boşanma sonrasi kök aile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nafakalar çok düşük 2 çocuk için 500 den fazla degildir. Asgari ücret de alsa 2 cocukla gecinemez çünkü o işteyken bir bakicinin gelip cocuklarla ilgilenmesi gerek. Kira fln da verse sonrasinda cocuklar okula baslasa falan bir suru masraf hayatta gecinemez üzgünüm

bununla yasamaya alismaliyim belki de. belki birgun ben de mutlu olurum
Ama biz bile burada çözüm yolu ararken siz nasıl böylesine kabulleniyorsunuz?
Yani kusura bakmayın ama baba boşan demiş boşanmışsınız, demeseydi boşanmazdım demişsiniz, yani sizin bir duruşunuz tavrınız da olmalı, neden başkasına güvenmek yerine kendinize güvenmiyorsunuz? Tek odalı evde kalsanız biraz kızsanız o çocuklar çok daha mutlu huzurlu olur.
Kendiniz alışırım aşağılanmaya diyorsunuz ama o çocukları annelerinin sürekli aşağılandığı ortamda nasıl özgüvenli, sağlıklı ve mutlu yetiştirmeyi planlıyorsunuz?
Azıcık aşınız ağrısız başınız olsun, kendinizden geçmişsiniz ama buyuyecek 2 cocuk için o evden çıkmalısınız. İlla bir erkeğe güvenmek zorunda değilsiniz lütfen kendinize güvenin.

erkege degil varsa parama guvenirim. kendime yetecek maddi gucum olsa zaten cekmezdim. siz nerde yasiyorsunuz bilmiyorum. ama Türkiye de maddi imkansizliklar yuzunden ceken ne ilk ne son kadinim. cozum yolu evet haklisiniz ayri eve cikmak. ama maddiyat olmadan hicbisey olmuyor. babam demese bosanmazdim demedim. evliligimin de tutulacak tarafi kalmamisti demistim zaten. ama babam da bana hep arkamda yanimda olacak sekilde konustu. ama eve dondugumde hergun asagilama kotu soz duydum. ki benim bir kabahatimin olmadigini kendisi de soyluyor.

Ne yapalım peki hanımefendi? Babanızı mı değiştirelim ex kocanızı mı? Yoksa size yeni koca mı bulalım?

Annelerinin aşağılandığı bir ortamda çocukların da yoluna öldüklerini, büyük bir sevgiyle büyüttüklerini düşünmüyorum.
İstanbul gibi zor bir şehirde yaşıyorum. Ama gayet semtine göre tek odalı ucuz evler de var. Çalışıp kendinizi de o çocukları da kimseye ezdirmeden yaşayacaksınız, böyle yaşayan bir sürü kadın gibi! Ne kadınlar var temizlik yaparak merdiven silerek çocuklarına tıp okutan, size bence çalışmak zor geliyor.
Siz aşağılanmaya alışayım diyorsunuz ama çocuklarınızı düşünmek boynunuzun, anneliğinizin borcu!! Tek olsanız bize ne çekin o zaman derdim ama o çocuklar varken diyemiyorum.

Ben sinir oldum buradan size, çocuklar kimbilir her ezildiklerinde ne kadar kızacaklar!

Bu duruma son vermeyecekseniz çocukları babaya verin, belki babaannede daha huzurlu ve mutlu yaşarlar, çok ciddiyim...

emredersiniz hanfendi (!) uslubunuza dikkat edin lutfen. rica ediyorum. size yeni koca mi bulalim ne demek. terbiyesizlesmeyin. haddinizi bilin. bu arada napalim demissiniz. siz lutfen hicbisey yapmayin. lazim degil.

emredersiniz hanfendi (!) uslubunuza dikkat edin lutfen. rica ediyorum. size yeni koca mi bulalim ne demek. terbiyesizlesmeyin. haddinizi bilin. bu arada napalim demissiniz. siz lutfen hicbisey yapmayin. lazim degil.
Siz de bir şey yapmayın olur mu?
Sakın ola işe girmeyin, para kazanıp da çocuklarınıza huzurlu ortam sağlamayın tamam mı, keyfiniz çocuklarınızın psikolojik gelişiminden daha önemli çünkü aman he yorulursunuz sonra!

hayal dunyasinda gezmiyorsunuz tesekkur ederim. gerçekçi konuşan insanlarin varligini gorunce mutlu oluyorum. ben de biliyorum resti cekip gitmeyi. ama cocuklari daha beter bir yokluga suruklemek de istemiyorum. cocuklara karsi bi sorun yok. ama beni cok asagiladilar. bosanmis kadina saygi duymaz bazi insanlar.ne aci ki.
sanirim bir sure birikim yapmaliyim. duygusal hareket edip kapiyi vurup gidecek durumda degilim.mantikli dusunmek zorundayim. yorumunuz icin tesekkur ederim.

Bizim insanimiz o senin kocandir o senin babandir diye bazi seyleri romantize etmeye ne kadar alismis. O senin babandir bosandin diye asagiliyorsa sus otur diyorsun yani. Pes dogrusu, hayat böyle bir sey degil!

neden bu kadar çıkıştiniz konu sahibine? kendi maasim yetmiyor yazmis. muhtemelen asgari ucrettir. cocuklarini kime bakitacak ayri eve cikinca? 2 cocukla ve tek asgari ucretle nasil gecinecek soyler misiniz

neden bu kadar çıkıştiniz konu sahibine? kendi maasim yetmiyor yazmis. muhtemelen asgari ucrettir. cocuklarini kime bakitacak ayri eve cikinca? 2 cocukla ve tek asgari ucretle nasil gecinecek soyler misiniz
tesekkur ederim ben cevap vermemeye calisiyorum bu tarz konusmalara. burda hepimiz yetiskiniz kimse kimseyle azarlar gibi konusamaz, boyle bir hakkimiz yok. aman yorulmayin demis halbuki kendisinden fazla yoruldugum kesin 2 cocuk,iş bi de ustune duygusal yorgunluk. amac kimi zaman dertlesmek kimi zaman cozum bulmak. yoksa ayri eve cikmak heralde herkesin aklina gelir.

hele ki size koca mi bulalim cumlesini okuyunca konusmaya gerek yok dedim. kimse kimseyle bu uslupla rencide ederek konusamaz.

Hanfendi ben sizi azarlamıyorum, size diyorum ki kendinizden geçmişsiniz okey ama çocuklarınızı niye düşünmüyorsunuz?
Babanız açıkça kardeşine sevgim saygım var sana yok, o çok güçlü sen değilsin diyormuş, sürekli ezip tersleyip aşağılıyormuş. Çocuklarınıza böyle bir ortamda yaşamayı ben reva görmüyorum, siz nasıl görüyorsunuz.

Kardeşinizin çocuğu var mı ? Yarın aynı kıyaslamayı babanız ikinizin çocukları arasında yaparsa ne olacak? Çocuklarınız yeğenlerin gölgesinde onaylanmayarak, küçümsenerek, azarlanarak büyürse ne olacak? Eminim ki o zaman da ne yapayım paramız yok diyeceksiniz, madem para yok deyince her şey kabul oluyor, o zaman bunu da kabul edeceksiniz! Kaldı ki ben bugün sizin sığıntı gibi hissettiriliyorum dedğiniz evde, çocuklarınızın da pamuklara sarıldığını hiç hiç hiç düşünnmüyorum.

Sizin yerinizde olsam eski tek odalı evde dururum, haftasonu da temizliğe giderim yine de çocuklarıma böyle hayat yaşatmam.
Bu imkanı vermeyeceksem de gerçekten babalarına verir, babaannelerine baktırırım.
Yoksa çocuklarınız özgüvensiz, özdeğersiz, kendini ifade edemeyen, hakkını arayamayan, kekeleyerek konuşan bireyler olacak. Bu sizin işe girip kıt kanaat da olsa geçinmenizden ya da çocukların baba tarafında kalmasından bin kere daha kötü emin olun!
Kendinizi değil madem dünyaya getirdiniz, çocuklarınızı düşünün biraz da, konunuz hep kendinizle ilgili, çocuklarınızın neler yaşadığından bahsetmiyorsunuz ama biz tahmin edebiliyoruz! Annesiniz ya biraz kendinizden çıkıp onlara da odaklanmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Orasi senin evin. Baban kizinin kocasinin parasini yiyorsa sen de pekala baba evinde baba parasi yiye bilirsin. Ne yani evlendikden sonra aileden çikiyor musun? Burasi benim de evim kimsenin bana bu evde bir fazlaymişim gibi davranmaya hakki yok de oturt yerlerinde. Tamam anne babaya saygi gerek ama evlatlarina boyle davranan anne babayi hiç çekemiyorum. Iyice araşditip evlendirseydiler o zama

cocuklarin neler yasadigini tahmin edebiliyoruz derken? kendinizden mi bahsediyorsunuz. cocuklarimi bir kere benim kadar dusunemezsiniz. kimse sizin evladinizi sizin kadar dusunemez. onun icin en iyi secenegi siz bilirsiniz.siz hic yokluk cektiniz mi merak ettim. cocuklarinizin temel ihtiyaclarini dahi alamamak ne demek yasadiniz mi? cocuklara ise gittigimde kim bakmali sizce onu da soyleyin ben sizin kadar dusunmuyorum cunku cocuklarimi. ki benim gecem gunduzum yok calistigim iste. haftasonu temizligi diyosunuz. bilmeden sadece 3 cumleyle bi de afra tafrayla cevap yaziyosunuz. duygusal yonunu de sizden cok dusunurum merak etmeyin. siz kafa yormayin.

Evet bir sure birikim yapmaniz ve duymamazlıktan gelmekten başka çözüm göremedim.
Ev açarsanız ve cocuklara anneniz bakarsa yine ailenize muhtac olmus oluyorsunuz yine laf söylerler. Cocuklara küçükse bakici bakmali,devlet kresleri ve okullari zaten yarım gün bu da ekstra bir mağduriyet. Çocuklar 10 yas altiysa cocuklarla ilgilenecek biri lazim siz çalışırken

'annesiniz ya' derken? uslubunuz hala ayni. size cevap vermeyecegim. aklinizi fikrinizi kendinize saklayin. iyi gunler

mantikli makul halden anlayan insanlari gormek ne guzel. tesekkur ederim. aynen soylediginiz gibi.

Maalesef parasi olan insana anasi babasi bile ayri saygi duyuyor.
Çok üzücü ama böyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…