Boşanma kararı aldım

Baştan biliyo muydu acaba
Gerçi maruz kalıp oğrendikten sonra çocuk yapmasaymis madem

Baştan biliyo muydu acaba
Gerçi maruz kalıp oğrendikten sonra çocuk yapmasaymis madem

Nasıl bilmesin ki? Eğlenmeyi sevmeyen adam bekarken o mekan senin bu şehir benim gezmiyordur diye düşünüyorum. Ehliyeti, almak için hevesi o zaman da yoktur şimdi de yok. Çok iş değiştirmek, 9 buçukta uyumak bunlar da evlendikten sonra olmamıştır. Geçen bir yerde okudum insanlar Türkiye’de sevgilisiyle evlenir diye o kadar doğru ki. İlişki yaşamakla evliliği bir görüyorlar genelde. Sevgiliyiz güzel gidiyor hadi evlenelim deniyor ama bu adamla bir ömür geçirebilir miyim aynı evde sorusu gözardı ediliyor. Evlenildiği gibi çocuk yapmak zaten bu sitenin olmazsa olmazı. 6 senelik evlilik 5 yaşında çocuk, hiç şaşırtmadı.

Aslında evlenildigi gibi çocuk yapmak Türkiye'nin olmazsa olmazı gibi
Hepimiz evlenir evlenmez hani çocuk baskılarına maruz kalıyoruz
Benim ailem eşimin ailesi karismazken dış kapinin dış mandallari( ablam, eşimin teyzesi) hani daha çocuk ne zaman diyordu.

Her ikisininde evliliği sorunlu koşa koşa çocuk yapmış olmasalardı evli kalırlar miydi orası meçhul, ama dışarıya çocuk yap baskısı

Dusundum de diğer dediklerinize de katılıyorum
Gerçekten insan nasıl bilmesin ki

Daha balayından dönüyoruz havaalanında yanımızda oturan bir teyze bana döndü dedi ki aman geciktirme hemen çocuk yap. Daha bismillah evleneli olmuş bir hafta. Hayır zaten senin ne haddine orası ayrı bir konu. Gerçekten bizim insanımızda haddini bilmeme sorunu var

senin kocanda böyle biriydi yanlış hatırlamıyorsam
Alakası yok şekerim inan ki. Bazı insanlar kötülük yapacak güçleri olmadığı için iyidir. Benim bu adamı sevme nedenim bu. Gücü var ama yapmıyor. Ayrıca konudaki adam kötü. Her sorumluluğu eşine atıp köşesine çekilmek de kötülüktür.

Normalde öyle pat diye boşan demem ama siz boşanın. Bir kere değişmeye niyeti yok. Evlilikte taraflar yerini bilmeli ya erkek gibi davranmalı. Böyle giderse zaten çocukta sizin gibi düşünecek artık. Baba varlığını hissedemeyecek belki de.

Bence eşinin annesi olmus adama sorumluluk vermemis ki

Aynı yaştayız o yüzden arkadaşım diycem bal canım arkadaşım dediğin şeyler basit değil bence ciddi şeyler sen evde bir hımbıl besliyorsun gibi evin erkeği sen kadın eşin olmuş gibi erkek karşısındaki insanı korumak kollamak evine bakmakla yükümlü senin eşin bunlsrı yapmıyor çünki her şeyi halleden biri var nası olsa görüyor srn onun yerine her şeyi yapmışsın zaten niye ihtiyaç duysun ki kendini erkek gibi hissetmiyor bazen eşine şunu demelisin ben bunu bilmiyptum sen hallet demeyi bilmelisin mesela evle ilgili bişey mi var şu bozulmuş şunu Bi hallet demeyi bilmelisin yapamasa bile en azından emel versin çocuğun bişeye mi ihtiyacı var bugün çok yorgunum şunları dışarıdan alıp gelebilir misin diyebilirsin her şeyi sen hallerine biraz da ona iş yükle sen eşimi öyle alıştırmışsın bence onun da işine geliyor rahat evlilik iki kişiliktir iki kişi de sorumluluk almayı bilecek

senin eşinin ne gibi bir kötülük yapacak gücü var senin sorumluluklarınıda alıyor mu yeri gelince

senin eşinin ne gibi bir kötülük yapacak gücü var senin sorumluluklarınıda alıyor mu yeri gelince
Cinsiyete dayalı sorumluluklar diyorsan bizde o ayrım yok. Kim neyi yapmış çok dert değil o yüzden. Birimiz deli gibi çalışırken diğerimiz göbeğimizi kaşıyıp yatmıyoruz, beraber yapılır beraber oturulur.

Pek boşan diyen birisi değilim ama ikidir farklı konuya “bu evlilik değil başka bişey yol yakınken ayrıl” demeye geldim. Böyle bir evlilik tanıyorum. 3 çocuk (evet 3 tane) ve 25 senedir evin her işine koşan kadın. Her iş ama. Adamın tek görevi maaş getirmek idi.

Yıpranmış boşa gitmiş gençlik güzellik
Babalarının benzerini bulup evlenmeye hazırlayan yeni genç gelin adayları…

İkinciyi yapmayın çocukların sağlığı hem ruhen hem fiziken böyle bi idolsüz baba ile harcanıyor.

Konu neden katibin kocasına dönüyor anlamadım.
Benim kocam da gayet sakin işinde gücünde adam. Napalım boşayalım mı?

Konu sahibesinin eşi ise günümüz şartlarında tek başına hayatta kalamayacak bir tip. Bence fark var.

Aman aman ölmüş mezarı eksik kaç kurtar kendini

Onun benle derdi var. Beni bi yense rahat edecek.

Hani çekip çeviririz diye sessiz sakin adamları alıyorsunuz demiş ya ona itafen geçti

Konu sahibi daha çok gençsin eğer sevgi yoksa böyle bir adamla heba etme, yazık günah sana, çalışıyor musn ? Bence çok zor ve kötü bir durum,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…