Ne güzel yazmışsınız bende bosandim bir oğlum var .tam da dediğiniz aşamaları yaşadım yaşıyorum bir hastalıktan iyileşiyor gibiyim sonumu goremesem de..Rabbime güveniyorum inanıyorum iyi seyler olacak kendimi ve evladimi kaderimizi O na emanet ettim..akibetimiz hayır olsun..Dussen diz kapaklarin kanasa bir gunde mi geciyor yarasi? Ayrilik acisi da bir gunde gecmiyor. Zamana birakmalisin.
1. Ailesi aramiyor, once oradan baslayim. Bizde de ya ortada bir cocuk var, neyinizi paylasamadiniz durun bir konusalim diye aramalarini beklerken onlar da hic aramamisti. Dolayisiyla artik sasirmiyorum. Bunu ilk yasayan da sadece sen degilsin. Aramiyorlar.
2. Iyilesme sureci soyle basliyor. Once eden ettigini bulur mu diye dusunmeye baslarsin. Benim cektigim acilari o da ceksin diye o gunu gormek istersin. Sonra ic muhasebelerin baslar. Kendini muhasebe edersin. Benim de hatalarim var miydi diye dusunursun. Hersey sana birseyleri hatirlatir. Dugunlere gitmek istemezsin..Bazen bir sarki seni aglatir. Sonra yavas yavas kabullenirsin.
Esas iyilesme sorunun aslinda sende olmadigini, onun bu evliligi yurutmek icin gonlunun olmadigini anladiginda baslar. Tek tarafin cabasiyla bu isin olmayacaginin farkina varirsin. Agzinla kus tutsan da bu evlilik olmayacakti, farkina vardiginda iyilesme donemin de baslar.
Hatta tam iyilesme doneminde o artik sana birsey ifade etmez. Sokaktaki herhangi bir adam gibidir artik. Bu surece geldiginde eden ettigini bulur mu diye dusunmezsin artik. Aman aman iyi ki bitti, benden uzak olsun dersin.
3. Bu arada iyilesme sureci herkese gore degisir, bir de evlilik suresine gore de degisiyor. Kisa evliliklerde bu sure genelde daha kisa oluyor.
4. Aslinda kimse sana oyle bakmiyor. Sen oyle saniyorsun.
Yasadigin herseyi yasadim. Sen hayata nasil bakarsan hayat da sana o sekilde karsilik veriyor.
5. Kendine acima. Biten birsey yok. Aslinda baslayan yeni birsey var. Hem de eskisinden daha guzel ve daha ozgur.
6. Iki yil yasadigin kotu tecrube icin geri kalan omrunu kotu gecirmek istemezsin degil mi? Bu iki yil boyunca kaybettiklerine degil kazandiklarina bak. Buyuk bir tecrube kazandin. Nasil bir insanla evli oldugunun farkina vardin. Gerisini bosver. Ve biran once iyilesmek istiyorsan onu sosyal medya da dahil hicbir yerden takip etme. Ye ic gez toz... yapamadigin herseyi yap. Ozgurlugunu doya doya yasa. Iyileseceksin merak etme. O zaman oh be iyi ki bitmis diyeceksin.
Kimseye aciklama yapmak zorunda degilsin. Sen hayatina devam et. Sen aciklama yaptikca insanlar merakli olduklarindan daha cok sorarlar. Bosanmak gayet dogal. Her ayrilik bir travma yasatir. Evden kedin gitse uzulmez misin? Bu da oyle birsey. Bu sureci yasayacaksin. Yaralar zamanla kabuk baglayacak iyileseceksin. Ara ara gelgitlerin de olacak. Duygu durumlarin degisebilecek. Kah ona kizacaksin kah ozleyeceksin. Hepsi gececek merak etme. O da sana " el" olacak merak etme.
Merak etmeyin iyilesince hersey o kadar guzel oluyor ki. Mumkunse cevrenizi genisletin. Yeni arkadasliklar, yeni cevre edinin. Size toksik geken iliskilerden uzak durun. Bol bol okuyun. Kendi ayaklarinizin uzerinde durun. Kendinizi hatalarinizla sevin. Iyileseceksiniz inanin. Yeniden dogmus gibi olacaksiniz. Ozgurlugunuzun keyfine bakin. Kendinize acimayin. Kimsenin de size acimasina izin vermeyin. Dimdik durun. Siz guclu bir kadinsiniz. Cok mutlu olmanizi dilerim.Ne güzel yazmışsınız bende bosandim bir oğlum var .tam da dediğiniz aşamaları yaşadım yaşıyorum bir hastalıktan iyileşiyor gibiyim sonumu goremesem de..Rabbime güveniyorum inanıyorum iyi seyler olacak kendimi ve evladimi kaderimizi O na emanet ettim..akibetimiz hayır olsun..
Teşekkür ederim çalışıyorum evet güçlü yüm elhamdülillah evladim ve kendim için en iyisini yapmak için ayaktayım tüm çabam buna .hiç haketmedigim şeyler yaşadım .şiddeti psikolojik sorunlari bitirdi bizi. emeklerim boşa gitti 8 yilim bosa gitti hayallerim çöp oldu ona verdigim bir yudum suya bile yazık etmişim. ama vicdanım öyle rahat ki hicbir hatam yok hep dosdoğru oldum o dagitti ben topladim bir aile olalim diye hep cabaladim.deyim yerindeyse basının üstünde taşınması gereken bir eşken boyle olmak zoruma gidiyor elbette.hep şöyle diyordum tek tekerle araba yürümüyor hele ki arabayi goturen o teker hor kullaniliyorsa daha ne diyim nasil izah ediyim.hele ailesinin bosanma sirasinda yaptıkları hiç taniyamamisim ne yalanlar neler kimse yogurdum eski demedi halaMerak etmeyin iyilesince hersey o kadar guzel oluyor ki. Mumkunse cevrenizi genisletin. Yeni arkadasliklar, yeni cevre edinin. Size toksik geken iliskilerden uzak durun. Bol bol okuyun. Kendi ayaklarinizin uzerinde durun. Kendinizi hatalarinizla sevin. Iyileseceksiniz inanin. Yeniden dogmus gibi olacaksiniz. Ozgurlugunuzun keyfine bakin. Kendinize acimayin. Kimsenin de size acimasina izin vermeyin. Dimdik durun. Siz guclu bir kadinsiniz. Cok mutlu olmanizi dilerim.
Tum guzellikler seni bulsun. Hayatin hep cicek acsin, gunes hep gulsun sana ve evladinaTeşekkür ederim çalışıyorum evet güçlü yüm elhamdülillah evladim ve kendim için en iyisini yapmak için ayaktayım tüm çabam buna .hiç haketmedigim şeyler yaşadım .şiddeti psikolojik sorunlari bitirdi bizi. emeklerim boşa gitti 8 yilim bosa gitti hayallerim çöp oldu ona verdigim bir yudum suya bile yazık etmişim. ama vicdanım öyle rahat ki hicbir hatam yok hep dosdoğru oldum o dagitti ben topladim bir aile olalim diye hep cabaladim.deyim yerindeyse basının üstünde taşınması gereken bir eşken boyle olmak zoruma gidiyor elbette.hep şöyle diyordum tek tekerle araba yürümüyor hele ki arabayi goturen o teker hor kullaniliyorsa daha ne diyim nasil izah ediyim.hele ailesinin bosanma sirasinda yaptıkları hiç taniyamamisim ne yalanlar neler kimse yogurdum eski demedi hala
Şoktayim ama Allahin adaleti var kim ne yaparsa aynısı önüne gelir bu beni rahatlatiyo....bunalri da yasiyacakmisiz hersey insanlar icinmis . Kendi yasantima odaklandim .görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler diyorum
Kolay kolay hic bir cocuk annesi varken baskasini secmez.
Ama siz cok dagilirsaniz, kendinizi cok degersizlestirirseniz cocuk da bunu farkeder. Allah korusun sizden uzaklasir. Dimdik durun. Maddi olarak da zorlugunuz yok anladigim kadariyla. Alin oglunuzu gezin, eglenin kafanizi dagitin. Bosanin ve siz de sizi gercekten seven biriyle olun.
Ben de esimi kaybettim oglumlayizgelin sarilalim.
Yok artik gelse vurun tekmeyi ne mutlulugu? Bence sizinki yanmak falan degil sevgi boyle bir sey degil. Calisiyorsunuz, geliriniz var bu adam kim ya? basin tekmeyi.
Bir psikoloğa gidin lütfen bir kadının kendini bu kadar degersizlestirdigini görünce deliriyorum başka kadınla her haltı yiyor o esiniz biliyorsunuz degil mi nasıl mideniz alacak neler söylüyorsunuz böyleBen onu öyle çok sevdim ki, hiçbir şeyimiz yokken evlendik. Benim mesleğim vardı, onun o da yoktu. Sektörüme ilgi duydu, meslek edindirdim. O ne yaptı, ben doğum sırasında sektörden uzak kalınca işleri yürüttü, büyüttü, parayı kırdı ve gitti. Yaklaşık benden 20 yaş küçük bir kadınla birlikte şuan. Belki yenilgiyi hazmedemediğim için geri gelse her şeyi silmek unutmak sil baştan başlamak isteğim.
Bende çok sevmiştim nişan düğün tüm hazırlıklarda tüm ayrıntıyı ben düşünüp ben harcama yaptım herşeyde ama kıymetim bilindi mi hayırBen onu öyle çok sevdim ki, hiçbir şeyimiz yokken evlendik. Benim mesleğim vardı, onun o da yoktu. Sektörüme ilgi duydu, meslek edindirdim. O ne yaptı, ben doğum sırasında sektörden uzak kalınca işleri yürüttü, büyüttü, parayı kırdı ve gitti. Yaklaşık benden 20 yaş küçük bir kadınla birlikte şuan. Belki yenilgiyi hazmedemediğim için geri gelse her şeyi silmek unutmak sil baştan başlamak isteğim.
bosanma asaması cok zor sadece ve pısman olurmuyum dıye ben de cok korkuyorum davayı actım ama sonra pısmanlık yasamaktan cok korkuyorum aynı hıslere kapıldınız mıBoşanmak yemez diye düşünmüşsünüz ama yemiş işte. Haliyle egonuz incinmiş. Ayrıca öküz ölmüş ortaklık bitmiş ailesi sizi niye arasın? Beklentilerinizin hiçbiri karşılanmadığı için de süreç size zor gelmiş. Siz kendi gözünüzde mağdursunuz, size ancak siz yardım edebilirsiniz. Ben de boşandım, insanlar helal olsun hiç aksettirmedi tek başına herşeyin altından kalktı dediler.
Boşanmadan önce düşündüm bunları. Ama pişman olurum diye korkmak doğru bir motivasyon değil devam etmek için. Evliliğinizde mutluysanız, mutlu olma ihtimaliniz yüksekse devam etmek doğru olur. Mutsuz evlilik çok zor. Yalnız kaldığım zorlandığım günler de oldu ama hiç keşke demedim.bosanma asaması cok zor sadece ve pısman olurmuyum dıye ben de cok korkuyorum davayı actım ama sonra pısmanlık yasamaktan cok korkuyorum aynı hıslere kapıldınız mı
O kadar güzel yazmışsın ki...Dussen diz kapaklarin kanasa bir gunde mi geciyor yarasi? Ayrilik acisi da bir gunde gecmiyor. Zamana birakmalisin.
1. Ailesi aramiyor, once oradan baslayim. Bizde de ya ortada bir cocuk var, neyinizi paylasamadiniz durun bir konusalim diye aramalarini beklerken onlar da hic aramamisti. Dolayisiyla artik sasirmiyorum. Bunu ilk yasayan da sadece sen degilsin. Aramiyorlar.
2. Iyilesme sureci soyle basliyor. Once eden ettigini bulur mu diye dusunmeye baslarsin. Benim cektigim acilari o da ceksin diye o gunu gormek istersin. Sonra ic muhasebelerin baslar. Kendini muhasebe edersin. Benim de hatalarim var miydi diye dusunursun. Hersey sana birseyleri hatirlatir. Dugunlere gitmek istemezsin..Bazen bir sarki seni aglatir. Sonra yavas yavas kabullenirsin.
Esas iyilesme sorunun aslinda sende olmadigini, onun bu evliligi yurutmek icin gonlunun olmadigini anladiginda baslar. Tek tarafin cabasiyla bu isin olmayacaginin farkina varirsin. Agzinla kus tutsan da bu evlilik olmayacakti, farkina vardiginda iyilesme donemin de baslar.
Hatta tam iyilesme doneminde o artik sana birsey ifade etmez. Sokaktaki herhangi bir adam gibidir artik. Bu surece geldiginde eden ettigini bulur mu diye dusunmezsin artik. Aman aman iyi ki bitti, benden uzak olsun dersin.
3. Bu arada iyilesme sureci herkese gore degisir, bir de evlilik suresine gore de degisiyor. Kisa evliliklerde bu sure genelde daha kisa oluyor.
4. Aslinda kimse sana oyle bakmiyor. Sen oyle saniyorsun.
Yasadigin herseyi yasadim. Sen hayata nasil bakarsan hayat da sana o sekilde karsilik veriyor.
5. Kendine acima. Biten birsey yok. Aslinda baslayan yeni birsey var. Hem de eskisinden daha guzel ve daha ozgur.
6. Iki yil yasadigin kotu tecrube icin geri kalan omrunu kotu gecirmek istemezsin degil mi? Bu iki yil boyunca kaybettiklerine degil kazandiklarina bak. Buyuk bir tecrube kazandin. Nasil bir insanla evli oldugunun farkina vardin. Gerisini bosver. Ve biran once iyilesmek istiyorsan onu sosyal medya da dahil hicbir yerden takip etme. Ye ic gez toz... yapamadigin herseyi yap. Ozgurlugunu doya doya yasa. Iyileseceksin merak etme. O zaman oh be iyi ki bitmis diyeceksin.
Kimseye aciklama yapmak zorunda degilsin. Sen hayatina devam et. Sen aciklama yaptikca insanlar merakli olduklarindan daha cok sorarlar. Bosanmak gayet dogal. Her ayrilik bir travma yasatir. Evden kedin gitse uzulmez misin? Bu da oyle birsey. Bu sureci yasayacaksin. Yaralar zamanla kabuk baglayacak iyileseceksin. Ara ara gelgitlerin de olacak. Duygu durumlarin degisebilecek. Kah ona kizacaksin kah ozleyeceksin. Hepsi gececek merak etme. O da sana " el" olacak merak etme.
Insan onun o kadar hatalari varken neden kendi hatalarina takilir demissin? Cok guzel. Ic muhasebede, kucuk buyuk hata demeden, benim de bu ayriliga katkim var mi diye muhasebe yaparsin. O donem onun hatalarini bir tarafa birakirsin, ben hata yapmasaydim bunlar olurmuydu diye kucuk buyuk herseyi dusunursun. Ancak hatasiz da olsan buyuk kusurlu sen de olsan bu iliski zaten bitecekti. Bunu anladiginda iyilesiyorsun zaten.O kadar güzel yazmışsın ki...
Peki o kdar büyük onun hataları varken neden insan kendi ufak tefek hatalarına da takılır. Yoksa ufak olmadıklarından mı? Ya da cidden ufaklar ama bu ayrılık acısı bunu da mı gerektiriyor?
Bazen bi bakmısm kendimi sucluyorum. Anılarda kaybolmuşum.
Kendime geliyorm ama gögsüm de sıkışıyor.ha diyeceksin ki çok mu güzel anılar vallahi değil sonunda kavga da var tripte var ne bileyim işte...
Sanırım benimki de O'nun bana olan sevgisine inanmışlığın getirdiği acı... O beni çok seviyor çok sevmiş hep sevecek düşüncesi... Ne kadarda yanılıyoruz. Hayır bu kadr naısl inanmısım ben.?
En cok buna üzülüyorum buna kırılıyorum ha bir de "seni alt ettim" tutumuna..
İnşallah geçecek, geçsin bir an evvel
Gececek merak etme. Oh be diyeceksin.O kadar güzel yazmışsın ki...
Peki o kdar büyük onun hataları varken neden insan kendi ufak tefek hatalarına da takılır. Yoksa ufak olmadıklarından mı? Ya da cidden ufaklar ama bu ayrılık acısı bunu da mı gerektiriyor?
Bazen bi bakmısm kendimi sucluyorum. Anılarda kaybolmuşum.
Kendime geliyorm ama gögsüm de sıkışıyor.ha diyeceksin ki çok mu güzel anılar vallahi değil sonunda kavga da var tripte var ne bileyim işte...
Sanırım benimki de O'nun bana olan sevgisine inanmışlığın getirdiği acı... O beni çok seviyor çok sevmiş hep sevecek düşüncesi... Ne kadarda yanılıyoruz. Hayır bu kadr naısl inanmısım ben.?
En cok buna üzülüyorum buna kırılıyorum ha bir de "seni alt ettim" tutumuna..
İnşallah geçecek, geçsin bir an evvel
Bne de kendimi kazandığımı düşünüyorumInsan onun o kadar hatalari varken neden kendi gatalarina kilir demissin? Cok guzel. Ic mugasebede kucuk buyuk hata demeden ben de bu ayriligi sagladim mi diye muhasebe yaparsin. O donem onun hatalarini bir tarafa birakip ben hata yapmasaydim bunlar olurmuydu diye kycuk buyuk herseyi dusunursun. Ancak hatasiz da olsan buyuk kusurlu sen de olsan bu iliski zaten bitecekti. Bunu anladiginda iyilesiyorsun zaten.
Ikincisi bilinc altindaki o anilar hep olacak. Onlar ara ara su yuzune cikacak. Aslinda bir yonden iyi. Onlardan ders alabilirsen bir sonraki iliskilerin icin bu buyuk tecrube oluyor. Yaralar tam iyilesirken o anilar su yuzune hemen hemen her gun cikiyor. Ama zamanla arada bir yokluyor.
Hepimiz onlarin sevgidine inandik. Ama aslinda onlarin sevmedigini farkettiginde, biliyorum cok aci veriyor ama, iyilesiyorsun. Agzinla kuş tutsan o sevmeyecekti. Belki de sevme duygulari yoktur.
Seni alt ettim demesi en cok uzen seymis seni. Aslinda kimse kimseyi alt etmiyor. Bunu sonra fark ediyorsun. Hayatimizinn geri kalanini kurtardik biz. Daha ozgur daha mutlu olmak icin geri kalan yillara ihtiyacimiz var. Gecmisi tamam degistiremeyiz. Ne kadar ic muhasebe yaparsak yapalim. Ama gelecehi sekillendirebiliriz. Onun icin de elimizdeki tecrubeleri kullaniriz. Onlar aslinda bizlere buyuk bir tecrube verdiler. Birak o alt ettigini dusunsun. Benim eski esim de belki oyle dusunuyordur. Umurumda degil. Alt etse ne olur etmese ne olur. Istedigini dusunsun, benden uzak olsun da. Ben su an mutlu huzurlu muyum: evet. Gerisi bos. O aslinda bitirmekle bana oyle buyuk bir iyilik yapti ki, bana beni geri verdi. Ozgurum artik. Var mi otesi....
Eskiden olsa uzulurdum. Mesela gecen oglumu gormeye geldiginde yine yeni araba almis, son model luks bilmem kac tane arabasi varmis. Osu varmis busu varmis.. oglum dedi... umursadim mi hic umursamadim. Eskiden belki gucume giderdi, cunku evli iken oglumla bana gelince hep parasi yoktu, simdi benim icin hic bir sey ifade etmiyor. Hic umurumda olmadi. Sen de oyle olacaksin. Ister duvara toslasinlar isterse ne yaparsa yapsinlar umurumda degil. Beni bana birakti ya, bana en buyuk iyiligi yapti. Ailesine kendisine kolelikten hizmetcilikten baska birsey yaptirmamis bana.Bne de kendimi kazandığımı düşünüyorum
Ben çok şen şakrak eğlenceli bi insandım,üstümden ölü toprağını attım.
Su söze de o kdr yürekten katılıyorm ki bence onlar sevmeyi cidden bilmiyor.
Bence her erkek aldatınca biraz "oldum" sanıyor. Alt ettim, kurtuldum, mutluluğa yelken açtım sanıyor... Sanıyor da sanıyor..
Belki bunlardan dolayı denmiştir aldatan aldanır diye çünkü cidden aldanıp gidiyorlar.
Aldandıkları yolda çarpacakalrı duvar sert olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?