Boşanma psikolojisi-yalnızlık.

İlk eşimden boşandığımda 28 yaşındaydım ben de tek çocuğum ve ailem yaşlı insanlardı. Altı sene sonra şimdiki eşimle evlendim hiç de planımda ve ümidimde yokken hem de. Çok gençsiniz, elbette acıtacak ama geçecek inanın.

Bu ne zaman oldu ya? En son maddi sıkıntılar ve ilgisizlik sorunları vardı konu sahibinin aboooo

sizin bana yazdığınızla, benim kişiye verdiğim cevap arasında alaka yok. Konu sahibi çocuksuz boşanıyor. buna rağmen bi vatandaş, damızlık olarak kullanıp, çocuk yapsaydın diyor. Eş vasfı olmayan adamdan baba olur mu? çocuk hormonlu kabak gibi büyümüyor, aşamaları var. büyük ihtimalle severek evlendiği kadına, bi yetişkine, ilgi göstermekten aciz bi adam çocuk çocuğa sabır ve ilgi göstermesi mümkün mü? ben amaan doğur gitsin bakarsın kafalarına kızıyorum. Sizin neler yaşadığınızı bilmiyorum şiddet gösteren korkunç birinden boşanmışsınız geçmiş olsun. Lakin siz de en başından beri şiddet görüp, eşinizin kötü karakterini bildiğiniz halde iki çocuk yaptıysanız. kusura bakmayın üzülün.

Şu an duygusal boşlukta olmanız gayet doğal. Gelecek ile ilgili endişelerinizin artması da normal. Ama hayatın da kendi doğal akışı var bu akışta önümüze neler çıkacağını bilmediğimiz için şimdiden kaygılanmanın bir yararı yok. Güzel günleri düşünüyorsunuz ama güzel günler olmasaydı zaten evlenmezdiniz. Gelinen noktada bu evlilik sizi beslememiş demek ki boşanma kararı almışsınız. İlişkiler başlar da biter de boşanıyor olmanız yalnız kalacağınız anlamını taşımıyor ki. İleriyi düşünmeyin lütfen. Bu duygu durumundan kaynaklı olumsuza odaklı olduğunuzun bilince olun. Yas süreci içerisindesiniz

Belki başında öyle değildir,belki öyledir de yaşım küçüktür idrak edememişimdir belki sikintilarim vardır zarar gördüğümu bile anlayamamisimdir belki korunurken çocuğum olmuştur belki belki belki...Ama ben uzulmeyecegim benim geçtiğim yollardan geçmeyen ama yargılayan biri üzül dedi diye üzülmeyeceğim hatta mutlu olacağim çocukların mutlu anneye ihtiyacı var olanın olmuşun yasını tutup üzgün mutsuz bir anneye değil

Şu hayatta tek istediğim pişman olsun ve bu pişmanlığı ömrü boyu sürsün. Teşekkür ederim
Ay ne pişmanlığı adam sevgilisi ve oğlunu evine aldı sen gider gitmez. Hatta seni onun için gönderdi gecenin birinde.

İçin öfke dolu olmalı sadece. Güzel gün falan cidden anlamıyorum.

İlgisizlik, vefasızlık, sevgisizlik denen şeyleri tonla görmüşsün, birkaç tane güzel anıya tutunuyorsun o da adamın eşref vaktine denk gelmiş işte, ben de bu işi anlamıyorum.

İlgisizlik, vefasızlık, sevgisizlik denen şeyleri tonla görmüşsün, birkaç tane güzel anıya tutunuyorsun o da adamın eşref vaktine denk gelmiş işte, ben de bu işi anlamıyorum.
Yahu adam eve hemen başka kadın getirdi hâla güzel anı diyor.
Daha 2 aylık evlilikten dert yanmaya başlamış, nişan döneminde bile aynı şikayetleri var hatta. Başından itibaren ruhsuz bir evlilik zaten.

Hanımefendi siz ya yazdıklarımı okumuyorsunuz ya da arabesk yapmaya yer arıyorsunuz. "eşinizin kötü karakterini bildiğiniz halde iki çocuk yaptıysanız" yazmışım değil mi? Siz hala, "belki başından öyle değildir" yazıyorsunuz. peki sizin benim geçtiğim yollardan haberiniz var mı? Dana bi yediğin taşın acısını bilirmiş. Şuraya sorumsuz ebeveynlerim yüzünden yaşadıklarımla ilgili konu açsam fake konu diye şikayet yerim. Özellikle çocuk yaşta yaşadıklarım o kadar acı, o kadar saçma ki anlatmakla tüketemem. Kimse kusura bakmasın sırf anneliği tatmak için ya da yaşlanınca bana baksın diye ilgisiz, sorumsuz, sevgisiz vs vs. adamlardan çocuk yapan her kadının, o kötü adamlardan zerre farkı yoktur.

Sırf buraya kadar geldik dönmek olmaz diye yapılan bir evlilikti, motivasyon gerekiyordu bitirmek için, adam hemen bulmuş motivasyonu.

Tek çocuksanız ve ailenizin maddi durumu da iyiyse neden çocuk yapmadınız damızlık gibi kullanıp atsaydiniz keşke
Erkeklerin tek işe yaradığı şey bu değil mi zaten
Ne kadar saçma bi yorum. Neden güvenmediği bi insandan sırf yalnız kalmamak için çocuk yapsın ki. Belki gerçekten sevip sevileceği bir insan çıkar karşısına onunla bir ömür mutlu olur.

Sırf buraya kadar geldik dönmek olmaz diye yapılan bir evlilikti, motivasyon gerekiyordu bitirmek için, adam hemen bulmuş motivasyonu.

Şunun altına imzamı atarım çünkü 24 yaşımda bizzat yaşadım aynısını. İlk ve uzun ilişki, kopamamak, geliyorum diyen krizleri görememek derken 3,5-4 senemi alan bombok bir evlilik ve aldatılma. reedd size mesaj atsam mı dedim hatta, boşanma şeklimiz bile benziyor. Maddi sıkıntılar, eşin depresyonda olması, senden kaçınma hali ve sonunda da başka kadın. Ben 34’ümde ikinci evliliğimi yaptım, elbette mükemmel evlilik ve erkek yok ama seviliyorum ve huzurluyum. Yani tek çocuğum ailem yaşlı yalnız kalıcam kafasına girmeyin hayatınızı yaşayın. Ha olmayadabilir bekarlık da dünyanın sonu değil. Kangren olmuş bir evliliktense bekarlık evladır.

Merhaba,

Beterin beteri var. Bunu unutmayın. Ben yüksek öğrenimliyken, eski eşime güvenip işten ayrıldım. Boşanma davam başladığında, işsiz, beş parasız, çocuğumdan ayrı, tek başıma, sokakta kaldım. Üstelik yeni kanser geçirmiştim.

Hayat acı. Allah büyük. Her şey geçiyor. Kimse kimsenin sonsuza kadar yanında değil. Ayrılıklar, gerçek yüzleri gösteriyor. Her şey geçiyor, anne babanıza sarılın. Hayata tutunmak için evcil hayvan, çiçek, hobi edinebilirsiniz. Kafanız ve elleriniz hep dolu olsun. Bir bakmışsınız, yepyeni bir hayatınız var...

Çılgınlar gibi içip sabahlara kadar sevişebilecek özgürlükte bekar bir kadın olucaksın. Neyin yalnızlığı ya. Kocanız beş para etmez bir insanmış onunla aynı evde yaşamaktansa gidip yeni bir hayat veya yeni bir dostluk kurabiliceksiniz.

Şuanda sonsuza kadar yalnız kalacakmışsınız gibi hissetmeniz çok normal. Tüm bunları atlattığınızda üzerinden zaman geçtiğinde yeniden sevebileceğinizi, yeniden güvenebileceğinizi göreceksiniz. İnsan unutur, insanız her şeyi unuturuz en derin acıları bile. İyi ki ! Bu süreçte psikolojik destek almanız gerekirse hiç düşünmeyin alın.

Evet sanırım psikolojik destek de alacağım.
Sizlerinde dediği gibi buraya kadar geldik burdan dönülmez evliliğiydi bu. Bir de kadınlar her şeyi hissediyor. Şuan nişan aşamasında vs olup da zorla bir şeyler yaptırıyor gibi hisseden varsa bu yazdıklarımı iyi okusun.. o iş eninde sonunda bitecek yol yakınken siz dönün.

Kimse onu demek istemedi bence, siz yanlış anladınız. Bile bile lades durumunu eleştirmiş üye.
Kimse boşanmak için evlenmez, sorunlu bi evliliği sürdürmeye de kimse mecbur değil.

Son düzenleme:
Boşanma sürecindeki o hayalkırıklığı hissi zor; insan allak bullak oluyor, bidaha hiç mutlu olamam zannediyor, güvenin kırıntısı bile olmuyor insanlara karşı ama inan bunlar da geçici hisler. Üzülmenin veya diğer karışık hislerin normal olduğunu kabul etmek, kendine zaman vermek lazım. Mümkünse profesyonel destek alınmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…