Bosanma sureci /esimin ve ailesinin kalitesizligi

Insan bazen göremiyor gerçekleri işte haklisnz soylediklerinizde benim ozguvenimi öyle bi kirdiki hep hatayi kendimde ariyorum

Insallah oyle olur bugun bide evlilik yildonumumz olacakti insan Olmak insan gibi gecinmek bu kadar zormuymus
Şimdi psikolojin allak bullak... kadın olarak değer görmedin hiç istemediğin olacağını düşünmediğin birseyi yaşıyorsun şu anda... Merak etme.. önce durumu hazmedecek sonra toparlanacaksin... Üzüleceksin tabi ki...Bir sürü ruh hallerinden geçeceksin...Hiç birinden utanma... Üzül ağla bu senin güzel günlerin için arkada bıraktığını yikasin seni hazirlasin...
Sonra sikilacaksin sürekli üzgün olmaktan bir sabah eski gunlerdeki gibi evlenmedigin zamanlarda ki gibi taze uyanacaksin...O gün bu yazdıklarımi hatırlarsın...
Geçti gerçekten dersin... Zamanı var..

Insallah ya o günleri gorebilecekmiyim ..Allah benim gibi durumda olanlara yardımcı olsn bana da...çok zormus

Kocan da ailesi de pişman olsa sakın boşanmaktan vazgeçme.

Kocanın karaktersizliği arşa tırmanmış. Bu nasıl adam.

Peki sen! Nasıl bu kadar ezik ve pasif olabildin.

Neden hep özür dileyen sensin?

Sence bu adamla bir ömür geçer mi?

Insallah ya o günleri gorebilecekmiyim ..Allah benim gibi durumda olanlara yardımcı olsn bana da...çok zormus

Ben ve bir sürü arkadaşım gördü..Sen niye göremeyeceksin?
Öncelikle şimdi çok yapamazsın boşanma preseduru vs ama ilk fırsatta tüm ilişiğini kes sakin sakın sosyal medya da sakin takip etme , ortak arkadaşlarla vs bilgi alışverişinde bulunma...hatta rica et bana bilgisi gelmesin diye...

Ona hissettigin her kötü duygu yoğun olarak onu düşündüğün her an ona garip bir enerji olarak gider ve güç verir seni de güçsüz kılar bunu sakın unutma..Her ona yoğunlaştığinda bunu hatırla ve nefret,kin,özlem hiçbir duygunu ona yönlendirme...

Seni meşgul edecek bir rutin belirle..birseye tak kafayı o seni sürekli meşgul etsin... Sağlıklı yaşam,spor, arkadaş gezmesi,tum yeni çıkmış kitapları okuyacağım veya yeni bir tip cilt bakımı gibi... hoşlandığın birseyi bul ve ona yoğunlaş...Şu kişisel gelişim kitapları na takıl bence pek bir halta yaramasa da öyle miydi böyle miydi derken bayağı bir oyaliyor insanı...İnançlı bir insansan esmalar var çok çeşitli gerçekten rahatlatıyor ve güç veriyor belli bir sayıda kendine hedef koyabilirsin bu da inanılmaz aklını meşgul eder ve seni rahatlatır..

Şimdiye kadar merak ettiğin ama fırsatın olmayan bir konuyu araştır uygula mesela..

Sonra bir bakmışsın yolunu bulmuşsun...

Ondan iyice koptuğunda ... olumlu olumsuz düşünce olarak da temiz güzel enerjiler gelmeye başlayacak...

Gün senin günün...Artık herşey için özgürsün... Sen özelsin ve şu anda kimseye ihtiyacin yok kendi kendini pekala mutlu edebilirsin...

bu süreç zor bir süreç. öncelikle onunlayken gerçekten mutlu olduğunu düşünüyor musun diye bir sor kendine. o bunu dedi bu şunu dediğine bakma. kendin ne istiyordun evlilikten beklentin neydi? bunu karşıladı mı? pişman olmuşsa senin onun tekrardan düzeleceğine inancın var mı? evlilik süresi içinde sen hangi konumdaydın ve bundan memnun muydun? peki sen şu anda ne istiyorsun? bu soruların hiç biri karşı tarafla ilgili değil kendinle ilgili başkaları herşeyi der eleştirir yorumlar yapar ama hayattaki sorulara cevabı verecek olan yine sensindir meslekdaşım. seçimler sana aittir. her insan ikinci şansı hak eder önemli olan kendini mutlu edecek huzurlu olabileceğin bir yaşamın içinde olmaktır. bu durumun biraz heyecanlı tarafından bakmakta fayda var. korku ve endişelerle bir yere varılmaz. mutluluk aşk ve güzellikler seni bulması temennisiyle

Sizi çok iyi anlıyorum. Sırf eski eşim polis olduğu için onun görev yaptığı yeri ilk tercihlerime yazıp doğuda bir ile atanmıştım iki sene önce. Öncesi de vardı, çok severek evlenmiştim ben, çocukluğum gençliğim herşeyimdi. Onun ıssız duvarlarında bıraktım bütün çocuksu gülüşlerimi. Sonra onun için bulunduğum yerde ailesinin de manipulesiyle, ablasının bana yönelttiği yuvani çatır çatır yıkarım tehditlerini haklı çıkararak bıraktı gitti beni. Ailemin yanında tayinimi aldirabildim belki ama zaman bana iyi gelmedi.
İlk zamanlar kurtuldum psikolojik baskıdan siddetten hakaretten boşanma tehditlerinden diye düşündüm. İnsanlara anlatması bile gururumu kırıyordu, sürekli kendimi sorgulamaya suçlamaya başladım. Ama ben öyle demeseydim annesinin sözünü dinlemezdi, ama ben de sabretseydim vurmazdi gibi. Sonrasında birisinin söylediğiyle aklım başıma geldi, özgüvenini özsaygıni iç huzurunu çalmışlar senin dedi. O zaman bana ne yaptıklarını yapabildiklerini anladım. Vücudumda bıraktığı iz ne ki, ruhumda bıraktıkları ize daha çok üzüldüm. Şimdi sadece dua ediyorum tevekkül ediyorum. Böylesi nasipmis diyorum, böyle olması gerekliymiş benim bu yollardan geçmem lazımmış diyorum. Onları veya kendini suçlayarak, olanları düşünerek, eşinin yaptıklarına kızarak sadece kendi ruhunu yorarsin, yıpratırsin.
Her şeyi olduğu gibi kabullen, nedenler nasillarla yorma beynini. İnsanlar sen gibi değil, insanlar ailen gibi değil. Bunu olduğu gibi kabul et. Sitemler, kahirlar, kendini veya karşı tarafı suçlamalar sadece senin acı çekme sürecini uzatıyor.
İçindeki hüznü, çaresizliğini, köşeye sıkılmışlık ve değersizlik hissini çok iyi anlıyorum. Keşke benzer süreçleri yaşamış bir insan olarak daha iyi tavsiyeler verebilsem ama bir gün geçeceğine iyi olacağına inan, çünkü düşüncelerin bir gücü var.

Teşekkür ederim yazdiklariniz için. ...sağolun...

Teşekkür ederim sağolun

Geçmez ozguvenimi kırdı ..rencide etti kendimi hiçbişi olarak onu da tapilck Girit gördüğüm içn aptalligima doymaym ..yanlislarim çok ...

Arkadaş benim atladigim ama çok yaralayan bir durumu da anlatmış...Kendini suçlama..Ben böyle yapmasaydim olmazdı ben böyle demeseydim daha iyi olurdu...Bu da değişken ruh hali dediğim kısma giriyor bence itiraf etsin etmesin ayrılan her kadın bunu az ya da çok kısa veya uzun yaşıyor...Bunun derecesi Kendine ne kadar değer verdiğinle alakalı..
Kendini çok suçlama sende her kadın gibi güzel hayallerle evlendin karşındaki uygun değilmiş sadece...
Bu arada çok güzel ifade etmişsin kendini arkadaşım tebrik ederim.Bu zeki hoş bayanlari kaybetmeyi nasıl başarıyor bunlar ....

Teşekkür ederim güzel baktığınız için. Mutlu ettiniz. Herkes hak ettiği mutluluğu bulur bir gün umarım.

Babası surekli sen evlenemezsn diyorlar mis demekki bu sebepten dolayı herşeyi sorun ederdi neden caydanlikta dem cayi unutuvermisim mesela ..Ama büyük kavgalar sandalyeleri yere vururdu
BENİM ESKİ EŞİMDE TAKINTILARI VARDI ÇAYDANLIK DEMİ KARI GİBİ KARIŞIRDI HERŞEYE

Bu tiplerin aileleri, yaptiklari, tepkileri, cumleleri hep ayni.. Ilk isleri de sucu kizin ailesine atmak.. Yok kizi etkilediniz, yok siz yaptiniz.. Sen masum meleksin zaten.. Insanlarin kizlarina sahip cikmalari da suç..
Allah bi an evvel kurtarsin seni o insanlardan..

Eski konuya yazmislar, ben de yeni zannedip yazdim.. Konu sahibi simdi mutludur umarim..

Sanki af dilese affedecek gibisiniz ama yapmayın lütfen. Kurtulun önünüze bakın. Bir hemcinsimin bu şekilde adamlara bu kadar taviz vermesi çok üzüyor beni. Hele sizin aileniz arkanızda, mesleğiniz var. Lütfen kurtarın kendinizi.

Bozuk elimi elinin içine alıp vur kafama diyodu ben vurnayinca zorla elimi kafasına vurdurur aaahh ne yaptın derdi gidip buz koyardı kafayı yemissin sen derdim ama bilmiyom ya gunahima girdiler

Psikolojik durumunun bozuk olduğunu bilirken bu bilgiyi sizden saklamış mı? Ne kadar süre evli kaldınız? Bu tarz bilgi saklanan bazı durumlarda boşanma bir yana, evlilik iptali bile yapılabiliyor.

BENİM ESKİ EŞİMDE TAKINTILARI VARDI ÇAYDANLIK DEMİ KARI GİBİ KARIŞIRDI HERŞEYE

Eski konuyu hortlatmışsınız. Nereden bulup da yazıyorsunuz eski konulara? Eski konuya girip “ne yaptınız, boşandınız mı, nasılsınız” vs yazılsa anlayacağım da, sanki yeni konu gibi şeyler yazmak saçma oluyor. Konuyu yeni sananlar boşuna vakit harcıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…