boşanma sonrasi kök aile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rabbim razi olsun. sizin gibi insanlar da iyi ki var. Allah kinayip yargiladiklarimizla sinamaktan aciz degil. buyuk lokma ye, buyuk konusma derler. tesekkur ederim.

kendinize daha iyi bir iş bulup kendi düzeninizi kurun derim zor ama neler yapamıyoru ki şu hayatta

Yok artık

ne kadar uzucu. keske boyle olmasa. İnşaallah bir gun ben de cocuklarimla kendime ait bir hayat kurarim.
Bizim bir arkadaş vardı bosanmis acayip güzel bir kadın. Ailesi aynen sizinki gibi hor goruyordu, calismiyor ve cocukla eve dondu diye.
Gel zaman git zaman kiz ders calisti kpss yi kazandı atandi yüksek maasla. Bütün ailenin saygisi bir anda artti"kizim da kızım "diye. Annesi bize her geldiğinde hala övünür "güzel kızım çok çalışkan maşallah maasi da iyi "diye.
Bu arada o da evlenmedi ama maasindaki sıfırlar ona güzel bir saygınlık verdi.
Maalesef Turk toplumunun kafa yapısı biraz böyle bence

öyle haklisiniz ki. ben de biseyler yapmaya calismaliyim.

öyle haklisiniz ki. ben de biseyler yapmaya calismaliyim.
İnşallah siz de muvaffak olursunuz. Daha yüksek maasli is bakmaya başlayın en kısa zamanda, işle ilgili almaniz gereken eğitim varsa buna odaklanin.
Yani su anda dusunmeniz gereken "nasıl daha fazla kazanıp birikim yapabileceginiz".

haklisiniz tesekkurler

Verecek tavsiye bulamadım... Allah yardımcınız olsun. Babanızda vicdani olduğunu hatırlar umarım. Insanın kendi anası babası bunları yaparsa el oğlu neler yapmaz.

zaman ayirip cevap yazan herkese cok tesekkur ederim. hakkiniz helal edin vaktinizi aldim. tekrar tesekkurler.

Verecek tavsiye bulamadım... Allah yardımcınız olsun. Babanızda vicdani olduğunu hatırlar umarım. Insanın kendi anası babası bunları yaparsa el oğlu neler yapmaz.
tesekkurler.
hayat cok acimasiz, düşenin dostu gercekten olmuyor, Allah kimseye muhtac etmesin, tavsiye verirken bile rencide eden var dusunun, iyiligi yapan bile ya minnet ettiriyor, ya basiniza vuruyor, bir sekilde eziliyorsunuz. Rabbim bana da kendi evimi hayatimi kurmayi nasip etsin.

kendinize daha iyi bir iş bulup kendi düzeninizi kurun derim zor ama neler yapamıyoru ki şu hayatta
Yok yok demeyin, çalışın küçücük ev tutun ama kendinizi de çocuklarınızı da ezdirmeyin, huzurunuz olsun deyince aaaa sen benim ne yaşadığımı biliyor musun terbiyesiz nasıl çalışayım diye çemkiriyor konu sahibi.
Tüü böyle babaya, sana çok dua edeceğim, ne yapalım sabret gibi rasyonel olmayan şeyler söylediğinizde mutlu oluyor. Oturduğu yerde küsmek, kaderine lanet okumak, kendini de çocuklarını da ezdirmek daha kolay geliyor, ayağa kalkıp atağa kalkıp bir şeyler yapmaktansa.

cok tesekkurler İnşaallah, bunun icin cabaliyorum, biraz birikim yapmam gerekecek once. İnşaallah bir gün ben de cocuklarimla kendi duzenimi kurarim. sagolun

Maalesef haklısınız. Ama bunları yapanların aile olması ayrı bir üzüyor insanı. Birikim yapıp ayri eve çıkmayı deneseniz çok mu zor olur? Soğan ekmek yersiniz ama laf çekmessiniz en azından... Aklıma başka birşey gelmedi maalesef. Öyle güzel bir geleceğiniz olur ki bütün bunları unutursunuz umarım ❤

İnşaallah. Amin. tesekkur ederim. çabaliyorum bakalim. birikim yapmaya calisiyorum, ama o zamana kadar bununla basetmeyi ogrenmeliyim sanirim, Allah tan cocuklara yonelik can sikici bir durum yok çok şükür. cunku siz neyse ama cocuguna yapildi mi insan kaldiramiyor bu daha da uzucu olurdu.

konu sahibine destek olmak yerine acimasizca yorumlar yapiyorsunuz. belli ki burdaki kadinlardan manevi olarak destek almak istiyor. sizin dusunduklerinizi eminim ki coktan dusunmustur cocuklari icin. cocuklarinin psikolojilerini de bir anne olarak sizden once dusunmustur. oyle kolay soyluyorsunuz ki temizlige git diye:) siz hafta ici calisip cocuklarinizi ortaya atip hafta sonu temizlige mi gidiyorsunuz merak ettim

Çocuğum yok, olsaydı kimseye kendi babama dahi tek bir laf ettireceğime, onların gozu onunde kendimi asagilatacagima, cocuklarimi ezdirecegime evet gece gunduz calisir, bir lokma bir hirka ama huzurum olsun, huzurları olsun derdim. Onlari kimseye ezdirmezdim.
Siz madem öyle şamaroglani yaparsiniz, Suriyeli cocuklari gibi salarsiniz meydana gelen vurur giden vurur hanimefendi.

Siz demekki öylesini daha cok icinize sindireceksiniz.
Ne diyelim herkesin karakteri de anneligi de bir değil tabi.

kimileri burda acimasizca yorumlar yapip gunun yorgunlugunu atip rahatlamak istiyor sanirim. belki ev temizliginden falan geldiyse :)
iste bu kadar kolaydi halbuki temizlige git tamam bitti dusunemedik biz.
bence cevap vermeyin shalini, ben cocugunun olmadigini anladim zaten, hatta bu nedenle siz cocugunun temel ihtiyaclarini alamamak ne demek biliyor musunuz diye sordum ancak cevap gelmedi. cunku bilemez, bekara kari bosamak kolay misali. daha yazdiklarimi bile duzgun okumamis ki, cocuklari ezdirmek diyor. bence siz de cevap vermeyin,gerek yok bi yere varmaz. bosa yorulmus olursunuz, tesekkur ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…