Boşanma sornası hayat..

Merhabalar şu an boşanma evresindeyim, 3 yaşında oğlum var. 3 haftadır çocuğumla annemlerde kalıyoruz. Merak ettiğim nokta şu: Boşananlar, boşandıktan sonra hayatınızda ne gibi zorluklar/guzellikler oldu? Çocukla boşanmanın artıları ve eksileri nelerdir? Beni neler bekliyor, neleri düşünmeli hesap etmeliyim. Bu arada aktif olarak çalışıyorum, memurum.
Ben çok mutluyum. Kimseye hesap vermek zorunda değilim. Çalışıyorum kimseye muhtaç değilim. Kendi evim kendi düzenim. Bunlar güzellikleri. Zorlukları da şöyle oldu sabah ben çok erken servise biniyorum o kadar erken saatte kreş yok. Onu da araba kullanmayı öğrenerek çözdüm. Araba kullan mutlaka. Çocuğun babası ne kadar ilgilense de ki benimki ilgileniyor çok şükür. Kendi kendine sen her konuda yetmelisin. Onun dışında iyilik güzellik:)

Benim eşim yurtdışında iş buldu.Bizde aile birleşimiyle yanına gidecektik. Araya korona girdi, işlemler uzadı. O arada kardesimde ciddi bir rahatsızlık çıktı o yüzden de geciktik. 3-4 aylık süreç oldu 2 sene. Ama çok zordu. Annemle ve bekar kız kardeşimle çok sorun yaşadım. Koskoca eve sığamadik sanki. Eşimin yanına gelince rahatladım çok şükür.
sonra ne yaptınız peki..

Ailenin tutumuna göre değişir bn aile evindeydim bir sure sonra o düzene alışıyorsun alıştım da yani mahkeme süreci biraz yıprattı bni çekismeli olunca soonrasi valla iyiki bosanmisim diyom

Benim eşim yurtdışında iş buldu.Bizde aile birleşimiyle yanına gidecektik. Araya korona girdi, işlemler uzadı. O arada kardesimde ciddi bir rahatsızlık çıktı o yüzden de geciktik. 3-4 aylık süreç oldu 2 sene. Ama çok zordu. Annemle ve bekar kız kardeşimle çok sorun yaşadım. Koskoca eve sığamadik sanki. Eşimin yanına gelince rahatladım çok şükür.
iyi çok şükür..
kardeşin nasıl oldu

I
iyi çok şükür..
kardeşin nasıl oldu
Iyileşti. Ağır bir ameliyat geçirdi, tümör vardı beyinde onu aldirlar. Kemoterapi gerekmeden atlattı hastalığı. Çok zor zamanlardı, hala düşününce içim sıkılıyor, ama geride kaldı, atlattık çok şükür. Allah zorda olan herkese yardım etsin.

Öncelikle geçmiş olsun. En güzeli meslek sahibi ekonomik özgürlüğü olan bi kadın olduğunuz için fazla zorlanacağınızı düşünmüyorum. Bende boşandım 1 yıl oldu. Benim 2 tane çocuğum var ve yaşları büyük. Benim için hayat yeniden başladı diyebilirim. Ben ailemin yanında değilim evdeki eşyalarımı alıp ev tutup öyle ayrıldım. Ailemin yanıma hiç gitmedim. Annem babam geldi bi süre yanımda kaldı. Sonrasında annem kaldı filan o şekilde idare ettik. Ben pişman değilim çok şükür çok mutluyum.
Çalışıyor musun

Ben de boşandım kızım 4.5 yaşında. İstanbul'da kızımla yaşıyoruz. Çalışıyorum. Duygusal ve maddi olarak hiçbir sorun yaşamadım. Maddi olarak eskisinden daha rahatım diyebilirim. Kendi evimde kendi kurallarımla yaşıyorum. Kendi kendine yetebilmek güzel bir duygu. Ama kendime ayıracak vaktim neredeyse yok. Her günüm bir sonraki günü planlamakla geçiyor.

Hem anne hem baba olmak bazen çok yorucu oluyor elbette. Ailem yanımda olmadığı için her şeyi tek başıma yapmak zorundayım. Eski eşimle aynı sokakta yaşamamıza rağmen kızıyla ilgilenmiyor. 10 günde bir hafta içi 2-3 saat görüyor. Onda da ortak arkadaşımıza götürüyor onların çocuğuyla oynasın diye. Anlayacağınız kızımın hayatında baba figürü epey eksik. Allah'tan kızım babasına hiç düşkün değil. Bazen şehir dışına gidiyor haftalarca görmediği oluyor.

Herşeye rağmen iyiki boşandım diyorum, tek pişmanlığım böyle bir adamdan çocuk yapmak.

Merhabalar şu an boşanma evresindeyim, 3 yaşında oğlum var. 3 haftadır çocuğumla annemlerde kalıyoruz. Merak ettiğim nokta şu: Boşananlar, boşandıktan sonra hayatınızda ne gibi zorluklar/guzellikler oldu? Çocukla boşanmanın artıları ve eksileri nelerdir? Beni neler bekliyor, neleri düşünmeli hesap etmeliyim. Bu arada aktif olarak çalışıyorum, memurum.
Ben daha bosanmadim ama ayni durumdayiz.mutsuz evlilikten iyidir bence.

Ben de boşandım kızım 4.5 yaşında. İstanbul'da kızımla yaşıyoruz. Çalışıyorum. Duygusal ve maddi olarak hiçbir sorun yaşamadım. Maddi olarak eskisinden daha rahatım diyebilirim. Kendi evimde kendi kurallarımla yaşıyorum. Kendi kendine yetebilmek güzel bir duygu. Ama kendime ayıracak vaktim neredeyse yok. Her günüm bir sonraki günü planlamakla geçiyor.

Hem anne hem baba olmak bazen çok yorucu oluyor elbette. Ailem yanımda olmadığı için her şeyi tek başıma yapmak zorundayım. Eski eşimle aynı sokakta yaşamamıza rağmen kızıyla ilgilenmiyor. 10 günde bir hafta içi 2-3 saat görüyor. Onda da ortak arkadaşımıza götürüyor onların çocuğuyla oynasın diye. Anlayacağınız kızımın hayatında baba figürü epey eksik. Allah'tan kızım babasına hiç düşkün değil. Bazen şehir dışına gidiyor haftalarca görmediği oluyor.

Herşeye rağmen iyiki boşandım diyorum, tek pişmanlığım böyle bir adamdan çocuk yapmak.
Boşanmanız sebep olan temel sorun neydi

Çalışıyorum, ayrı eve çıkmayı planlıyorum. Maddi olarak oğlumla birbirimize yeteriz diye düşünüyorum. Boşanma nedeni, esimin kumar bagimliligi, borclari, bu durumunda da eşimin es ve babalık sorumluluklarini yerine getirmemesi, eleştirel tavırları sözleri, ilgisizliği yokluğu iletisimsizligi uzun süredir evi benim gecindirmem bunlarla birlikte hayata bakış açımızın farklılığı vs.
Boşanma sebebiniz bunlarsa bırakın zorlanmayı rahatladığınızı hissedersiniz. Hayat ne kadar kolaymış da biz zorlaştırıyormuşız dersiniz

Boşandım. Çocuk yok. Ailemin yanına da dönmedim. Yurtdışında yaşıyordum meslek icabı. Hala devam ediyorum ve ömrümün sonuna kadar da böyle olacak. Dolayısıyla ben boşanmanın zorluklarını pek hissetmedim denebilir. Aile baskısı, toplum baskısı vs maruz kalmadım. Tek dezavantajı biraz yalnızlık çektim. Arada boş ev beni darlıyor. 1 yılı geçti kendi hayatımı düzene soktum artık, alıştım, bir erkek arkadaşım var ama asla evlenmem (çocuk istersem evlenirim). Böyle...

Ben boşanmadım ama bence en zor aşama karar vermek. Sebeplerinizin her biri ayrı ayrı elle tutulur sebepler bence..
Kararliysaniz hiç acabaniz yoksa aile desteği de var çalışıyorsunuz pişman olacağınızı sanmıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Back
X