• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma eylemi çocuğa nasıl anlatılır:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.523
24.146
548
Merhaba..

Evet başlıktan anlaşılacağı üzere malum boşanma durumundayız..
Eşim (!) 11 gün evvel evi terk etti, yani ben gitmesini söyledim çünkü kabul edilemez bir hata yapmıştı.
Bunun üzerine 7 yaşındaki oğluma; ki kendisi baba ile yatan bir çocuktu, babannesinin hasta olduğunu ve babasının birsüre ona bakmak için yanında kalacağını söyledim.
Kızım 12 yaşında ve zaten konuya hakim,
Eski eşim çocukların yanında maalesef bangır bangır "boşanıcam" nidaları attığı için..
Neyse; kızım bu boşanmayı haklı bile buluyor ama oğlum.....
Bugün çantasını makineneye atarken tesadüfen not defterine baktım ve bir yazısına denk geldim..

"Dun aksam babam beni ziyarete gelmisti.babannem hasta oldugu icin bir sure onda kalacakmis ve ben oyuzden cok uzu-.."

Üzüldüm yazacakmıs yazamamış...
Bana hiç anlatmıyor..:KK43:
Öğretmeni durumdan haberdar , rehber öğretmenle iletişime geçirecek bizi ama nasıl , ne şekilde anlatmak gerekir bu çocuğa? Ne şekilde doğru anlatırız? Bu süreç nasıl işler sancısız?

Babasi evi terk ettiginde oglum da 7 yasindaydi. Ben de ilk bir hafta soyleyememistim. Bugun baban eve gec gelecek diyordum. Sabah babasini aradiginda sen uyurken geldi, sabah da erkenden ise gitti. Ancak bir sure sonra oglumu uyutamaz oldum. Babam gelmedrn uyumuyacagim demeye basladi. Baktim ki daha fazla bu yalana devam edemeyecegim gercegi soyledim. Sonra da oglumu pedagoga goturdum. Merak etmeyin ilk zamanlar anlamakta zorlansalar bile sonra bu durumu kabulleniyorlar. Benim bosanma travmalarim oglumunkinden daha uzun surdu. Bir de baba evi terk etse de cocukla gorusmeli. Ilk terk ettiginde oglumun babasi da bir sure oglunu gormeye gelnemisti ama sonra ben arayip ogluyla gorusmesi gerektigini soyledim. Hafta sonlarini ogluyla geciriyordu. Bir de okul cikislari ya da oglen yemek arasinda okuluna gidiyordu.

Allah yardımcınız olsun. Pedagog desteği almak doğru bir adım olabilir şu aşamada.
Bir de siz tek başınıza değil, eşinizle birlikte konuyu anlatsanız daha sağlıklı olmaz mı ? Pedagog sizin nasıl iletişime geçmeniz konusunda da yol gösterir diye düşünüyorum..
12 yaşındaki evladınız her ne kadar durumun farkında olsa da, onun da bu durumdan en iyi şekilde çıkması için destek iyi olabilir.. Tekrar Allah yardımcınız olsun 🙏🏻

Babasi evi terk ettiginde oglum da 7 yasindaydi. Ben de ilk bir hafta soyleyememistim. Bugun baban eve gec gelecek diyordum. Sabah babasini aradiginda sen uyurken geldi, sabah da erkenden ise gitti. Ancak bir sure sonra oglumu uyutamaz oldum. Babam gelmedrn uyumuyacagim demeye basladi. Baktim ki daha fazla bu yalana devam edemeyecegim gercegi soyledim. Sonra da oglumu pedagoga goturdum. Merak etmeyin ilk zamanlar anlamakta zorlansalar bile sonra bu durumu kabulleniyorlar. Benim bosanma travmalarim oglumunkinden daha uzun surdu. Bir de baba evi terk etse de cocukla gorusmeli. Ilk terk ettiginde oglumun babasi da bir sure oglunu gormeye gelnemisti ama sonra ben arayip ogluyla gorusmesi gerektigini soyledim. Hafta sonlarini ogluyla geciriyordu. Bir de okul cikislari ya da oglen yemek arasinda okuluna gidiyordu.
Gecmis olsun size de..
Baba geliyor elinden geldigince..
Haftasonu geliyor ariyor hep..
Ben de yalan soyledim ama once bir rehber ogretmem ile gorussun istiyorum sonra aciklarim yavas yavas:(:(

Allah yardımcınız olsun. Pedagog desteği almak doğru bir adım olabilir şu aşamada.
Bir de siz tek başınıza değil, eşinizle birlikte konuyu anlatsanız daha sağlıklı olmaz mı ? Pedagog sizin nasıl iletişime geçmeniz konusunda da yol gösterir diye düşünüyorum..
12 yaşındaki evladınız her ne kadar durumun farkında olsa da, onun da bu durumdan en iyi şekilde çıkması için destek iyi olabilir.. Tekrar Allah yardımcınız olsun 🙏🏻
Amin insallah...
Pedagog fikri aklimda babaya sorsam sacmalik dicek ama ben elimden geldigince en az hasarla atlatmalarini saglamak istiyorum:(

Konuyu takipteyim...ben de bu süreçleri yaşayacak biri olarak burda yazılan her görüş değerli , özellikle bu süreçleri yaşayanlardan bizzat okumak iyi olacaktır ..

Konu sahibi sizin için ve evlatlarımız için en hayırlısı olsun sevgiler 🙏

Amin insallah...
Pedagog fikri aklimda babaya sorsam sacmalik dicek ama ben elimden geldigince en az hasarla atlatmalarini saglamak istiyorum:KK43:
İnşallah en az hasarla atlatacaklarına inanıyorum 🙏🏻
Babaları öyle dese dahi siz kararınızdan vazgeçmeyin. Siz bilinçli olduğunuz sürece, bu dönem görece daha kolay olacaktır. Pedagog desteği çok önemi, siz de biliyorsunuz zaten.
Bir de şahsi üzüntünüz mutlaka olacaktır, boşanma psikolojisi.. Ancak siz mutlu olduğunuz sürece çocuklarınız da çok mutlu olacak emin olun. Mutlu bir çocuk, mutlu bir evden çıkar ancak. Bu söze çok inanıyorum. Siz evinizi mutlu kılın ki, çocuklarınız da mutlu olsun.
Tüm kalbimle dua ediyorum, inşallah bundan sonra hayatınızda her şey çok güzel olur 🙏🏻

Merhaba..

Evet başlıktan anlaşılacağı üzere malum boşanma durumundayız..
Eşim (!) 11 gün evvel evi terk etti, yani ben gitmesini söyledim çünkü kabul edilemez bir hata yapmıştı.
Bunun üzerine 7 yaşındaki oğluma; ki kendisi baba ile yatan bir çocuktu, babannesinin hasta olduğunu ve babasının birsüre ona bakmak için yanında kalacağını söyledim.
Kızım 12 yaşında ve zaten konuya hakim,
Eski eşim çocukların yanında maalesef bangır bangır "boşanıcam" nidaları attığı için..
Neyse; kızım bu boşanmayı haklı bile buluyor ama oğlum.....
Bugün çantasını makineneye atarken tesadüfen not defterine baktım ve bir yazısına denk geldim..

"Dun aksam babam beni ziyarete gelmisti.babannem hasta oldugu icin bir sure onda kalacakmis ve ben oyuzden cok uzu-.."

Üzüldüm yazacakmıs yazamamış...
Bana hiç anlatmıyor..:KK43:
Öğretmeni durumdan haberdar , rehber öğretmenle iletişime geçirecek bizi ama nasıl , ne şekilde anlatmak gerekir bu çocuğa? Ne şekilde doğru anlatırız? Bu süreç nasıl işler sancısız?
hakkinizda hayirlisi olsun.
nette çocuğa nasil aciklanmali uzerine videolar var. fikir olması icin bakabilirsiniz..

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah . Evet üzücü bir durum ama çocuğunuz normal bir çocuksa ki öyle anladığım kadarıyla büyük bir sorun olmadan geçersiniz bu dönemden. Benim 8 yaşında oğlum var otizmli ve otizmde rutinler takıntılar çok çok fazladır değiştirmek imkansız gibi bir şeydir pedegogla bile kolay atlatılamaz bu yüzden şanslınız siz . Ben babası Eve trafikten vs geç geldiği zaman bile çok büyük krizlerle uğraşıyorum ve boşanma konusunda adım atmak (maddi sebepler düzelse bile )çok zor benim için . Sizin böyle bir sorununuz yok daha rahat aşarsınız

Çocuklar çok güçlü, inan. Benim teyzemin eşi vefat etmişti, çocuklar çok küçüktü. Bir gün büyüğün ağzından '' Benim babam ölmüş. '' lafı duyduk. O kadar normal söyledi ki. 😐 İçimiz sıyrıldı, çocuk oynamaya devam etti. Teyzem anlatmış en sonunda. Çocuğa '' Babanız başka yere çalışmaya gitti. '' diyordu o güne kadar. Çocuk fena tepki vermemiş nedense. Böyle hikayelerde hep aklıma gelir, anlatmak sana nasip oldu. Seninkilerin babası henüz hayatta, inan çok daha kolay olacak. Yeter ki çocukları aranızda savaş ekipmanı yapmayın.

Konuyu takipteyim...ben de bu süreçleri yaşayacak biri olarak burda yazılan her görüş değerli , özellikle bu süreçleri yaşayanlardan bizzat okumak iyi olacaktır ..

Konu sahibi sizin için ve evlatlarımız için en hayırlısı olsun sevgiler 🙏
Cok tesekkur ederim amin🤲

İnşallah en az hasarla atlatacaklarına inanıyorum 🙏🏻
Babaları öyle dese dahi siz kararınızdan vazgeçmeyin. Siz bilinçli olduğunuz sürece, bu dönem görece daha kolay olacaktır. Pedagog desteği çok önemi, siz de biliyorsunuz zaten.
Bir de şahsi üzüntünüz mutlaka olacaktır, boşanma psikolojisi.. Ancak siz mutlu olduğunuz sürece çocuklarınız da çok mutlu olacak emin olun. Mutlu bir çocuk, mutlu bir evden çıkar ancak. Bu söze çok inanıyorum. Siz evinizi mutlu kılın ki, çocuklarınız da mutlu olsun.
Tüm kalbimle dua ediyorum, inşallah bundan sonra hayatınızda her şey çok güzel olur 🙏🏻
Allah razi olsun..
Ben huzurlu olacagim orasi kesin..
Mutlu olacagim insallah onlar da iyi olur tek temennim bu.onlar üzülmesin, dara dusmesin diye elimden geleni yaomaya hazırım

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah . Evet üzücü bir durum ama çocuğunuz normal bir çocuksa ki öyle anladığım kadarıyla büyük bir sorun olmadan geçersiniz bu dönemden. Benim 8 yaşında oğlum var otizmli ve otizmde rutinler takıntılar çok çok fazladır değiştirmek imkansız gibi bir şeydir pedegogla bile kolay atlatılamaz bu yüzden şanslınız siz . Ben babası Eve trafikten vs geç geldiği zaman bile çok büyük krizlerle uğraşıyorum ve boşanma konusunda adım atmak (maddi sebepler düzelse bile )çok zor benim için . Sizin böyle bir sorununuz yok daha rahat aşarsınız
Allah cocugunuzu size bagislasin🤲

Çocuklar çok güçlü, inan. Benim teyzemin eşi vefat etmişti, çocuklar çok küçüktü. Bir gün büyüğün ağzından '' Benim babam ölmüş. '' lafı duyduk. O kadar normal söyledi ki. 😐 İçimiz sıyrıldı, çocuk oynamaya devam etti. Teyzem anlatmış en sonunda. Çocuğa '' Babanız başka yere çalışmaya gitti. '' diyordu o güne kadar. Çocuk fena tepki vermemiş nedense. Böyle hikayelerde hep aklıma gelir, anlatmak sana nasip oldu. Seninkilerin babası henüz hayatta, inan çok daha kolay olacak. Yeter ki çocukları aranızda savaş ekipmanı yapmayın.
Cok uzuldum be katip:(:(
Insallah benim minigim de gucludur..
Okadar hassas bir cocuk ki inan babasinin tam zitti..
Duygusaldir, sevecendir.. icine atar.. hemen kirilir.. umuyorum ki bu olayda guclu olsun:( yoksa kaldiramam bak inan zor donemden geciyorum , bildigin gibi degil..

Cok uzuldum be katip:KK43::KK43:
Duygusaldir, sevecendir.. icine atar.. hemen kirilir.. umuyorum ki bu olayda guclu olsun:KK43: yoksa kaldiramam bak inan zor donemden geciyorum , bildigin gibi degil..
Endişelenme, pedagog eşliğinde atlatır.

Ne olursa olsun yalan söylemeyin ya da yalanı uzatmayın. Oyalanmak yetişkinleri bile yıpratan birşey.
Babasının artık başka bir evde yaşayacağını, iki evi olacağını, ikisinde de oyuncakları olacağını, babasıyla iletişim halinde olacağınızı, istediği zaman görebileceğini, sadece farklı evlerde yaşayacağınızı anlatın.
Anlatırken mimikleriniz, tavırlarınız kaygılı olmasın. Elbette bu sürecin sancısız geçmesi mümkün değil ama siz dik durduğunuz müddetçe korkulacak birşey yok, güvendeyim diye düşünecektir yavrunuz.
Allah yardımcınız olsun.

Benim bir arkdasim pedagogtan yardim alarak tamamlamisti bosanma surecini. Cocuk 5 yadindaydi. Once Anne baba cocukla konusup babanin yeni evi oldugunu anlatip cocuga babasinin yeni evinde bir oda hazirladilar. Sonra cocuga odasindaki oyuncaklarinin bir kismini secip babasinin evindeki odasina koymasini soulediler ayni dongu mutfakta kiyafette surdu. Cocuk icin cidden rahat oldu bosanma sureci, gayet net anladi ve sakin kaldi. Tabi sizde yas biraz daha buyuk bu ama pedagogla beraber ilerlersenz hic sikinti olmaz. Hakkinizda hayirlisi olsun

Benim eşimin anne ve babası eşim 3 yaşındayken boşanmış. Onları beraber hatırlamıyorum diyor. Babası sonra evlenmiş. İletişimler kopmuş. Baba figüründen eksik, sevgisiz, güvensiz bir biçimde büyümüş. Kayınvalidem zaten çok despot bir kadındı. Eşim evliliğimizin ilk başlarında aile hayatına adapte olmakta inanılmaz zorlandı.
nacizane tavsiyem eski eşinle aranda ne geçerse geçsin bunu çocuklara yansıtma, onun hakkında olumsuz konuşma ve mümkün olduğu kadar babalarıyla vakit geçirsinler.
Kızın bazı şeyleri anlayabilecek yaşta, oğlunda zamanla inşAllah alışır. Pedagog eşliğinde anlatmak daha mantıklı gibi.
hakkında hayırlısı olsun. 🤲🏻🙏🏻

Cok uzuldum be katip:KK43::KK43:
Duygusaldir, sevecendir.. icine atar.. hemen kirilir.. umuyorum ki bu olayda guclu olsun:KK43: yoksa kaldiramam bak inan zor donemden geciyorum , bildigin gibi degil..
çocukken bunları yaşamış bir kadın olarak size bol bol güç diliyorum şimdi zor geliyor herşey ama bitince ve aradan zaman geçince herşey şimdikinden kat kat güzel olacak.en önemli şey çocuklarınız gerisi boşş

Çok geçmiş olsun.Çocuklar henüz küçükler eğer babayla görüşmelerinde bir düzen oturtursaniz yeni yaşamlarına daha kolay adapte olabilirler.Bosanma kararını babalarıyla birlikte açıklamanız daha iyi olur bence.Cocuklarin sorumluluğu sadece size ait değil.Babalariyla artık ayrı evlerde yaşayacağınızı,bu evde yalnızca üçünüzün olacağını ama ayrilsanizda onların anne babası olarak kalacağınızı,babalarıyla artık eş değil ama iyi birer arkadaş olacağınızı,onlari her zaman seveceğinizi söyleyerek korkularini azaltabilirsiniz.Ve boşanma sonrası eğer imkanınız varsa çocuklarla birlikte sizinde bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim.Anne mutlu olmalı ki çocukları da mutlu olsun.Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim 🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X