Boşanma eylemi çocuğa nasıl anlatılır:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anneyi bırakıp niye babaanne ile yaşasın ki. Eski eş bile pişman olur pis anne evine döndüğüne ama umarım sürünür. Böyle adamlar mutsuzluk içinde boğulsun istiyor insan.
Iste en sasirdigim da o..
Neden senle yasamak istesin.
Istifci annenle.. pis bir evde.. uygunsuz kosullarda.. ustelik hala anne bebegi bir cocuk iken anneden kopup neden sana gelsin?

Çocuk birşeyleri ne kadar Ümit ederse yıkılması da okadar büyük olacaktır.
Babaannesinin iyileşip babasının evine dönmesini bekliyor, biran önce artık bunun olmayacağını bilmeli.
Her gece acaba babaannem yarın iyileşir mi diye düşünüyor, çok zor durumdasınız ama çocuğun durumu daha zor, vakit kaybetmeden pedagoga gidin
Haklisiniz o acidan dusunmedim hic:(:(

Haklisiniz o acidan dusunmedim hic:KK43::KK43:
İçim parçalandı çocuklara
Sizin durumunuz çok zor ama ben çocukları düşününce daha çok üzülüyorum
Yengem ve abim boşandı yıllar önce, ufacık iki yavru arada..... çok göz yaşı döküldü, o dönemden bize çok acı miraslar kaldı. Abim buldu bir kadın evlendi, yengem buldu bir adam evlendi, iki yaralı yavruya oldu ne olduysa
Yanlış anlaşılmaktan korktuğum için rahat yazamıyorum. Öyle gerekiyor ki boşanıyorsunuz, hakkınızda en hayırlısı olsun.
Yengeme hep çocuklarını düşün sen mutlu olmadığın için boşandın mutlu olabilirsin asıl zor olan çocukların durumu derdim. Haklı da çıktım. Kendinizi yok sayın demiyorum asla ama önceliği çocuklarınıza verirseniz hem kendi derdinizden uzaklaşmış olursunuz hem çocuklarınızı daha kolay adapte edersiniz.
Bir daha aynı sofrada yemek yiyemecek aynı yatakta uyuyamayacakları bir babayı durumu bilmeden beklemek çocuğa zarar verir. Babanla sorunlarımız var, babaannenin hastalığı denk geldi ayrı kalmak bize iyi gelecek, bundan sonraki hayatımızı babanla planlayıp size bilgi verecez gibi bir cümle pedagogla konuşana doğru bir yol çizene kadar çocuğun çok ümitlenmemesi kendini bir şeylere hazırlaması için iyi olabilir.
Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız, en doğru kararı siz verirsiniz, ben yalnızca yardımcı olmak isterim

Yengem ve abim boşandı yıllar önce, ufacık iki yavru arada..... çok göz yaşı döküldü, o dönemden bize çok acı miraslar kaldı. Abim buldu bir kadın evlendi, yengem buldu bir adam evlendi, iki yaralı yavruya oldu ne olduysa
Yanlış anlaşılmaktan korktuğum için rahat yazamıyorum. Öyle gerekiyor ki boşanıyorsunuz, hakkınızda en hayırlısı olsun.
Yengeme hep çocuklarını düşün sen mutlu olmadığın için boşandın mutlu olabilirsin asıl zor olan çocukların durumu derdim. Haklı da çıktım. Kendinizi yok sayın demiyorum asla ama önceliği çocuklarınıza verirseniz hem kendi derdinizden uzaklaşmış olursunuz hem çocuklarınızı daha kolay adapte edersiniz.
Bir daha aynı sofrada yemek yiyemecek aynı yatakta uyuyamayacakları bir babayı durumu bilmeden beklemek çocuğa zarar verir. Babanla sorunlarımız var, babaannenin hastalığı denk geldi ayrı kalmak bize iyi gelecek, bundan sonraki hayatımızı babanla planlayıp size bilgi verecez gibi bir cümle pedagogla konuşana doğru bir yol çizene kadar çocuğun çok ümitlenmemesi kendini bir şeylere hazırlaması için iyi olabilir.
Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız, en doğru kararı siz verirsiniz, ben yalnızca yardımcı olmak isterim
Noldu? Yeni eşi çocuklara kötü filan mı davranıyor?
Benim eşimde de aynı sofrada yemek yememek çok travma olmuş. Biz evlendik. İlk bayramımızda Ailecek sofraya oturduk. Babam, annem, kardeşlerim, eniştelerim, onların çocukları. Eşim o gün o kadar gerildi ki. Çünkü 38 yaşına kadar hiç öyle bir ortamda olmamış. Zamanla alıştı ama.

Şimdi konustum
Cok zor bir adam esim.
Uzakta bir ise girdim sadece pazar gelebiliyorum derim cocuga simdi hemen soyleme diyor..
Hatta oazar gunleri gelip onla yatayim falan sacmaliyor ben seni birdaha bu evde yatirmam dedigim halde ki beni cok uzdu.. bunu yapamam..
Cocuk Gelsin burda kalsin ozaman diyor ama o ev uygun degil cocugun kalmasina..
Neden bukadar yatmaya taktin gozunu kapayip acacak , sabahtan aksama kaliteli vakit geçirin o en iyisi dedim..
Psikolog ve pedagoga inanmayan bir adam esim ve bu surec bizi cok zorlayacak:(:(

Benim eşimde de aynı sofrada yemek yememek çok travma olmuş. Biz evlendik. İlk bayramımızda Ailecek sofraya oturduk. Babam, annem, kardeşlerim, eniştelerim, onların çocukları. Eşim o gün o kadar gerildi ki. Çünkü 38 yaşına kadar hiç öyle bir ortamda olmamış. Zamanla alıştı ama.

İlk babam üzüntüden ve abimin yaptıklarından dolayı beyin travması geçirdi
Abim 10 yıl ailemizden hiç kimseyle görüşmedi, eşini evlatlarını babasını bacısını terketti
Maddi-manevi babalık yapmadı
Yaz tatillerinde yeğenlerim bende kalırdı, sabaha kadar ağlarlardı koynumda, üzüntüden çok hasta oldular
Abimin şimdiki eşi çocukları bildiğin hizmetçi gibi kullandı yıllarca. Sözlü ve psikolojik şiddet uyguladı yıllarca ve bu baba müsvettesi evlatlarına bir gün bile sahip çıkmadı
Yengem ikinci eşinden de ayrıldı
Şimdi çocuklarıyla mutlu bir hayatı var ama çocuklarda açtıkları yaralar hiç kapanmadı
Küçükken en büyük hayalleri anne-baba-çocuklar aynı sofrada yemek yemek, eskisi gibi anne babanın arasında uyumaktı
Ana kendi derdinde baba zeküsefasında yıllar geçti. Hala yeğenlerim aklıma gelince oturur ağlarım.

Abim 10 yıl ailemizden hiç kimseyle görüşmedi, eşini evlatlarını babasını bacısını terketti
Yaz tatillerinde yeğenlerim bende kalırdı, sabaha kadar ağlarlardı koynumda, üzüntüden çok hasta oldular
Abimin şimdiki eşi çocukları bildiğin hizmetçi gibi kullandı yıllarca. Sözlü ve psikolojik şiddet uyguladı yıllarca ve bu baba müsvettesi evlatlarına bir gün bile sahip çıkmadı
Şimdi çocuklarıyla mutlu bir hayatı var ama çocuklarda açtıkları yaralar hiç kapanmadı
Küçükken en büyük hayalleri anne-baba-çocuklar aynı sofrada yemek yemek, eskisi gibi anne babanın arasında uyumaktı
Ana kendi derdinde baba zeküsefasında yıllar geçti. Hala yeğenlerim aklıma gelince oturur ağlarım.
Desene olan bisekikde yine cocuklara oluyor:(

Şimdi konustum
Cok zor bir adam esim.
Uzakta bir ise girdim sadece pazar gelebiliyorum derim cocuga simdi hemen soyleme diyor..
Hatta oazar gunleri gelip onla yatayim falan sacmaliyor ben seni birdaha bu evde yatirmam dedigim halde ki beni cok uzdu.. bunu yapamam..
Cocuk Gelsin burda kalsin ozaman diyor ama o ev uygun degil cocugun kalmasina..
Neden bukadar yatmaya taktin gozunu kapayip acacak , sabahtan aksama kaliteli vakit geçirin o en iyisi dedim..
Psikolog ve pedagoga inanmayan bir adam esim ve bu surec bizi cok zorlayacak:KK43::KK43:
Eşinizin inanmasına gerek yok, ona ihtiyacınız da yok. Siz bir uzmana mutlaka danışın, doğru olanı yapın. Çocuklarınızı siz koruyacaksınız, gerekirse babalarından bile....
Benim eşim mükemmel bir babadır, sanki baba ben anne odur siz anlayın o derece.....ama oğlumun gözünden anlarım derdini ne hissettiğini babasının ruhu duymaz.
Ben olsam çocuğa son bir anı bırakırdım. Yani boşanacağınızı akşam yemeğinde söyleyip son bir kez babasıyla o evde uyumasına izin verebilirsiniz. En son ne zaman aileydik soruları aklından geçecek büyüyünce, ona doğup büyüdüğü alışkın olduğu düzene veda etme imkanı tanıyın bence. Dediğim gibi siz en doğru kararı verirsiniz

Cevabınız için teşekkür ederim. 🌺 bende üvey baba/üvey anne yüzünden mi diye düşünmüştüm.
İnşAllah yeğenlerinizde benim eşim gibi kaderlerini kırarlar. Benim eşim hiç sevgi görmediği halde son derece sevgi dolu bir insandır, hiç aile ortamı görmediği halde aile hasretiyle tutuşur. Şimdi ben 9 haftalık hamileyim. Eşim yaşayamadığım aile ortamını çocuğuma vereceğim diye heyecanlı. İnşAllah Allah utandırmaz vakıf olabiliriz.
Sizde bir hala olarak elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız. Ne kadar güzel be hassas bir kalbiniz var. Allah razı olsun. 🙏🏻 Bazı şeylerin önüne geçemiyoruz. Onların da sınavı böyleymiş.
athena athena konunu biraz dağıttık. Hakkını helal et. Senin eşinde dengesiz. Madem çocuklarını bu kadar düşünüyor, bu zamana kadar niye uyumlu olmamış. Beraber uyumak bilmiyorum bana iyi bir fikir gibi gelmedi. Oğlunun kafası karışacak. Sen yine profesyonel bir destek al.

Desene olan bisekikde yine cocuklara oluyor:KK43:
Oturmuş ekran karşısında ağlıyorum biliyor musun
Yeğenlerim benim evlatlarım gibi, oğlumdan tek farkları benim doğurmamış olmam.
Onlar için dünyayı yakardım ama elimden gelen sevgiyi ilgiyi vermek dışında onları anne ve babalarından korumaya çalışmak dışında birşey yapamadım. Keşke elimden gelen birşey olsaydı.
yengem de abimde bugün ayrıldıkları için pişman biliyor musun. Hala birbirlerine sevgi duydukları için asla değil, çocukları için pişmanlar. Dedim ya kadın aldı bir adam oturdu, adam aldı bir kadın oturdu, o yavruların hayatı ziyan oldu. Onlar ana-baba olmayı beceremedi. Bugün isteseler tekrar evlenirler ama o o yavruların çocukluğu bir daha geri gelmeyecek. Hiçbir şeyi de unutmayacaklar

Cevabınız için teşekkür ederim. 🌺 bende üvey baba/üvey anne yüzünden mi diye düşünmüştüm.
İnşAllah yeğenlerinizde benim eşim gibi kaderlerini kırarlar. Benim eşim hiç sevgi görmediği halde son derece sevgi dolu bir insandır, hiç aile ortamı görmediği halde aile hasretiyle tutuşur. Şimdi ben 9 haftalık hamileyim. Eşim yaşayamadığım aile ortamını çocuğuma vereceğim diye heyecanlı. İnşAllah Allah utandırmaz vakıf olabiliriz.
Sizde bir hala olarak elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız. Ne kadar güzel be hassas bir kalbiniz var. Allah razı olsun. 🙏🏻 Bazı şeylerin önüne geçemiyoruz. Onların da sınavı böyleymiş.
athena athena konunu biraz dağıttık. Hakkını helal et. Senin eşinde dengesiz. Madem çocuklarını bu kadar düşünüyor, bu zamana kadar niye uyumlu olmamış. Beraber uyumak bilmiyorum bana iyi bir fikir gibi gelmedi. Oğlunun kafası karışacak. Sen yine profesyonel bir destek al.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
eşiniz ne kadar şanslı sizin gibi anlayan ve seven bir eşi olduğu için.
İnşaallah hayal ettiğiniz hayatı doya doya yaşarsınız.
Evladınıza ne mutlu ki böyle ana babası var.
Sağlıkla alın kucağınıza İnşaallah

Evet durusma gunu tamamlansin oyle soyleyelim istiyorum aslında:KK43:
Babasinin kaldigi ev su an oglumun yasamasina musait degil..
Annesinin yanina tasindi ve annesinin evi maalesef daginik ve kirli sayilabilecek bir ev..
Esyalarini Oraya götürmemi veya orda kalmayi zaten stemez ..
Ama dediginiz gibi bir an once aciklamaliyiz:KK43:
Amin sagolu
Aslında oğlunuz güzelce anlatırsanız herşeyi algılayabilecek bir yaşta.
Muhtemelen evin küçüğü olduğu için gözünüze çok küçük geliyor.
Bu arada "kızım seviniyor" diyorsunuz ama iş ciddiye binince asıl travmayı onun yaşaması ihtimalini de gözden kaçırmayın. Ergenlik çağında neticede. Bence o da destek alırsa iyi olur.

Merhaba..

Evet başlıktan anlaşılacağı üzere malum boşanma durumundayız..
Eşim (!) 11 gün evvel evi terk etti, yani ben gitmesini söyledim çünkü kabul edilemez bir hata yapmıştı.
Bunun üzerine 7 yaşındaki oğluma; ki kendisi baba ile yatan bir çocuktu, babannesinin hasta olduğunu ve babasının birsüre ona bakmak için yanında kalacağını söyledim.
Kızım 12 yaşında ve zaten konuya hakim,
Eski eşim çocukların yanında maalesef bangır bangır "boşanıcam" nidaları attığı için..
Neyse; kızım bu boşanmayı haklı bile buluyor ama oğlum.....
Bugün çantasını makineneye atarken tesadüfen not defterine baktım ve bir yazısına denk geldim..

"Dun aksam babam beni ziyarete gelmisti.babannem hasta oldugu icin bir sure onda kalacakmis ve ben oyuzden cok uzu-.."

Üzüldüm yazacakmıs yazamamış...
Bana hiç anlatmıyor..:KK43:
Öğretmeni durumdan haberdar , rehber öğretmenle iletişime geçirecek bizi ama nasıl , ne şekilde anlatmak gerekir bu çocuğa? Ne şekilde doğru anlatırız? Bu süreç nasıl işler sancısız?
Çok geçmiş olsun oncelıkle .Gercı hastaya geçmiş olsun denır.Siz belkıde kurtulustasınız.Pedegog en saglıklısı bence .Çocukların maşallahı var şu anda .Babayla yatmak ıste bu yuzden kötü .Bu yuzden uzmanlar onermıyor .Ama hepsı gececek .

Ne kadar öküzler. Siz arayıp söyleyene kadar aklına gelmiyor bir evladı olduğu ve onun üzüleceği. Şu an hala iyi mi araları?
Bosanmaya karar veren erkek aslinda ilk basta narkozla ameliyata giren hasta gibi. Kadinlar oyle degil. Narkozsuz diri diri ameliyata girenler gibi sonuna kadar o aciyi yasiyor. Erkekler esinden bosanirken evladindan da bosaniyor gibi mi dusunuyor ya da tam idrak mi edemiyor bilmiyorum. Ilk basta gozu evladini bile gormuyordu. Yularindan bosalmis hayvan gibi dibine kadar bekarligini yasiyordu. O donem ben aglarken oglumun babasi icki masalarindaki kadehini sosyal medyadan paylasiyordu.
Sonradan mi aydinlanma geldi ya da ben arayinca mi bilmiyorum bir oglu oldugu aklina nihayet geldi. Bu zamana kadar duzenli olarak o gunden sonra goruyordu. Biz bosanma devam ederken oglumla baska sehire tasindik. Mahkemenin belirledigi takvimde aksatmadan geliyordu ta ki pandemi de sehirlerarasi seyahat yasaklaninca. Ama ariyor oglumu. Aralari iyi. Temmuzda bir ay oglumun onda kalma hakki var. Sanirim temmuzda gelir alir, simdilik sadece ariyor.

Gecmis olsun size de..
Baba geliyor elinden geldigince..
Haftasonu geliyor ariyor hep..
Ben de yalan soyledim ama once bir rehber ogretmem ile gorussun istiyorum sonra aciklarim yavas yavas:KK43::KK43:
Cok gecmis olsun. Yasadigim icin hissettiklerinizi anliyorum. Ne zaman isterseniz yazin, elimden geldigince yardim ederim. Konunuzu okuyunca 8 sene oncesi geldi aklima. Yeniden yasadim biran o gunleri. 7 yasinda idi oglum. Ilkokul ikinci sinifin subat tatili bitmis, ikinci donem dersleri baslayali bir hafta olmustu gittiginde. Oglum su an 15 yasinda. Ama sizin konuyu okuyunca sanki daha dun gibi geldi biran. Oglumun evde oda oda babasini arayisi, otoparkta babam geldi mi diye arabasini arayisi... tekrar yasadim herseyi. Ben ilk hafta yalan soylesem de sonra gercegi soyledim. Ogluma aciklama yukunu de benim uzerime birakti babasi. Baban gitti oglum dedim. Neden dedi, kavga da etmediniz ki dedi. Ben de inan ben de bilmiyorum dedim. Bizim kavga falan olmadan bir aksam oglumu uyuttuktan sonra mutsuzum dusunecegim diyerek gitmesiyle basladi hersey. Sebebini ben de bilmezken meger herseyin coktan planlanmis oldugunu bosanirken ogrendim ben. Dolayisiyle oglumun neden gitti sorusuna cevap veremedim hic, o da vermemis oglumun soyledigine gore. Ve sonra bitti zaten.
Merak etmeyin cocuklar daha kolay toparlaniyor. Ne kadar zor bir donem oldugunu biliyorum. Ama birsekilde geciyor ya da alisiyiruz belki de. Cok cok gecmis olsun. Evlatlarinizla cok mutlu olmanizi dilerim.

Bosanmaya karar veren erkek aslinda ilk basta narkozla ameliyata giren hasta gibi. Kadinlar oyle degil. Narkozsuz diri diri ameliyata girenler gibi sonuna kadar o aciyi yasiyor. Erkekler esinden bosanirken evladindan da bosaniyor gibi mi dusunuyor ya da tam idrak mi edemiyor bilmiyorum. Ilk basta gozu evladini bile gormuyordu. Yularindan bosalmis hayvan gibi dibine kadar bekarligini yasiyordu. O donem ben aglarken oglumun babasi icki masalarindaki kadehini sosyal medyadan paylasiyordu.
Sonradan mi aydinlanma geldi ya da ben arayinca mi bilmiyorum bir oglu oldugu aklina nihayet geldi. Bu zamana kadar duzenli olarak o gunden sonra goruyordu. Biz bosanma devam ederken oglumla baska sehire tasindik. Mahkemenin belirledigi takvimde aksatmadan geliyordu ta ki pandemi de sehirlerarasi seyahat yasaklaninca. Ama ariyor oglumu. Aralari iyi. Temmuzda bir ay oglumun onda kalma hakki var. Sanirim temmuzda gelir alir, simdilik sadece ariyor.
Gerçekten o kadar güzel yazmışsın ki. Boşanınca yularından boşanmış hayvan oluyorlar cidden. Eşimle bosandigimizda telefonla kızını aramaya bile vakti yoktu bekar hayatı yaşamaktan. Hep kadınlar çekiyor malesef.

Oturmuş ekran karşısında ağlıyorum biliyor musun
Yeğenlerim benim evlatlarım gibi, oğlumdan tek farkları benim doğurmamış olmam.
Onlar için dünyayı yakardım ama elimden gelen sevgiyi ilgiyi vermek dışında onları anne ve babalarından korumaya çalışmak dışında birşey yapamadım. Keşke elimden gelen birşey olsaydı.
yengem de abimde bugün ayrıldıkları için pişman biliyor musun. Hala birbirlerine sevgi duydukları için asla değil, çocukları için pişmanlar. Dedim ya kadın aldı bir adam oturdu, adam aldı bir kadın oturdu, o yavruların hayatı ziyan oldu. Onlar ana-baba olmayı beceremedi. Bugün isteseler tekrar evlenirler ama o o yavruların çocukluğu bir daha geri gelmeyecek. Hiçbir şeyi de unutmayacaklar
Cok uzuldum:(:(
Merhametiniz odullendirilsin insallah..
Cunku dunyada bukadar iyi kalpli insan az kaldi.
Ben onlar icin yasamak istiyorum artik.
Yeteri kadar cektim diyorum onlarla mutlu olalim.
Asla yapamadigimiz seyleri yapalim.
Herkes icin normal ama benim icin imkansiz olan yani..
Cocuklarimla gezmek, piknige alisverise gitmek gibi. Hatta memeleketlerime goturmek istiyorum onlari... hic koy gormediler.. hayatim onlara odakli olacak insallah..

Soyledim ben de.
Normal bir fikir degil cocuk daha kotu etkilenecek. Bi var bi yok..:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X