Boşanma Sürecinin Aşamaları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
okula parlak spor tayt ile giden öğretmenin sadece başına gelmesi gereken şey, yönetimden kılık kıyafet kurallarına uymadığı için uyarı almaktır.
"dresscode'a uygun giyinmezseniz başınıza her şey gelebilir" demek ise tacizi de ihtimaller içine sokmaktır.
bunu daha fazla tartışmayacağım. yeri burası deği. arzu ederseniz DM atabilirsiniz ve sabaha kadar beden politikaları üzerine ders verircesine anlatabilirim. ne de olsa işim bu.

Ne ben mesajımda ne de KudrAlobar mesajında “Kadının o saatte orada işi neymiş? Mini etek giymişse hak etmiştir.” minvalinde bir şey yazmışız. Hatta ben yanlış anlaşılmamak adına gayet de dikkatli yazdım ama siz işinize geldiği yere çekip polemik yapmak istediğinizden size daha fazla cevap vermeyeceğim.

Sizden ders almaya ihtiyacım olduğunu zannetmiyorum. Gidin konulara hakim olun, ne hakkında konuştuğumuzu ve neden konuştuğumuzu idrak edin ondan sonra siz buyrun gelin tekrar konuşalım. Aksi halde söylenmeyen şeyleri yanlış anlayıp söylenmiş gibi yazmaya devam edeceksiniz belli ki.

@Mune Kazen beni teyit etmenizi rica edebilir miyim? En azından gereksiz insanların çenesi kapanır.

İnsanların neler yaşadığını kimse bilemez, yaşananlar akıl alır gibi de olmayabilir.

B Began aktif ve eski bir üyemizdir, kimliği deşifre olmasın diye yazdıklarında değişiklikler de yapmış olabilir bu sebeple tutarsızlıklar da görüyor bu sebeple de inanmıyor olabilirsiniz.

Konular size inandırıcı gelmiyorsa bakın hemen altta başka bir konu var ona geçin : ) kimse size zorla yorum yazın diye baskı kurmuyor.

Lisans ve yüksek lisans düzeyinde bu konuları insanlara anlattığıma göre konuda bir yetkinliğim olduğuna inanılmış olsa gerek.
Biz bunları anlatırken "doğru kelimeler seçmenin" de ne kadar önemli olduğuna vurgu yapıyoruz.

Lisans ve yüksek lisans düzeyinde ne yaptığınız inanın beni hiç ilgilendirmiyor. Okuduğunu anlamak ve doğru çıkarımlar yapabilmek çok daha önemli forum ortamında.

İş eğitim yarıştırmaya gelmişse zaten olay bitmiş demektir. Hadi hayırlı forumlar

Teşekkür ederim

Buyrun yanlış yorumlanıyor diye ağladığınız mesajınıza bakalım:

Nereden biliyorsunuz ya ülkede doğru düzgün yargılama mi var da sapik adam korkup mesaj yazamayacak ?

Çok yakın arkadaşım tanınmış bir hastanenin jinekoloğu tarafından uzun zaman sosyal medya özel konuşma alanlarından süreli mesajlarla taciz edildi. Önce ispatlayamamaktan korktuğu için adamı uzaklaştırmaya çalıştı, bir taraftan da delilleri toplamaya çalıştı. Adam iki doğumunu yaptırmış, bekarlığından beri muayne olduğu doktordu. Kadın gayet soğuk duruşlu ve aklı başında biriydi, tek suçu güzel olmaktı. İş uzayınca dava açmak zorunda kaldı, dava halâ sürüyor. Şirret doktorun suçlamaları cinnet geçirtecek cinsten. Kadınlar bir taciz hissttikleri anda ortalığı ayağa kaldırıp bütün dikkatleri üzerine çekmemeyi şahıstan uzaklaşmayı tercih eder bu ülkede çünkü burada yazıldığı gibi 'bunun bir sebebi olmalı' diye kadın suçlanır eninde sonunda.

Kendim de o esnada çalıştığım kuruma sıkça gelen kamu personelleri tarafından (evli olduğumu bilmelerine ve kendileri de evli olmalarına ve ben bunu biliyor olmama rağmen, ayrıca gayet sert duruşlu bir insan ve asla hatlarımı belli edecek kıyafetler de giymeyen bir insanım. ama bu şerefsizleri engellemeye yetmiyormuş, tecrübeyle öğrendim) defalarca imalı tacizlere uğradım, ortalık karıştırmaya kalkışsam küçücük ilçede adımı çıkarmaktan 'aranıyor galiba' dedirtmekten başka hiçbir işe yaramazdı (gayet batıda bir şehirde çalışıyorum) çünkü karşıdaki şerefsizler 'hocahanım çok fitne ruhlu, biz sadece dostça yaklaşmıştık' diyeceklerdi. Çok şükür kurum değiştirip o ortamdan kurtuldum.

Ben olsam anında ifşa ederdim diyenler nerede yaşıyor bilemem ama benim bildiğim türkiyede bütün kadınlar bunu yapacak kadar cesur değil, yapamıyorlar diye hiç tacize uğramamış ya da kuyruk sallıyor da değiller.

Sizi hiç taciz etmediler diye kimseyi hiçbir kurumda taciz etmediklerinin garantisini vermezsiniz, kimsenin alnında da tacizcidir yazmaz. Sinsice yapılır bu işler.

Kendisini eleştiren herkese tek ayak cezası verilmiş. Dokunulmazlığı var yorum yaparken dikkat edin.

ay sen latife mi ettin, ay sen şaka mı yapıyorsun, ah şeker şey sen bize buna torpil geçiyoruz sanıp laf mı sokuyorsun?
bu şahıs okuduğunu anlamayana en güzel örnektir, sadece bu konuyu da değil site kurallarını okumamış.
Ya da daha vahimi okumuş ama anlamamış.

Bakın laf böyle sokulur ve lanet olsun ki ceza almazsınız. Zira güzel bir Türkçe ile konuyu izah ettim şurada ceza alanların birine haksız ceza verdin diyen varsa buyursun adam gibi özel mesajdan eleştirsin bizi ama konuyu sabote etmeyin.

Son düzenleme:
Doktor meselesi neden bu kadar abartılmış ve inanılmamış anlamadım. Yıllar önce yirmili yaşlarımın ortasında bir ilde ünlü bir özel hastanenin sahibi ki hastanenin adı da bu doktorun adı bir doktora muayeneye gittim. Evet yanında bir hemşire olmadan muayene etti ve bu cümleye benzer bir cümle kurdu. Sonrasında şikayet edip etmeme konusunda kararsız kaldım, çünkü insanlar muhtemelen bana inanmayacaktı, ispatlama şansımın olmadığını rezil olduğumla kalacağımı düşündüm.üstelik evliyim, bir çocuğum var ve konu beni rencide edecek şekilde büyür diye korktum. Üstelik 2 gün sonra hastanenin önünden arkadaşımla geçerken ki işe gitmek için geçmek zorundayım oradan, bu adam kalem düşürmüşsünüz diyerek arkamızdan seslendi.Kalem de benim falan değildi.Bunu çok güzelim ben demekle falan bağdaştırdığı için insanlar sanırım bu tepkiyi veriyorlar ama bunun karşılaştığınız insanın kişiliği ve niyetiyle alakası var, görsellikle falan değil. Diğer konuda ben de çok az buldum tepkiyi ama taciz öyle kolaylıkla şikayet falan edilemeyebiliyor inanın.

Bu ülkede kadın olmaz zor, dünyada kadın olmaz zor. Erkeklerin tacizleri yetmiyormuş gibi burada tacizler devam ediyor. Sanki o kadar kolay ki tacizciyi şikayet etmek. Zerrin Özer yıllarca taciz edildi, tecavüz edildi. Kadın yıllarca içine attı aradan kaç yıl geçti bunları açıkladı. Bu arada hala isim de veremedi.

Şikayet etmek, şikayetçi olmak kolayda o cesarete sahip olmak zor. Yapmayın yaşadığınız yer küçük bir yerdir, size kimse inanmaz sonra olayın rezilliği alır yürür.

Son düzenleme:
Kendisini eleştiren herkese tek ayak cezası verilmiş. Dokunulmazlığı var yorum yaparken dikkat edin.
Ne alaka acaba? Yönetimle diyalog kurup gerçek bir kişi olduğumu doğrulamışım. Neyin tatavası anlamıyorum.

Nereden biliyorsunuz ya ülkede doğru düzgün yargılama mi var da sapik adam korkup mesaj yazamayacak ?
Kuzenimin bir lafı var, 'ellerinde olsa kocasının yanından alacaklar ' diye. Gerçekten zihniyeti çok pis insanlar var. Üstelik yaşına, konumuna falan bakmaya gerek yok.

Arkadaşımın üniversite stajı için organize sanayi bölgesine evrak vermeye gitmiştik. Lüks arabanın biri ana yolda yürürken, öğlen vakti bizi taciz etti, yetmedi ' kizlar ne kadar isterseniz vereceğim' dedi. Arkadaşım çok panikledi, polise gidelim dedim, 'ya adam benimle anlaştılar, şimdi çamur atıyorlar' derse ne yaparız dedi. 19-20 yaşında falaniz o zamanlar birde, bişey yapamadık. Bu adam kimbilir hangi fabrikanın müdürlerinden birisiydi, kıyafetine arabasına baksan adam sanırsın. Onun bunun çocuğu halbuki.

Hala söylemleri savunuyorlar inanılır gibi değil. Bir kadın sokağa çıplak bile çıksa teşhircilikten yargılanır ama çıplak çıktığı için tecavüze uğramaz, uğrarsa bu tecavüzün haklı gerekçesi o la maz. Bitti, nokta. Yerine göre giyinmemek, davranmamak etik değildir, toplum normlarına aykırıdır; en fazla ayıplanır. Ama o da başına gelince konuşmayacak, düzgün davransaydı, giyinseydi di ye mez. Herkesin düzgünü farklıdır. Varsa hukuki bir yaptırımı uygulanır. Lamı cimi yok. Aması da yok. Sen gece büstiyerle koşarsan koşarsın, bu kimseye de taciz hakkı doğurmaz. Bitti.

Sapık olmak mesleğe, binlerce vajina görmeye falan bakmıyor. İnsanlar tavize uğradıklarını o an bile anlayamıyorlar. Ayrıca sizin gibi inanmadığını açık açık yazanlar yüzünden anlatamıyorlar bile. Olayın gerçek olma ihtimalini düşünerek konuşmak lazım her zaman. Bu ülkede 4 kişinin tecavüzüne uğradığı ispatlarla ortada kalan küçük bir çocuğun failleri serbest bırakıldığı için intihar ettiğini de unutmayın. Yazdığınız şeylerin nerelere gdebileceğini, kimlere dokunabileceğini de unutmayın.

Öğretmene bile biraz inanma durumum vardı ama doktor olayı çok manyak be. Adam sayısız vajina görüyor, seninki de onlardan biri işte. Sende dikkat çekeceği en son yer vajina olur adamın.

Ay ne yazık ki böyle şere*siz doktorlar mevcut. Ben adını vermek istemediğim ilde bir doktorun başka bir doktora biraz önce muayene ettiği hastanın vajinasını anlattığını, dar olduğunu ve onunla seks yapmak isteyeceğini ballandıra ballandıra anlattığını ve hastanın da bunu duyduğunu öğrendiğimde ağzım açık kalmıştı. Bu olay da nereden baksanız 15- 20 sene öncesinin olayı. Olmaz dememek gerekiyor yani.

Sapkınlığın mesleği falan da yok ayrıca, tekrar söyleyeyim kişinin görseliyle de alakası yok, daha geçen haftalarda izmirde bir erkek hemşire hapis cezası aldı, akciğer kanseri yoğun bakımda, iki üç günü kalmış 60 küsur yaşındaki kadına tecavüz ederken kameralardan yakalandı. Onca vajina görüyor sana mı kalmış demenin manası yok bu noktada, ayrıca kim bilir kaç kişiye daha bu cümleleri kurdu ve kimse cesaret edemedi şikayet etmeye. kişiye özel olduğunu da düşünmüyorum tacizin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…