boşanma durumu

işte sırf bu yüzden annemin evindeyim. eşim dediğiniz gibi biraz tavrını koysa kimse bana bunları yaşatamazdı ben bunların farkındayım.
sanırım korkuyorum nasıl olur? 3 yıl sonra annemin evine dönüyorum ama bir düğüne gitsem üzülür müyüm? ne kadar süre sonra kendimi toparlarım? toparlayabilir miyim? şuan çalışıyorum herkes beni tanıyor burada ama ya işten çıkarsam gittiğim yerde insanlar farklı düşünüp farklı yaklaşırsa? biz birlikte çok iyiydik ya özlersem? ya unutamazsam?
Adam senin o hafta yapmadigin utuye bile kinlenmis ,yazmış bir kenara !! Fırsatını bulunca da annene şikayet etmiş seni!? Siz birlikte çok iyi degilmissiniz güzelim ,sen eşinin tavuguna kış demedigin ,eşinin lehine didinip durdugun için esin tarafından sana müsamaha gösteriliyor mus." Ailenin bana böyle davranmaya hakkı yok" dediğin anda da verdi sana ayarı zaten.Yalani yaşayacağına hayal mayal mutlu şekilde animsadigin geçmiş günlerin olsun ..çocuk sahibi olup da bunları yaşamaya devam edersen çok kafanı vurursun taşlara

Biraz zaman istemiş eşiniz, eğer dediginiz gibi sizi seviyorsa, kaybetmek istemez ve kendine çeki düzen verir yada aslında sevmiyordur ve düzeltmek için birşeyleri uğraşmaz ve ayrılırsınız.

Gerçi telefonu konuşmalarınızdan sorunu çözmek yerine sizi ve ailenizi suçlu çıkarmaya çalışmasından hiçte akıllanacağa benzemiyor.

Neyini seviyorsunuz?

eğer ailesini tercih etmeseydi sayacağım bir çok güzelliği var..

bir kere uyumlu, kimin neye ihtiyacı olsa koşar. benimle saatlerce konuşabilir konu önemli değil yeter ki konuşalım.
3 yıldır beni öpmeden uyutmaz.
hastalansam - üşüsem hemen sıcak su torbası hazırlar. değer verir (ailesiyle ilgili konu hariç)
ağır konuşmaz, kalp kırmaz.
fikirlerime saygı duyar önem verir.
komiktir eğlencelidir. onunla yolculuk yapmak kadar güzel bir şey yoktur.
eğer çocuğumuz olsaydı iyi bir baba olurdu..

Biraz zaman istemiş eşiniz, eğer dediginiz gibi sizi seviyorsa, kaybetmek istemez ve kendine çeki düzen verir yada aslında sevmiyordur ve düzeltmek için birşeyleri uğraşmaz ve ayrılırsınız.

Gerçi telefonu konuşmalarınızdan sorunu çözmek yerine sizi ve ailenizi suçlu çıkarmaya çalışmasından hiçte akıllanacağa benzemiyor.

ben ne kadar seviyor olsam da bu evliliğin sürmesini aslında istemiyorum. çünkü değişmeyecek. 3 yıldır yaşadığımız sorunlara yenileri eklendi, her tartışmada bunlar da eklenecek. çok yıpratıcı bir hayat..

işte sırf bu yüzden annemin evindeyim. eşim dediğiniz gibi biraz tavrını koysa kimse bana bunları yaşatamazdı ben bunların farkındayım.
sanırım korkuyorum nasıl olur? 3 yıl sonra annemin evine dönüyorum ama bir düğüne gitsem üzülür müyüm? ne kadar süre sonra kendimi toparlarım? toparlayabilir miyim? şuan çalışıyorum herkes beni tanıyor burada ama ya işten çıkarsam gittiğim yerde insanlar farklı düşünüp farklı yaklaşırsa? biz birlikte çok iyiydik ya özlersem? ya unutamazsam?
Eşinizden önce nasıl varoldunuz siz bu dünyada?

Bir hiç miydiniz, kimsesiz miydiniz, mutsuzluktan ölecek miydiniz? Ailesiz, sokakta mı büyüdünüz?

Gerçekten anlamak için soruyorum. Bu adamı sevmemeniz için ne yapmalı psikolojik şiddet dışında?
Dayak mı atmalı, aldatmalı mı?

Bence destek alın. Sizinki sevgi değil bağımlılık.

bir kere uyumlu, kimin neye ihtiyacı olsa koşar. benimle saatlerce konuşabilir konu önemli değil yeter ki konuşalım.
hastalansam - üşüsem hemen sıcak su torbası hazırlar. değer verir (ailesiyle ilgili konu hariç)
O zaman keşke aile konusunda siz bazı şeyleri tolere etseydiniz. Fedakarlık yani. Tabi detay bilemem, belki ben de olayın içinde olsam bambaşka tepki verirdim.

Madem bu kadar iyi siz neden 3 senede boşanma aşamasına geldiniz?

Sürekli sizi, ailenizi suçlayan, dırdır eden, çözüme yanaşmayan adam şu an neden size karşı bu kadar acımasız?

Eşinizden önce nasıl varoldunuz siz bu dünyada?

Bir hiç miydiniz, kimsesiz miydiniz, mutsuzluktan ölecek miydiniz? Ailesiz, sokakta mı büyüdünüz?

Gerçekten anlamak için soruyorum. Bu adamı sevmemeniz için ne yapmalı psikolojik şiddet dışında?
Dayak mı atmalı, aldatmalı mı?

Bence destek alın. Sizinki sevgi değil bağımlılık.

olabilir, çünkü onsuz dışarı çıkmayı sevmiyorum, onsuz film izlemeyi sevmiyorum, onsuz kahve içmeyi sevmiyorum..
işte ben bunları düşünüp boğazımda oluşan o saçma ağrıyla başa çıkmaya çalışıyorum adam bana sen kafaya takmıyorsun mutlusun diyor..

günaydın herkese..

geçen gün bir konu açmıştım eş ailesiyle doğuya gezmeye gitmiştim hatırlayan var mı bilmiyorum.

olaylar dallandı budaklandı, eşime ailenle arana bir süre mesafe koy ki anlasınlar artık beni ezmesinler dedim (yaşadığımız her sorunda - üstüme yürümeler, hakaretler- hiç alınganlık etmeden yanlarına gidiyordu) ilk başta kabul etmedi ben ablamın evindeydim, daha sonra tamam dedi gelip beni aldı ama köpek gibi davrandı. ertesi gün anneme ben geldim ama bu adam bana köpek gibi davranıyor dedim neyse ablam sinirlendi baya 3 yılda ilk defa benim ailem eşimle sert konuştu, kızımızı sen veya senin ailen üzmeye devam edecekse kızımızı bırakın dediler..
bu konuşmanın ardından eşim beni arayıp senin ailen benimle bu şekilde konuşamaz dedi 3 yıldır ailesinin bana yapmadığı kalmadı ama benim ailem 1 defa ses çıkarınca olay oldu.
bugüne kadar hep ailemle eşim arasında set oldum, ailem ben küsmeyeyim diye eşime sesini çıkartmadı.
Şimdi annemin evindeyim, boşanmak istiyorum - aslında istemiyorum.. yani mutlaka anlayan vardır bu durumu..

eşim olaylar bu kadar ileriye gitmeden dalgaya alıyordu bu yerleri kimle gezeceksin ben yokum falan diye bende ömür boyu senin yasını tutmam bende evleneceğimdir bir gün dedim.. bu olay büyüdü büyüdü ve ortak bir arkadaşımızla durumu paylaşınca iş gelinlerce evlenmeden başka erkekleri düşünüyora kadar gitti..

baktım ki laf söz çok olacak bu evlilikte biz her ne kadar mutlu olsakta eş ailesi yüzünden mutluluğumuz da hep gölge olacak, avukatla görüşme kararı aldım. dün gittim görüştüm adam işiniz zor eş ailesi sana bunca şey yaşatırken şahidin varmıydı dedi şahit yok çünkü hep onlara gittiğimiz zaman sorun oluyor. hakim boşamaz sizi anlaşmalı boşanmaya bak dedi..

eşimi aradım, x ben devam edemiyorum anlaşalım boşanalım dedim.. ablama saydırmaya başladı, yani 3 yıl da ben ona 10 olay sayabilirim o 1 olaydan bahseder.. senin yapamadığını ablam yaptı sen beni savunmuyorsun arkana almıyorsun diyorum bunlara cevap yok bozuk plak gibi ablan bana şunu dedi bunu dedi diyor.. yahu annesi 2 ablası babası ayrı ayrı üstüme yürüdü onları söylüyorum adam duymuyor bile.. hakaret ettiler diyorum ablan bana gelinlerceyi üzecekseniz bırak dedi nasıl evime karışır diyor..

ilk daha annemlerle konuşmaya geldiğinde anneme dönüp kızın evi temizlemiyor ütü yapmıyor diye beni şikayet ediyordu, sabahtan akşama kadar it gibi çalışıyorum o kadar temiz ev istiyorsan temizlikçi tut dedim kendi ütüsünü 1 veya 2 defa anca yapmıştır, hepsini birden yapmasam da ne giyeceksek ütülüyordum..

sinir hastası oldum artık bu ailenin elinde, eşimi seviyorum ama bu evlilik devam ederse ben deliririm gibi..
Şu an sennle aynı duurumdayım butün erkekler boyle asla kabul etmezlet asla ailene saygı duymazlar asla seni haklı blmaxlar aileden kmse kpsun istemıyor ama oluyor kopuluyot aslında basit gbi gelıyor adama ama yok tukenıyorsun cok gec olmadan git en guzeli boşanman

O zaman keşke aile konusunda siz bazı şeyleri tolere etseydiniz. Fedakarlık yani. Tabi detay bilemem, belki ben de olayın içinde olsam bambaşka tepki verirdim.
Madem bu kadar iyi siz neden 3 senede boşanma aşamasına geldiniz?

Sürekli sizi, ailenizi suçlayan, dırdır eden, çözüme yanaşmayan adam şu an neden size karşı bu kadar acımasız?

tolere edebileceğim bir şey kalmadı, konumda da yazdım boşanmak istiyorum aslında ama seviyorum da adamı. bu aile varken onda bizden mutlu evlilik beklenmez..

benim de mutlaka hatalarım vardır ama hakaret işitip üstüme yürünecek kadar kötü bir insan değilim..

Ağır konuşmaz, kalp kırmaz mı?

Yahu haksızlığa ses çıkardınız diye adam sizi -tabiri caizse, diri diri- gömmüş. Ütünüzden, ev işine her yönünüzü kusurmuş gibi ifşa etmiş.

Bu kadar körlük fazla. Lütfen gözünüzü açın.

tolere edebileceğim bir şey kalmadı, konumda da yazdım boşanmak istiyorum aslında ama seviyorum da adamı. bu aile varken onda bizden mutlu evlilik beklenmez..

benim de mutlaka hatalarım vardır ama hakaret işitip üstüme yürünecek kadar kötü bir insan değilim..
Sizin tek hatanız; nişanlıyken yüzüğü atmamanız.

Daha o zaman "beni ezin, hor görün" mesajını eşinize ve ailesine veren sizsiniz.

Şu düşünceyi anlamıyorum, elbette boşanmak kolay değildir amma velakin kimse eşinizde dahil sizden kiymetli değil.

Bende evliliğimin ilk başlarında eşimin ailesiyle sorun yaşadım eşim beni ailesinin istekleri yüzünden ikinci plana atıp, üzerime gelseydi evliliğimiz asla devam etmezdi. Şimdi de öyle eşim iyi bilir ki kimseenin eşim de dahil keyfi yere derdini çekmem. Ona göre davranır ve saygı duyar bana. Ki zaten olması gereken de bu.

O yüzden olumsuz düşüncelere kapılmayın. Bu hayata eşiniz ve ailesi arasında kalmak için gelmediniz.

olabilir, çünkü onsuz dışarı çıkmayı sevmiyorum, onsuz film izlemeyi sevmiyorum, onsuz kahve içmeyi sevmiyorum..
işte ben bunları düşünüp boğazımda oluşan o saçma ağrıyla başa çıkmaya çalışıyorum adam bana sen kafaya takmıyorsun mutlusun diyor..
Atalarımız ne kadar haklı;
Anadan geçilir, yardan geçilmez.

Eşinizin ve ailesinin yaptıklarını öz aileniz size yapsaydı, onları terkeder, asla dönmezdiniz.

Ağır konuşmaz, kalp kırmaz mı?

Yahu haksızlığa ses çıkardınız diye adam sizi -tabiri caizse, diri diri- gömmüş. Ütünüzden, ev işine her yönünüzü kusurmuş gibi ifşa etmiş.

Bu kadar körlük fazla. Lütfen gözünüzü açın.

işte bu defa yaptı bende çok şaşırdım bunları dert ettiğini bile bilmiyordum ama içten içe kurmuş..
gözümü açtım diyorum ya bu evliliğin devam etmesi demek benim delirmem demek

sadece ailesiyle benim aramda tercihini her zaman ailesinden yana kullanır.
Bu gerçeği bile bile devam ettirmek daha zor değil mi?
ahhh böyle bir koca da bende var... taşındık cebinden 20 tl anca çıkmıştır. dün bir de utanmadan abime kız çok masraf yaptı diyor :işsiz: eksi hesabım sıfıra indi.. maaşımı alamadım ne yapacaz dedim bilmiyorum dedi :halay: hiç öyle annemlerden alayım demek yok aynı sizin kocanız gibi..

takmamaya çalışın, çünkü kusura bakmayın her ne kadar seviyoruz desekte bu tür adamlara asalak diyorum ben.. kendimiz ettik kendimiz çekeceğiz..
Asalak koca mı? İdeal evet.
aramızda kalsın benim de eşime karşı öyle deliler gibi bir aşkım yok ama seviyorum, çünkü merhametli, sadık, değer veriyor, gerçekten seviyor.. yahu akşamları sıcak su torbası yapıp yanıma koyan bir adam nasıl sevilmez? aşk şart değil sevmek yeterli diyorum..
Sanırım boşanma sonrası yaşayacaklarınız korkuttuğu için olmayan aşkınız kabarmış.

Bu gerçeği bile bile devam ettirmek daha zor değil mi?

Asalak koca mı? İdeal evet.

Sanırım boşanma sonrası yaşayacaklarınız korkuttuğu için olmayan aşkınız kabarmış.

orda da yazmışım aşk değil sevgi var arada.. ama sevgi de bi yere kadar. yani ben kendi sağlığım için bu evliliği bitirmeliyim. bekliyorum bakalım zaman istedi, kabul ettim ne diyecek merak ediyorum

Back
X