- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.233
- 598
Mutsuz olmaktan daha büyük bir sebep aramayın bence.. daha doğrusu daha büyük bir sebep beklemeyin.. Çünkü mutsuzluk diğer büyük sebepleri doğurur, bir zaman sonra taraflar mutluluğu başka yerlerde aramaya başlar, alkol, kumar, dışarıda sosyal ortamlarda mutlu olma çabası, ve belki de aldatma ve şiddet.. O yüzden mutsuz bir hayattansa, mutluluğu arayan bir hayatı tercih ederim yerinizde olsam..Merhaba.
Karar almak ki böyle önemli bir konuda çok zor. Düşünmek çok yordu beni.
Eski konularımdan bilen bilir. Eşim çok ketum ve maddi konu onun için benden önemli gibi geliyor. Artık tartışmayı da bıraktım alacağım cevapları biliyorum boşuna kendimi niye yorayım diye cazgeçiyorum.
Sorunlarımız var ama hep şu klasik ataerkil noktaya geliyorum içkisi yok, kötü alışkanlığı yok ve ya gözü dışarda değil ayrılarak yanlış mı yapacağım.
Siz nasıl aldınız boşanma kararını?
Bana gelince ilk eşim tam bir manipülatördü.. sosyal olarak beni kısıtlaya kısıtlaya ona mahküm bırakma çabasındaydı 10 yıllık ilişki ve evliliğimiz süresince.. Çoğunlukla da beni manipüle etmeyi başardı ama kısmen başaramadığı konular vardı.. Ve sonunda bir kıskançlık krizinde bana şiddet uyguladı ve boşandık.. Şimdiki aklım olsa herhangi bir konuda beni bu kadar kısıtlayan bir insana 10 yılımı feda etmez, 3 kuruşluk mutluluk için 3000 kuruşluk ödün vermezdim. Şimdi beni her türlü tamamlayan bir insanla evliyim 8 yıldır birlikteyiz 6 yıllık evliyim ve bir bebeğimiz var