• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma konuşması

Çalışmayan erkek mi olurmuş ya? Tam tersi olmalıydı. Aile desteğine ihtiyaç duymuyo gibisin 11 yıldır zaten o evi tek başına çekip ceviriyormussun. Içinden nasıl geliyorsa öyle yap

Yıllarca çalışmamasına resmen evliya gibi sabretmişsin. Aslında sabırlı insanlara hep imrenmişimdir. Çünkü sabrın sonu genelde selamettir. Ama seninki olmamış canım ya. Resmen adama bakmışsın. Hadi bunları yapmışsın ama bir de karşılığında sadece nankörlük göstermiş. Çalışmayıp çocuğa baksa ev işleriyle ilgilense neyse. Geç bile kalmışsın. Tabii yaşanmadan anlaşılmaz ama sonunda kurtulmana ben sevindim.
Hala kurtulamadım ki ailem bir yandan şans ver diyor onun ailesi bir yandan ısrarcı hala kurtulamadım yani

Hala kurtulamadım ki ailem bir yandan şans ver diyor onun ailesi bir yandan ısrarcı hala kurtulamadım yani

iki taraf da sizi ve çocuğunuzu değil kendini düşünüyor biliyorsunuz değil mi
eşinizin tarafı, bir işe yaramaz oğulları ortada kalacak diye korkuyor
sizi aileniz de siz başlarına kalacaksınız ya da elaleme ne deriz diye korkuyor

ortada iyi niyet yok. durduğunuz her saniyeyi çocuğunuzdan çalıyorsunuz o adama hala hizmet ederek

Ailen sırf sen boşanma
Kendilerinin başları ağrımasin
elalem kızları boşanmış demesinler diye seni ateşe atıyorlar
Ister dövsun ister sovsun otur oturduğun yerde demisler resmen

Ayrıca eşiniz tam bir rezil senden once kızına kosa kosa annen suçlu bosaniyoruz demek nasıl bir şey ya

Bilmiyorum ama ailem beni şaşırttı özelikle üvey annem herşeye rağmen tekrar dene bunlar evliliği bitirmek için nedenler değıl çözulür dedi. Içim boş dedim sevgi olarak sevgi boş aşk boş önemli olan saygı anlayış diyor
Sence üvey annen seni sevdiğinden mi diyor aman başımıza kalmasin mi diye diyor
Adı üvey işte ne iyeceksin

Sence üvey annen seni sevdiğinden mi diyor aman başımıza kalmasin mi diye diyor
Adı üvey işte ne iyeceksin

aha ben "üvey" anne kısmını atlamışım. valla öyle

benim de dedem seneler sonra ikinciye evlendi, torun torba sahibiyken
valla o kadın anneme yapmadığını bırakmadıydı ayda yılda bi gitmemize rağmen
o yüzden üveylik biraz şey oluyo bence de

"Alışkanlık, anahtarı kaybolmuş bir kelepçedir." Alışkanlığından faydalanmalarına izin verme. Eminim boşanmak çok zor bir şeydir. Ki sen de zorlayabileceğin yere kadar zorlamışsın. Madalya verilmeli sana şaka yapmıyorum. Bu evlilik eninde sonunda bitecek. Bunu sen de biliyorsun bence içten içe.

yalnız iyi gülüyorum adam maddi şeyler için beni bosuyor demiş resmen
O çalışmasıydı ben bakardım yalanina ayrı bittim
Sen çalışmasan evlenir miydi o senle
Pardon ağzım bozulacak ama onda o got olsaydı işsiz kaldıktan 3 ay sonra bunalima girerdi
Ayrıca çalıştığın damızlık olarak besledigin halde hakaretin şiddetin bini bir paraymis
Calismasan neler yaparmış

Babamda biliyor olayları ama bildiğini belli etmiyor kimsenin başına kalma olayım olamaz çünkü ihtiyacım yok manevi destek istedim saolsunlar aklımı karıştırdılar. Yarın kocam gelecek yine bir konuşma yaşanacak. Benden boşanmak istemiyormuş kesinlikle nikahi vermezmiş seviyormuş beni. Allah bana yardım etsin çünkü o istemeden ben ayrılamıyorum belli.

Ayyy bu adamlar ne ya böyle, ben burada konu okudukça eşim iki ay işsiz kaldı, hemen astım suratı.

Öncelikle burdan yazilan hicbirseyin seni etkileyecegini düşünmüyorum.
Psikolojik ve pedegojik destek almalisin
Burada kimse sana psikologlug yapamaz. Yapsa bile wireless kapandigi an etkisi gider. Yinede dusuncemi belirtmek istiyorum.

Kocanin sana ne gibi bir artisi var ?
Calismiyor. Cocugu ile ilgilenmiyor. Ev isine yardimci olmuyor. Sana destek olmuyor sirtindan yük almiyor.

Evlilik nedir peki ? Evlilik bir takim oyunudur. Karşılıklı ilgi alaka ve destek ile beslenir , ilerler.

Sen anladigim kadariyla 11 senedir dul hayati yasiyorsun zaten ? Evine cocuguna kendin bakiyorsun/yetiyorsun. Para kazaniyoraun. Bir statu sahibisin. Esin senin dengin olmaktan cikmis.

Bak canim arkadasim. Hayata 1 kere geldin. Bu yasini 1 kere yasayacaksin. Yas ilerledikce saglikta gidiyor elden. Hele bukdr stres uzuntuye kendine ok iyu bakmalisin. Senin bir evladin var. Kafan rahat vucudun dinc olacak ki ona iyi bir ornek ve anne olasin.

Evladin sizin evliliginizi rol model olarak alacak. Norm u bu sanacak. Ilerde ben calisayim kocama bakayim kafasina girecek.

Akli basinda bir kadina benziyorsun. Burda kimse senin adina karar veremez. Bir psikologa gitmeni siddetle tavsiye ediyorum. Emin ol bu surecte sana cok yardimi dokunacak.

Seninde sevmeye sevilmeye hakkin var. Kendine bir sans ver. Sevmedigin bir adamla olmak zorunda değilsin. Annelik cok kutsaldir evet ama ruhu ve bedeni saglikli kadinlar iyi birer anne olurlar.

Yardimci olabildimmi bilmiyorum ama gercekten cok uzuldum.ve dua ettim adina. Allah yardimcin olsun. Elbette cekmeyen bilemez ama cesaretli olman lazim. Ikilem insani hasta eder.
Kendine iyi bir avukat tut. Iyi bir pedagog ve psikolog bul. Hayatini lutfen geri kazan. Zorluk olmadan guzellikte olmaz unutma.

Ben bunu sorun ettigim için haksızmışım. Sevgimi dahi bitirdi bu olay.
O kadar haklısın ki, evin tek başına maddi yükü erkekte olunca kadın her şeyinden kısıyor, ev odaklı yaşıyor ama erkekler bunu da yapmıyor varsa yoksa kendi hayatı.

Ahhh ahhh esin ne ise yariyor ki ?
Cocuga falan mi bakiyor, evi derleyip toparliyor mu bari ?
eşim sabah kalkıp kahvaltısını yapıyor, sonra dooooğğğğru kahveye batak oynamaya. akşama kadar kahvede oyun oynuyor, benim işten gelmeme yakın kalkıp geliyor. çocuğa benim ailem bakıyor. çooookkk kafasına eserse evi toparlıyor, bazen bulaşık makinasını falan boşaltıyor. makinada çamaşırların yıkanması bittiyse, ben uyuya kaldıysam onları asıyor falan bu kadar yani.

eşim sabah kalkıp kahvaltısını yapıyor, sonra dooooğğğğru kahveye batak oynamaya. akşama kadar kahvede oyun oynuyor, benim işten gelmeme yakın kalkıp geliyor. çocuğa benim ailem bakıyor. çooookkk kafasına eserse evi toparlıyor, bazen bulaşık makinasını falan boşaltıyor. makinada çamaşırların yıkanması bittiyse, ben uyuya kaldıysam onları asıyor falan bu kadar yani.
Neden cekiyorsun canim o zaman bu adami ?

Ben bunu sorun ettigim için haksızmışım. Sevgimi dahi bitirdi bu olay.

tam emin değilim ama bazı durumlarda iki tarafın da rızası olmaksızın da boşanma gerçekleşebiliyor
adamın çalışmadığını kanıtlarsanız zaten hakim sizi boşar gibi geliyor
avukata danışıp öğrenin, siz bu hayatı haketmiyorsunuz

Back
X