- 1 Temmuz 2017
- 672
- 726
- 33
- 39
- Konu Sahibi Uykulu limon
-
Ozaman bence bu konuda cokta suphe dunyaniza gerek yok gibi eşinizin varligini yokluğunu derdini siz çekersiniz.Valla oyle ilişkiler paraya maddiyata bakiyor kimse es gibi oturim aman çocuğum var Aman idare Edim demezHayır duymadım
Bilerek yapıyorsunuz değil mi iyice emin oldum artık inanın artık size tek bir cevap yazmayacağımEvet bedel farkındayım ama gerçek hayata dönünce 50 lira anne babaya yedirildi denecek bir para değil en en en ucuz lokantada yiyeceğin tek öğün yemek parası.
Konu sahibi girip bir işe destek olacağına , ailesi parasını yiyor ben niye çalışayım diye kendini dolduruyor , anası tarafından da bu yönde bolca doldurulmuş.
Bir önceki konuda ben iş buldum eşim Yok dedi diyor da , yok diyen adamın şimdi "yardımına ihtiyacım var lütfen bir iş bul çalış" demesi mantıklı mı? Ben konu sahibinin çoğu şeyi ilk konuda taşlanması ardından eklediğini düşünüyorum.
Konu sahibi senin yaşadığın maddi zorluğu anlatmana gerek Yok , asgari ücretle geçinme deyince zaten kimsenin gözünde farklı bir durum canlanmaz. İşte bir annen uçmuş o paraya bir de ev almıyor diye kocanı yerden yere vurmuş. Hangi akıl mantıkla konuştuğunu anlayamadım annenin.
Yahu evlenmişsin 5 sene olmuş niye hala anneni dinliyorsun da işe girmiyorsun? 5 senedir bütün bu zorlukları annenin sözüne uyup yaşıyorsunuz? İşe girmek bu kadar mı kötü zannediyorsun? Yazık günah adama da sana da çocuğuna da. Onu bunu ve hatta anneni bırak bir kenara , 3 e 5 e bakmadan gir bir işe. Sonra daha iyi şartlarla daha iyi işler çıkınca karşına değerlendirirsin. Çocuk çalışamam diye bahane edilecek yaşı çoktan geçmiş zira
Sevgili üye , okuyorsun. Bak boş boş oturmuyorsun. Yokluk çekip annenin "kocan adam olsun seni çalıştırmasın " "amcanın oğlu ev almış senin kocan adam mı " laflarına haklısın annecim deyip dinlemiyorsun, bu sebeple kocanla yatak ayırmıyorsun.Cok iyi anliyorum sizi evet ev gecindirmiyorum colugum cocugum yok ogrenciyim belki yari paranizla gecimimi sagliyorum bilirim yani 50 lira ekstradan bi kitap masrafi ciksa mutfaga bi sey alamiyor insan bogazindan kisiyor. 10 lira bile ne kadar kıymetli, baskasi icin cuzdanindan 100 lira dusse hissetmez belki ama az parayla geciniyorsan durum budur nasil anlamiyorlar bilmiyorum bazen bile bile insanin ustune gelmek icin yapiyorlar diye dusunuyorum
Parasizlik ayri bi seydir kendi kendine yettiremiyorsundur ama huzurun vardir eyvallah derin ama Hem parasizlik cekiyosun, zaten az para geliyor o gelen para da elalem icin havaya harcaniyor sen evde kuru ekmek yiyorsun bu insani daha da delirtir
Asgari ucretle uc kisi gecinen bi ailenin en ucuz lokantada yemege verecek 50 lirasi yoktur işte bunu anlamakta zorluk cekiyorsunuz bence.Evet bedel farkındayım ama gerçek hayata dönünce 50 lira anne babaya yedirildi denecek bir para değil en en en ucuz lokantada yiyeceğin tek öğün yemek parası.
Konu sahibi girip bir işe destek olacağına , ailesi parasını yiyor ben niye çalışayım diye kendini dolduruyor , anası tarafından da bu yönde bolca doldurulmuş.
Bir önceki konuda ben iş buldum eşim Yok dedi diyor da , yok diyen adamın şimdi "yardımına ihtiyacım var lütfen bir iş bul çalış" demesi mantıklı mı? Ben konu sahibinin çoğu şeyi ilk konuda taşlanması ardından eklediğini düşünüyorum.
Konu sahibi senin yaşadığın maddi zorluğu anlatmana gerek Yok , asgari ücretle geçinme deyince zaten kimsenin gözünde farklı bir durum canlanmaz. İşte bir annen uçmuş o paraya bir de ev almıyor diye kocanı yerden yere vurmuş. Hangi akıl mantıkla konuştuğunu anlayamadım annenin.
Yahu evlenmişsin 5 sene olmuş niye hala anneni dinliyorsun da işe girmiyorsun? 5 senedir bütün bu zorlukları annenin sözüne uyup yaşıyorsunuz? İşe girmek bu kadar mı kötü zannediyorsun? Yazık günah adama da sana da çocuğuna da. Onu bunu ve hatta anneni bırak bir kenara , 3 e 5 e bakmadan gir bir işe. Sonra daha iyi şartlarla daha iyi işler çıkınca karşına değerlendirirsin. Çocuk çalışamam diye bahane edilecek yaşı çoktan geçmiş zira
Simdi cevap vermistim diger yorumunuza orda da bundan bahsettim. anne meselesinde tamamen haklisiniz. Bu adamla evlenip bi de calismayip asgari ucretle gecinmeyi goze aldiysan ayin sonunda karnin toksa sevineceksin birak evi arabayi. Calismadan bana sunu alsin bunu alsin demek olmaz, hadi illa diyeceksen de bu adamla evlenmeyecektin evet burada haklisiniz kesinlikle.Sevgili üye , okuyorsun. Bak boş boş oturmuyorsun. Yokluk çekip annenin "kocan adam olsun seni çalıştırmasın " "amcanın oğlu ev almış senin kocan adam mı " laflarına haklısın annecim deyip dinlemiyorsun, bu sebeple kocanla yatak ayırmıyorsun.
Ama konu sahibi iş arıyor da bulamıyor yada okuyor değil. Bir çabası yok. Kocasından Süperman gücü bekliyor. Yetmediği elbette belli. Yahu yetmediği halde niye oturuyor konu sahibi evde , niye bir işe girmiyor? Mesele bu.
Bende öğrenci idim , cebimde 5 lira olmadığı da oldu gayet. Ki asgari ücretin yarısı bile değildi aylık gelirim. Ama okuyordum ve bu bir süreçti. Senin durumunla konu sahibinin durumu arasında en ufak bir alaka yok
Asgari ucretle uc kisi gecinen bi ailenin en ucuz lokantada yemege verecek 50 lirasi yoktur işte bunu anlamakta zorluk cekiyorsunuz bence.
Elektrik faturasini odeyemedikleri icin kupemi sattim diyor konu sahibi, sizce kizla bulusmaya giderken kayna verilen 100 lira para yedirmek olmuyor mu?
İş konusunda adam o kadar da masum degil bence, konu sahibi ben calismayacagim demiyor. Ben is buldum burda calisicam bebegime de kolayca bakarim diyor adam hayir sen vardiyali calisacaksin bebegini de cogu zaman nerdeyse goremeyeceksin diyor resmen.
yanlis hatirlamiyorsam 4 yasinda bir cocuk ve 5 yillik evlilik var ortada. El kadar bebekle bu zamana kadar bu kadin nasil işe girebilirdi ki?
İlk yıllar babam maddi olarak yardımda bulundu ama eşim daha da ileri gitti zaten yardım geliyor diye umarsızca davrandı ve ben ailemden yardım almayı evladıma rağmen utandıgım için bıraktımAsgari ucretle uc kisi gecinen bi ailenin en ucuz lokantada yemege verecek 50 lirasi yoktur işte bunu anlamakta zorluk cekiyorsunuz bence.
Elektrik faturasini odeyemedikleri icin kupemi sattim diyor konu sahibi, sizce kizla bulusmaya giderken kayna verilen 100 lira para yedirmek olmuyor mu?
İş konusunda adam o kadar da masum degil bence, konu sahibi ben calismayacagim demiyor. Ben is buldum burda calisicam bebegime de kolayca bakarim diyor adam hayir sen vardiyali calisacaksin bebegini de cogu zaman nerdeyse goremeyeceksin diyor resmen.
yanlis hatirlamiyorsam 4 yasinda bir cocuk ve 5 yillik evlilik var ortada. El kadar bebekle bu zamana kadar bu kadin nasil işe girebilirdi ki?
Simdi cevap vermistim diger yorumunuza orda da bundan bahsettim. anne meselesinde tamamen haklisiniz. Bu adamla evlenip bi de calismayip asgari ucretle gecinmeyi goze aldiysan ayin sonunda karnin toksa sevineceksin birak evi arabayi. Calismadan bana sunu alsin bunu alsin demek olmaz, hadi illa diyeceksen de bu adamla evlenmeyecektin evet burada haklisiniz kesinlikle.
Ama kendi meselegi olmayan bi kadinin el kadar bebekle nasil ise girecegini dusununce de ben oturtamiyorum kafamda. Alacagi maksimum asgari ucret o da sanirim bakici parasina gider.
Ben adamin vardiyali iste calis diye yaptigi baskidayim, kadin basina olmaz kadin isi degil falan degil dusuncelerim asla, bebege acirim oyle bir durumda.
Kendimle kiyaslamam sadece 50-100 liranin kucuk bi miktar olmadigini ifade etmek icindi
Çocuğumu benden isteyen bi kadına neden bırakayım kiOoooo el kadar bebek ne arkadaşım? Yahu insanlar 4 aylık bebeğini elaleme bırakıp çalışıyor. Konu sahibinin kaynanası bakacak üstelik, elalem değil. Ne zannediyorsun iş hayatında çocuk 7 yaşına girene kadar mı izin var?
Ben adama hiçbir zaman masum demedim. Konu sahibi ile tencere kapak dedim. Konu sahibi masum değil , ve en az kocası kadar ve hatta daha fazla hatalı.
Çünkü blöf ü işe yaramadı anladınız mıÇocuğa kaynanası bakacak , ücret Yok. 50 liranın lafının yapıldığı yerde 1400 lira ne demek peki? Siz bunu asgari ücret gibi düşünmeyin , az önce bana verdiğiniz 3000 gibi düşünün. Gelirleri tam 2 katına çıkacak az mı bu?
İşte o kısımda da soru işaretleri var. Adam illa vardiyali işe gireceksin dedi mi , konu sahibinin bulduğu işi hangi gerekçe ile reddetti bilmiyorum. Ama bu ailenin gerçekten konu sahibinin çalışmasına ihtiyacı var ve geçen sefer konu sahibinin bulduğu işi reddeden adam bu defa neden "çalışmana ihtiyacımız var lütfen bir iş bul" desin. Bu kısım bana mantıksız geliyor
Senin mesajlarına cevap yazmıyorum zaten ki böyle bir hakkın da Yok aslında. Ama istediğim konuya istediğim yorumu yapabilirim buna engel olamazsınız. Ama beni göz ardı edebilirsin yorumlarımı görmek istemiyorsan. Burası bir forum ve saygı kuralları işinde her fikirle karşılaşman mümkün. Herkesin sana hak vermesini bekleyemezsinxpreiaZ bakın sırf sizinle muhattap olmamak için önceki konularımı kapattırdım lütfen ama lütfen artık yazmayın konumu kapattırmak istemiyorum burda gönül bağı kurduğum insanlara derdimi anlatmak iyi geliyor
Ben hak vermeni istemiyorum ama sen kasıtlı olarak bilerek yapıyorsunSenin mesajlarına cevap yazmıyorum zaten ki böyle bir hakkın da Yok aslında. Ama istediğim konuya istediğim yorumu yapabilirim buna engel olamazsınız. Ama beni göz ardı edebilirsin yorumlarımı görmek istemiyorsan. Burası bir forum ve saygı kuralları işinde her fikirle karşılaşman mümkün. Herkesin sana hak vermesini bekleyemezsin
xpreiaZ size konu sahibinin annesinden etkilenmesi noktasında katılıyorum.
Onun dışında şuan zor bi süreçten geçen biri için yaklaşımınızı katı buldum.
Farklı bi pencereden bakmak anlayışsız olmayı gerektirmez.
Haklı da olsanız insani açıdan bukadar üste gitmemek gerekir.
Siz de mesela hamilesiniz ve hormonal olarak gergin bi dönemdesiniz, böyle bi dönemde haksız dahi olsanız eleştirilmek sizi üzebilir.
Konu sahibi de zor bi hafta geçiriyo ve adeta yüklenmemeniz için size yalvarıyo.
O sizi görmezden gelebilir haklısınız bu da bi seçenek ama ben dışardan biri olarak empati kurdum ve üzüldüm açıkçası.
Sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?