Boşanma süreci

Evelyn_____

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2018
848
496
23
Merhaba herkese çok zor günler geçiriyorum
Burdan hem yaşadıklarımı paylaşmak hem de tecrübeli olanlardan fikir almak istiyorum
Boşanmaya karar vereli üç gün oldu ve karşılıklı verilmiş kedin bir karar bu.
O avukat bulmuş ben bakıyorum şu an
Bugün bana mesaj attı çarşmbaya kadar özel eşyalarınınal çarşmba kilidi değiştirecekmiş.
Bende pazartesi yada salı alıcam eşyalarımı
Boşanma kararı beni rahatlatmıştı ama şu an çok stresliyim ailem zarar görmedin üzülmesin istiyorum kendimden çok.
Çok zor gerçekten çok karışığım inş çabuk geçer bu zor günler

Yeni gelişmeler...

Bugün bazı gelişmeler oldu
Bugün eşim olacak iş yerime geldi işnyerinin yanındaki kafeye çağırdı beni konuşup anlaşalım boşanma konusunda diye. Bende gittim para bulup benim ödediğim ve parasını kendisinin kullandığı krediyi kapatacağını söyledi nasıl yapacaksın dedim
Kredi çekip kapatıcam dedi. Çok şaşırdım.
Ama güvenmiyorum ona çünkü sabah beyaz dediğine akşam siyah diyen biri...
Neyse bu konuda anlaştık derken ben avukatla bile konuşmadım, eğer bana baxı konularda karışmayacaksan ve telefonuma bi daha dokunmayacaksan boşanmayalım dedim
Ben tabi ikinci şoku yaşadım.
Neden böyle olduk filan dedi.

Eski konular filan açıldı. Bana dediki aileme uzaksın onlar sık sık toplanıyolar gelmiyosun dedi. Bende dedimki ben hem çslışıyorum hem doktora yapıyorum hem ev işleri nasıl gelecektim. Öbür gelinler geliyo dedi( çalışmıyolar).

Hanımlar bunu anlatmamın sebebi, ruh hastası annesi bunu baya doldurmuş, tabi kendiside karakterli biri değil ama annesi boş durmamış onu anladım.

Hatta babası beni savunduğu için annesiyle araları açılmış bunuda anlattı.

Neyse ben dedim ki sanki ben ayrılmamak için yalvarıyorumda bana şart sunuyosun. Ben avukat buldum bile dedim. Sen her haltı yiyeceksin ben evde seni bekliycem hiçbirşeyine karışmycam öyle mi dedim. Ben böyle evlilik istemiyorum dedim. Ve kalkıp gittim.

Görüşmek çok kötü geldi bana, çok içim parçalanıyo ama bunları kabul edemem, yine evde yalnız oturan, işgisiz, kocasının arkasından işler çevirdiği biri olamam.

Son düzenleme:
Ev kira tani lojman ve kirasını o veriyor
Bugün al eşyalarını yazmış
Çekişmeli bışanıp yıpranmak istemiyorum

O zaman işin çok kolay.
Ben olsam avukat bile tutmam.
Çıkıp boşanır kurtulurum.
Abukat tutmadan oluyor mu o zaman eşin olacak kişi ne amaçla tuttu
İnan hiç bilgimin olmadığı bir konu
Mesela krediler var benim çekip ona verdiğim düğünde takılan altın vs hep onda bunlar için tutmak istiyodum ama bilemedim şimdi

Anlaşmalı olunca karşılıklı protokol hazırlayıp imzalarsınız.
Takı, kredi madde madde yazarsınız.
Eşinin avukatı hazırlar sen de imzalarsın.
Mahkemeye Çıkıp protokol sunulur boşanırsın

Nafaka ya da tazminat alacak mısınız? Düğün takılarınız falan ne olacak ?Bunları konuştunuz mu ?
Bence dilekçenizi bir avukata inceletin ki hak kaybınız olmasın.

Hak kaybınızın olmaması için (özellikle de ortada böyle kredi, altın vs konuları varsa) boşanmalarda tecrübeli bir avukatla kesinlikle görüşün derim. Ne olur ne olmaz. Neticede karşı tarafın avukatı karşı tarafın çıkarını gözetir.

Üç kuruşluk avukatlık bedelinden kaçarken çok daha fazla kaybınız olmasın.

Bi avukat buldum aslında ama ücreti sorucam çünkü karşılayamayanilirim aynı şekilde ailemde karşılayamaz fazla birşey söylerse tutamam
Tutamazsam onun avukatı geldiğinde zaten altınları ve krediyi konuşurum anlaşmalı olacaksa bunları kabul etmeli

Günlük gibi kullandığım bi not defterim vardı onu bulmuş
Ona kmseye anlatmadığım zamanlarda yaxılar yazardım işte kavgaya sebep olan konuları vs
Mesela biriyle tartışmıştım eşim olacak kişi onun tarafınıntutmuştu ve yazmıştım bu olayı vs vs
Bu defteri mahkemeye sunacakmış:)

Allah bu ruh hastasından kolaylıkla kurtarsın beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…