- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
- 598
- Konu Sahibi sinematiyatro
-
Siz en iyisi uzun vadeli hareket edin. Yapabildiğiniz herşeyden tasarruf edin ve mümkün mertebe birikim yapın. Artık kaç sene sürer bilmem ama ayrı eve çıkmaya yetecek kadar bi birikim yapın. O zamana da kadar da aielinizi mecbur idare edin. Nafakanın da artması için dava açsanız tekrardan sonuç çıkmaz mı acaba. Ünlülüler bile nafaka beğenmeyip arttırılsın diye dava açıyoriyi aksamlar herkese. boşandim 2 yil önce. evliligimin kurtulacak tutulacak bir tarafi kalmamisti hatta ailem de bosanmam taraftariydi. neyse bosandim ama babaevinde huzur bulamadim. ailen arkanda diyen babam ve evli kardesim her firsatta beni asagiliyorlar. cok uzuluyorum. 2 cocugum var. kendileri istediler birlikte oturmayi hatta ben bosanmaya cesaret edemezken arkandayiz dediler. simdi ise babam her firsatta kardesimle beni kiyaslayip benim hayatta basarisiz oldugumu, bana saygi duymadigini bir sekilde ifade ediyor. halbuki evliyken hic boyle laflar duymazdim. ayri eve cik demeyin calisiyorum ama kazandigim tek basina eve cikacak bir maas degil. uzuluyorum ama nasil basedecegimi sasirdim. dogrudan soyledim beni bosandigim icin mi asagiliyosun baba gel diyen sendin o zaman niye bana bosan dedin beni cesaretlendirdin dedim. cevap vermedi ama beni yine bir sekilde cok asagiladi. onun gozunde bosandigim icin asagiligim sanirim. halbuki bosanmalisin diyen de kendiydi. kardesimi öve öve bitiremiyor. kardesimin kocasi zengin cok iyi bir hayatlari var zengin yasiyorlar durumlari cok iyi. ben onun ekmegini yiyorum diye sanirim beni hor gormesi. napayim sizce. kocadan ayri cektim simdi babam da kardesim de beni asagiliyor. ben de huzur bulabilecek miyim dersiniz? napmaliyimcok yoruldum.
babam ve annem de daha once bosanip tekrar evlendiler. ama babam beni annemi asagilik olarak goruyor, kizkardesim kral onun gozunde. o general sen bisey olamadin diyor bana.Sahsen sanirim bir süre sonra herkesi haddini bildirmeye baslardim.anne baba kardes her sözü söyleme ve kalp kirma hakki vermez. Babaniz kendince cok mu basarili evli oldugu icin veya cebinde bes kurusu var diye? Iyi bir babalik göremiyorum da. Millet bir haddini bilse keske..sizin tek yapacaginiz maddi durumunuzu ilerletmeye calisip baska yere tasinmak. O sehird3 olmazsa baska sehirde. Sakın cocuklarinizi assaglandiginiz yerde büyütneyin. Ilerde onlarda bu laflari ögrenir
annem cok iyi sessiz kendi halimde bir kadin. namazli abdestli ama babama gore o da ben de hicbirsey degiliz. annemi de hor goruyor. benim kardesine cok sevgim ve saygim var diyor yuzume.Eşinin zengin olmasıyla mi general olunuyormuş, üzücü bir babanın böyle laflar etmesi.
Anneniz nasıl peki size karşı, onunla konuşsaniz babanızın daha rahat uyarır belki.
kesin onlara yaranmaya çalışıyordur pislikbabam ve annem de daha once bosanip tekrar evlendiler. ama babam beni annemi asagilik olarak goruyor, kizkardesim kral onun gozunde. o general sen bisey olamadin diyor bana.
Çok ayıp ama. Sadece zengin koca bulduğu için mi general olmuş?bu arada hala bosanma kararinin dogru oldugunu savunuyorlar, ama bir taraftan da hor goruyorlar. babam kizkardesim icin o general sen bisey olamadin diyor mesela bana .
Para yardımı yapıyor herhalde kardeşiniz babanıza yada öyle şeyler umuyor kendisinden.annem cok iyi sessiz kendi halimde bir kadin. namazli abdestli ama babama gore o da ben de hicbirsey degiliz. annemi de hor goruyor. benim kardesine cok sevgim ve saygim var diyor yuzume.
para guctur diyor, benim kardesine saygim var diyor, ona adinin sonuna ....cigim diye hitap ediyor, bana da hey, baksana, şey diye. öyle zor ki onurunla gururunla oynanan yerde sabretmek yutmak. karsisina gecip konustum, yaptiginin yanlis oldugunu soyledim, biraz duzeldi, ama insanoglu iste degismiyor. bununla yasamaya alismaliyim belki de. belki birgun ben de mutlu olurumÇok ayıp ama. Sadece zengin koca bulduğu için mi general olmuş?
Gerekirse gecekondu tarzı ya da 1+1 bir yere gecin ama sizi böyle incitmelerine izin vermeyin.Zor olacaktir ama huzur yoksa bir sekilde imkan zorlanir.iyi aksamlar herkese. boşandim 2 yil önce. evliligimin kurtulacak tutulacak bir tarafi kalmamisti hatta ailem de bosanmam taraftariydi. neyse bosandim ama babaevinde huzur bulamadim. ailen arkanda diyen babam ve evli kardesim her firsatta beni asagiliyorlar. cok uzuluyorum. 2 cocugum var. kendileri istediler birlikte oturmayi hatta ben bosanmaya cesaret edemezken arkandayiz dediler. simdi ise babam her firsatta kardesimle beni kiyaslayip benim hayatta basarisiz oldugumu, bana saygi duymadigini bir sekilde ifade ediyor. halbuki evliyken hic boyle laflar duymazdim. ayri eve cik demeyin calisiyorum ama kazandigim tek basina eve cikacak bir maas degil. uzuluyorum ama nasil basedecegimi sasirdim. dogrudan soyledim beni bosandigim icin mi asagiliyosun baba gel diyen sendin o zaman niye bana bosan dedin beni cesaretlendirdin dedim. cevap vermedi ama beni yine bir sekilde cok asagiladi. onun gozunde bosandigim icin asagiligim sanirim. halbuki bosanmalisin diyen de kendiydi. kardesimi öve öve bitiremiyor. kardesimin kocasi zengin cok iyi bir hayatlari var zengin yasiyorlar durumlari cok iyi. ben onun ekmegini yiyorum diye sanirim beni hor gormesi. napayim sizce. kocadan ayri cektim simdi babam da kardesim de beni asagiliyor. ben de huzur bulabilecek miyim dersiniz? napmaliyimcok yoruldum.
bana para verirken on kere dusunen babam, kardesim ya da kocasi istedi mi bankamatigini cikarip oldugu gibi veriyor. beni düşük goruyor. onun gozunde onlar saygiyi hakediyor, ben onlarla yasadigim icin düşüğüm. ne aci.Para yardımı yapıyor herhalde kardeşiniz babanıza yada öyle şeyler umuyor kendisinden.
Ayrı eve illa ki çıkamam diyorsanız en az olacak şekilde kurun iletişiminizi babanizla.
Konuda kardeşim de aynı demişsiniz ama ona müsade etmeyin.
annemin elinde ne varsa babam aldi. annemin ustundeki evi yeni ev alalim dedi satti kendi ustune aldi.kesin onlara yaranmaya çalışıyordur pislik
Durumuna çok üzüldüm
Belki de hergün kaç tane kadın sırf bu sıkıntıları yaşamamak için nefret ettiği adamlarla evli kalmaya devam ediyor.
Anneniz çalışıyor mı ?
O da sizinle aynı fikirde ise annenizle birlikte bir eve geçseniz.
annem calismiyor annem de zor duruyor zatenannemin elinde ne varsa babam aldi. annemin ustundeki evi yeni ev alalim dedi satti kendi ustune aldi.
Bence sizde beni yanlış anladınız ben babanızın tavrını onaylıyor yada söylediklerini normal karşılıyor değilim söyledikleri çok acımasızca sadece boşandığınız için ailenizi suçlamayın sonuçta eşinizin ve sizin rızanızla gerçekleşti öyle değil mi? Ayrı eve çıksanız ona da gücüm yetmiyor diyorsunuz evli olsaydınız eşinizden de piskoljik şiddet görecektiniz bu yüzden geçmişi düşünmeyin suçlu aramayın boşandığınız için kendinizi eksik hissetmeyin demek istedim. Umarım herşey yoluna girer kolaylıklar diliyorum!çok yanlis anladiniz.
çocuklar kaç yasında ?
Eski eşin verdiği nafaka ne kadar ?
Asgari ücret bile alsanız çok küçük bir eve geçemez misiniz ?
Babanıza da ayrıldıysam ayrıl diye siz dediniz bende bilirdim elin adamının kahrını çekmeyi deyin
Sizde o eve destek oluyorsunuz sonuçta gerekirse konuşmayın irtibatı kesin çocuklarınızla vakit geçirin akşamları biraz birikim yapın belki şimdi olmasa da 1-2 sene sonra ayrı bir eve çıkabilirsiniz.
suçlu arama konusunu yanlis anladiniz. ben kararsizdim ama ailem birak bunu bosan diyerek beni cesaretlendirdiler,ancak eve geldikten sonra öyle olmadi. 40 yasinda 2 cocuk annesi bir kadin olarak hergun asagilanmanin ne demek oldugunu yasamaniz lazim ki anlayabilesiniz. esimle babamin asagilamasini mi kiyaslayacagiz. hangisi daha iyi/kotu. psikolojik siddetin kocadan geleni/ babadan geleni mi iyidir diye birsey olmaz. erkek siddeti kimden gelirse gelsin yanlistir.Bence sizde beni yanlış anladınız ben babanızın tavrını onaylıyor yada söylediklerini normal karşılıyor değilim söyledikleri çok acımasızca sadece boşandığınız için ailenizi suçlamayın sonuçta eşinizin ve sizin rızanızla gerçekleşti öyle değil mi? Ayrı eve çıksanız ona da gücüm yetmiyor diyorsunuz evli olsaydınız eşinizden de piskoljik şiddet görecektiniz bu yüzden geçmişi düşünmeyin suçlu aramayın boşandığınız için kendinizi eksik hissetmeyin demek istedim. Umarım herşey yoluna girer kolaylıklar diliyorum!
Sanırım bosandiginiz için değil de doğru eş secemediginiz için o zaman tavırları.bu arada hala bosanma kararinin dogru oldugunu savunuyorlar, ama bir taraftan da hor goruyorlar. babam kizkardesim icin o general sen bisey olamadin diyor mesela bana .
Ben sizi moral vermeye çalıştıkça alınganlık edip yanlış anlıyorsunuz babadan gelen şiddeti makul görüyormuşum gibi algı yaratiyorsunuz neyse Allah yardımcınız olsun kolaylıklar diliyorum!suçlu arama konusunu yanlis anladiniz. ben kararsizdim ama ailem birak bunu bosan diyerek beni cesaretlendirdiler,ancak eve geldikten sonra öyle olmadi. 40 yasinda 2 cocuk annesi bir kadin olarak hergun asagilanmanin ne demek oldugunu yasamaniz lazim ki anlayabilesiniz. esimle babamin asagilamasini mi kiyaslayacagiz. hangisi daha iyi/kotu. psikolojik siddetin kocadan geleni/ babadan geleni mi iyidir diye birsey olmaz. erkek siddeti kimden gelirse gelsin yanlistir.
bosanma nedenim kimsenin aklina gelmeyecek bisey, kimse beklemezdi. bu yuzden babam dahi kader diyor. dovru es yanlis es durumu degil anlayacaginiz.Sanırım bosandiginiz için değil de doğru eş secemediginiz için o zaman tavırları.
Allah razi olsun sizden. İnşaallah.Allah sabredenlerle beraberdir.Allah yardımcınız olsun .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?