• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sonrası sorunlar.!!

ayda 2500 tllik gideri olan bir çocuk hayal edemiyorum.

Nesini hayal edemediniz?
Çocuğum 3 yasımda, kreşe vereceğim desem, evlat emanet edebileceğim ve eğitiminden tatmin olacağım kreş 1500.
Servise binsin desem 200.
Ivır zıvır gideri 300
Cocugu doktora, pedagoga götürecek olsanız seansı bilmem ne kadar...
Standartları yüksek bir aile ise, yabancı dil, bale, vs bir eğitim almak isteyebilir...
Ne kadarsa geliriniz ona göre harcama yaparsınız.
Adamın aylık 15-20 bin civarı geliri varsa zahmet olacak ama 2500 ünü versin cocugu için.
Ki bence fazlasını vermeli.
Çocuk kolay mı büyüyor?
Bazen iki ebeveyn yetemiyor çocuğa.
Tek başına bekar anne o kadın nasıl zorluklarla büyütecek yavrusunu?
Hele de bizim toplumda.
O kadının emegini adam 2500 lira ile mi ödeyecekmiş?
Güldürmeyin beni.

Sizin dediğiniz ortada çocuk yokken biten ve nafaka verilen evlilikler için geçerli olabilir, o da kadından kaynaklı problemler olursa falan, aksi durumda yine kadının manevi tazminatı, yıpranma payı gibi...
Ama burada ortada can var, o adamın da canı.
Afedersiniz ama eşek gibi ödeyecek.
Çocuk ilkokula başlayınca, kadın nafaka arttırma davası açacak daha da çok ödeyecek.
Öyle cocugu yapıp, bakım sorumluluğundan kaçıp bir de maddi sorumluluktan kaçmak Yok.

@DonnieDark0 evet sordum hatta cevrelerindeki bir kaç kişiye de sordum,. Sorun aile ve sevgisizlik yani şiddetli bir evlilik geçirmişler.., tabi bunlar tek taraflı bilgiler..
Bu aciklamalarin ucu acik. Gecinemediler! Neden? Tartisma vardi, siddetli gecimsizlik vardi! Bunlar aciklama degil. Bunlar sorunun cevabi degil. Neden gecinemiyorlardi. Neyi paylasamadilar. Hangi konularda ters dustuler. En cok hangi sebepten tartisiyorlardi. Sevgisizlik hangi tarafta? Sevmiyorlardi neden evlenmisler? Sevmiyorlardi neden cocuk yapmislar? Sordunuz mu bunlari?
Ben tahminimi yazmak istiyorum; erkek arkadasin gozu disarida olan birisi. Esi hamile iken aldatma vs oldu. Esi anne olunca hamilelik lohusalik donemlerinde esinden, cocuk sorumlulugu agir geldigi icin de evinden sogudu.
Diyeceksin bu kanıya nereden vardin. Bosandiktan 6 ay sonra hemen ciddi bir iliskiye baslamasindan anladim. Anlasilan o ki bu adam fazla bos kalamiyor. Eee hamilelik ve lohusalik da ister istemez eslerin ihmal edildigi bir donem. Erkek arkadasinin evlilik sonrasi hayatina bu kadar cabuk adapte olmasi bana normal gelmedi. Bu evliligi yikan erkek arkadasin bana kalirsa.
Ayrica bu adamla evleneceksin, belki 1 sene sonra cocuk isteyeceksin. Adam zaten cocuklu, erkekler cocugun getirdigi sorumlulugu pek sevmiyor. Bence bu aranizda problem olabilir.
Yine ayrica, bugun o nafaka gozunuze batmiyor cunku erkek arkadasinin geliri ile gecinmiyorsun ancak evlenince evinize girecek 2.500 TL her ay karsi tarafa gidiyor diye sorun edebilirsin. (Gibi geldi bana)

Son düzenleme:
Yorumlarınız için teşekkürler. Rahatsız olmuyorum nafakasından tabiki, onun hakkı . Ben sadece normal bir şekilde usturuplu görüşmelerini istiyorum doğal olarak. Sonuçta beni ilgilendirmiyor önceden ne yaşadıkları fakat sevdiğim adam yıpranıyor. Yaza doğru ilişkşmizi resmiyleştirmek istiyoruz ama her pazar yeni bir gerilim yaşıyoruz. Ayrılalı 9 Ay oldu ve hala tehtitler savuruyor ve Çocuk harici hiç bir bağlarının olmadığını kendisi belirtiyor.
eski eş sizi biliyor, eşinin yeniden ciddi bir ilişki yaşamasını kabullenemiyor, sevgilizin durumu sanırım çok iyi neredeyse benim bir aylık maaşım kadar nafaka veriyormuş, ama şunu bilin bu iş o nafaka ile kalmaz, kadın zaten arıza bir tip yarın bir gün sizede sarar, eee çocuk büyüdükçe okulu kursu kreşi masrafıda artacak bence yol yakınken uzaklaşın sevgi vardır elbet aranızda ama bu durumlar zamanla sizide yıpratır....
sevgılınız ne yapmalı kısmında ise numarasını değiştirsin, aracı kişi aracılığıyla irtibat kurulsun oradan alsın oraya bıraksın çocuğunu, kadın göstermem etmem derse icra yoluyla görebilir..

Karsinizdaki adam bana guven vermedi,ayrica 2.5 yasinda bir cocuk,resmiyette 9 aydir bosanmis bir erkek sizcede bazi seyler icin erken degilmi?her iki hemcinsimi dusunerek yaziyorum lütfen yanlis anlasilmasin.Ben olsam en az 1 yil daha beklerdim resmiyete dökmek icin....

Merhaba, erkek arkadaşım eski esiyle anlasmali bir şekilde ayrıldı ve 2 yaşında ortak çocukları var. Aylık 2,5 milyar nafaka ödüyor. Eski eşi sürekli boşanmalarına rağmen gece yarılarına kadar mesaj ile tacizde bulunuyor ve sürekli nefretini kusuyor. Haftada bir kere pazar günleri 12-18 arası görme hakkı var ve o gün bile çocuğu alırken tartışıyorlar. Araya dialog için aracı olarak eski Kayınpederinin girmesini teklif etti ve kabul etmiyor (Pazar günleri Kayınpederden alma ve Kayınpedere bırakma ve irtibatta kalma ). Erkek arkadaşım görüşme günü dahil hiç bir şekilde görüşmek istemiyor ve önemli bir durum olmadıkca hafta içi irtibatta kalmak istemediğimi defalarca belirtti. Ne yapabiliriz? Nereye başvurabiliriz? Böyle durumda ne yapılır? Arada ben yıpranıyorum.
sana ne oluyo ki kadın evliymiş boşanmış belliki kadın çekmiş bence sen karışma fazla karma bulur seni sonra

Nesini hayal edemediniz?
Çocuğum 3 yasımda, kreşe vereceğim desem, evlat emanet edebileceğim ve eğitiminden tatmin olacağım kreş 1500.
Servise binsin desem 200.
Ivır zıvır gideri 300
Cocugu doktora, pedagoga götürecek olsanız seansı bilmem ne kadar...
Standartları yüksek bir aile ise, yabancı dil, bale, vs bir eğitim almak isteyebilir...
Ne kadarsa geliriniz ona göre harcama yaparsınız.
Adamın aylık 15-20 bin civarı geliri varsa zahmet olacak ama 2500 ünü versin cocugu için.
Ki bence fazlasını vermeli.
Çocuk kolay mı büyüyor?
Bazen iki ebeveyn yetemiyor çocuğa.
Tek başına bekar anne o kadın nasıl zorluklarla büyütecek yavrusunu?
Hele de bizim toplumda.
O kadının emegini adam 2500 lira ile mi ödeyecekmiş?
Güldürmeyin beni.

Sizin dediğiniz ortada çocuk yokken biten ve nafaka verilen evlilikler için geçerli olabilir, o da kadından kaynaklı problemler olursa falan, aksi durumda yine kadının manevi tazminatı, yıpranma payı gibi...
Ama burada ortada can var, o adamın da canı.
Afedersiniz ama eşek gibi ödeyecek.
Çocuk ilkokula başlayınca, kadın nafaka arttırma davası açacak daha da çok ödeyecek.
Öyle cocugu yapıp, bakım sorumluluğundan kaçıp bir de maddi sorumluluktan kaçmak Yok.
normalde bale eğitimi almayan çocuk annesi boşanınca baleye başlıcak desenize o zaman. aslında haftanın 9 günü 9 farklı spora 9 farklı sanatla uğraşsa eh bi yandan da uzay araştırmalarına başlasa bu rakam 50 binlere kadar çıkabilir. eşek değil ya ödeyecek adam mecbur. şimdi anladım sağolun.

şimdi iki kişi arasındaki ilişkiyi bir 3. bilemez.
sevgiliniz size karşı melek olabilir ama kim bilir eski eşiyle aralarında neler yaşandı.
siz sadece sevdiğiniz insan tarafından dinliyorsunuz.
sanırım boşanalı çok olmamış ki kadın hırsını daha alamamış.
karışmayın bence sevgiliniz bir çaresini bulsun ikisi arasında bir problem sizin yapacak bişeyiniz yok

Ger
@Visne27 herşeyi anlattım, yani bayanın yazdıkları mesaj /spamm/ romanlandan anladığım kadarıyla çoğu kavgalar kıskançlıktan olmuş mesela sürekli bana giydirmedin şimdi giyenlerlesin gibi ,.. sonra nefrete dönüşmüş herşey.,[/QUO e hani kadın seni bilmiyordu ikinci yada üçüncü mesajında beni bilmiyor yazmışsın şimdide bana giydirmedin şimdi giyenlerlesin deyip bildiğini vurguluyorsun doğruları konuşursan daha yardımcı olunacaktır..

Bir mesajda beni bilmiyor diyor
Birinde bana giydirmedin giydirenlerle berabersin deyip kavga çıkarıyormuş diyor.kadının yüzde yüz suçlu olduğunu hatta tuh hastası şizofren olduğunu söylüyor ama her istediği kabul edilerek anlaşmalı boşanmayı kabul ediyor bu hikaye baştan yalan

normalde bale eğitimi almayan çocuk annesi boşanınca baleye başlıcak desenize o zaman. aslında haftanın 9 günü 9 farklı spora 9 farklı sanatla uğraşsa eh bi yandan da uzay araştırmalarına başlasa bu rakam 50 binlere kadar çıkabilir. eşek değil ya ödeyecek adam mecbur. şimdi anladım sağolun.

Evli olsalardı çocuğa hangi imkanları sağlayabilecekse boşanırken o nafaka ödenecek.

3 bin lira maaş alan adam 2500 nafaka ödesin demiyorum.

Ama 2500 nafakayı kabul eden adamın 15-20 bin civarı geliri vardır, ve evet belki okula gidene kadar 2500 yeterli ama okula başlayınca ya okul masraflarını öder ya nafakayı arttırmak durumundadır.

İki çoçuğum var, kreş-anaokulu ile birlikte hayata başladıklarında bugünün parasıyla aylık 4 bin civarı giderimiz olacak.
500 liraya da anaokulu var, ama imkanım varken neden daha iyisi olmasın?
Boşanırken de neden çocuğun standartı düşürülsün?

Anlamadığım neden nafaka 300-500 olsun kadın kıt kanaat geçinsin, çocuğun ihtiyacları için kendini zorlasın, hem analık hem babalık yapmaya çalışırken üstüne maddi olaraktan zorlansın istiyorsunuz?

bazı kadınların ç
Evli olsalardı çocuğa hangi imkanları sağlayabilecekse boşanırken o nafaka ödenecek.

3 bin lira maaş alan adam 2500 nafaka ödesin demiyorum.

Ama 2500 nafakayı kabul eden adamın 15-20 bin civarı geliri vardır, ve evet belki okula gidene kadar 2500 yeterli ama okula başlayınca ya okul masraflarını öder ya nafakayı arttırmak durumundadır.

İki çoçuğum var, kreş-anaokulu ile birlikte hayata başladıklarında bugünün parasıyla aylık 4 bin civarı giderimiz olacak.
500 liraya da anaokulu var, ama imkanım varken neden daha iyisi olmasın?
Boşanırken de neden çocuğun standartı düşürülsün?

Anlamadığım neden nafaka 300-500 olsun kadın kıt kanaat geçinsin, çocuğun ihtiyacları için kendini zorlasın, hem analık hem babalık yapmaya çalışırken üstüne maddi olaraktan zorlansın istiyorsunuz?

bazı kadınlar çocuğun ihtiyacı olarak flemenko kursunu gösterip onu sevgilisiyle yiyebiliyor onu nasıl çözücez?

bazı kadınların ç

bazı kadınlar çocuğun ihtiyacı olarak flemenko kursunu gösterip onu sevgilisiyle yiyebiliyor onu nasıl çözücez?

Bazı adamlarda tek kuruş vermemek için işten çıkıyor, onu çözemediğimiz gibi bunu da çözemeyeceğiz.
Kötü adamlar olduğu kadar kötü kadınlar da var.
Şimdi bunu yapan oluyor diye geri kalan sürünsün mü?
Sizce sadece temel ihtiyaçlar mı karşılanmalı?
50 lira bez ve ıslak mendil
100 lira mutfak masrafı
100 lira kıyafet vs
50 lirada diğer.

Kreşe de yollayacaksa anası ödesin.

Ama adam çocuğu kıt kanaat geçinmeye mahkum ederken parayı başkaları ile yesin , ailesine yedirsin vs.

Ayrıca neden alay edercesine flemenko kursu falan takıldınız anlamadım.
12 yaşında kardeşim özel okulda ve 6 yıldır binicilik dersleri alıyor.
Üniversiteye giden kardeşim hep özel okulda okudu, keman çalıyor.

Biz iki büyük zamanında ailemizin maddi durumu daha sınırlıydı böyle bir imkan sunamadılar.
Ama imkan varken neden esirgensin? Ve neden çocuk sadece temel eğitimle sınırlı kalsın?

Yukarıdaki konu sahibi mecburi giderlerden bahsederek yorum yapmış sizse uzay araştırmaları felan uçmuşsunuz,kafa nerde merak ettim, sizdede bir nafaka sorunu var gözünüze batan içinize sıgmayan heralde...nafakayı mecburi giderlere ve kazanca göre baglayan, miktarını takdir eden siz biz değiliz devletin yasal sözcüsü onayından geçer onaylar ve eşşek değiliz demişsinizya evet Eşşek değil, Babası çocugun ama eşşek gibi ödeyecek mecbur yani...ufacık çocugun nafakasında gözü olan hatunlarda çocuklu adamlarla evlenmesin bir zahmet..

Mune Mune bu üye erkek üye falan mı?

Ben de merak etmeye başladım.
Çocuğun yükünü anneye yükle,
Haftada 3 saat babalık yapıyorum diye geçin,
Kadın sürünsün adamın cebinden para çıkmasın,
Mantıgının bir kadına ait olduğunu düşünmüyorum.
Çoçuğuna yatılı bakıcı tutsa 600-800$ ödeyecek adam 2500 nafaka göze batıyor :)

Back
X