Boşanma eylemi çocuğa nasıl anlatılır:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında oğlunuz güzelce anlatırsanız herşeyi algılayabilecek bir yaşta.
Muhtemelen evin küçüğü olduğu için gözünüze çok küçük geliyor.
Bu arada "kızım seviniyor" diyorsunuz ama iş ciddiye binince asıl travmayı onun yaşaması ihtimalini de gözden kaçırmayın. Ergenlik çağında neticede. Bence o da destek alırsa iyi olur.
Kizimla gece konustum.
Bana anlatabilirsun eger uzuluyorsan vs bu konudaki hislerin ne dedim.
Ne uzulmesu aksine ben mutluyum anne dedi.
O olsa simsi bizi mutsuz eder, huzursuz ederdi sana neler yapti dedi.asla uzgun degilim aksine mutluyum dedi..cok ciddiydi.. ama gerek gorursem onu da mutlaka pedagoga gotururum.

Eşinizin inanmasına gerek yok, ona ihtiyacınız da yok. Siz bir uzmana mutlaka danışın, doğru olanı yapın. Çocuklarınızı siz koruyacaksınız, gerekirse babalarından bile....
Benim eşim mükemmel bir babadır, sanki baba ben anne odur siz anlayın o derece.....ama oğlumun gözünden anlarım derdini ne hissettiğini babasının ruhu duymaz.
Ben olsam çocuğa son bir anı bırakırdım. Yani boşanacağınızı akşam yemeğinde söyleyip son bir kez babasıyla o evde uyumasına izin verebilirsiniz. En son ne zaman aileydik soruları aklından geçecek büyüyünce, ona doğup büyüdüğü alışkın olduğu düzene veda etme imkanı tanıyın bence. Dediğim gibi siz en doğru kararı verirsiniz
Ben arkasinda dururm elbette..
Kizim hiperaktivitesi vardi bana zulum oldu babasi asla destek olmasi hem calisip hem ben ilgilendim bazen 2 saatlik uyku ile yollarda hirpalanip ise giderdim sirf hastaneye gotureyim diye. Psikolojik şiddeti de cabasi.. bosa para harciosun, salaksin, ne psikologu vs vs vs
Şimdi yine karsimda. Arkamda degil.
Cok mu kulturlu oluosun bole pedagog, psikolog lafi edince dedi. Cocuga aciklamayi israrla reddetti.

Kizim hiperaktivitesi vardi bana zulum oldu babasi asla destek olmasi hem calisip hem ben ilgilendim bazen 2 saatlik uyku ile yollarda hirpalanip ise giderdim sirf hastaneye gotureyim diye. Psikolojik şiddeti de cabasi.. bosa para harciosun, salaksin, ne psikologu vs vs vs
Cok mu kulturlu oluosun bole pedagog, psikolog lafi edince dedi. Cocuga aciklamayi israrla reddetti.
Sizden hala ümidi kesmedi sanırım o yüzden açıklamaya yanaşmıyor

Cok uzuldum:KK43::KK43:
Merhametiniz odullendirilsin insallah..
Cunku dunyada bukadar iyi kalpli insan az kaldi.
Ben onlar icin yasamak istiyorum artik.
Yeteri kadar cektim diyorum onlarla mutlu olalim.
Asla yapamadigimiz seyleri yapalim.
Herkes icin normal ama benim icin imkansiz olan yani..
Cocuklarimla gezmek, piknige alisverise gitmek gibi. Hatta memeleketlerime goturmek istiyorum onlari... hic koy gormediler.. hayatim onlara odakli olacak insallah..
İnşaallah herşey Ümit ettiğinizden de güzel olur evlatlarınız ve sizin için.
Ben çok zor zamanlar geçirdim. Evladıma destek olacam, ona yardım edecem, onu iyileştirecem diye çok çabaladım, baktım ki onunla uğraşmak bana güç veriyor aslında, ona faydalı olduğumu gördüm o küçücük yürek bana destek oldu farkında olmadan. Evlatlar annelerinin yaralarını hiç farkında olmadan sarıyor nefes almaları bile yetiyor yaşamamız için.
evlatlarınıza çok iyi geleceğinize eminim, onlar da size iyi gelecek. Her zorlukta, her bunaldığınızda, her gözünüz dolduğunda sarılıp koklayın onları bakın nasıl dimdik duracaksınız. En iyi psikolog en kuvvetli ilaç en iyi ana-babadan bile etkili o küçücük kalpler.
inanır mısınız bilmem ama ben bazen birşeyler hissederim.
Mesela bir yakınımın düğününe gittim, damadın adını bile bilmiyordum, ilk kez gelin-damat pasta keserken gördüm, gayriihtiyari bu herif bu kızı döver dedim, içime doğdu, bir ay sonra şiddet sebebiyle boşandıklarını öğrendim.
Mesela babamlar öndeki arabada gidiyor ben arkadaki arabada, babamlar virajdan döndü görüş alanımdan çıktı, istemsizce yanımdakinin kolunu sıkıp morartmışım babama birşey oldu dedim, öyle hissettim. Biz de virajı döndük, babamların arabası yoldan çıkmış kaza yapmışlar babamın kalbi sıkışınca.
Böyle çok örnek var daha uzatmayayım, sizin için çok olumlu hissettim bu mesajınızı okurken.

İnşaallah herşey Ümit ettiğinizden de güzel olur evlatlarınız ve sizin için.
Ben çok zor zamanlar geçirdim. Evladıma destek olacam, ona yardım edecem, onu iyileştirecem diye çok çabaladım, baktım ki onunla uğraşmak bana güç veriyor aslında, ona faydalı olduğumu gördüm o küçücük yürek bana destek oldu farkında olmadan. Evlatlar annelerinin yaralarını hiç farkında olmadan sarıyor nefes almaları bile yetiyor yaşamamız için.
evlatlarınıza çok iyi geleceğinize eminim, onlar da size iyi gelecek. Her zorlukta, her bunaldığınızda, her gözünüz dolduğunda sarılıp koklayın onları bakın nasıl dimdik duracaksınız. En iyi psikolog en kuvvetli ilaç en iyi ana-babadan bile etkili o küçücük kalpler.
inanır mısınız bilmem ama ben bazen birşeyler hissederim.
Mesela bir yakınımın düğününe gittim, damadın adını bile bilmiyordum, ilk kez gelin-damat pasta keserken gördüm, gayriihtiyari bu herif bu kızı döver dedim, içime doğdu, bir ay sonra şiddet sebebiyle boşandıklarını öğrendim.
Mesela babamlar öndeki arabada gidiyor ben arkadaki arabada, babamlar virajdan döndü görüş alanımdan çıktı, istemsizce yanımdakinin kolunu sıkıp morartmışım babama birşey oldu dedim, öyle hissettim. Biz de virajı döndük, babamların arabası yoldan çıkmış kaza yapmışlar babamın kalbi sıkışınca.
Böyle çok örnek var daha uzatmayayım, sizin için çok olumlu hissettim bu mesajınızı okurken.
Cok tesekkur ederim♥️ ben de oyleydim ama is kendine gelince insan hissedemiyor birsey tikanip kaliyor.. insallah hissettiginiz gibi olur🤲🤲
Umuda sarilip geciriyorum gunlerimi, kotu dusunursem bogulacak gibi oluyorum. Iyi dusunup iyiyi cekmek istiyorum hayatima..

Gerçekten o kadar güzel yazmışsın ki. Boşanınca yularından boşanmış hayvan oluyorlar cidden. Eşimle bosandigimizda telefonla kızını aramaya bile vakti yoktu bekar hayatı yaşamaktan. Hep kadınlar çekiyor malesef.
Sonradan baba olduklarinin farkina varip gormeye geliyor kimileri. Kimileri de umursamiyor.
Kizinizla cok mutlu olmanizi dilerim. Yuklerinizden kurtulmussunuz, gerisini bosverin.

Cok gecmis olsun. Yasadigim icin hissettiklerinizi anliyorum. Ne zaman isterseniz yazin, elimden geldigince yardim ederim. Konunuzu okuyunca 8 sene oncesi geldi aklima. Yeniden yasadim biran o gunleri. 7 yasinda idi oglum. Ilkokul ikinci sinifin subat tatili bitmis, ikinci donem dersleri baslayali bir hafta olmustu gittiginde. Oglum su an 15 yasinda. Ama sizin konuyu okuyunca sanki daha dun gibi geldi biran. Oglumun evde oda oda babasini arayisi, otoparkta babam geldi mi diye arabasini arayisi... tekrar yasadim herseyi. Ben ilk hafta yalan soylesem de sonra gercegi soyledim. Ogluma aciklama yukunu de benim uzerime birakti babasi. Baban gitti oglum dedim. Neden dedi, kavga da etmediniz ki dedi. Ben de inan ben de bilmiyorum dedim. Bizim kavga falan olmadan bir aksam oglumu uyuttuktan sonra mutsuzum dusunecegim diyerek gitmesiyle basladi hersey. Sebebini ben de bilmezken meger herseyin coktan planlanmis oldugunu bosanirken ogrendim ben. Dolayisiyle oglumun neden gitti sorusuna cevap veremedim hic, o da vermemis oglumun soyledigine gore. Ve sonra bitti zaten.
Merak etmeyin cocuklar daha kolay toparlaniyor. Ne kadar zor bir donem oldugunu biliyorum. Ama birsekilde geciyor ya da alisiyiruz belki de. Cok cok gecmis olsun. Evlatlarinizla cok mutlu olmanizi dilerim.
Oğlunuzun psikolojisi şuan ne durumda bende boşandım oğlum şuan 5 yaşında boşanmayı falan ben açıklamak durumunda kaldım sizin gibi çünkü babası hiçbi şekilde açıklama yapmadı neden boşandığımıza dair bende pek bişey bilmiyorum herşey iyi giderken bir anda boşanmak istedi oğlum daha okula gitmiyor okula başlayınca arkadaşları babasından bahsederse falan ne durumda olur diye düşünmeden edemiyorum kendini eksik hisseder mi hayata yenikmi başlaycak bu çocuklar ileride neler bekliyo bizi çok merak ediyorum

Kolaylıklar diliyorum canım inşallah bu süreci güzelce atlatirsiniz ☹️

Pedagog diye bir meslek kalmadi artik diye biliyorum. En son mezunlar yillar once verilmis ve bolum kapatilmis. Cocuk psikologu ya da psikiyatristine gitmeniz lazim.

Oğlunuzun psikolojisi şuan ne durumda bende boşandım oğlum şuan 5 yaşında boşanmayı falan ben açıklamak durumunda kaldım sizin gibi çünkü babası hiçbi şekilde açıklama yapmadı neden boşandığımıza dair bende pek bişey bilmiyorum herşey iyi giderken bir anda boşanmak istedi oğlum daha okula gitmiyor okula başlayınca arkadaşları babasından bahsederse falan ne durumda olur diye düşünmeden edemiyorum kendini eksik hisseder mi hayata yenikmi başlaycak bu çocuklar ileride neler bekliyo bizi çok merak ediyorum
Aslinda hersey size bagli. Siz guclu olursaniz, mutlu olursaniz cocuk da ezik hissetmiyor kendisini. Cocuga boynu bukuk kaldi gibi davranirsaniz ya da hissettirirseniz cocuk baba eksikligini hisseder diye dusunuyorum. Ben babasi gitti diye oglumu gereksiz yere hic simartmadim. Ona eskisinden farkli davranmadim. Sevgimi hep hissetti ama sirf bosandik diye her istegini yapip onun bu eksikligini oyle kapatmaya calismadim. Aslinda bosanmayi bir bitis olarak gormedim ben hic, hep yeni bir baslangic diye dusundum.
Bir de artik o kadar cok bosanan var ki, ben oglumun okul hayatinda baba eksikligi yasadigini gormedim. Baba eksikligini de hissettirmedim ama. Mesela mangal da yaktim oglum icin. Beraber piknik de yaptik. Ikimiz tatile de gittik beraber. Veli toplantilarina tek basima gittim babasi toplantida yok diye sorun etmedim.
Babasiyla gorusuyorlar zaten. Toplumda babasiz cocuk buyuten kadina artik daha cok saygi duyuluyor, en azindan benim cevrem oyle. Siz nasil hissederseniz cocuk bunu bir sekilde algiliyor. Benim evet bosanma travmam biraz uzun surdu ama kendime geldigimde yuklerimden kurtulmus gibiydim. Ozgurlugun guzelligini yasayinca oglum da sanirim bunu hissetti.
Bu sene sehirler arasi seyahat kısıtlaninca pek babasiyla yuz yuze gorusemedi. Canli dersler bitince eylule kadar babanda kal istersen dedim gecen. Yok hayir dedi.

Kizin duydu mu babanin onu degil erkek kardesi istedigini, kendisini istemedigini, hakkinda soyledigi ergen vs gibi seyleri?

Kizin duydu mu babanin onu degil erkek kardesi istedigini, kendisini istemedigini, hakkinda soyledigi ergen vs gibi seyleri?
Kizim duymadi ama anliyor biliyor bunlari kabullenmiş durumda.. ben onu istemiyorum asil , gitsin bu evden diyordu zamaninda.. onu herseyden koruyan, herseyiyle savasan benim.. bunun farkinda zaten bana cok takintili kizim.. baba ile hicbir hukuku yoktu pek..

Kizim duymadi ama anliyor biliyor bunlari kabullenmiş durumda.. ben onu istemiyorum asil , gitsin bu evden diyordu zamaninda.. onu herseyden koruyan, herseyiyle savasan benim.. bunun farkinda zaten bsns cok takintili kizim.. baba ile hicbir hukuku yoktu pek..
Dilerim cok mutlu olursun cocuklarinla, sen guclu durdukca,her seyin yoluna girecegini bilecek onlarda. Uzulme sen de, ben de bosanmis anne baba cocuguyum, her sey geciyo, unutuluyo

Dilerim cok mutlu olursun cocuklarinla, sen guclu durdukca,her seyin yoluna girecegini bilecek onlarda. Uzulme sen de, ben de bosanmis anne baba cocuguyum, her sey geciyo, unutuluyo
Amin insallah
Inan oyle istiyorum ki bunu..
Artik annelerinin hep mutlu oldugunu gorup onlar da mutlu olsunlar.. beraber gulelim, gezelim, eglenelim... 'yasayalim'

Amin insallah
Inan oyle istiyorum ki bunu..
Artik annelerinin hep mutlu oldugunu gorup onlar da mutlu olsunlar.. beraber gulelim, gezelim, eglenelim... 'yasayalim'
Hepsi olucak, simdi inanmasi cok guc geliyo belki, ama zaman oyle bi alip goturuyo ki baska bi hayata insani, kendin bile inanamiyosun, 1 sene sonra hersey yoluna, rayina girdiginde, yeni bi duzene alistiginda bu endiselerin kalmiycak hic, ❤❤

Allah yardımcınız olsun inşallah bu süreci kolaylıkla geçirin canım..
Hakkınızda hayırlısı böyleymiş..
Bundan sonraki hayatın evlatların ile birlikte mutlu huzurlu geçsin inşallah.🤲

Ya tabii tek derdimiz ağzımızda değişik kelimelerle laf yapıp kültürlü olduğumuzu göstermek. Cocuk kimin umrunda.
Bilmiyon bari bilmediğini belli etme, bi sey diyecegim olmayacak şimdi Allah Allah ya.
Sen bilinçli, akıllı ve güçlüsün canım cok şükür. Allah cocuklarinla ve sevdiklerinle hayırlı gelecek versin sana, mutlu olmani dilerim ❤️

Merhaba..

Evet başlıktan anlaşılacağı üzere malum boşanma durumundayız..
Eşim (!) 11 gün evvel evi terk etti, yani ben gitmesini söyledim çünkü kabul edilemez bir hata yapmıştı.
Bunun üzerine 7 yaşındaki oğluma; ki kendisi baba ile yatan bir çocuktu, babannesinin hasta olduğunu ve babasının birsüre ona bakmak için yanında kalacağını söyledim.
Kızım 12 yaşında ve zaten konuya hakim,
Eski eşim çocukların yanında maalesef bangır bangır "boşanıcam" nidaları attığı için..
Neyse; kızım bu boşanmayı haklı bile buluyor ama oğlum.....
Bugün çantasını makineneye atarken tesadüfen not defterine baktım ve bir yazısına denk geldim..

"Dun aksam babam beni ziyarete gelmisti.babannem hasta oldugu icin bir sure onda kalacakmis ve ben oyuzden cok uzu-.."

Üzüldüm yazacakmıs yazamamış...
Bana hiç anlatmıyor..:KK43:
Öğretmeni durumdan haberdar , rehber öğretmenle iletişime geçirecek bizi ama nasıl , ne şekilde anlatmak gerekir bu çocuğa? Ne şekilde doğru anlatırız? Bu süreç nasıl işler sancısız?
çocuklar da hayata devam etme iç güdüsü daha fazla bu nedenle çok fazla telaşa kapılıp dünyanın sonu gibi davranmayın. Üzülür ama insan oğlu hayattta hep mutlu olamaz değil mi. ama çocugunuza yalan söylemeniz ve olmayan bir şeye inandırmanızı doğru bulmadım. daha yumuşak bir şekilde babasıının halen onun babası olduğunu fakat artık anlaşamadığınız için aynı evde kalmanızın imkansız olduğunu söylemeniz daha doğru olur du .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X