Boşanma sornası hayat..

depresifiko

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2023
12
6
1
35
Merhabalar şu an boşanma evresindeyim, 3 yaşında oğlum var. 3 haftadır çocuğumla annemlerde kalıyoruz. Merak ettiğim nokta şu: Boşananlar, boşandıktan sonra hayatınızda ne gibi zorluklar/guzellikler oldu? Çocukla boşanmanın artıları ve eksileri nelerdir? Beni neler bekliyor, neleri düşünmeli hesap etmeliyim. Bu arada aktif olarak çalışıyorum, memurum.

Neden bosaniyorsunuz?
Çalışıyor musunuz?
Kişiye göre değişir.
Geneli anne baba evinde çocukla sürünürken, eski eş kişisi orada burada keyif çatıyor. Üç kuruş nafaka verip her seyden kurtuluyor. Bu dediğim işsiz olanlar.
İşiniz gücünüz paranız varsa, bir de ayrı ev sefa sizin o zaman.

Çalışıyorum, ayrı eve çıkmayı planlıyorum. Maddi olarak oğlumla birbirimize yeteriz diye düşünüyorum. Boşanma nedeni, esimin kumar bagimliligi, borclari, bu durumunda da eşimin es ve babalık sorumluluklarini yerine getirmemesi, eleştirel tavırları sözleri, ilgisizliği yokluğu iletisimsizligi uzun süredir evi benim gecindirmem bunlarla birlikte hayata bakış açımızın farklılığı vs.

Merhabalar şu an boşanma evresindeyim, 3 yaşında oğlum var. 3 haftadır çocuğumla annemlerde kalıyoruz. Merak ettiğim nokta şu: Boşananlar, boşandıktan sonra hayatınızda ne gibi zorluklar/guzellikler oldu? Çocukla boşanmanın artıları ve eksileri nelerdir? Beni neler bekliyor, neleri düşünmeli hesap etmeliyim. Bu arada aktif olarak çalışıyorum, memurum.
Ben boşanmadim ama uzun bir süre ailemin yanında kaldım oğlumla birlikte. Çok zorlandım ve ailemle çok sorun yaşadım. İmkanınız varsa ayrı bir eve çıkmaya çalışın.

Çalışıyorum, ayrı eve çıkmayı planlıyorum. Maddi olarak oğlumla birbirimize yeteriz diye düşünüyorum. Boşanma nedeni, esimin kumar bagimliligi, borclari, bu durumunda da eşimin es ve babalık sorumluluklarini yerine getirmemesi, eleştirel tavırları sözleri, ilgisizliği yokluğu iletisimsizligi uzun süredir evi benim gecindirmem bunlarla birlikte hayata bakış açımızın farklılığı vs.
Sizin boşanma “farz” olmuş artık adamı neresinden tutarsan tut elinde kalıyor.. siz boşanınca rahatlarsınız üzerinizdeki bir asalaktan kurtulmuş hissedersiniz ancak☺️

Bu adamla geçirdiğin her dakikaya yazık, boşan ne zorluğu goreceksin daha

sorunlarınız cidden büyükmüş..

Bosanma kararini aldim. Yine de bazı şeyleri planlamam ve hazırlıklı olmam gerektiği için bu konuya açma gereği duydum.

Öncelikle geçmiş olsun, benim çocuğum yok ama boşanmış biriyim. Yaşınız daha genç, istediğiniz hayata doğru adım atmışsınız tebrik ederim. Kendi düzeninizi kurduktan sonra boşanmayı da isteyen tarafsanız zorluk olacağını sanmıyorum.

Evlilik sürenizi bilmiyorum ama genel olarak gözlemlediğim İlk birkaç ay duygusal çalkantılar olduğu. Sonrasında hayata tutununca hepsi geçiyor. Çocuğunuzla birlikte mutlu bir hayat dilerim

Çalışmadığım halde boşandım. Henüz aile konutundan çıkmadım. Aylarca nafaka ödememesine rağmen Allah'a şükürler olsun geri adım atmadım.

Yola çıktığınızda Allah yardım ediyor. Çalışansınız hemde, sizin için daha kolay olur İnşaAllah.

çocuk olmadan boşandım. ailemin yanına dönmedim. boşanmak zor bir süreç ama şu an daha mutluyum. eskiden mok gibiydi her şey. çocuklu olunca nasıl olur bilmiyorum ama aileniz yanınızdaysa daha iyi bir şey galiba. bir de zaten çocuk var istemeseniz de hep hayatınızda olacak eski eşiniz. kabullenmek ve yoluna bakmak lazım.

valla bende duygusal çalkantılar da olmadı. hiç de özlemiyorum. boşlukta da hissetmiyorum kendimi. konuyu kapattım umarım kendisi de çok mutlu olur. biraz kendinize zaman tanımalısınız. çalışıyorsunuz sanırım, keyfinize bakın. umarım yeni hayatınız size her zaman mutluluk getirir.

Öncelikle geçmiş olsun. En güzeli meslek sahibi ekonomik özgürlüğü olan bi kadın olduğunuz için fazla zorlanacağınızı düşünmüyorum. Bende boşandım 1 yıl oldu. Benim 2 tane çocuğum var ve yaşları büyük. Benim için hayat yeniden başladı diyebilirim. Ben ailemin yanında değilim evdeki eşyalarımı alıp ev tutup öyle ayrıldım. Ailemin yanıma hiç gitmedim. Annem babam geldi bi süre yanımda kaldı. Sonrasında annem kaldı filan o şekilde idare ettik. Ben pişman değilim çok şükür çok mutluyum.

Ben de boşandim, çocuk yok.Neden boşandınız gibi sorular sorar akrabalar falan ben onlarda üzülürdüm. Sonra herkes unutuyor, ayrı eve de çıkarsanız ve ekonomik özgürlüğünüz de var sorun olmaz . Ister istemez insanin gecmisi aklina geliyor ama oda zamanla unutuluyor. Ben de pisman değilim. Iyiki de bitmiş.

Back
X