Boşanma kararını ne zaman söylediniz

siyahbeyazbilgisayar

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
864
183
323
38
Sevgili arkadaşlar eşimle boşanma kararı aldık.şu anda aynı evdeyiz. Bana kirada oturduğumuz evi ve eşyaları bırakacağını söyledi. şu anda onun dava açmasını veya protokolü hazırlamasını bekliyorum.
Ailenize boşanma kararını ne zaman nasıl söylediniz.Dava açılınca mı söylemeliyim.Dava bitince mi bilemiyorum.En az hasarla atlatmam için ne zaman söylemem gerek.ayrıntılı sebepleri anlatmak istemiyorum aileme. Bir de ben inşallah annemlerden ayrı evde yaşamak istiyorum mutlaka bu duruma tepkiler gelecek nasıl davranmalıyım.
Direk bu evden taşınıp öyle mi söylemeliyim. Yoksa biraz bu evde oturup yavaş yavaş başka evde mi düzen kurmalıyım.bu arada 34 yaşındayım çok şükür çalışıyorum.
Ekleme:yazmayı unuttum eşimi çok beğenip sevdikleri için akrabalarımdan mutlaka biz de bi konuşalım belki hallolur diyenler çıkabilir

Son düzenleme:
Boşandıktan sonra şehir değiştirmiş ve sıfırdan bir düzen kurmuş geçmiş sosyal çevresini bir kalemde silmiş biri olarak söylüyorum.

Boşanma süreci çok zor duygusal fiziksel ve ekonomik olarak. Ailenizin size mudahele edeceğini düşünüyorsanız bir düzen kurduktan sonra söyleyin. Ve evden kesinlikle taşının. Esyalarinizi da degistirin. Geçmişi size hatırlatacak her şeyi temize çekin.

Ailenizden yardım alacaksanız ve çok konuşmama isteğinize saygı duyacaklarsa bu günlerde söyleyin. Bütün bağınızı koparmak istemiyorsanız dava sonrasına bırakmayın.

Şu an şehir değiştirmem çok mümkün değil iş sebebiyle. Ailemle aynı şehiredeyim.evden hemen mi taşınmalıyım boşsnma işi bitince mi

Ailenizden yardım alacaksanız ve çok konuşmama isteğinize saygı duyacaklarsa bu günlerde söyleyin. Bütün bağınızı koparmak istemiyorsanız dava sonrasına bırakmayın.
Saygı duyarlar ama korkum şu çok üzülecekler ve onları teselli etmek zorunda kalacam. Çünkü çok duygusallar ben daha dirayetliyim

bence karar verdıgınızde söyleyın.Kız kardeşim boşanmıştı dava sonuçlanınca haberımız oldu hepimiz şok olduk annem günlerce kendine gelemedi.Anlaşmalı boşandılar.Biz hiçbişeye karışmazdık zaten ama inanın boşanmayı en olağan karşılayan ben bile dumura uğradım.

Herkesin aile yapısı farklı çok sorup sorgulayıp sizi darlamayacaklarsa baştan söyleyin, bir de düzen ha deyince kurulmuyor. Hemen taşınmazın evinizden
Çok soru sorsalarda cevap vermek istemiyorım soranlar çıkabilir.Kafamı iyice toparlayıp yavaş yavaş ev bulup halletmem gerek diye düşündüm ama kararsız kaldım

Ailenize söyleyin ve aynı evde yaşamanın bu saatten sonra mümkün olmayacagını da söyleyin.
Baskıcıysa aileniz her sey olup bittikten sonra söyleyin ki başınız ağrımasın

İnsanlar önce tepki verir sonra alısır

Muhtemelen benim annemde şok olur. Ama mutlak akrabalardan araya gidelim hallolur diyen çıkar diye de endişeliyim.çünkü kimsenin eşimle iletişime geçmesini benim söylediğimdn fazlasını duymasını istemiyorum.yüz kızartıcı bir hatam olduğu için değil inanın özelimi duymalarını istemiyorum

Saygı duyarlar ama korkum şu çok üzülecekler ve onları teselli etmek zorunda kalacam. Çünkü çok duygusallar ben daha dirayetliyim
O zaman ben olsaydım hemen söylerdim. Kararlı, dirayetli olduğumu gösterip onları daha kolay teselli ederdim. Aniden öğrenirlerse daha çok üzülürler bence

Muhtemelen benim annemde şok olur. Ama mutlak akrabalardan araya gidelim hallolur diyen çıkar diye de endişeliyim.çünkü kimsenin eşimle iletişime geçmesini benim söylediğimdn fazlasını duymasını istemiyorum.yüz kızartıcı bir hatam olduğu için değil inanın özelimi duymalarını istemitıeım
Eşim işi dolayısıyla bekliyor. Çünkü o bu şehirden başka bir şehire uzun süreliğine gidecek.ayrılma diye baskı olacağı nı sanmıyorum ama araya girmek isteyenlerle uğrşmak istemiyorum

ailenize kararınızın kesin olduğunu iletin.Onların da bu süreçte 2.derece yakınlara duyurmasına gerek yok.Kendileri de zamanla alışacaktır .Tabi ilk duyduklarında soğuk duş etkisi yaratır ondan kaçınılmaz ama alışırlar enazdından.Dava bıttıkten sonra söylenılmesi birazda kırıcı oluyor .Hani anne-baba-kardeş bunların hakkı var bence şu aşamada öğrenmeye.Hem size de deste olurlar.Birlikte olup yol almak daha ıyı.Sizin kesin kararlı olduğunuzu net ifade ederseniz onlarında arkanızdan ara bulmak için başka yol arayacagını sanmam.Çocuk yok sanırım zaten sizin ki daha kolay olur.Bir de çocuga uzulmezler biz de o da vardı

Şöyle düşündüm başta zaten kurulu düzenim var ben burada oturacam derim sonra bi bahaneyle taşınırım. Ama tabiki çok mantıklı düşünemiyor olabilirim hala şaşkınım
Bence mantıklı boşanma sebebi ne olsa da duygusal olarak zorda olduğunuzu kırgınlığınızı ben buradan hissettim umarım her şey gönlünce olur

Sizin adınıza da üzüldüm.inşallah çok mutlu olursunuz.
Söylmemek haksızlık gibi düşünüyorım bir taraftan. Teyze amca vs ile bsğlarımız güçlü onlar duymadan nasıl olacak bilmiyorum.

Sizin adınıza da üzüldüm.inşallah çok mutlu olursunuz.
Söylmemek haksızlık gibi düşünüyorım bir taraftan. Teyze amca vs ile bsğlarımız güçlü onlar duymadan nasıl olacak bilmiyorum.
benım kardesım boşanmıstı ben değilama 2yıl sonra eski eşiyle tekrar evlendı çocuk olunca sureklı gorusmeye devam ettıler hatta kardesım yenıden hamıle şuan.Umarım siz de mutlu olursunuz allah kararınızdan pişman etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…