• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma Kararını Nasıl Aldınız?

Merhaba.
Karar almak ki böyle önemli bir konuda çok zor. Düşünmek çok yordu beni.
Eski konularımdan bilen bilir. Eşim çok ketum ve maddi konu onun için benden önemli gibi geliyor. Artık tartışmayı da bıraktım alacağım cevapları biliyorum boşuna kendimi niye yorayım diye cazgeçiyorum.
Sorunlarımız var ama hep şu klasik ataerkil noktaya geliyorum içkisi yok, kötü alışkanlığı yok ve ya gözü dışarda değil ayrılarak yanlış mı yapacağım.
Siz nasıl aldınız boşanma kararını?
Mutsuz olmaktan daha büyük bir sebep aramayın bence.. daha doğrusu daha büyük bir sebep beklemeyin.. Çünkü mutsuzluk diğer büyük sebepleri doğurur, bir zaman sonra taraflar mutluluğu başka yerlerde aramaya başlar, alkol, kumar, dışarıda sosyal ortamlarda mutlu olma çabası, ve belki de aldatma ve şiddet.. O yüzden mutsuz bir hayattansa, mutluluğu arayan bir hayatı tercih ederim yerinizde olsam..
Bana gelince ilk eşim tam bir manipülatördü.. sosyal olarak beni kısıtlaya kısıtlaya ona mahküm bırakma çabasındaydı 10 yıllık ilişki ve evliliğimiz süresince.. Çoğunlukla da beni manipüle etmeyi başardı ama kısmen başaramadığı konular vardı.. Ve sonunda bir kıskançlık krizinde bana şiddet uyguladı ve boşandık.. Şimdiki aklım olsa herhangi bir konuda beni bu kadar kısıtlayan bir insana 10 yılımı feda etmez, 3 kuruşluk mutluluk için 3000 kuruşluk ödün vermezdim. Şimdi beni her türlü tamamlayan bir insanla evliyim 8 yıldır birlikteyiz 6 yıllık evliyim ve bir bebeğimiz var :dua: Çok şükür çok mutlu ve huzurlu bi hayatım var :dua:

Peki değdi mi onca yorulmana? Merak ettiğim için soruyorum
Neden bosanmadinmi demek istiyorsun? Böyle görmüş böyle büyümüş. Eşim üni okudu şehir şehir gezen biri ama gel gör ki büyüdüğü ev kızı bakkala göndermeyen okutmayan bı anne var o evde ablası biryere gidecek olsa kardeşi peşine takılmış biri bunlari banada yapmaya çalıştı bu baskı 1bucuk yıl sürdü böyle olmayacağını anlattım deydimi evet deydi iki tane kızım var şuan en azindan şimdiden şehir dışında okursa şöyle olur bı bakmışsın yurt dışını istiyor diye kızlarına gelecek planı kuruyor

Tam olarak sorun nedir .Şöyle yapın boş bır kagıt alın artıkarını ve eksılerını yazın .Bu size çok guzel bır yol gosterır.Bence ayrılmak ıcın buyuk sebebe gerek yık.Mutsuzsanız bundan buyuk bır neden olsmaz.Ama toplum baskısı çok buyuk .Insallah oyle bır toplumda yasamıyosunuzdur .Yasasanızda gozlerınızı yumun kulaklarınızı kapayın.Sen yaşıosun mutsuzlugu kımse deıl .Bılıosun
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Sorun bir tane değil yani en önemlisi küslük. Aynı evde bana küsüp bir ay benimle konuşmadı en son. O zamandan beri koptum sanırım. Toplum aynı toplum. Soyadımın değiştiğini işyerime ve arkadaşlarıma nasıl açıklayacağım bile beni düşündürüyor. Ama ailem bile uzakta olmasına rağmen mutsuzluğumun farkında. Sanırım harekete geçmeliyim artık.

Sizin kocanız usta bir manipülatör.
Ve size uyguladığı şeyin adı duygusal şiddet.
Şu yazıyı okumanızı ve manipülatör insanlar konusunu araştırmanızı öneririm.

Öneriniz için teşekkürler. Türkçe, ingilizce ne var ne yok okuyup dinliyorum son zamanlarda. Ve eşimiin beni manipüle ettiğini tartışmalarda stone wallin dedikleri duvar örme ve konuşmayarak cezalandırma yöntemini uyguladığını öğrendim. Artık başa çıkamıyorum. Cevap ortada biliyorum görmezden gelmemeliyim biliyorum. Ama başkalarından duymak istiyorum sanırım.

Öneriniz için teşekkürler. Türkçe, ingilizce ne var ne yok okuyup dinliyorum son zamanlarda. Ve eşimiin beni manipüle ettiğini tartışmalarda stone wallin dedikleri duvar örme ve konuşmayarak cezalandırma yöntemini uyguladığını öğrendim. Artık başa çıkamıyorum. Cevap ortada biliyorum görmezden gelmemeliyim biliyorum. Ama başkalarından duymak istiyorum sanırım.
Ve bu tür insanların asla kimseyi sev(e)mediğini de öğrendiniz değil mi?
Sevilmediğiniz/sevilmeyeceğiniz bir evliliği devam ettirmek size ne kazandıracak?

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Sorun bir tane değil yani en önemlisi küslük. Aynı evde bana küsüp bir ay benimle konuşmadı en son. O zamandan beri koptum sanırım. Toplum aynı toplum. Soyadımın değiştiğini işyerime ve arkadaşlarıma nasıl açıklayacağım bile beni düşündürüyor. Ama ailem bile uzakta olmasına rağmen mutsuzluğumun farkında. Sanırım harekete geçmeliyim artık.
Canım boşver .Ben küçük bir sehırde evlendıkten 4 ay sonra karar aldım .Çalışıodumda .Bırı duyar tum arkadaslarım duyar .200 calısan vardı .Hepsı sacma sapan sorular soruyordu .Sorsunlar .Tedavı goruodum aynı zamanda .Mutsuzluktansa ınsanlar konuşsun.Kendılerı çok mu ıyı sankı .Yapmayın ne olur .Herkes kendıne baksın .

Size ne kadar yardımcı olur bilniyoruma ama ben şöyle düşünüyorum ki ortada masif bir sebep yok gibi duruyor boşanmak için. Kendi heyecanınızı kaybetmişssiniz. Kimileri bunu boşanmak için yeterli bir sebep olarak görebilir, saygı duyarım ama bence boşanmak basit bir sebep. Hayatlarınıza başka insanları alıp başka insanların başka sorunları ile uğraşacaksınız. Herkesin iyi ve kötü özellikleri vardır. Beraber olduğumuz her insanla farklı konularda sorun yaşarız. Keşke perfect match diye bir şey gerçekten olsa

Canım boşver .Ben küçük bir sehırde evlendıkten 4 ay sonra karar aldım .Çalışıodumda .Bırı duyar tum arkadaslarım duyar .200 calısan vardı .Hepsı sacma sapan sorular soruyordu .Sorsunlar .Tedavı goruodum aynı zamanda .Mutsuzluktansa ınsanlar konuşsun.Kendılerı çok mu ıyı sankı .Yapmayın ne olur .Herkes kendıne baksın .
Büyük cesaret gerçekten, küçük bir yerde daha zordur. Tebrik ediyorum ben o kadar cesaretli değilim sanırım

Sevilmedimi farkedince
Mutsuz oldugumu ve bu mutsuzlugun hic degismeyecegini farkedince aldim o karari

Size ne kadar yardımcı olur bilniyoruma ama ben şöyle düşünüyorum ki ortada masif bir sebep yok gibi duruyor boşanmak için. Kendi heyecanınızı kaybetmişssiniz. Kimileri bunu boşanmak için yeterli bir sebep olarak görebilir, saygı duyarım ama bence boşanmak basit bir sebep. Hayatlarınıza başka insanları alıp başka insanların başka sorunları ile uğraşacaksınız. Herkesin iyi ve kötü özellikleri vardır. Beraber olduğumuz her insanla farklı konularda sorun yaşarız. Keşke perfect match diye bir şey gerçekten olsa
Manipülasyon, stone walling, sessizlikle cezalandırma gibi şeyler var. Ama artık yazasım bile gelmiyor. Heyecan yok heves yok. Zaten 6 yılın 3 yılını ayrı geçirdk. İşinden dolayı. Kalan 3 yıl da bir küs bir barışık işte. Dediğiniz ben de düşündüm. Başkası ile olsaydım çok mu iyi olacaktı hayır elbette başka sorunlar olacaktı diyorum. Etrafımdaki kimsenin mükemmel evliliği yok. Bunlar da durduruyor ama çok yorgunum

Boşanmayı gözünüzde büyütüyor olabilir misiniz ? Hiçbir ortamda birinin boşanması konuşulmuyor aslında kimsenin umurunda da değil .Ben evlenirken iki yakın arkadaşım eşinden boşandı peşpeşe oldukça da mutlular .Onlar da sizin gbi dusunuyordu ama herkes çok normal karşıladı ,sormadı bile kendi büyük ailrleri dışında .Biz boşanmalarıni kutladık bile 😊 Sizden çok daha az sorunları vardı .Su an
daha da mutlular . Mutsuz olmak için hayat çok kısa bunu da unutmamak lazım .

Ve bu tür insanların asla kimseyi sev(e)mediğini de öğrendiniz değil mi?
Sevilmediğiniz/sevilmeyeceğiniz bir evliliği devam ettirmek size ne kazandıracak?
Haklısınız. Kazandıracağı bir şey yok. Zaman kaybettiriyor. Her geçen yıl bir yıl önce niye ayrılmadım diye düşündüğüm zamanlar oluyor. Bir daha ki kavga da ayrılacam diye geçiyor yıllarım.
çok yararlı bir yorumdu.. teşekkürler

Boşanmayı gözünüzde büyütüyor olabilir misiniz ? Hiçbir ortamda birinin boşanması konuşulmuyor aslında kimsenin umurunda da değil .Ben evlenirken iki yakın arkadaşım eşinden boşandı peşpeşe oldukça da mutlular .Onlar da sizin gbi dusunuyordu ama herkes çok normal karşıladı ,sormadı bile kendi büyük ailrleri dışında .Biz boşanmalarıni kutladık bile 😊 Sizden çok daha az sorunları vardı .Su an
daha da mutlular . Mutsuz olmak için hayat çok kısa bunu da unutmamak lazım .
Evet en yakın arkadaşım dahi şaşırıyor boşanmayı bu kadar büyütmeme. Hiç tanımadığım birinden daha duymak çok ilginç. Haklısınız sanırım muhtemelen daha huzurlu yaşayacağım yıllarımı erteliyorum sadece. Teşekkürler

Back
X