkadaşım babasının evine döndü ve kaynana ayrı eve razı oldu.ama maalesef evi aynı apartmandan tuttular.sonra bi ara düzelir gibi oldu ama kaynana oğlum işten geldi mi önce bana gelsin yemekler burda yensin falan diretince yine kıyametler koptu kızcağız yine babaevine gitti.ayrı ev tutuldu.adamın eko durumu sizin gibi 1000 lira maaşı var.anne baba eko destek veriyo diye ayrılmak istemedi ama kızın aileside eko olarak destekleyicez deyince şimdi 1 minibüslük mesafeye taşındılar.1 yıl oldu.çok kavga gürültüleri oldu bi süre ama çok şükür 2-3 aydır çok güzel düzene girdi.dünya güzeli 3 yaşında bi kızları var...

diyeceğim o ki ben bile onun kararlılığını örnek alıyorum.kesinlikle diren.ailen eşini çağırsın konuşsun.herkes kendi ailesini kurar kimsenin kuralına göre yaşamak zorunda değildir.ne kızından ne senden vazgeçmez eşin.hele de seviyosanız birbirinizi.

köye falan gidelim derken belki ilişkileri düzelterek daha huzurlu bi ortam sağlamayı düşünmüştür.

pes etme.imkanı varsa ailen de destek versin. yuva yıkmak öyle kolay değil.

Madem kiraya çıkacak durumu yok.
O zaman adam olsun sahip çıksın sana yaa!
Bu ne saçmalık sinir oldum.
Anası, babası kardeşi bitti babaanne eklendi bir de yuh!
İnsan çocuğunun hatrına azıcık ses çıkarır.
Çocuktan güç alır da haksızlık karşısında durur.
Pes bunların adamlığına daha bir şey diyemiyorum.

Bence bundan sonrası arama, sorma mesajına cevap verme.
Bence baban konuşsun eşinle sert bir dille.
Etkili olacaktır..

kesinlikle katılıyorum sakın sen arama.üstüne gittikçe kaçacaktır.sen kaç işin ciddiyetini anlasın.
bence de ailen konuşsun acayip etkili oluyo. hatta baban annen gidip kaynana ve kaynatayı kocanı karşılarına alsın.nedir bu çocukların derdi.mutluluklarını istiyorsak destekleyelim aayrı eve çıksınlar.istemiyorsanız kızım kapınızda kalmamış gibi ağır konuşsunlar.

Allah yardımcın olsun ne denir ki.boşan demekte kolay değil o evde hiçbir şey olamamış gibi git yuvanı kurtar demekte daha zor.ailen yanındaymış en azından öyle olmasa daha da kötü olurdu her şey.ama bende diğer arkadaşlar gibi o eve gidince aynı hatta daha kötü olayların olacağını düşünüyorum hoş en kötü durumları da yaşatmışlar sana.ama bebeğin var insanın dili boşan demeye de gitmiyor ki :100:

Eşimin ailesiii Benim ailemle görüşmek istemiyo başından beri evlenene kadar bize sürekli gelip gidiyolardı bir süre vaatler işte kızınızın evi ayrı istediğini içsin yesin yatsın diyolarda yakınsınız birbirinize gelip gidersiniz diyolardı ama hepsi yalanmıss beni o apartmana bi aldılarr pir aldılarr o kadar diyormm yaşayan bilir arkadaşlar çok çektimm .Ailem evime gelemedii aç yattığım zamanlar oldu oysaki eşimin ailesinin şirketi varr. sonradan görme onları para mutlu ediyoo insanlık deilll,

Eşim babamla ya da ailemle görüşmüyo babam dün aradı ya kızıma sahip çık ayrı ev tut ya da boşan diycektii açmamış telefonu babam hadi kızım aradığımı görmedi sonra niye geri dönmedi diyo adam da haklı ne yapsınn Eşim kaçıyooo ne zamana kadar kaçıcak o ev boşş kaç gün durabilcek oda var hiç mi el sormıycak eşin nerde yenidoğan bebeğin nerde diye beni alnım açık kötü bişi ona laf getircek hiç bişi yapmadım yapsam hatalı benim derimm..
Kendimi eşimede ezdirmedim hiç bi zaman hep başım dik durdum ailesi açık sözlü olmamdan kendimi onların laflarına karşı korumumdan karşıklık vermem yüzünden beni sevmiyolar diyolarda zaten ne yalancılığım kaldı nede orssplllu*mm özür dilerim yazmak istemezdm bu durumdayım iştee..

Ne olur beni anlayın . Ben boluda oturuyorumm. Eşim şirketlerinden 1000 tl alıyo onun dışındada amcalarından babasından falan alıyo ya da ek iş çıkıyo şirkette ondan alıyo vesairee. Geçinirizz napalımm. Burda kiralar 350 de başlıyo 1+1 olsada baraka olsada otururum nedennn ???? Mutluluğaa açımmm açç .. Bebeğimde bende hak etmiyorum bunuu. Az çok düğünden altınım var 25 bin kadar eşim istese burda tokilerden ev bile alınır ailesi zenginn yardım edebilirler ama ben istenmediğim için yardm etmezler... kısacası böyleee çok üzgünümm..

hadi hepsini geçtimm ailesinden kimse aramadı benii çünkü istenmiyorumm . o kadar bunu anladımmm.

olaylar buu raddaye geldiyse sakın evine dönme eşini de arama biraz akışına bırak zamana bırak kocan belli ki arada kalmış ailesinin etkisinde hareket ediyor ama er geç aklı başına gelecektir o zamana kadar bekle sabret canım umarım herşey yoluna girer en kısa zamanda evini ayırırsın:31:

hadi hepsini geçtimm ailesinden kimse aramadı benii çünkü istenmiyorumm . o kadar bunu anladımmm.

canım ınsanları tanımak okadar zorkıı dostlar kotu gunde bellı olurmus derlerya aynen oyle benım kaynam ben senı cok sevıyorum senden hep razıyım derdı esımın yengesı benım ıcın canını ver desen verrı kuzenlerıde aynı hep bana sız bosansanızda bız senınle gorusmek ıstıyoruz dıyolardı takı ben dılekkceyı verdım 10 15 gun oldu ne arama ne sorma kızım sen yanlız kalıyosun bır ıhtıyacın varmı ne durumdasın dıye arayıp sormadılar ya evlerımız okadar yakınkı bır 5 dk gelemedınızmı sonra ben eltıme bıraz kırıldıgımı soyleyınce 2 3 gun kaynam yengesı kuzenı aradı durdu hıcbırın telefonuda cevap vermedım ınan herkes bos aılenden baska .........

ben bu olayda biraz karamsarim
yani esinizle ayri eve bile ciksan esinin huyu da ayri eve cikmayacak
sen o evde olsanizda yada olmasanizda önemli degil
esinizin kafasinin ayri eve cikmasi lazim
yani esinin kafayapisi degismesi lazim
degismezse baska ülkede bile olsaniz sizin oraya dilleri uzanir
oradan bile evinizi karistirirlar
esinize kalmis bence

Eşimin ailesiii Benim ailemle görüşmek istemiyo başından beri evlenene kadar bize sürekli gelip gidiyolardı bir süre vaatler işte kızınızın evi ayrı istediğini içsin yesin yatsın diyolarda yakınsınız birbirinize gelip gidersiniz diyolardı ama hepsi yalanmıss beni o apartmana bi aldılarr pir aldılarr o kadar diyormm yaşayan bilir arkadaşlar çok çektimm .Ailem evime gelemedii aç yattığım zamanlar oldu oysaki eşimin ailesinin şirketi varr. sonradan görme onları para mutlu ediyoo insanlık deilll,

Eşim babamla ya da ailemle görüşmüyo babam dün aradı ya kızıma sahip çık ayrı ev tut ya da boşan diycektii açmamış telefonu babam hadi kızım aradığımı görmedi sonra niye geri dönmedi diyo adam da haklı ne yapsınn Eşim kaçıyooo ne zamana kadar kaçıcak o ev boşş kaç gün durabilcek oda var hiç mi el sormıycak eşin nerde yenidoğan bebeğin nerde diye beni alnım açık kötü bişi ona laf getircek hiç bişi yapmadım yapsam hatalı benim derimm..
Kendimi eşimede ezdirmedim hiç bi zaman hep başım dik durdum ailesi açık sözlü olmamdan kendimi onların laflarına karşı korumumdan karşıklık vermem yüzünden beni sevmiyolar diyolarda zaten ne yalancılığım kaldı nede orssplllu*mm özür dilerim yazmak istemezdm bu durumdayım iştee..

Ne olur beni anlayın . Ben boluda oturuyorumm. Eşim şirketlerinden 1000 tl alıyo onun dışındada amcalarından babasından falan alıyo ya da ek iş çıkıyo şirkette ondan alıyo vesairee. Geçinirizz napalımm. Burda kiralar 350 de başlıyo 1+1 olsada baraka olsada otururum nedennn ???? Mutluluğaa açımmm açç .. Bebeğimde bende hak etmiyorum bunuu. Az çok düğünden altınım var 25 bin kadar eşim istese burda tokilerden ev bile alınır ailesi zenginn yardım edebilirler ama ben istenmediğim için yardm etmezler... kısacası böyleee çok üzgünümm..

bu nasıl zenginlik ben anlamadım. şirket de değil şirketleri var ve 1000 lira kazanıyor adam aylık?

sizin eşinizi adam yerine koymuyorlar bence, bir insan babasının sahibi olduğu şirketlerden bin lira mı alışmış yahu? görülmüş duyulmuş şey mi? bakkal bile daha fazla kazanıyordur, küçümsediğimden değil ticari hacminin az olmasından bahsediyorum.

e kendi öz evlatlarına bunu yapan da size neler yapmaz elin kızısınız her halükarda, siz gidersiniz başkası gelir. onların gözünde durum bu. sizin adamda da ailesine rest çekecek kapasiteyi görmedim açıkçası, çünkü daha önce 3 kez evi terk etmişsiniz tek bir adım bile atılmamış.

ya bu sefer de tükürdüğünüzü yalayıp döneceksiniz o eve, ya da boşanacaksınız. dilerim ikisi de olmaz da eşiniz razı olur ayrı eve çıkmaya.

Gözlerim dolu dolu okudum çok üzüldüm hemde çok, kendim yaşar gibi hissettim :( Allah yardımcın olsun, evladınla ilgilenmeyi ihmal etme sakın ve ne şanşlısınki sana sahip çıkan bir ailen var. Onları dinle ve sakın ayrı eve çıkma fikrini eşin kabul etmeden eve geri dönme, bu sefer daha bile çok tepene çıkarlar, bak yine geldi gidemedi gibi. Ve ben bu erkeklerin iş yoğunluğunu anlamıyorum, huzurun yok sen hala iş peşindesin... Allah yardımcın olsun inşallah, sıkma canını. Bol bol dua et, allahtan yardım iste..

Ben kayınvaldem ve görümcemle birlikteyim eşim beni her durumda savunur arkamdadır ama buna rağmen evliliğine bir müdahale varsa maalesef o evlilik evlilk olmuyor bende eşime ayrı eve çıkmamız için baskı yapıcam gerekirse resti çekicem ,olan hep bizlere oluyor binbir emekle evlendiriyorlar sonrada ayrı bir ev aile olmamıza izin vermiyorlar,senin eşin seni savunmuyormuşta bu daha kötü ,eşin ailesine iş yönünden de bağlı o yüzden onlara karşı sesini çıkarmıyor sanırım ama kendi ailesini kaybetmeyi göze alıyorsa o kişiden de hayır bekleme,eşin ayrı eve çıkmayı kabul etmezse sen sakın eve dönme olan sana olur bebeğine olur ,,babalık öyle msj çekip çocuğunu sormakla olmaz,kocalık karısını baba evine gönderipte arayıp bi nasılsın dememekle olmazz ,çalışmak isteyene iş heryerde bulunur ama karısını ve çocuğunu bulamaz ,,ya ailesi ya sen ve bebeğiniz bi tercih yapıcak ve sende ona göre yolunu çizeceksin o zamana kadar sabrını koru bebeğine yoğunlaş canım,ALLAH hakkında hayırlısı neyse onu versin.

ben çok gerçekçi bakacağım şimdiden özür diliyorum.

yuvayı yıkmaya değer mi? diye düşünebilirsiniz ama ortada bir yuva olması için iki tarafın da o yuvaya emek vermesi, yuvayı başında taşıması karşısındakini yani eşini ezdirmemesi gerekiyor. bir taraf yuvaya olan bağlılığını, görevlerini yahut gerekliliklerini koyverdiği zaman diğer tarafın tek başına yuva kurtarma direnci bir şeye yaramaz ne yazık ki. o ancak bireysel olarak tükenmesine ve yitip gitmesine sebep olur. ortada bir çocuk varsa o iki kişinin de çocuğu. birisi bunu düşünüyor, diğeri düşünmüyorsa zaten yuva kavramı çoktan ortadan kalkmış demektir.

gelelim eşinizin gelirine 1000 lira alıyor, ama arada ailesinden de alıyor falan. ama bunlar ailece zenginler. nasıl bir aile çocuğunu 1000 lira ile geçindirir böylesine zenginse? buradaki enteresanlık beni benden alıyor okuduğum andan beri. ya siz bilmiyorsunuz gerçekten kaç lira kazandığını, ya eşinize çok uzağa gitmemesi için para verilmiyor. ne olursa olsun normal değil bu gelir. hadi gerçekten gelir 1000 lira olsun, o parayı alan bir adamın bedava yaşadığı bir ev varken başka eve çıkması zaten ihtimal dahilinde bile değil. boş bir hayalden öteye gidemez. tek oda olsa ne olur diyorsunuz ama, çocuğunuz büyüdüğünde tek odalara okullar, kıyafetler, dünya kadar masraf da eklenecek.

yapıcı konuşmayı çok isterdim ama burada ben kurtarılacak bir şey göremiyorum. bugün ayrılmazsanız yarın ayrılırsınız, ya da ailenin kuklası olarak yaşamayı kabul edersiniz o zaman yuvanız kurtulur. yuvanızı kurtarmak için bu kadar kişiliğinizi parçalamaya değer mi? asıl soru bu olmalı. siz bunları yaşamak zorunda mısınız sizi muhtemelen kandıran bir koca için?

bu tür aileler böyle gelir böyle gider, bir gelin değil bin gelin gelse de ya yutarlar içlerinde eritirler, ya da geri kusarlar. ya barınırsınız onların kurallarıyla oynayarak, ya da direnir kapı önüne konulursunuz. benim tercihim kendi gururunuzla bu aileden uzaklaşmanız. zaten bir yola girmişsiniz çok da iyi ediyorsunuz. hiç geri dönmeyin. ne kocanızdan ne de akrabalarından hayır yok.

eşin o kadar sorumsuz bir insan ki, evı terk etmıssın adamın umurumda değil!
o kadar hakaret yemişsin, eşin sesini bile çıkarmamış.
yerınde olsam boşanırdım evet bu kadar kesin ve net her şey.

bence de geri adıp atma.eşin biraz akıllansın aklı başına gelsin.ailen ne güzel sana sahip çıkmış, boşver bazı şeylerı garanti etmeden gitme derim ben.

Yuvayı yapmak zor yıkmak çok kolay. Allah yardımcın olsun canım bebişinde daha çok küçükmüş minicik bir melek daha. eşin anlaşılan ailesine düşkün biri onun için ailesiyle ilgili olumsuz ne konuşursan konuş ne yapmış olurlarsa olsunlar ters teper sana. bi yandan umursamazlığı insanın canını sıkmıyor değil. babaannemlere gidelim deyince fevri davranmasaydın keşke gitmek istemiyorum yorgunum başım ağrıyo falan deseydin. evlenirken tek bir kişiyle evlenmiyo insan malesef, ailesiyede evleniyosun.ailesiyle o çizgiyi eşin korumalı herşey insanın eşinde bitiyo. boşanma konusunda birşey diyemeyeceğim çok iyi düşünülmesi gereken bir konu. inşallah hakkında en hayırlısı neyse o olur.

Back
X