boşanma kararı aldık

Bilerek yapıyorsunuz değil mi iyice emin oldum artık inanın artık size tek bir cevap yazmayacağım

Sevgili üye , okuyorsun. Bak boş boş oturmuyorsun. Yokluk çekip annenin "kocan adam olsun seni çalıştırmasın " "amcanın oğlu ev almış senin kocan adam mı " laflarına haklısın annecim deyip dinlemiyorsun, bu sebeple kocanla yatak ayırmıyorsun.

Ama konu sahibi iş arıyor da bulamıyor yada okuyor değil. Bir çabası yok. Kocasından Süperman gücü bekliyor. Yetmediği elbette belli. Yahu yetmediği halde niye oturuyor konu sahibi evde , niye bir işe girmiyor? Mesele bu.

Bende öğrenci idim , cebimde 5 lira olmadığı da oldu gayet. Ki asgari ücretin yarısı bile değildi aylık gelirim. Ama okuyordum ve bu bir süreçti. Senin durumunla konu sahibinin durumu arasında en ufak bir alaka yok

Asgari ucretle uc kisi gecinen bi ailenin en ucuz lokantada yemege verecek 50 lirasi yoktur işte bunu anlamakta zorluk cekiyorsunuz bence.
Elektrik faturasini odeyemedikleri icin kupemi sattim diyor konu sahibi, sizce kizla bulusmaya giderken kayna verilen 100 lira para yedirmek olmuyor mu?
İş konusunda adam o kadar da masum degil bence, konu sahibi ben calismayacagim demiyor. Ben is buldum burda calisicam bebegime de kolayca bakarim diyor adam hayir sen vardiyali calisacaksin bebegini de cogu zaman nerdeyse goremeyeceksin diyor resmen.
yanlis hatirlamiyorsam 4 yasinda bir cocuk ve 5 yillik evlilik var ortada. El kadar bebekle bu zamana kadar bu kadin nasil işe girebilirdi ki?

Simdi cevap vermistim diger yorumunuza orda da bundan bahsettim. anne meselesinde tamamen haklisiniz. Bu adamla evlenip bi de calismayip asgari ucretle gecinmeyi goze aldiysan ayin sonunda karnin toksa sevineceksin birak evi arabayi. Calismadan bana sunu alsin bunu alsin demek olmaz, hadi illa diyeceksen de bu adamla evlenmeyecektin evet burada haklisiniz kesinlikle.
Ama kendi meselegi olmayan bi kadinin el kadar bebekle nasil ise girecegini dusununce de ben oturtamiyorum kafamda. Alacagi maksimum asgari ucret o da sanirim bakici parasina gider.
Ben adamin vardiyali iste calis diye yaptigi baskidayim, kadin basina olmaz kadin isi degil falan degil dusuncelerim asla, bebege acirim oyle bir durumda.

Kendimle kiyaslamam sadece 50-100 liranin kucuk bi miktar olmadigini ifade etmek icindi

Ooooo el kadar bebek ne arkadaşım? Yahu insanlar 4 aylık bebeğini elaleme bırakıp çalışıyor. Konu sahibinin kaynanası bakacak üstelik, elalem değil. Ne zannediyorsun iş hayatında çocuk 7 yaşına girene kadar mı izin var?

Ben adama hiçbir zaman masum demedim. Konu sahibi ile tencere kapak dedim. Konu sahibi masum değil , ve en az kocası kadar ve hatta daha fazla hatalı.

İlk yıllar babam maddi olarak yardımda bulundu ama eşim daha da ileri gitti zaten yardım geliyor diye umarsızca davrandı ve ben ailemden yardım almayı evladıma rağmen utandıgım için bıraktım
Babam eşime teklifte bulundu TOKİ ye yazılın belli bir miktarını ben vereyim sende ailene verdiğin parayı ev taksitine yatır deri yanaşmadı
1000 tl aldığı dönemlerde ev kiramız sadece 200 tl ydi eğer eşim akıllıca davransaydı yani ayağını yorganına göre uzatsaydı İnan'ın en azından evimize ufak tefek eşya alabilirdi bende annemde aile olarak çok uğraştık

Çocuğa kaynanası bakacak , ücret Yok. 50 liranın lafının yapıldığı yerde 1400 lira ne demek peki? Siz bunu asgari ücret gibi düşünmeyin , az önce bana verdiğiniz 3000 gibi düşünün. Gelirleri tam 2 katına çıkacak az mı bu?

İşte o kısımda da soru işaretleri var. Adam illa vardiyali işe gireceksin dedi mi , konu sahibinin bulduğu işi hangi gerekçe ile reddetti bilmiyorum. Ama bu ailenin gerçekten konu sahibinin çalışmasına ihtiyacı var ve geçen sefer konu sahibinin bulduğu işi reddeden adam bu defa neden "çalışmana ihtiyacımız var lütfen bir iş bul" desin. Bu kısım bana mantıksız geliyor

Çocuğumu benden isteyen bi kadına neden bırakayım ki
Bakın eski mevzuları açıp kendimi üzmek istemiyorum lütfen artık yeter be olur yazmayın

Çünkü blöf ü işe yaramadı anladınız mı

Eşim çalişmayacaksin ben bakamiyormuyum sana diyip baya usteletmisti. Yoğun istegim uzerine calismama izin verdi . Demekki herkes bir olmuyor

Senin mesajlarına cevap yazmıyorum zaten ki böyle bir hakkın da Yok aslında. Ama istediğim konuya istediğim yorumu yapabilirim buna engel olamazsınız. Ama beni göz ardı edebilirsin yorumlarımı görmek istemiyorsan. Burası bir forum ve saygı kuralları işinde her fikirle karşılaşman mümkün. Herkesin sana hak vermesini bekleyemezsin

Ben hak vermeni istemiyorum ama sen kasıtlı olarak bilerek yapıyorsun
Bilerek üstüme geliyorsun

İnan'ın kaç gündür uyumuyorum başım agrıyor ilaçlarım bitti bin tane sıkıntım var ve bu süreçte hiç ağlamadım ama burada ki bir üye yüzünden nerdeyse ağlama krizine gireceğim
Bana hak verin kocama tü kaka deyin gibi bi çabam hiç bir zaman olmadı
Eşime ilk zamanlar çok çektirdim ama maddi durum veya annem yüzünden değildi
Hiç birzaman anneme sen haklısın demedim
Sadece sırf tartışma çıkmasın diye ses etmedim eşimle başka sorunumuz vardı ondan ayrı yattım
Neyse kızlar sormak istediğiniz bir şey olursa bana yazabilir siniz zira konu açmayacağım artık sırf bu üye yüzünden

xpreiaZ size konu sahibinin annesinden etkilenmesi noktasında katılıyorum.
Onun dışında şuan zor bi süreçten geçen biri için yaklaşımınızı katı buldum.
Farklı bi pencereden bakmak anlayışsız olmayı gerektirmez.
Haklı da olsanız insani açıdan bukadar üste gitmemek gerekir.
Siz de mesela hamilesiniz ve hormonal olarak gergin bi dönemdesiniz, böyle bi dönemde haksız dahi olsanız eleştirilmek sizi üzebilir.
Konu sahibi de zor bi hafta geçiriyo ve adeta yüklenmemeniz için size yalvarıyo.
O sizi görmezden gelebilir haklısınız bu da bi seçenek ama ben dışardan biri olarak empati kurdum ve üzüldüm açıkçası.
Sevgiler...

Ben gergin bir dönemde değilim aslında , hormonal olarak da hiçbir sıkıntım Yok . Gayet iyi bir dönemimdeyim.

Konu sahibinin yorumlarına cevap dahi vermiyorum farkında iseniz , bu da psikolojik olarak tedavi gördüğünü belirtmesinden zaten.

Beni göz ardı edebilir , bu kadar AŞIRI rahatsız olduğu halde neden yapmıyor anlayabilmiş değilim.

"Allah rızası için evladınızın hatrı için ne olur bırakın beni " konu sahibinin attığı mesaj!!!!

Konu sahibi bu kadar saçma bir duruma çocuğumu ağzına alacak kadar normal olmayan bir psikolojide!

Bundan sonra tek bir mesajım dahi olmaz konusuna! Allah akıl fikir versin!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…