Boşanma sonrası bu kadar zor muydu?

Ortada bir evlilik, yuva, aile yokmus ki.
Bence hayirlisi olmus, bu adamla ilerleyip daha fazla zaman kaybetmediginize sükredin

Dussen diz kapaklarin kanasa bir gunde mi geciyor yarasi? Ayrilik acisi da bir gunde gecmiyor. Zamana birakmalisin.
1. Ailesi aramiyor, once oradan baslayim. Bizde de ya ortada bir cocuk var, neyinizi paylasamadiniz durun bir konusalim diye aramalarini beklerken onlar da hic aramamisti. Dolayisiyla artik sasirmiyorum. Bunu ilk yasayan da sadece sen degilsin. Aramiyorlar.
2. Iyilesme sureci soyle basliyor. Once eden ettigini bulur mu diye dusunmeye baslarsin. Benim cektigim acilari o da ceksin diye o gunu gormek istersin. Sonra ic muhasebelerin baslar. Kendini muhasebe edersin. Benim de hatalarim var miydi diye dusunursun. Hersey sana birseyleri hatirlatir. Dugunlere gitmek istemezsin..Bazen bir sarki seni aglatir. Sonra yavas yavas kabullenirsin.
Esas iyilesme sorunun aslinda sende olmadigini, onun bu evliligi yurutmek icin gonlunun olmadigini anladiginda baslar. Tek tarafin cabasiyla bu isin olmayacaginin farkina varirsin. Agzinla kus tutsan da bu evlilik olmayacakti, farkina vardiginda iyilesme donemin de baslar.
Hatta tam iyilesme doneminde o artik sana birsey ifade etmez. Sokaktaki herhangi bir adam gibidir artik. Bu surece geldiginde eden ettigini bulur mu diye dusunmezsin artik. Aman aman iyi ki bitti, benden uzak olsun dersin.
3. Bu arada iyilesme sureci herkese gore degisir, bir de evlilik suresine gore de degisiyor. Kisa evliliklerde bu sure genelde daha kisa oluyor.
4. Aslinda kimse sana oyle bakmiyor. Sen oyle saniyorsun.
Yasadigin herseyi yasadim. Sen hayata nasil bakarsan hayat da sana o sekilde karsilik veriyor.
5. Kendine acima. Biten birsey yok. Aslinda baslayan yeni birsey var. Hem de eskisinden daha guzel ve daha ozgur.
6. Iki yil yasadigin kotu tecrube icin geri kalan omrunu kotu gecirmek istemezsin degil mi? Bu iki yil boyunca kaybettiklerine degil kazandiklarina bak. Buyuk bir tecrube kazandin. Nasil bir insanla evli oldugunun farkina vardin. Gerisini bosver. Ve biran once iyilesmek istiyorsan onu sosyal medya da dahil hicbir yerden takip etme. Ye ic gez toz... yapamadigin herseyi yap. Ozgurlugunu doya doya yasa. Iyileseceksin merak etme. O zaman oh be iyi ki bitmis diyeceksin.
Kimseye aciklama yapmak zorunda degilsin. Sen hayatina devam et. Sen aciklama yaptikca insanlar merakli olduklarindan daha cok sorarlar. Bosanmak gayet dogal. Her ayrilik bir travma yasatir. Evden kedin gitse uzulmez misin? Bu da oyle birsey. Bu sureci yasayacaksin. Yaralar zamanla kabuk baglayacak iyileseceksin. Ara ara gelgitlerin de olacak. Duygu durumlarin degisebilecek. Kah ona kizacaksin kah ozleyeceksin. Hepsi gececek merak etme. O da sana " el" olacak merak etme.

Son düzenleme:
Aynı şeyleri bende yaşadım durduk yere benim ailemi istemedi ben artık böyleyim kabul et falan dedi bende inat edince boşanmak istedi ne kadar kurtarmaya çalışsamda o hiçbi adım atmadı ve boşandık. Bende bugün yeni soyadıma kavuştum benim birde 5 yaşında oğlum var çocuğunuz olmaması çok büyük bi artı bidaha onunla muhatap olmayacaksınız.
Benimde eski eşin annesi tek kelime etmedi boşanmamız konusunda bende bekledim bana gelip bişeyler demesini boşansanız bile benim seninle sıkıntım yok arada torunum var arkandayım demesini bekledim ama boşanmamızı asıl isteyen oymuş gibiydi. Şimdi sokakta karşılaşınca torununa sesleniyo çocuk benimle gelip ona bakmadı diye yine ben suçlu oluyorum çocuğu babasından ve babannesinden uzaklaştırmış oluyorum.
Ne yapsam yaranamadım sende yaranamazdın çekirdek ailesine sahip çıkmayıp ana babasını seçen adamlar ömür boyu mutlu olamasınlar

Peki evlilik demeye bin sahit lazim olan bu cileyi surdurmekteki motivasyonunuz ne? Veya cesaret edememe sebebiniz?
Az önce yatirim topigine yazan sizdiniz di mi?
Baya bilgili, donanimli, guclu bir kadin gibi dusundum sizi ordan.

Yaaaa aynı kafaymış kocalar
Evet çocuğum yok bin şüküt yaşınız kaç kaç yıl evli kaldınız işiniz var mı bari
Ranbim yrd olsun hep

İnşallahhhh

Benimleyken fazlasıyla anababacı olan adam annem yalnız kaldı bende evlenince diyen adam boşanınca ailesinin evine gitmedi bekar evi tuttu
Geçmişinde bayağı cinsel münasebetli ilişkisi varmış tabi bunu ailenin yanında yapamazdı pislik haysiyetsiz

Ve yine bu adam benle sevgili iken ailesini asla benden önde tutmaz onlar ne derse desin beni mutlu etmek için uğraşırdı düğünde bile annesini bilezikleri eksik taktı diye sorun çıkardı ben durdurdum anneni üzme kadın doğru taktı diye
İlk 3 ay sonra değişmeye başladı işte kavgalar küslükler aile ile ben yokken görüşmeler bana hep sitemler her konuda yermeler
Sen beni sevmemişsin ki çalışıyor memur diye mantıklı gelmişte evlenmişsin kandırmışsın dediğimde
Seviyordum ama ben seni sessiz sakin kız demiştim diye cvb verdi
Yaptıklarına cvb vermem suçtu o bağırarak tartışcak ama ben hiç bişi demicem suscam
Öle bi bağırıyorduki komşular beni dövüyo sanırdı
Ama benim yapım eğitimim bağırarak tartışmaya uygun değildi çingenlik gelirdi bana
Sadece cvb verirdim normal ses tonu ile
Okdr çok ağladımki 2 yılda ve hala!

Yaaaa aynı kafaymış kocalar
Evet çocuğum yok bin şüküt yaşınız kaç kaç yıl evli kaldınız işiniz var mı bari
Ranbim yrd olsun hep
Malesef şuan işim yok arıyorum inşallah bulucam 30 yaşındayım 8 yıldır evliyim.
Onlardan kat kat mutlu huzurlu oluruz inşallah da onlarda birgün ne kaybettiği anlarlar o acı çekmeden benim içim soğumayacak çünkü

Benim eski yine asla anneci olmadı 8 yıllık evlilik boyunca sürekli sen haklısın takma onu falan derdi ne olduysa artık 10 gün içinde bana düşman annesini çok seven bi adam oldu annesine ayda 2 defa giden insan şuan annesinin yanına taşındı onunla oturuyor

Aynen bende öle düşünüyorum
Tüm karaktersizliklerine rağmen iyi olsun yuvamız diye içime ata ata sürdürdüm evliliği ne kendine ne ailesine kötülük beslemedim ama onlar arkmdan fitne fücür işlemişler
Allah büyük kahru perişan olsun
Rabbim gün yüzü göstermesin inş

Hımmm birimi etkiledi ki ?
Valla biz bilmeyiz ama allah herkesi biliyor
Havale edecek rabbimiz olmasa nasıl söndürürdük bize yapılan haksızlığın ateşini
Ergeç ilahi adalet tecelli edecek ama işte bunu ben yaşarken hemde en kısa sürede görmek duymak istiyorum allah büyük

Bu süreci en iyi sekilde atlatmak sizin elinizde kendinizi birakmayin lutfrn Allah yardimciniz olsun

Hiç bilmiyorum ne olduda böyle oldu düşünmekte istemiyorum artık bana çok zarar veriyo düşünceler ama yinede engel olamıyorum kendime.
Aynen bende öyle düşünüyorum eninde sonunda bize yaşattıklarını çekiceklerine eminim ama ben böyle üzgünken onun hiçbişey olmamış gibi davranmasına mutlu olmasına dayanamıyorum arkamdan öyle şeyler söylüyorlarmışki annesiyle birlikte ne kadınlığım kalmış ne yemek temizlik yapmadığım
Allahım inşallah en kısa zamanda gösterir adaletini bana birkez sen haklıydın özür dilerim demeden canını almaz inşallah onların

İşim gücüm mesleğim yokken, hala okurken, üzerimdeki ceketle çıktım evden. Aile evime geldiğimde ayağıma giyecek çorabım yoktu. Bütün ailem bana bakıp bakıp çoğu zaman ağladı, kahırlandı ama ben mutluydum. Mutluydum, huzurluydum, o cehennemden kurtulmuştum. Uymaca akıllı, sapık bir anakuzusundan, onun ailesinden kurtulmuştum. Tabi yakamdan kolay düşmeye niyetleri yok, çekişmeli davam hala sürüyor. 1.5 sene evli kaldım, boşanma davası açılalı 1 seneyi geçti. Düşün, evli kaldığım seneden çok boşanmak için zaman harcıyorum.
Herkese rest çektim, bu toplum algıları bilmem neler. Arada sinirlenmiyor muyum? Elbette. Ama cevabım belli, yine olsa yine boşarım o lümpeni, döne döne dans ede ede boşarım hem de. Keşke sabretmeseydim de ilk hatasında boşasaydım. Anası ilk zamanlar yalandan aradı ağladı timsah timsah. Benim aileme hakaret ediyorlardı, oğlu kocası kendisi, sonra benim aileme yalvardılar. İnan aramalarının bir önemi yok. Senin içinde bittiyse bitti.
Yıvış ağızlı, mezhebinde at koşturan adamlardan bir cacık olmaz. Ver eline çekirdeğini anasıyla kapı önünde otursunlar. Hakları o.

Tam olarak benim hissettiklerimi hissediyorsunuz
Bende isterim bigün kapıma helallik için gelsin
Hakkım iki cihandada haramdır ona
Biliomusunuz bu sğreçte en ağır şey eşyaların gözüm önünde evden çıkarılması ve eşimin kavga sırasında bida düşünelim dediğimde sen şuanda boşandıktan sonraki hayatından korktuğun için bunu söylüyorsun demesi bana çokkkk koydu
Çinkü allah şahit sevgimi köreltsede benim ona hala merhametim vardı
Evden kovduğum gün çay demlemiş o ocakta kalınca üzüldüm bile arkasından
Bana 2-3 ay aynı evde boşanalım diye işkence çektiren adama hala üzülebiliyordum
Yapımız çok farklıydı çok

Cocugunuzun olmamasi buyuk sans. Ustunuzde buyuk bir duygusal yorgunluk var, isterseniz terapi alin ya sa kafanizi dagitacak baska seylere yonelin. Zaman gectikce rahatlayip, ozgurleseceksiniz.

Peki evlilik demeye bin sahit lazim olan bu cileyi surdurmekteki motivasyonunuz ne? Veya cesaret edememe sebebiniz?
Az önce yatirim topigine yazan sizdiniz di mi?
Baya bilgili, donanimli, guclu bir kadin gibi dusundum sizi ordan.

Bendim, teşekkür ederim. Mesleğim finans, bakmayın o bilgili havalı hallerime. Burası Ortadoğu. En güçlümüz bile baskılanmış halde. Aileme göre şiddet yoksa, adamın parası varsa boşanmak çok saçmadır. 45 yaşındayım ama çocukluktan kız kardeşlerim ve ben o kadar baskılandık ki kendi adımımı atmaya cesaretim yok.

insanlar çok biliyorlar konuşup dursunlar bakarlarsa baksınlar
siz dik durun ve duruşunuzu bozmayın
zamanla onlar da alışacaklardır

o adamadan kurtulduğunuza da şükredin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…