Boşanma eylemi çocuğa nasıl anlatılır:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni gördüm konuyu çok üzüldüm gerçekten
Ne denir bilemiyorum bende ayrıldım zor bir süreç ama.iki çocukla biraz daha zor olucak en azından büyük çocuğun durumun farkında diğeriylede konuşarak alıştırarak söyleyeceksin
Herkes herşeyi soylerde insan çektiğini bilir
Inşallah senin ve çocukların için en iyisi en mutlusu neyse olsun

çocuklar da hayata devam etme iç güdüsü daha fazla bu nedenle çok fazla telaşa kapılıp dünyanın sonu gibi davranmayın. Üzülür ama insan oğlu hayattta hep mutlu olamaz değil mi. ama çocugunuza yalan söylemeniz ve olmayan bir şeye inandırmanızı doğru bulmadım. daha yumuşak bir şekilde babasıının halen onun babası olduğunu fakat artık anlaşamadığınız için aynı evde kalmanızın imkansız olduğunu söylemeniz daha doğru olur du .
Bunu babaya izah ettim.
Direniyor.
Bende durusma gunune erteledim.
Kesinlesti mi hersey, mecbur benle gelip anlatacak...

Yeni gördüm konuyu çok üzüldüm gerçekten
Ne denir bilemiyorum bende ayrıldım zor bir süreç ama.iki çocukla biraz daha zor olucak en azından büyük çocuğun durumun farkında diğeriylede konuşarak alıştırarak söyleyeceksin
Herkes herşeyi soylerde insan çektiğini bilir
Inşallah senin ve çocukların için en iyisi en mutlusu neyse olsun
Sagol parem
Insallah canim tek dilegim o inanki🤲😪

Gecmis olsun size de..
Baba geliyor elinden geldigince..
Haftasonu geliyor ariyor hep..
Ben de yalan soyledim ama once bir rehber ogretmem ile gorussun istiyorum sonra aciklarim yavas yavas:KK43::KK43:

pedagog kesinlikle gerekli onun zaten bi alternatifi yok. yalnız ben farklı bir noktaya değinmek istiyorum.
bu süreçte oğlan küçük sıkıntı yaşamasın, kız nasılsa büyük anlıyor diye düşünerek kızınızın da aslında çocuk olduğunu unutmayın ve dertlerinize arkadaş yaratmayın sakın.
ben de aynı yaşlarda boşanmış ebeveynlerin büyük olan çocuğu olduğum için hep olgun genç olmak durumunda kalmıştım. bir kaç yıl önce kendi evladımdan bıktığımı ve sorumluluğunu almak istemediğimi fark ederek psikologa gittiğimde bunun kaynağının o yıllarda ayrılan ebeveynlerim sebebi ile kardeşimin annesi annemin kocası rolünü üstlenmek zorunda kalarak erken yaşta aldığım fazla sorumluluktan kaynaklandığını çözmüştü. bir kaç seansta çözüldü tabi ama etkileri hoş değilmiş geri dönüp baktığımda.
o sebeple ben oğlunuzdan ziyade sizi yalnız bırakmama, sıkıntılarınıza ortak olma amacı ile bu sorumluluklara girmek durumunda kalmaması için kızınız için de pedagogdan hatta kendiniz için de bu süreçleri iyi yönetebilmeniz için psikologdan yardım almanızı öneririm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X